Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο Μύθος του 8ου Μήνα!!!

Recommended Posts

«Είναι καλύτερα να γεννήσεις τον 7ο ή τον 9ο μήνα».

Η αντίληψη αυτή που έχει ο περισσότερος κόσμος είναι τελείως λανθασμένη, καθώς είναι πολύ καλύτερα να γεννηθεί ένα παιδί όταν η μέλλουσα μητέρα είναι στον 8ο μήνα της κύησης -αφού θα έχει αναπτυχθεί περισσότερο-, παρά στον 7ο μήνα.

Συνεπώς, αν έχετε κλείσει τους 7 μήνες, μην ανησυχείτε αν το παιδί σας βιαστεί να έρθει στον κόσμο νωρίτερα απ' ότι το περιμένατε.

Το έχετε ακούσεις κι εσείς αυτό;;; Πάντως εγώ άπειρες φορές...ειδικά οι παλαιότερες συνηθίζουν να το πιστεύουν ακράδαντα αυτό! Και φυσικά τώρα που είχα τις συσπάσεις φρίκαραν όλες οι θείες κτλ. κι αντί να με καθησυχάζουν αυτές το έκανα εγώ χα χα :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

είχα κι εγώ αυτή την απορία και ρώτησα μία μαία και μου είπε πως με τα μέσα που υπάρχουν τώρα δεν ισχύει πια και ότι σπάνια ένα παιδί που θα γεννηθεί στον 8ο θα έχει κάποιο πρόβλημα. πάντως ίσχυε παλιά και απ'ότι μου είχε πει είχε να κάνει με τους πνεύμονες του μωρού(δεν θυμάμαι όμως τι ακριβώς)

DoUwp3.png

ναι όντως παλαιότερα πρέπει να ίσχυε...άδικα δεν το πιστεύουν τόσες πολλές γυναίκες στην ηλικία τον μαμάδων μας π.χ.! :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

είχα κι εγώ αυτή την απορία και ρώτησα μία μαία και μου είπε πως με τα μέσα που υπάρχουν τώρα δεν ισχύει πια και ότι σπάνια ένα παιδί που θα γεννηθεί στον 8ο θα έχει κάποιο πρόβλημα. πάντως ίσχυε παλιά και απ'ότι μου είχε πει είχε να κάνει με τους πνεύμονες του μωρού(δεν θυμάμαι όμως τι ακριβώς)

Αυτο νομιζω ειχα ακουσει....αφορουσε τους πνευμονες!

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

Το έχω ακούσει κι εγώ οτι καλύτερα στον 7ο παρά στον 8ο αλλά δεν ξέρω γιατι ούτε ξέρω αν ισχύει..που δεν πιστεύω,αφού λογικά όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει καλύτερα το έμβρυο..Δε λένε οτι και μια βδομάδα παραπάνω κέρδος είναι?

Το έχω ακούσει κι εγώ οτι καλύτερα στον 7ο παρά στον 8ο αλλά δεν ξέρω γιατι ούτε ξέρω αν ισχύει..που δεν πιστεύω,αφού λογικά όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει καλύτερα το έμβρυο..Δε λένε οτι και μια βδομάδα παραπάνω κέρδος είναι?

Έχεις απόλυτο δίκαιο κοριτσάκι κι έτσι είναι κιόλας, αλλά παλαιότερα ίσχυε κάτι άλλο που κι εγώ δεν ξέρω ακριβώς γιατι (μάλλον θα είναι ο λόγος που είπαν τα κορίτσια παραπάνω).

Κι εγώ είμαι σίγουρη ότι και κάθε μέρα παραπάνω είναι πολύ βασική! :wink:

Απο οτι ξερω στον 8ο μήνα αναπτυσσονται τα πνευμονια του εμβρύου και γενικα ολο το αναπνευστικο συστημα.

Γιαυτο ελεγαν και παλια στον 8ο μήνα ειναι επικύνδινο.

Αλλα φανταζομαι τωρα πια αυτο δεν ισχυει γιατι υπαρχουν πολλα μεσα πια για να βοηθησουν το μωρακι στις πρωτες μερες τις ζωης του μεχρι να αναπτυχθουν τα πνευμονια του και να ειναι καλο το αναπνευστικο του συστημα...

Παντως η γυναικολογος μου δεν ανησυχουσε για τον 8ο μηνα αν γεννουσα.Απλα ελεγε ειναι καλο να κρατηθει το μωρο μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης.

και εγώ το έχω ακούσει ότι τον 8ο μήνα αναπτύσσεται κάτι στο μωρό ( τα πνευμονάκια ) το οποίο στον 7ο δεν έιναι σε στάδιο που να απαγρέυεται η γέννηση του μωρού, αλλά αν ξεκινήσει η διαδικασία την ανάπτυξης τότι δεν θα πέπει να γεννηθεί... αλλά σημερα τα πράγματα έχουν αλλάξει κατα πολύ και δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για κάτι τ'ετοιο όλα είναι αντιμετοπίσημα...

να ας πώ την αλήθει αμου στον 7ο μήν αμόλις μπήκα η γιατρός μου μου είπε και έκανα 2 ενέσεις ( ντοπάρισμα που είναι και των ημερών....) για να αναπτυχθούν τα πνευμονάκια του μπέμπη ώστε και τν 7ο να γεννιόταν να μην χρειαζοταν να μείνει πολύ στην κοιτίδα... φυσικά δεν επιρρεάζει την εξέλιξη τώτα που έχω μπεί τον 8ο , ίσα ίσα που είναι σε καλή φάση ανάπτυξης... οπότε μπορεί να βγεί όποτε θέλει.........

Aphrodite_k

να σου πω ακριβώς τι μου είχε πει ο γιατρός μου όταν τον είχα ρωτήσει ακριβώς αυτό?? ... άστο...! θα μου κόψουν την πρόσβαση στο φόρουμ!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

κατάλαβες φαντάζομαι ε??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

να σου πω ακριβώς τι μου είχε πει ο γιατρός μου όταν τον είχα ρωτήσει ακριβώς αυτό?? ... άστο...! θα μου κόψουν την πρόσβαση στο φόρουμ!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

κατάλαβες φαντάζομαι ε??

όχι δεν κατάλαβα...ομολόγησε... :cool::lol::cool::lol::cool::lol::cool:

απαπα εγώ βρωμοκουβέντες δεν λέω! (μόνο ο γιατρός μου όταν τον ρώτησα για τον 8ο μήνα!) :lol::lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Κοριτσια να σας πω ακριβως γιατι το λενε...... Στον 8ο μηνα γυρω απο τα πνευμονια του μωρου υπαρχει μια μεμβρανη που λεγεται υαλωδης κι αυτο γιατι αν το μωρο γεννηθει στον 8ο μηνα με το που θα παρει ανασα ο αερας κανει αυτη τη μεμβρανη να γινεται σαν γυαλι, να πιεζει τους πνευμονες του μωρου κι αυτο τελικα να πεθαινει απο ασφυξια ..... Αυτο πλεον αντιμετωπιζεται με μια απλη ενεση, μην ανησυχειτε! Η μαμα μου ομως εχασε την αδελφη μου ακριβως απο αυτο το πραγμα πριν τοσα χρονια.......... Ηταν 7 μηνων και 2 εβδομαδων, ειδε μια φορα περιοδο και εμεινε εγκυος σε εμενα. Εγω της εσπασα τα νερα και γεννηθηκα οταν ηταν 7 μηνων και 3 εβδομαδων και δεν επαθα τιποτα, ισως και τοτε ολα ηταν τυχερα........

Αυτό με τον 8ο μήνα είναι ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει. Γενικά, όσο πιο ώριμο είναι το μωρό τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να επιβιώσει και οι επιπλοκές από το αναπνευστικό, το νευρικό σύστημα και τους οφθαλμούς είναι λιγότερες. Σαφώς αν είναι να γεννηθεί πρόωρο είναι προτιμότερο στον 8ο παρά στον 7ο.

0KUFp3.png

Διαφημίσεις

:( Εγω που ειχα γεννησει στον 7 παντως δεν πηγαν καλα τα πραγματα(2 ψυχουλες στον ουρανο).

Απλα πιστευω πως ειναι και λιγο θεμα τυχης ,εγω ημουν στις ατυχες τοτε και ισως και αν ζουσαν τεληκα τα αγορακια μου να χαν πολλα προβληματα και να τα βλεπα να μην μπορουν να περπατησουν η΄να μιλησουν και να λιωνα απο τον καημο μου.

δεν ξερω τι να πω στον εαυτο μου για να παρηγορηθω..... :cry::cry:

Ό,τι και να πεις ή να σου πούνε κούκλα μου θα είναι λίγο...δεν υπάρχουνε λόγια παρηγοριάς! Δυστυχώς... :cry::cry::cry:

Καλημερα.

Την πρωτη φορα γεννησα 10ημ. πριν κλεισω τον 7μην.,μου εκαναν την προηγουμενη μερα μια ενεση να βοηθησουν τα πνευμονακια του παιδιου ετσι μας ειπαν γεννηθηκε 1860γρ το εβαλαν θερμοκοιτιδα εμεινε 20ημ. στην εντατικη νεογνων και εκτος απο μια απνοια που ειχε ολα κυλησαν ομαλα.

Την δευτερη φορα γεννησα ειχα παρει 6ημ. απο τον ογδοο μου εκαναν 4 ενεσεις για τα πνευμονια του παιδιου γεννηθηκε 2020γρ.το εβαλαν θερμοκοιτιδα αμεσως το απογευμα της ιδιας μερας οι γιατροι ειπαν στον ανδρα μου οτι μπορει να τον παρουμε οταν θα φυγουμε με το καλο απο το νοσοκομειο γιατι ειναι σε πολυ καλη κατασταση ο μπεμπης.

Η χαρα μας δεν κρατησε για πολυ την επομενη μερα το πρωι επαθε μεγαλες απνοιες οταν πηγαμε να τον δουμε του ειχαν κανει πνευμονοθωρακα και στις δυο πλευρες για να μπορεσει να επιζησει.

Οποτε ηρθε η στιγμη να ρωτησουμε γιατι εφοσον ειχε μπει στον ογδοο δεν επρεπε να ηταν καλυτερο για το παιδι?μας απαντησαν τι σημασια εχει αυτο καθε προωρο παιδακι ειναι δυνατον κατα την διαρκεια της νοσηλειας του να παρουσιασει σημαντικες επιπλοκες οπως το δικο μας μωρακι.Τον πηραμε μετα απο 20ημ.

Τωρα περασαν ολα καλα και το μονο που εμεινε στον μικρο θωμουλη ειναι δυο ουλες στα στηθακια του.

.png

.png