Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα!!!!

Σας παρακαλώ πολύ, θα ήθελα τη βοήθειά σας, από γονείς, οι οποίοι αντιμετώπισαν παρόμοιο θέμα ή από κάποιους ειδικούς του forum.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Επειδή η ζωή στην πόλη κι ιδιαίτερα στην Αθήνα έχει γίνει για μας ανυπόφορη και μια κι υπάρχει ένα σπίτι στην εξοχή, αποφασίσαμε να επισκευάσουμε αυτό το σπιτάκι, ώστε από εξοχικό να γίνει μόνιμη κατοικία και να μετακομίσουμε. Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στο τετράχρονο παιδάκι μου, το οποίο καλείται μέσα σε ένα καλοκαίρι να κάνει δύο μεγάλες αλλαγές γι' αυτό, από τη μία να πάει να αφήσει πίσω του τον παιδικό σταθμό, όπου βρίσκεται από μωρό, να πάει στο μεγάλο σχολείο (νηπιαγωγείο) κι από την άλλη να αλλάξει τόπο κατοικίας.

Στο παιδάκι μου έχουμε, ήδη, μιλήσει ότι θα αλλάξουμε σπίτι, θα πάμε να μείνουμε στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο το ξέρει, θα αφήσουμε πίσω μας το σπίτι της Αθήνας, επειδή εκεί είναι πιο όμορφα και θα ζει καλύτερα στην εξοχή. Μάλιστα, κι ακολουθώντας κάποιες οδηγίες που βρήκα στο forum, την έχω αφήσει να διαλέξει το χρώμα του δωματίου της, την περασμένη εβδομάδα, επισκεφθήκαμε το σπίτι, έστω και γιαπί, της δείξαμε το δωμάτιό της, της είπαμε ότι εδώ θα μπει το κρεβάτι της, τα πράγματά της, τα παιχνίδια της, είμαι αποφασίσμενη να πάμε να διαλέξουμε μαζί κουρτίνες και ντουλάπα, ώστε να το φτιάξει, όπως εκείνη θέλει. Για το σχολείο, τώρα, της έχουμε πει ότι τώρα μεγάλωσε και θα αφήσει το μικρό σχολείο, θα πάει στο μεγάλο, θα γνωρίσει νέα παιδάκια, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και τους εδώ φίλους μας. Έχω έρθει σε επαφή με μία μαμά καθώς τα παιδάκια μας κάνουν πολύ παρέα, της έχω εκθέσει το θέμα και βέβαια της έχω προτείνει να έρθουν στο νέο σπίτι. Σχεδιάζω να της κάνω κι ένα μεγάλο πάρτυ λίγο πριν φύγουμε, ώστε να αποχαιρετίσει τους φίλους της και φεύγοντας τα παιδάκια να έχω ένα βιβλίο, όπου θα γράφουν ευχές, τους αριθμούς τηλεφώνων και τις διευθύνσεις τους, ώστε συχνά πυκνά να επικοινωνούν μεταξύ τους και με την πρώτη ευκαιρία, όποιο παιδάκι μπορεί, δηλαδή οι γονείς μπορούν, να συναντιώνται είτε σε σπίτι είτε κάπου αλλού.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση. Και το παιδάκι μου το βλέπω πολύ προβληματισμένο έως αρνητικό στο να πάμε στο νέο σπίτι και στο μεγάλο σχολείο. Εντάξει, δεν περίμενα ότι θα "πετάει στα σύννεφα", ίσως και να μην έχει συνειδητοποίησει κάποια πράγματα. Αλλά νομίζω ότι από τη στιγμή της μετακόμισης κι έπειτα, θα περάσουμε ένα δύσκολο στάδιο προσαρμογής, και προσπαθώ από τώρα να την βγάλω όσο το δυνατόν πιο αλώβητη. Για τη μικρή είναι ταυτόχρονα δύο πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή της, προσπαθώ να εξασφαλίσω ομαλότητα, αλλά το βλέπω δύσκολο.

Διάβασα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, ό,τι υπήρχε στο forum, κάποια κομμάτια τα έχω εκτυπώσει, ώστε να τα δει κι ο συζύγος και να πράττουμε από κοινού.

Και τώρα ζητάω και τη δική σας βοήθεια.

Προς τους διαχειριστές: Ανοίγω νέο θέμα, επειδή δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει στη δική μου περίπτωση, ήτοι αλλαγή σχολείου και σπιτιού. Εάν νομίζετε, ότι μπορεί να υπάρχει και να μπει σε ένα ήδη ανοιγμένο θέμα, παρακαλώ να το μεταφέρετε.

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το τεράστιο post.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Γειά σας,

σας παραθέτω τα παρακάτω ποστ ίσως

να περιέχουν πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες

http://parents.org.gr/forum/showpost...7&postcount=14

http://parents.org.gr/forum/showpost...70&postcount=2

http://parents.org.gr/forum/showpost...74&postcount=5

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg