Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκκλησακι στο παρκο Αντωνη Τριτση

vera

Recommended Posts

Μου παν οτι στο περιβαλλοντικο παρκο Αντωνη Τριτση στο Ιλιον, υπαρχει ενα μικρο εκκλησακι και εχουν κανει βαφτισεις. Εχει καποιος σχετικες πληροφοριες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Αχ κι εγω χαρηκα που καποιος εχει πληροφοριες!!!!! :lol:

Ιασων!

Δεν εχω δει το μερος, πηγαμε μια βολτα εκει σημερα και ακουσα καποιους να το κουβεντιαζουν και μου μπηκαν ιδεες μπας και ψησω το συζυγο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Δεν ξερω καν σε ποια ενορια ανηκει.....

Δεν το ξέρω το μέρος,αλλά τώρα που γκούγκλαρα από περιέργεια,λέει ότι έχει 2 εκκλησάκια μέσα στο πάρκο.Το ένα είναι ο Προφήτης Ηλίας,βρίσκεται πάνω στον λόφο και γίνονται κανονικά μυστήρια,ενώ το άλλο είναι Πέτρου και Παύλου,είναι κλειστό για το κοινό και λειτουργεί μόνο την ημέρα εορτής των Αποστόλων.Πάντως γράφει ότι και τα δύο προσφέρονται για μυστήρια,μετά από συνεννόηση.

Το μέρος,από τις φωτογραφίες που βλέπω,είναι καταπληκτικό!!Θα είναι υπέροχο να κάνεις εκεί βάφτιση!:D

Διαφημίσεις

το ενα απο τα δυο δεν θυμαμαι πιο.... ανηκει στην ευαγγελιστρια στο ιλιον(ειμαι 70 τοις εκατο σιγουρη!)παρε τους τηλ κ ρωτα! παντως κ τα δυο ειναι πολυ ομορφα αλλα το ενα(το πετρινο) ειναι πολυ μικρο κ το μυστηριο γινεται εξω. το αλλο ειναι λιιιιγο μεγαλυτερο.ειναι πολυ ομορφα!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Πριν από δύο χρόνια που ρώτησα δεν γίνονταν βαφτίσεις στον Πρ. Ηλία, γιατί δεν είναι ενορία. Για το μικρό είναι σχεδόν αδύνατον. Σημασία έχει βέβαια πόσο θα πιέσεις, εμείς δεν επιμείναμε πολύ, αλλά αν τα καταφέρεις, είναι τέλεια.

Ευχαριστω πολυ κοριτσια! Την επομενη φορα που θα παμε ελπιζω να εχει ψηθει ο συζυγος και να τα δουμε απο κοντα!

• 1 month later...

πΗΓΑΜΕ και το ειδαμε. Απεναντι απο τον Προφητη Ηλια υπαρχει ενα αναψυκτηριο και μας ειπαν οτι μπορουν να διοργανωσουν τραπεζι η μπουφε. Κανουν και γαμους εκει.......καλη ιδεα ακουγεται, αν καποιος ενδιαφερεται ας ρωτησει.

Λίγο πιο μέσα, στο πάρκο, έχει έναν κλειστό αυλόγυρο με μαγαζάκια, έναν κήπο και το ταβερνάκι της κυρά -Ρήνης. Εμείς εκεί θα κάναμε το τραπέζι αν μας επέτρεπαν τότε. Αλλά πέσαμε σε άσχημη φάση. Αξίζει να ρωτήσετε.....

Διαφημίσεις

Κυρα θυμασαι καθολου τιμες?

Δεν αποφασισαμε ακομα τι θα κανουμε...ο αντρας μου επιμενει να το κανουμε σε νησι, εκει που βαφτισαμε και τον πρωτο μας, σε κλειστο κυκλο. Υπαρχει παντα η περιπτωση να ναυαγησει αυτο και τελικα να βαφτισουμε εδω, οποτε δεν μπορω να κανονισω τιποτα.........ετσι οπως με ζαλιζει δεν εχω ορεξη καν να ασχοληθω με το θεμα.

Ξέρω, ξέρω, οι καλοί μας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα αποφασίζεις νωρίς. Κι εμείς ήμασταν ανάμεσα σε δύο μέρη, στον τόπο καταγωγής του και στο Πάρκο Τρίτση (που χρειάζονταν λίγο τρέξιμο), εγώ είχα κλείσει για καλό και για κακό στην ενορία μας, και στο τέλος εκεί έγινε η βάφτιση γιατί ήταν η μόνη εκκλησία που είχαμε.

Η τιμή για την κυρά Ρήνη ήταν περίπου 25 ευρώ το άτομο, ένα καλό μενου με κρασί.

• 2 weeks later...

kalispera!

Ithela na se rotiso an epsakses katholou perissotero gia ta ekklisakia sto parko. Tha kano ki ego ti vaftisi tou giou mou ton Ioulio kai mou fanike poli kali idea to ekklissaki ekei alla me provlimatizei to meta giati 1-2 fores pou eoume paei sto tavernaki mesa ston avlogiro den eixame peinei kai poli efxaristimenoi....

Kαλησπερα! Εχω μπλεξει με δουλειες και τη βαφτιση και δεν εχω παρα ελαχιστο χρονο για φορουμ οποτε χαθηκα. Λοιπον τελικα κλεισαμε στο προφητη Ηλια στο παρκο Τριτση. Βρηκα ανετα και σαββατο και απογευμα που ηθελα.

Ευγενια περα απο τον απαροφητη Ηλια ειναι κι ενα παλιο εκκλησακι του 14ου αιωνα, Πετρου και Παυλου που δε νομιζω να βολευει κιολας γιατι ειναι πιο μεσα στο παρκο, σκεψου να περπατας για να το βρεις. ενω ο προφητης ηλιας ειναι σε βολικο σημειο, μπορεις να παρκαρεις κοντα.

Για μετα ειχαμε σκεφθει το χωρο του αναψυκτηριου εκει μπροστα, μπορει να γινει κειτερινγκ οπως μας ειπε η κυρια αλλα δεν ρωτησαμε τιμες, σιγουρα θα το προτιμουσα. Τελικα ο συζυγος συμφωνησε με την αρχικη μου ιδεα, να κανουμε ενα παρτυ στο σπιτι μας. Εχουμε μια ταρατσα με καταπληκτικη θεα, θα ανεβασουμε επιπλα, θα το στολισω με διαφορα με φαναρακια και και .....και θα κανουμε μπουφε, μπαρμπεκιου κλπ. Ολοι οι δικοι μας το βρηκαν πολυ καλη ιδεα.....αλλωστε θα μαστε 30 -40 ατομα. Νομιζω ειναι πολυ καλυτερα απο το να παμε σε μια ταβερνα να φαμε και να φυγουμε και τετοιες εποχες που δεν ξερεις τι σου ξημερωνει καλυτερα να μαστε πιο σεμνα...θα χω και την ευκαιρια να διακοσμησω το παρτυ! :)

Οποτε τωρα τρεχω με τη βαφτιση, να βρω ρουχα και τα σχετικα, φτιαχνω μπομπονιερες (κεραμικα αλογακια- αλογα ειναι το θεμα και μας ερχεται κουτι το παρκο τριτση). Σκεφτηκαμε οτι μετα τη βαφτιση ολοι θα κανουν μια βολτα στο παρκο κι ετσι θα χουμε χρονο να παμε σπιτι οπου θα τα εχουμε ολα σχεδον ετοιμα για το παρτυ.

Τέλεια!

Με το καλό λοιπόν η βάφτιση και να σας ζήσει! Αλήθεια πότε θα κάνετε τη βάφτιση; Θα μπορούσες μήπως να μου πεις σε ποια ενορία ανοίκει το εκκλησάκι ή αν έχεις κάποια στοιχεία επικοινωνίας;

Π΄΄αρα πολύ καλή ιδέα η ταράτσα αφού έχετε αυτή τη δυνατότητα!!!! Θέλει λίγο τρέξιμο αλλά θα γίνει super!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή προετοιμασία!

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω Ευγενια. Θα σου στειλω τηλεφωνο του ιερεα.

καλησπέρα κορίτσια απεναντι απο το παρκο μένει η γιαγια μου οποτε οσα χρονια 8υμαμαι τον ευατο μου εκει πηγαινα βολτες!ακομα και τωρα κα8ε κυριακη εκει ημαστε.ειναι το τελειο μερος για γαμο-βαφτιση!πραγματικα!!!μπορεις να συνδιασεις και τραπεζι μαζι σε μορφη μπουφε.νομιζω οτι για καποιο διαστημα δεν επετρεπαν να γινουν μυστηρια εκει λογω του οτι 8εωρειται ξωκλεισι.παντως συγχαρητηρια για την επιλογη σου!δεν εχω λογια για αυτο το μερος εχω μεγαλωσει σχεδον με την γιαγια μου οποτε κα8ε φορα που γινοταν γαμος κα8ομουν στο μπαλκονι και χαζευα την νυφη!!!:rolleyes:

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Ειναι υπεροχο μερος πραγματικα Φαιη! Και πολυ θα ηθελα να καναμε μπουφε εκει, δεν ρωτησαμε καν τιμες για να ξερουμε. Ειναι δυσκολοι καιροι ομως οποτε θα συμβιβαστουμε με το παρτυ στο σπιτι μας, ετσι μπορουμε να καλεσουμε και περισσοτερα ατομα. Οι καλεσμενοι θα εχουν την ευκαιρια να κανουν μια βολτα στο παρκο μετα το μυστηριο και μετα θα ερθουν σπιτι για το παρτυ.

Μαλιστα ειχα διαλεξει θεμα αλογακια απο πριν και τρελλαθηκα οταν σκεφτηκα οτι διπλα εκει ειναι τα αλογα, παμε συχνα και κανει ιππασια ο μεγαλος. Βρηκα και ρουχα Ralph Lauren για το μωρο με αλογα πανω, και ειμαι ενθουσιασμενη!

• 2 months later...

Vera καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι!!!! Και εγω ψάχνομαι για την βάφτιση και έχω αγχωθεί.Μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις και μένα το τηλέφωνο του ιερέα για να δω την ημερομηνία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 4 years later...

Καλησπερα, θα μπορουσες σε παρακαλω να μου στειλεις το κινητο του ιερεα, γιατι θελω να κανω τη βαφτιση της κορης μουστο παρεκκλησι του προφητη ηλια στο παρκο τριτση?Ευχαριστω

• 10 months later...
Καλησπερα, θα μπορουσες σε παρακαλω να μου στειλεις το κινητο του ιερεα, γιατι θελω να κανω τη βαφτιση της κορης μουστο παρεκκλησι του προφητη ηλια στο παρκο τριτση?Ευχαριστω

καλημερα σου...επειδη ενδιαφερομαι για βαπτιση στο εκκλησακι προφητη ηλια στο παρκο τριτση, μηπως εβγαλες ακρη?