Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Amniotic Bands - ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Καλημέρα!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω, αν και σας παρακολουθώ από τότε που είχα την υπόνοια ακόμα ότι είμαι έγκυος! Δεν έγραφα μέχρι τώρα, γιατί ό,τι απορίες είχα, μου τις λύνατε χωρίς να χρειαστεί να κάνω ερώτηση, αφού υπήρχε ήδη.

Χθες όμως, έκανα τον μεγάλο υπέρηχο (μόλις μπήκα στην 22η εβδομάδα) και ενώ όλα είναι μια χαρά, το μωράκι μου αναπτύσσεται πολύ καλά και μάθαμε ότι τελικά είναι μάλλον κοριτσάκι (μέχρι τώρα για αγοράκι το βλέπαμε), ανακάλυψε ο γιατρός ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Στον σάκο έχει δημιουργηθεί κάτι σαν κολόνα, που τον χωρίζει σε δύο -ευτυχώς όχι ίσα- μέρη. Για να καταλάβετε, είναι σαν να έχουν ενωθεί σταλακτίτης με σταλαγμίτη. Το μωρό είναι στο μεγάλο μέρος και προς το παρόν έχει αρκετό χώρο να κινηθεί και να αναπτυχθεί. Αλλά μεγαλώνοντας, ίσως να μην του φτάσει ο χώρος, ίσως να τυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος γύρω από το χώρισμα αυτό, ίσως, αν αυτό είναι σκληρό, να του δημιουργήσει παραμορφώσεις στα άκρα. :cry: Ο γιατρός είπε ότι αυτό λέγεται amniotic band, είναι πολύ σπάνια περίπτωση (1 στις 25.000) και θα το παρακολουθούμε πολύ στενά, έτσι ώστε αν δούμε οποιοδήποτε πρόβλημα, να κάνουμε τον τοκετό νωρίτερα, ίσως από την 30ή βδομάδα και μετά :cry: (το πιθανότερο είπε είναι να πάνε όλα καλά, αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση).

Επιστρέφοντας στο σπίτι με τον άντρα μου, ψάξαμε στο Internet γι΄αυτό. Με την ορολογία που μας είπε ο γιατρός (Amniotic Bands), βρήκαμε αρκετά, πολλές φωτογραφίες από μωράκια με παραμορφωμένα άκρα, αλλά ΔΕΝ προκλήθηκαν από αυτό που έχω εγώ. Σύμφωνα με αυτά που διαβάσαμε, amniotic bands είναι ιστοί που ξεκολλάνε από τα τοιχώματα της μήτρας, αιωρούνται σαν κορδέλες στο υγρό και τυλίγονται γύρω από τα χεράκια και τα ποδαράκια των εμβρύων, με αποτέλεσμα να μην τα αφήνουν να αναπτυχθούν σωστά.

Μήπως ξέρει κάποιος τίποτα γι΄αυτό που έχω εγώ ή γενικά γι' αυτή την κατάσταση? Αν και ο γιατρός μας καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά, με το που είδαμε τις φωτογραφίες τρελαθήκαμε! Συγνώμη για τη μακροσκελή μου ερώτηση, αλλά έχουμε τρελαθεί από χθες.

Αυτά :)

NLYdp2.png VqePp2.png

Διαφημίσεις

γλυκια μου καταλαβαινω απολυτα την αγωνια σου..ειμαι και γω εγκυος και η αγωνια για το καθετι ειναι καθημερινη κατασταση...προσπαθησε να εισαι ηρεμη και να ακολουθεις τις συμβουλες του γιατρου..σκεφτηκες να παρεις και δευτερη γνωμη για το θεμα αυτο απο καποιον αλλο γιατρο?ετσι απλα για δευτερη γνωμη..σου ειπε οτι πρεπει να πηγαινεις πιο συχνα να βλεπετε το μωρουλι??παντως να σκεφτεσαι πως πολλες γυναικες γεννησαν νωριτερα αν υπηρχε αναγκη και εκαναν υγιεστατα μωρουλια...

σου ευχομαι το καλυτερο και να μην επηρεασει τιποτα το λουλουδακι σου!!!ολα θα πανε καλα γλυκια μου!!!!!!

περιμενουμε νεα σου...

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

yioulipa όλα αυτά θα είναι μια κακή ανάμνηση όταν κρατάς το μωράκι σου αγκαλιά. Με το καλό και να είσαι σίγουρη πως όλα θα εξελιχθούν καλά.

oIKlp2.png

γλυκιά μου μην ανησυχείς και κυρίως να μείνεις ήρεμη και να μην κοιτάς πολύ πολύ το ντερνετ το οποίο έιναι μια θαυμάσια πηγή πληροφοριών αλλά αν κολλήσεις μπορεί να κα φρικάρεις ντελώς...

το τι συνέβει σε κάποιον δεν εννοεί ότι θα συμβεί και σε εσένα...........

άσε που όλα θα πάνε καλά και θα το δείς... πάρε όμως και μια 2η γνώμη, δεν βλάπτει.. φιλάκια πολλά

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

Καταλαβαίνω απολύτως την αγωνία σου γιατί τα ίδια έχω περάσει και αναμένεται να περάσω και ΄γω και σε αυτήν την εγκυμοσύνη .

Οχι απο το ίδιο ζήτημα που δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου απαντήσω , αλλά από κάτι άλλο το ίδιο σπάνιο ! Να είσαι αισιόδοξη και να κάνεις ότι σου λένε οι γιατροί. Μια δεύτερη γνώμη απο κάποιον πιο ειδικό σίγουρα δεν βλάπτει , αρκεί να είσαι σίγουρη ότι αυτός ο κάποιος κατέχει καλά το αντικείμενο ! Όλα θα πάνε καλά , θα δείς ! Ξέρω είναι άσχημο πράγμα να αγωνιάς στην ομορφότερη περίοδο της ζωής σου , το ξέρω πολύ καλά !

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας! Εντάξει, έχουμε ηρεμήσει λίγο. Βρήκαμε έναν γιατρό που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις και ο υπέρηχος που έχει είναι εξειδικευμένος, τα δείχνει όλα πιο καθαρά. Θα πάμε να το δούμε καλύτερα και μετά βλέπουμε. Πάντως, όσες γνώμες πήραμε από γιατρούς (και ρωτήσαμε πολλούς, λόγω της δουλειάς του μπαμπά μου), ήταν καθησυχαστικές. Όλοι μας είπαν ότι η χειρότερη περίπτωση είναι να γίνει νωρίτερα ο τοκετός. Θα κάνω τον υπέρηχο και θα σας ενημερώσω.

ELENA, εύχομαι και για σένα να πάνε όλα καλά! Άσχημο πράγμα η αγωνία :)

NLYdp2.png VqePp2.png

Όντως πολυ άσχημο πράγμα η αγωνία.. Θα περάσουν όμως όλα αυτά. Σου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια κοπέλα μου, να μην ανησυχεις!

• 2 weeks later...

Πριν από λίγο γυρίσαμε από τον γιατρό. Κάναμε τον υπέρηχο και όλα είναι πολύ καλά! Ξαναμέτρησε και όλα τα όργανα, μέτρησε δαχτυλάκια κλπ :D και γι' αυτό που είχαμε ανησυχήσει, είπε ότι δεν είναι πρόβλημα. Αν υπήρχε πρόβλημα, θα είχε δημιουργηθεί στην αρχή της εγκυμοσύνης, όσο το μωρό ήταν πολύ μικρό. Θα μπορούσε δηλαδή να είχε μπλεχτεί στο διάφραγμα (έτσι το ονόμασε) και να εμπόδιζε την ανάπτυξή του. Τώρα όμως είπε ότι είναι πολύ μεγάλο το μωρό για να του δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, ίσα ίσα που μπορεί να το σπρώχνει για να κάνει χώρο! Και είπε ότι αυτό το έχω στη μήτρα μου από όταν γεννήθηκα και πιθανόν να το έχει και η μαμά μου.

ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α! Τελικά είναι αγοράκι (χωρίς καμία αμφιβολία, όπως είπε :D )

Σας ευχαριστώ όλες για τη συμπαράσταση και εύχομαι να πάνε για όλες μας όλα καλά με τα μωράκια μας!

Ξανά ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ!!!!!!!!

NLYdp2.png VqePp2.png

Διαφημίσεις

Όλα καλά τελικά!Ετοιμάσου να βγάλεις ένα παίδαρο που θα τρίζουν στο πέρασμά του οι κολώνες!!Καλή συνέχεια και με το καλό! :P