Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

έμμεση κάλυψη στο ικα (απο γονεα)

Recommended Posts

γεια σας. ειμαι 24 χρονών και προς το παρόν έχω έμμεση κάλυψη στο ίκα από τον πατέρα μου. έχω μερικές απορίες. ξέρει κανείς με ποιο τρόπο χάνω την έμμεση κάλυψη, (σκεφτομαι να ανοιξω ατομικη επιχείρηση), κάθε πότε γίνεται η θεώρηση βιβλιαριών και αν είναι υποχρεωτική?

Διαφημίσεις

απο τη στιγμη που θα ανοιξεις ατομικη επιχειρηση ασφαλιζεσαι στο τεβε.

με το που κανεις την εναρξη απο την εφορια,πας γραφεσε στο τεβε(ταε) με μια υπευθυνη δηλωση απο οσο θυμαμαι οτι δεν εισαι ασφαλισμενη αλλου,εχω την εντυπωση οτι πας στο ικα σε διαγραφουν και πας και αυτο το χαρτι στο τεβε

δε δικαουσε ασφαλιση κ απο τα δυο ταμεια

1kOup2.pngTxJmp3.png

ξέρετε κάποιο τηλέφωνο πληροφοριών που μπορώ να ενημερωθώ? έχω ψάξει στο ιντερνετ αλλά δεν εχω βρει κάποιο για γενικες πληροφοριες. μπορει ο πατερας μου απλ να μη θεωρήσει το βιβλιαριο μου, ή είναι παράνομο?

αν ο πατερας σου δε 8εωρησει το βιβλιαριο σου απλα δεν εισαι ασφαλισμενος στο ικα,χανεις τις ιατρικες παροχες.ο πατερας σου λογικα ανανεωνει αυτοματα το προσωπικο του βιβλιαριο με το που ερχεται το αυτοκολλητο που κολλας επανω,για ανανεωσει κ το δικο σου πρπει να παει νομιζω στα ικα

δεν ξερω ομως στα αληθεια αν δικαιουσαι πλεον ασφαλιστικη καλυψη μεσω του πατερα σου λογω της ηλικιας που εχεις εκτος κ αν σπουδαζεις ακομη

επισης γιατι να ειναι παρανομο να μη θεωρησει το βιβλιαριο σου?αν εισαι στο τεβε ειπαμε δε δικαιουσε πλεον ασφαλεια ιατροφαρμακευτικη απο το ικα(ουτε συνταξιοδοτικα εννοειται).μπορει να σε ασφαλισει ομως εως οτου ανοιξεις εσυ την επιχειρηση σου

επισης εσυ αν εχεις καρτα ανεργιας απο οσο γνωριζω δικαιουσε ασφαλεια ιατροφαρμακευτικη απο το ικα εως τα 29 νιμιζω αυτα απο εμενα πιστευω να σε κατατοπισα

1kOup2.pngTxJmp3.png

αν έχω κάρτα ανεργίας στον οαεδ, δε δικαιούμαι ασφαλιστική κάλυψη απ τον πατέρα μου? αποκτώ τη δική μου? σπουδάζω ακόμα ναι, αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω λόγω οικονομικών.

όλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο, ή site για να τα μάθω? ψάχνω τώρα 3 μέρες και δεν έχω βρει ένα site που να λέει κάτι ίδιο με κάποιο άλλο site.

Διαφημίσεις

ναι, αυτα τα εχω δει και εγώ αλλά πρόσεξα πως σε κάποια θέματα, αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν πολυ. πχ, στη σελίδα του ΙΚΑ λέει πως η θεώρηση των βιβλιαρίων γίνεται κάθε χρόνο, και για να γίνει αν είσαι φοιτητης θέλει δικαιολογητικό σχολής. απ την άλλη στο μητρωο λέει πως η έκδοση βιβλιαρίου υγείας τέκνου θέλει μόνο μια υπέυθυνη δήλωση πως είμαι πανω από 18 και άνεργος. και καπου εκει το χάνω....

επίσης αν πάρω πτυχίο τη χάνω την ασφάλιση?

και το πιο σημαντικο, υπάρχει κανένα τηλέφωνο πληροφοριών που μπορώ να πάρω να μάθω?