Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα.

Η μικρή μου 2 χρονών από τότε που άρχισε παιδικό αρρωσταίνει συνέχεια.Μυξούλες στην αρχή μετά φλέματα και βήχας..Καταλήγουμε κάθε φορά με μάσκες και αντιβίωση στην χειρότερη.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που δεν μας έχει προτείνει ποτέ η παιδίατρος κάποιο σιρόπι για να φεύγουν τα φλέματα.Ποια είναι η εμπειρία σας για το θέμα? Πώς αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις?

Διαφημίσεις

Οι γιατροι γενικα δεν δινουν αποχρεμπτικα σιροπια, προκειμενου να φυγουν τα φλεγματα και αυτο γιατι δημιουργουν χειροτερο, παροξυσμικο βηχα. Εμεις σε αυτην την περιπτωση, προσπαθουμε συνεχως να καθαριζουμε την μυτουλα του απο τις μυξες (παροτι ειναι εξαιρετικα βαρβαρο..., αλλα δυστυχως προς το παρον δεν υπαρχει αλλος τροπος) και του δινουμε οσο το δυνατον περισσοτερα υγρα προκειμενου να μαλακωσουν και να μπορεσει να τα καταπιει. Διαφορετικα, σε εμας τουλαχιστον, ο μονος τροπος για να τα βγαλει ειναι να κανει εμετο τα φλεγματακια του και πραγματικα μονο ετσι καταφερνουμε να το ξεπερασουμε.

Εμένα η παιδίατρος όταν τη ρώτησα μου είπε (θα το πω με δικά μου λόγια) ότι τα σιρόπια τα αντιβηχικά αντενδείκνυνται γιατί έχουν σημειωθεί ακόμα και θάνατοι παιδιών επειδή προκαλούν κάτι σαν παράλυση στους πνεύμονες. Ουσιαστικά από ότι κατάλαβα εμποδίζουν τους πνεύμονες να συσταλούν και να διασταλούν. Η γιατρός ήταν τελείως αντίθετη να μου γράψει τέτοιο σιρόπι και μου είπε ότι όσοι το κάνουν παίρνουν χοντρές μίζες από τις φαρμακευτικές. Και ότι γνωστό αντιβηχικό που διαφημίζεται και στα μέσα έχει κάνει χρυσούς γιατρούς γι αυτό είναι τόσο διαδεδομένο. Τώρα για τα βλενολυτικά σιρόπια δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Κορίτσια ,δοκιμάστε να βράσετε φασκόμηλο με θυμάρι και όσο μέλι θέλετε για να μπορεί να το πιεί το πιτσιρίκι σας ,έχει κάπως περίεργη γεύση (σε εμένα και στα παιδιά μου αρέσει)αλλά ανακουφίζει πάραπολύ από αυτό τον πόνο και το βράσιμο που υπάρχει στο στήθος.Δοκιμάστε το οι ίδιες ,εγώ και τα παιδιά μου ,όποτε έχουμε κρύωμα ή πονόλαιμο φτιάχνω τέτοιο τσάγάκι ,δεν λέω ότι περνάει , αλλά ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ πάρα πολύ!!!

Σε μικρά παιδάκι ακόμα και κουταλίτσες κατά την διάρκεια της ημέρας ,βοηθάει.

Περαστικά και την καλήμέρα μου.

• 4 months later...

Γεια σας κοριτσακια! Ακομα μια φορα θα χρειαστω τις συμβουλες σας:

Η Μαρια ειναι με αντιβιωση claripen λογω ακροαστικων και σιροπακι aerolin. Ενω γενικα βηχει ολη τη μερα σε ασχετες φασεις, σημερα το βραδυ βηχει πιο εντονα και ο βηχας της ειναι πιο "υγρος".

Αυτο ειναι καλο? Μηπως χειροτερευει το παιδι και δεν το εχω καταλαβει??

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png