ilonka19 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Μήπως ξέρετε αν τα νοσήλεια από τη γέννα εκπίπτουν από την εφορία και αν είναι δυνατόν κάποιο τρίτο άτομο λ.χ. συγγενής να δηλώσει οτι αυτός πλήρωσε το μαιευτήριο ώστε να τα νοσήλεια να εκπίψουν από το δικό του εισόδημα? Ελπίζω να μην τα εγραψα πολύ μπερδεμένα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karfori's baby Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Ilonka μου, εμείς τα βάλαμε κανονικά στη φορολογική δήλωση, στον κωδικό που λέει "έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης". Για να τα βάλει κάποιος τρίτος στη δήλωσή του, θα πρέπει οι αποδείξεις του νοσοκομείου να είναι στο δικό του όνομα, νομίζω. Διαφορετικά δε νομίζω ότι μπορεί να "αποδείξει" ότι πλήρωσε τα νοσήλεια αυτός κι όχι εσείς. Η δική μας απόδειξη π.χ. είναι στο όνομά μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαμά του Ωρίων Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 ερώτηση... εμένα που μου έχουν κρατήσει ΟΛΕΣ τις αποδείξεις στο ΙΚΑ για να πάρω το επίδομα των 267 ευρώ για την καισαρική... τι να κάνω? περνάνε οι φωτοτυπίες? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagia01 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΙΚΑ (ΑΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ...) ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 900€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vann Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 οχι βεβαια η εφορια θελει τα προτοτυπα τιμολογια,εαν δεν στα δωσει το ικα πισω, στειλε την φορολογικη σου με ιντερνετ κ αν δεν ξεπερνας τα 1500σε επιστροφη τοτε δεν σε καλουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karfori's baby Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 ερώτηση... εμένα που μου έχουν κρατήσει ΟΛΕΣ τις αποδείξεις στο ΙΚΑ για να πάρω το επίδομα των 267 ευρώ για την καισαρική... τι να κάνω? περνάνε οι φωτοτυπίες? Δε σου δώσανε κάποια βεβαίωση από το ΙΚΑ; Γιατί κι εγώ κατέθεσα τα τιμολόγια στο Δημόσιο για να πάρω το επίδομα των 1000 ευρώ και μου έστειλαν βεβαίωση που λέει ότι έχω λάβει 1000 ευρώ και βαρύνομαι φορολογικά για το υπόλοιπο ποσό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilonka19 Posted May 5, 2008 Author Share Posted May 5, 2008 ερώτηση... εμένα που μου έχουν κρατήσει ΟΛΕΣ τις αποδείξεις στο ΙΚΑ για να πάρω το επίδομα των 267 ευρώ για την καισαρική... τι να κάνω? περνάνε οι φωτοτυπίες? Θα σου προτεινα να πας στο μαιευτήριο και να ζητήσεις να σου βγαλουν από εκεί ενα αντίγραφο τιμολογίου. Θα βγάλλεις πιο εύκολα ακρη απ'οτι με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαμά του Ωρίων Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 ερώτηση... εμένα που μου έχουν κρατήσει ΟΛΕΣ τις αποδείξεις στο ΙΚΑ για να πάρω το επίδομα των 267 ευρώ για την καισαρική... τι να κάνω? περνάνε οι φωτοτυπίες? Θα σου προτεινα να πας στο μαιευτήριο και να ζητήσεις να σου βγαλουν από εκεί ενα αντίγραφο τιμολογίου. Θα βγάλλεις πιο εύκολα ακρη απ'οτι με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. γίνεται αυτό??!!!?? γουάου!!!! αυτό θα κάνω ευχαριστώ!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fourfourina Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 το εχετε κανει αυτο? εννοω να ζητησετε ακριβες αντιγραφο του τιμολογιου απο το μαιευτηριο και να το καταθεσετε στην εφορια μαζι με τη φορολογική? το δεχτηκε η εφορια? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts