Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

''Σημάδια'' πριν τη γέννα

Recommended Posts

Για πείτε μας βρε κορίτσια εσείς που έχετε γεννήσει είχατε κάποιο σημάδι πριν την ημέρα που γεννήσατε που να σας έκανε να καταλάβετε ότι το μεγάλο γεγονός πλησιάζει ή σας ήρθε απότομα?

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

ΗΡΘΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 37 1/2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Hρθε 4 μερες πριν την ΠΗΤ μου.

Το προηγουμενο βραδυ ειχαμε βγει για περπατημα και δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου.

Ολη νυχτα δεν τον ακουσα και το πρωι ειχα κατι σαν προαισθημα (δεν αφησα και τον αντρα μου να παει για δουλεια, τοσο πολυ!) και οταν πηγα για πιπι ειχα μπολικη βλεννα με λιγο αιματακι, σημαδι οτι ο μικρος ηθελε να αντικρυσει την μαμα του!!!!

και μενα αποτομα εσπασαν τα νερα στον υπνο μου κ μου εβαλαν τεχνιτους γιατι δεν ειχα πονους..καμια φορα σκεφτομαι μηπως κοιμηθηκα κατα λαθος μπρουμιτα ή εκανα καμια αποτομη κινηση κ εσπασαν...

Είχα περπατήσει πολύ εκείνη τη μέρα και ένιωθα απο το μεσημέρι και μετά κάτι τσιμπηματάκια χαμηλά δεξιά και αριστερά. Το βράδυ στις 1:30 έσπασαν τα νερά μου.

Διαφημίσεις

Μία εβδομάδα πριν τον τοκετό είχα πολυ λίγες καφέ εκκρίσεις.Σαν μια μεγάλη σταγόνα.Είχα διαβάσει στο "welcome to the club" ότι φεύγει το πώμα βλένας που καλύπτει την είσοδο της μήτρας κατά την εγκυμοσύνης (για να προφυλάξει το έμβρυο από μολύνσεις).Έτσι το είχα πάρει απόφαση ότι είμαι στην τελική ευθεία.

Εκτός αυτού ,τις 2.5 τελευταίες εβδομάδες κυρίως τις βραδυνές ώρες είχα συσπάσεις και πόνους περιόδου (πολύ λίγους).Η μήτρα τη μια στιγμή ήταν κανονική και την άλλη σκληρή σαν πέτρα χωρίς όμως να μου προκαλει πόνο.Οι συσπάσεις γίνονταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα πχκάθε 5 ή 10 λεπτά.Θυμάμαι ότι τα κατέγραφα για να ξέρω τί μου γίνεται.Μετά από 1 περίπου ώρα συσπάσεων ,σταματούσαν τελείως ως την άλλη μέρα το βράδυ...Τελευταία διάβασα ότι τα χλιαρά ντουζάκια κι η αλλαγή θέσης στο κρεββάτι κάνουν καλό και περιορίζουν την μικρή δυσφορία της όλης κατάστασης αλλά τότε δεν το ήξερα.

Τον τελευταίο μήνα οι επισκέψεις στον γιατρό έγιναν συχνότερες κι εκείνος πριν γεννήσω μου είπε βλέποντας το υπερηχογράφημα, ότι ο μπέμπης είναι έτοιμος για την ...ηρωική έξοδο...

Ελπίζω να έχετε όλες οι εγκυμονούσες όσο το δυνατον λιγότερο άγχος και όλα να σας πάνε τέλεια...

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Εγω παλι την τελευταια βδομαδα της πητ ειχα πονους αρκετους (αφου δυο φορες πηγα διαβαλκανικο για να γεννησω ) αλλα με γυρισαν πισω λεγοντας μου οτι θα πονεσωωωω πολυυυυυυυυυυυυυ οταν θα ερθει η ωρα μου. :(

Δυο μερες πριν τελειωσει η πητ το βραδυ ξαπλωσα να κοιμηθω και πονουσα πιο πολυ αλλα η καημενη δεν ελεγα τιποτα (μετα απο τις αλλες δυο φορες) και κατα τις 300 δεν αντεχα αλλο και σηκωθηκα να παω τουαλετα ε τοτε μολις σηκωθηκα ενιωσα κατι υγρο να τρεχει. Ε ειχε ερθει η ωρα μου....

Αντε κοριτσια τωρα σε εσας. Θα ερθει εκεινη η ωρα και θα ειναι τοσο ωραια που θα την θυμοσαστε σαν ενα εγινε χθες.....

ΑΧ ΒΡΕ ΑΡΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!!

Μήπως ξεκινήσει η διαδικασία και δεν την πάρω χαμπάρι.

Από συσπάσεις πάω καλά εδώ και κάτι βδομάδες, κι έτσο αναρωτιέμαι πότε θα αρχίσουν να πονάνε κιόλας???

η μήπως θα σπάσουν τα νερά??? λέω να πάω να πάρω ένα νάυλον για το κρεβάτι, μη κάνω χάλια το στρώμα... :lol: ξεεεεεέρω γω καμιά φορά τι γίνεται???

προτιμώ πάντως να γίνει πρωί ή το πολύ μέχρι το απόγευμα, μην παίρνω τηλέφωνα γιατρούς και μαίες μεσα στα μεσάνυχτα, και τελικά δεν είναι και τίποτα... αυτό είναι επίσης ένα 'αγχος μου!

1Iik.png

Το ίδιο σκεφτώμουν κι εγώ (να μην ανησυχήσω τον γιατρο μου βραδιάτικα).

Όταν πήγα όμως στο μαιευτήριο κατά τις 11μ.μ. διαπίστωσα ότι ταυτόχρονα με μένα γεννούσαν τουλάχιστον ...άλλες 2 πελάτισσές του.

Και είχε και την γιορτή του ο άνθρωπος!!! :roll::roll:

Μην ανησυχείτε για τέτοια πράγματα και για τις απορίες που μπορεί να έχετε ,να παίρνετε τηλέφωνο στο κινητό (αν είναι επείγοντες ) τον γιατρό σας...

Αν σας απαντάει με ενδιαφέρον και κατανόηση τότε έχετε κάνει τη σωστή επιλογή γιατρού

αλλιώς...κλαψτα Χαράλαμπε.

Διαφημίσεις

Εγώ πάντα στο κινητό του τον παίρνω τηλ. γιατι έτσι μου είπε από την αρχή :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

εγώ τον γιατρό τον ρώτησα στην προηγούμενη επίσκεψη: μήπως αν νιώθω ότι γεννάω πχ 3- 4 τα χαράματα να πάω στο μαιευτήριο και να πω να σας ειδοποιήσουν από κει, να τα ακούσουν αυτοί τα μπινελίκια?με σοβαρό ύφος είπε: καταρχην θα περιμένεις να ξημερώσει.παύση.και μετά έβαλε τα γέλια και μου είπε τι λες? ποιο μαιευτήριο?αφού εγώ θα σου πω,ή έλα όπως είσαι,ή περίμενε ακόμα. και εδώ που τα λέμε,αυτοί το έχουν συνηθίσει αυτο..

πάντως μ'έχει πιάσει τρομερή ανυπομονησία βρε κορίτσια. από το Μ.Σάββατο ΚΑΘΕ βράδυ για 2 περίπου ώρες έχω ρυθμικές συσπάσεις που τις τελευταίες 4 μέρες συνοδεύονται και από πόνο και όλο λέω πως θα γεννήσω.τελικά σταματάνε, μένω με τη χαρά και το πρωί δεν νιώθω απολύτως τίποτα :cry:

DoUwp3.png

αχ arma εσύ έχεις και τα πονάκια???

κατάλαβα/// εδώ εγώ με σκέτες συσπάσεις και αρχίζω να αναρωτιέμαι. Φαντάζομαι εσύ...

ε, όταν έρθει η ώρα θα το καταλάβουμε φαντάζομαι...Τόσες το χουν καταλάβει!!! :lol:

αντε, μπήκες και 37η για τα καλά/// ακολουθώ, περίμενε... Σε ποιό μαιευτήριο γεννας???

1Iik.png

ναι βρε νίκη μου, αν μπουν και τα πονάκια...''τώρα γεννάω,τώρα δεν γεννάω''.

Όπως και να χει ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην το καταλάβουμε :wink:

εγώ γεννάω στο μητέρα.εσυ?

DoUwp3.png

Arma μου,άντε με το καλό και με ένα πόνο!!!

Έτσι όπως μου τα περιγράφεις πιστεύω πως η μήτρα σου κάνει την καλλίτερη προετοιμασία που θα μπορούσε...

Μην ανησυχείς καθόλου,όταν πλησιάσει η στιγμή για να ειδοποιήσεις τον γιατρό σου οι συσπάσεις ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΆΝΕ .Θα γίνονται κάθε10΄μετά κάθε 9΄κοκ.Με αγγλική ακρίβεια θα έρχονται.Όλα θα πάνε καλά αν έχεις σωστή ψυχολογία και θετική ενέργεια...

Μόνο μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ ...Τηλεφώνησα στον γιατρό όταν οι συσπάσεις γίνονταν κάθε 2΄και ο γιατρός μου είπε'' έλα γρήγορα,εσύ γεννάς :shock: "

Διαφημίσεις

αχ arma εσύ έχεις και τα πονάκια???

κατάλαβα/// εδώ εγώ με σκέτες συσπάσεις και αρχίζω να αναρωτιέμαι. Φαντάζομαι εσύ...

ε, όταν έρθει η ώρα θα το καταλάβουμε φαντάζομαι...Τόσες το χουν καταλάβει!!! :lol:

NA εισαι σιγουρη γλυκια μου οτι οταν ερθει η ωρα σου θα το καταλαβεις μια χαρα!!!!

Με το καλο και να πανε ολα τελεια!

Arma μου,άντε με το καλό και με ένα πόνο!!!

Έτσι όπως μου τα περιγράφεις πιστεύω πως η μήτρα σου κάνει την καλλίτερη προετοιμασία που θα μπορούσε...

Μην ανησυχείς καθόλου,όταν πλησιάσει η στιγμή για να ειδοποιήσεις τον γιατρό σου οι συσπάσεις ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΆΝΕ .Θα γίνονται κάθε10΄μετά κάθε 9΄κοκ.Με αγγλική ακρίβεια θα έρχονται.Όλα θα πάνε καλά αν έχεις σωστή ψυχολογία και θετική ενέργεια...

Μόνο μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ ...Τηλεφώνησα στον γιατρό όταν οι συσπάσεις γίνονταν κάθε 2΄και ο γιατρός μου είπε'' έλα γρήγορα,εσύ γεννάς :shock: "

Στέλλα μου τι ωραίο ήταν αυτό με τη μήτρα? Μακάρι να προετοιμάζεται σωστά μπας και είμαι κι εγώ από τις τυχερές που γεννούν εύκολα :D

Όσο για το γιατρό,το έχω υπ'όψην μου ότι δεν θα το πάρω τελευταία στιγμή... :wink:

DoUwp3.png

Βρε κορίτσια.... εχω και εγώ μια αγωνία που δεν περιγράφεται....

Περιμένω,πρειμένω και δεν περνούν οι μέρες.....

Ελεος

Εχω εδω και μια εβδομάδα χαμηλά λίγους πόνους σαν περιόδου και είδα και λίγο καφέ στο σερβιετάκι....

Τι να πω?

maroula για το καφέ είπες στον γιατρό σου? σίγουρα πάντως αυτό είναι σημάδι ότι πλησιάζεις!τυχερούλα :D:D:D

Καλημέρα!!! :lol::lol::lol:

Ναι !Του είπα... το είδα παρασκευή- αυτή που πέρασε... Είπε ο άνθρωπος οτι αν δεις και το Σάββατο πες μου... Ομως δεν συνεχίστηκε.

Πήγα λοιπόν στη δουλειά μου (έχω δικό μου γραφείο και δεν έχω σταματήσει τη δουλειά) χτες, και ξαναείδα λιγουλάκι καφέ... Δεν τον πήρα όμως τηλ. Σήμερα δεν ξέρω. Ξύπνησα απο το μαύρο χάραμα με λίγο άγχος μιας και το μωρό έχει μεγαλώσει αρκετά μέσα στην κοιλία, και το έχω ένα άγχος.... να το νιώθω να κουνιέται... Δεν το ένιωθα λοιπόν και ξύπνησα απο το χάραμα. Τώρα που σου γράφω , κουνιέται :lol::lol:

Εσύ πως τα πας?

εγώ ακόμα τα ίδια.κλασσικά το βράδυ συσπάσεις έντονες με πονάκια και το πρωί τίποτα :( πάντως κι εμένα η δικιά μου στις κινήσεις πλέον την νιώθω να δυσκολευεται και μου τις χώνει μεν αλλά όχι τόσο έντονα όσο περνάνε οι μέρες...αναμένουμε λοιπόν :D

DoUwp3.png

Κοριτσάκια μου σας εύχομαι ότι καλύτερο...άντε και μ΄έναν πόνο τα μωράκια σας! :D:D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

maroula moy εύχομαι και σε σενα τα καλύτερα και αν είναι δυνατόν και με ΚΑΝΕΝΑ πόνο!!!

σαρδελάκι ευχαριστούμε πολύ!!!

DoUwp3.png

• 3 weeks later...

Koritsia egw molis mpika stin 34 ebdomada kai exw ena trelo agxos...an tha katalabw pote einai i wra mou na genisw!!!Oloi mou lene oti i koilia mou exei katebei poio xamila kai me exei piasei mia anusixia!!Tetarti tha paw ston giatro kai......