Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έλεγχος (ντου) στον παιδικό;

Recommended Posts

Παρακολουθούσα προ ολίγου ένα ντοκιμαντέρ στην κρατική τηλεόραση που έλεγε για τους θανάτους βρεφών και γενικότερα για την αμελή φύλαξη σε παιδικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Πάω τον μεγάλο μου γιό σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και είμαι ευχαριστημένη, μπορώ να πω και όχι ιδιαίτερα ανήσυχη καθώς είναι 4 ετών και μπορώ να τον ρωτήσω για το τί συμβαίνει στην τάξη του.

Όμως, μετά από αυτή την εκπομπή, με έπιασε μεγάλη ανησυχία για το μπεμπάκι μου που είναι 9 μηνών και είναι η πρώτη εβδομάδα στο βρεφικό τμήμα του εν λόγω σταθμού.

Όσες έχετε μωρά στους παιδικούς, έχετε κάνει έφοδο σε ανύποπτο χρόνο για να δείτε τί συμβαίνει, πού είναι το μωρό και τί επικρατεί στο χώρο;

Μετά την εκπομπή που είδα, ξανασκέφτηκα αυτές τις δύο μέρες που έχω παραλάβει το παιδί από το σταθμό και συνειδητοποιώ ότι και τις δυο μέρες η πάνα του είναι στεγνή (που ΙΣΩΣ σημαίνει ότι τον άλλαξαν εκείνη τη στιγμή επί τούτου γιατί θα μου τον παρέδιδαν) και ότι το προσωπάκι του μύριζε ευχάριστα, μάλλον μωρομάντηλο (που επίσης, ΙΣΩΣ σημαίνει ότι το παιδί ήταν λερωμένο πιθανώς από φαγητά και το έκαναν με το μωρομάντηλο για να μου τον παραδώσουν καθαρό).

Ίσως να είμαι υπερβολική, αλλά έχω θορυβηθεί... Εσείς πώς ελέγχετε και σε ποιό βαθμό είναι άραγε δυνατό, να γνωρίζουμε για τις συνθήκες φύλαξης των μωρών μας;

Στο σπίτι αν έχουμε νταντά βάζουμε κάμερα, στο βρεφονηπιακό όμως τί γίνεται; Αν τα ταρακουνάνε, τα παραπετάνε και τα αμελούν;

AMl8p2.png s30Tp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα maanton...

Οι φόβοι σου είναι δικαιολογημένοι...κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται σε ένα σταθμό μετά που αφήνεις το παιδί σου....και είχαμε περιστατικό και σε ένα σταθμό στην περιοχή που μένω...με θάνατο βρέφους 5 μηνών....κάποια χρόνια πριν...

Εγώ πήγα τον μεγάλο σταθμό λίγο μετά που έκλεισε τα 2...και όπως και ο γιος σου, μπορεί να μιλήσει και να πει αν του αρέσει ή όχι....επίσης, όντως αλλάζουν τα παιδιά λίγο πριν τα παραλάβεις...Εφόσον όμως βλέπω το παιδί ότι κάθε μέρα ξυπνάει με χαρά και ζητάει να πάει σχολείο κάτι κάνουν καλά...

Τη μικρή...είναι τώρα 5 μηνών...θα τη στείλω και αυτή στον ίδιο σταθμό...

Στο βρεφικό τμήμα του εν λόγω σταθμού έχουν κάμερες....στις οποίες μπορεί να συνδεθεί ο γονιός μέσω internet οποιαδήποτε στιγμή θέλει και να δει τι γίνεται...

και για μένα αυτό είναι βασικό...

Αλλιώς μπορείς...αν έχεις τη δυνατότητα και την πολυτέλεια χρόνου....να κάνεις εφόδους...σε άσχετα διαστήματα και διάφορες ώρες για να δεις τι συμβαίνει...όπως και να χει εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μείνεις ικανοποιημένη από τον σταθμό που έχεις επιλέξει.

....ειναι η ιδια ανσφαλεια που μας ...τρωει ολες τις μανουλες.....αν το παιδακι μας περναει καλα....αν του φερονται καλα....

Εγω παντως πιστευω πως ενα παιδακι πανω απο την ηλικια του ετους θα σου διξει με το τροπο του αν περναει καλα στον παιδικο σταθμο....απο απλα πραγματα....

Εμενα ο μικρος μου ξεκινησε βρεφικο στους 13 μηνες...στην αρχη ηταν ζορικα εκλαιγε πολυ....μετα ομως απο εναν μηνα...τα πραγματα αλλαξαν και σημερα 18 μηνων μπαινει στην αιθουσα με χαρα...τρεχει στην αγκαλια της δασκαλα του ...και οταν τον παιρνω το μεσημερι...ειναι ευδιαθετος...χαμογελαστος...και χερετα με χαρα τις δασκαλες του και τους στελνει φιλακια....αν ενα παιδακι δεν περναει καλα του βγαινει...δεν παει με χαρα στην αγκαλια στης δασκαλας...δεν τρωει ολο το φαγητο του...ειναι νευρικο....

Τι να πω σου ευχομαι να εχεις κανει την σωστη επιλογη για το παιδι σου...

Στο βρεφικό τμήμα του εν λόγω σταθμού έχουν κάμερες....στις οποίες μπορεί να συνδεθεί ο γονιός μέσω internet οποιαδήποτε στιγμή θέλει και να δει τι γίνεται...και για μένα αυτό είναι βασικό...

Τι λές τώρα,υπάρχουν και τέτοιοι σταθμοί????:shock:

Εμένα δεν πάει ακόμα,αλλά στέφτομαι από τώρα τι και πως.

Τέλοσπάντων απο σεπτέμβρη βλέπουμε.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αχ... μου θυμίζεις εμένα πριν 10 μήνες :) Τις ίδιες αγωνίες είχα... και δικαιολογημένα όπως αποδείχτηκε... και αποδείχτηκε αλλάζοντας παιδικό σταθμό... κάτι στις αντιδράσεις του παιδιού, στον τρόπο συμπεριφοράς των υπεύθυνων του σταθμού δεν μου άρεσε... το γεγονός ότι δεν μπορούσα να πάω ό,τι ώρα ήθελα... Την πήγα σε κάποιον που μπορούσα όπως λες να κάνω ντου... Απλά ανοίγω την πόρτα και μπαίνω χωρίς να με ρωτήσει κανείς που πάω... Δεν το έχω κάνει... δεν έχει χρειαστεί... οι αντιδράσεις του παιδιού μου δείχνουν πως δεν χρειάζεται να ανησυχώ...

Σήμερα είχαμε σεμινάριο μία ώρα μετά την ώρα πο συνήθως την παίρνω... επειδή μένουμε και μακριά την μία αυτή ώρα μείναμε στον παιδικό... είδα πως κινήθηκε το παιδί μου στον χώρο... με πήρε να μου δείξει τι κάνει, που κοιμάται, με τι παίζει και όλα αυτά με χαρά. Μου αρκεί γιατί είναι ο τρόπος της να μου δείξει ότι περνάει καλά :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Στο βρεφικό τμήμα του εν λόγω σταθμού έχουν κάμερες....στις οποίες μπορεί να συνδεθεί ο γονιός μέσω internet οποιαδήποτε στιγμή θέλει και να δει τι γίνεται...

και για μένα αυτό είναι βασικό...

το εχουμε και εμεις εδω στην Κερκυρα,μπορεις να παρεις και την κασετα του μηνα σπιτι σου και να δεις τι κανει το μωρο σου,εχει 3 διαφορετικους παιδοτοπους και εχει τον μηνα περιπου στα 300e και ειναι ανοιχτος μεχρι το απογευμα στις 7.!!!!:-P:razz:

apHGp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σκέφτομαι την Τετάρτη με τις απεργίες που δε θα πάω στη δουλειά, να το κάνω το ντου. Πιστεύω πως θα φανεί από την αντίδραση της υπεύθυνης, μόλις της πω καλημέρα, θέλω να ανέβω να δω τί κάνει το μωρό. Αμα στραβομουτσουνιάσει, θα το πάρω το μήνυμα...

AMl8p2.png s30Tp2.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σκέφτομαι την Τετάρτη με τις απεργίες που δε θα πάω στη δουλειά, να το κάνω το ντου. Πιστεύω πως θα φανεί από την αντίδραση της υπεύθυνης, μόλις της πω καλημέρα, θέλω να ανέβω να δω τί κάνει το μωρό. Αμα στραβομουτσουνιάσει, θα το πάρω το μήνυμα...

Παρολο που περασαν οι μερες θελω να πω πως οταν πηγαινετε απροειδοποιητα στο σταθμο για να δειτε τι κανει το παιδι να εχετε μεριμνησει ωστε να μην ειναι ωρα υπνου ή φαγητου.

Επιπλεον, αν το παιδι σας δει και φυγετε ξανα, να ξερετε οτι θα πλανταξει στο κλαμα μετα.Δηλαδη καλο ειναι μετα το ""ντου" να το παρετε και να φυγετε μαζι.

Ο γονιος εχει τα αγχη του και καλο ειναι να ειναι σιγουρος για την καλη μεταχειριση του παιδιου του, οχι ομως εις βαρος του ιδιου του,του παιδιου.

Επισης, ενας γονιος, μπαινοντας μεσα στην ταξη, αναστατωνει φοβερα τα υπολοιπα παιδια που βλεπουν το συμμαθητη με τη μαμα του,ετσι αρχιζουν να κλαινε και να ζητανε και αυτα τη μαμα τους.Για αυτο πολλοι σταθμοι απαγορευουν την ξαφνικη εφοδο.

Τωρα ο καθενας κανει αυτο που του λεει η λογικη του και το ενστικτο του.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Κοριτσια γεια σας εγω ζω γερμανια ολα ειναι καλα ομως εχω εκουσει για παιδικο σταθμο οπου βαζουν τα παιδακια στη μεση ολα μαζι και μετα ανοιγουν τα παραθυρα και καλα να παρουν καθαρο αερα,σε μια φαση ολα τα παιδακια ηταν αρρωστα τοτε ενας μπαμπας εκανε ντου απο παντου μπηκε μεσα και τα βλεπει ολα μαζι να καθονται τα παραθυρα ανοιχτα με μιον 2 βαθμους εξω,φανταστειτε τα καημενα παγωσαν....Μια αλλη μερα παλι ο ιδιος μπαμπας το ξαναεκανε και ειδε ολα τα παιδακια λερωμενα,οι μυξες να τρεχουν,τα χερια γεματα χρωματα,τα προσωπα μουντζουρωμενα γενικα χαλια,αυτοι τα πλενουν τα καθαριζουν 5 λεπτα πριν ερθουν οι γονεις για να δειξουν τι καλα που τα προσεχουν ,γιαυτο κοριτσια ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ....:D:D

Κοριτσια γεια σας εγω ζω γερμανια ολα ειναι καλα ομως εχω εκουσει για παιδικο σταθμο οπου βαζουν τα παιδακια στη μεση ολα μαζι και μετα ανοιγουν τα παραθυρα και καλα να παρουν καθαρο αερα,σε μια φαση ολα τα παιδακια ηταν αρρωστα τοτε ενας μπαμπας εκανε ντου απο παντου μπηκε μεσα και τα βλεπει ολα μαζι να καθονται τα παραθυρα ανοιχτα με μιον 2 βαθμους εξω,φανταστειτε τα καημενα παγωσαν....Μια αλλη μερα παλι ο ιδιος μπαμπας το ξαναεκανε και ειδε ολα τα παιδακια λερωμενα,οι μυξες να τρεχουν,τα χερια γεματα χρωματα,τα προσωπα μουντζουρωμενα γενικα χαλια,αυτοι τα πλενουν τα καθαριζουν 5 λεπτα πριν ερθουν οι γονεις για να δειξουν τι καλα που τα προσεχουν ,γιαυτο κοριτσια ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ....:D:D

Αυτο ακουσα τις προαλλες απο μαμα εδω στην γειτονια που εκανε ντου σε ενα ιδιωτικο σταθμο που σκεφτομουν εγω να την στειλω. Τα παιδια χωμενα ολα μαζι ολες οι ηλικες σε ενα ημιυπογειο με μια δασκαλα. Να κλαινε τα μισα τα αλλα μισα να τους τρεχουν μυξες κλπ.....εγω αν την εστελνα ποτε εννοειτε πως θα εκανα εφνιδιαστικη εμφανιση και οχι μονο μια φορα. Ηρεμοτατα. Μην σου πω οτι θα τους πηγαινα και γλυκα ετσι για το μαμοτο. Αλλα θα το εψαχνα απο παντου. Ειδικα οταν το παιδι ειναι πολυ μικρο και δεν εχει τροπο να σου επικοινωνησει τι του συμβαινει εκει που το αφηνεις.....μεγαλη προσοχη.....δεν λεω οτι ολοι οι σταθμοι ετσι ειναι αλλα απο τοτε που αρχισα να το ψαχνω ειδα οτι σιγουρα ειναι περισσοτεροι απο οσο νομιζα αρχικα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Αυτο ακουσα τις προαλλες απο μαμα εδω στην γειτονια που εκανε ντου σε ενα ιδιωτικο σταθμο που σκεφτομουν εγω να την στειλω. Τα παιδια χωμενα ολα μαζι ολες οι ηλικες σε ενα ημιυπογειο με μια δασκαλα. Να κλαινε τα μισα τα αλλα μισα να τους τρεχουν μυξες κλπ.....εγω αν την εστελνα ποτε εννοειτε πως θα εκανα εφνιδιαστικη εμφανιση και οχι μονο μια φορα. Ηρεμοτατα. Μην σου πω οτι θα τους πηγαινα και γλυκα ετσι για το μαμοτο. Αλλα θα το εψαχνα απο παντου. Ειδικα οταν το παιδι ειναι πολυ μικρο και δεν εχει τροπο να σου επικοινωνησει τι του συμβαινει εκει που το αφηνεις.....μεγαλη προσοχη.....δεν λεω οτι ολοι οι σταθμοι ετσι ειναι αλλα απο τοτε που αρχισα να το ψαχνω ειδα οτι σιγουρα ειναι περισσοτεροι απο οσο νομιζα αρχικα......
χαχαχαχ αυτο με τα γλυκα καλο δεν το σκεφτηκα,οδικος μου ειναι 11 ακομα δεν το εχω παει και ουτε σκοπευω μετα τα 2.Μολις αρχισουμε θα κανω ντου με γλυκα:lol::lol::lol:

χαχαχαχ αυτο με τα γλυκα καλο δεν το σκεφτηκα,οδικος μου ειναι 11 ακομα δεν το εχω παει και ουτε σκοπευω μετα τα 2.Μολις αρχισουμε θα κανω ντου με γλυκα:lol::lol::lol:

Ναι και δεν εχουν και τι να πουν, 'να περνουσα και ειπα να φερω να σας γλυκανω'......μονο αυτοι θα το παιζουν εξυπνοι λες?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εγώ πηγαίνω μία φορά το μήνα για να πληρώσω και μία για άλλο λόγο (πχ. για να πάρω τις αποδείξεις, για να φέρω στο παιδί ένα ρούχο). Απροειδοποίητα εννοώ. Φροντίζω να πηγαίνω σε ώρες που με ενδαφέρουν (του φαγητού, του ύπνου κλπ). Είμαι πολύ διακριτική, πολλές φορές δεν ενοχλώ καν το παιδί, δεν μπαίνω στην τάξη, ρίχνω μία ματιά από την ανοιχτή πόρτα, μένω 10 λεπτά για να ξεκουραστώ και να κάνω καμία χαζοκουβεντούλα με τη διευθύντρια (με κρατάει κι εκείνη, δεν δείχνει τάση να με ξεφορτωθεί) και φεύγω. Δεν θέλω να δείξω δυσπιστία στο σχολείο (δεν έχω κιόλας, είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένη), απλά θέλω να δείξω ότι είμαι εκεί. Δεν μου αρέσει να ενοχλώ, ούτε να τους προσβάλλω (το παιδί μου τους εμπιστεύομαι, θελω να θεμελειώσω μία καλή σχέση).

τον Γιώργο τον έστειλα παιδικό το Σεπτέμβρη που ήταν 27 μηνών

Είμαι από τις τυχερές επειδή από τη μία η εταιρεία που δουλεύω μου πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του π.σ και από την άλλη οι ιδιοκτήτες είναι οικογενειακοί φίλοι.

Παρόλα αυτά, επειδή τον Γιώργο τον πάει είτε ο μπαμπάς του στις 8.30 ή στις 9, είτε εγώ στις 7.30

και τον παίρνει ο παππούς ανάλογα με τη δουλειά του από τις 12 έως τις 1.30

έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τι γίνεται στην τάξη.

Επίσης, την πόρτα την ανοίγω μόνη όταν πάω να αφήσω ή να πάρω το παιδί.

οι εικόνες που έχω αντικρύσει, με βεβαιώνουν ότι το παιδάκι μου (και όλα τα παιδάκια, βέβαια) περνάνε μια χαρά

αν δεν είχα αυτά τα δεδομένα, ομολογώ ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να στείλω το παιδί στον παιδικό΄, ειδικά διαβάζοντας όλα αυτά που συμβαίνουν....

Τελικά εγώ πήγα την περασμένη Τετάρτη. Η υπεύθυνη δε χάρηκε ιδιαίτερα όταν της είπα ότι θέλω να ανέβω να δω το μωρό, βέβαια είχαν γιορτή εκείνη τη μέρα και ήταν κάπως ανάστατος ο παιδικός, αλλά με άρχισε ότι και καλά πλησιάζει η ώρα του φαγητού και πήρε εσωτερικό τη βρεφονηπιαγωγό που τον προσέχει "η κ. τάδε θέλει να δει το μωρό, χμ, ναι, α το αλλάζεις, α θα το ταϊσεις σε λίγο κ.λ.π. Πέρασε δηλαδή κανα πεντάλεπτο έως να πάω επάνω, κοίταξα διακριτικά από την πόρτα και πράγματι τον άλλαζε (επειδή έπεσε σύρμα; ).

Έφυγα λοιπόν, όχι όμως καθησυχασμένη καθώς δεν ήταν ντου αυτό και είμαι προβληματισμένη. Θα ξαναπάω εννοείται άσχετη ημέρα να δω αν όντως λόγω εορτής ήταν η δυσαρέσκεια της υπεύθυνης.

Αναφορικά με τα λερωμένα από μύξες παιδάκια, δε με απασχολεί τόσο, όταν στέλνεις το παιδι σου σε ένα χώρο που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι είναι μια κοπέλα για δέκα παιδιά, ξέρεις ότι θα συμβούν αυτά. Κι εγώ όταν έχω και τα δυό μου πιτσιρίκια συναχωμένα και παίζουν στο πάτωμα, αρκετές φορές δε παίρνω χαμπάρι ότι τρέχουν οι μύξες. Αυτό είναι πταίσμα. Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχει αμέλεια και αδιαφορία στον παιδικό δηλαδή συστηματικά να παραμελούνται τα παιδάκια.

AMl8p2.png s30Tp2.png

Διαφημίσεις