Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3,5 χρονών. Πότε πίνει το βραδινό γάλα?

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες.

Με αφορμή μια επίσκεψη σε ΠΑΙΔΟΩΡΛ, προβληματίστηκα όσο αναφορά το πότε πρέπει να πίνει ο μικρός μου το γάλα του. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, πίνει το γάλα του ακριβώς πριν τον ύπνο του (και μάλιστα αν είναι αρκετά κουρασμένος τυχαίνει καθώς κάθεται στα πόδια μου, να κοιμηθεί πίνοντας). Η γιατρός λοιπόν μας ανέφερε πως είναι λάθος και πως θα πρέπει να το πίνει αρκετά νωρίτερα και να μειωθεί και η ποσότητα.

Με τον παιδίατρο δεν το έχω συζητήσει ακόμα και η αλήθεια δεν διευκρίνισα αν αυτό ισχύει για τον δικό μου (έχει κρεατάκια και μεγάλες αμυγδαλές τα οποία θα αφαιρέσουμε) ή γενικά. Έτσι, θα ήθελα να μάθω εσείς πότε τους το δίνετε. Ευχαριστώ...

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

πρωτη φορα το ακουω αυτο.και για ποιο λογο θα πρεπει να το πινει πιο νωρις?ποσο γαλα πινει κ σου ειπε οτι πρεπει να μειωθει?εγω παντως τοσα χρονια πριν τον υπνο τους το δεινω:roll: με μπιμπερο το πινει?επειδη ειπες οτι κοιμαται πινοντας ρωταω..

Δυστυχώς το βραδινό δεν το πίνει αλλιώς. Ή ακόμα κι αν πιει λίγο στο ποτήρι, θέλει οπωσδήποτε μετά μπιμπερό για να κοιμηθεί. Η ποσότητα είναι όντως μεγάλη (μιλάμε για περίπου 500ml το βράδυ). Όμως εκείνη ξεκίνησε την κουβέντα κάνοντας λόγο για κανά 250αρι. Φυσικά ακούγοντας τα δικά μας ml ψιλοφρίκαρε.

Ξέρω γω? Λες να παίζουν ρόλο οι αμυγδαλές που είναι μεγάλες? Όμως υπάρχει κανα παιδάκι που να πίνει πχ το γάλα στις 8 και να κοιμάται στις 9???

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

500 μλ ειναι οντως πολλα.500 μλ ειναι η ημερησια ποσοτητα που πρεπει να πινει ενα παιδι.παραπανω γαλα δε κανει καλο αλλα το αντιθετο(μη απορροφηση θρεπτικων συστατικων απο τις τροφες μη απορροφηση σιδηρου και αναιμια).επισης αν το γαλα το πινει ξαπλωμενος τοτε αυτο του κανει κακο στα αυτια.

Ναι τα ξέρω όλα αυτά. Μάλιστα του μειώνω την ποσότητα σταδιακά για να μην το καταλαβαίνει. Έλα όμως που δεν μου τρώει και βραδινό φαγητό? Όσο για το ξαπλωμένος, αυτό δεν παίζει. Το πίνει μόνος του ή σπάνια κάθοντας στα πόδια μου. Το πρωι δεν πίνει. Το απόγευμα δεν πίνει. Με δυσκολία τον τελευταίο καιρό τον βάζω να πιει κανά 180αρι γύρω στις 8 και μετά απο καμιά ώρα άλλα τόσα. Τι να κάνω να του το μειώσω κι άλλο? Ουφ θα σκάσω!!!

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα νομίζω είναι αν το πίνει το γάλα ξαπλωμένο. Μένει γάλα στο στόμα και αναπτύσσονται βακτήρια. Αυτά από μόνα τους μπορεί να προκαλέσουν αμυγδαλίτιδα, ή τερηδόνα - η οποία πάλι νομίζω συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα. Αν το πιουν και κοιμηθούν μένει εκεί, αν το πιουν πιο πριν πίνουν νερό, παράγεται σαλιο (παράγεται λιγότερο στον ύπνο).

Τα δικά μου μέχρι 4 πίνουν το γάλα στο μπιμπερό μπορεί και ξάπλα και μετά τους σηκώνω να πλύνουν καλά τα δόντια!

Εδώ και λίγες μέρες αποφάσισε ο γιος μου να το πίνει επιτέλους στο ποτήρι περιμένω να "ζηλέψει" και το κοριτσάκι μου.

Εδώ και λίγες μέρες αποφάσισε ο γιος μου να το πίνει επιτέλους στο ποτήρι περιμένω να "ζηλέψει" και το κοριτσάκι μου.

Αχ ας ζηλέψει κι ο δικός μου να το πίνει μόνο εκεί....

Μπανιο-γαλα-δοντια-νανι.. Γυρω στα 300ml

Προσωπικα μονο για τα τσισακια θα του το ελλατωνα αλλα ακομη κανει πολλες φορες το βραδυ..

wQjhp2.png f6fAp2.png

Εμένα πάλι το πίνει μόνο κοιμισμένος!!!!!!!!!!!!!!

220 το βράδυ κατα τις 11:30 και κατα τις 8:00 το πρωι πάλι 220 μλ.

Τα αυτιά τη σχέση έχουν.. ενταξει για το στομα και τα βακτήρια, τα αυτιά???

Τι μπορεί να πάθει??? για εξηγηστε μου βρε κορίτσια!!!

Και προσπαθω να το κοψουμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε ακόμα!!

Διαφημίσεις

...στις 20:30 με 21:00 πίνει 600 με 620ml

Θα ξυπνήσει στάνταρ μια φορά τη νύχτα (3:00 με 4:00 )και θα πιεί αλλα 330ml

Και το πρωί στις 8:30 άλλα 330...

Μεσημέρι ΚΑΙ απόγευμα εννοειται ...απο 220 εως330 ανάλογα τα κέφια!!!

Όλα με μπιμπερο με ποτήρι ούτε σταγόνα!:rolleyes:

Η παιδίατρος μετά το αρχικό σοκ αφού αυτές οι ποσότητες ίσχυαν από 10μηνών περίπου έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά....:confused:

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Κι εμένα πριν κοιμη8εί το πίνει,στο κρεββάτι ή στην πολυ8ρόνα.Εμείς έχουμε 8έμα γιατί πίνει πολύ γάλα!μπορεί το μεσημέρι να κλαίει να οδείρεται οτι δεν πειναει και ζητάει γάλα.:shock:Και μιας και το έφερε η κουβέντα τουσ δίνεται γάλα φρέσκο ή γάλα συμπικνωμένο:?:

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Εμάς πάντως ο ωρυλλάς θυμαμαι ότι μας έιχε πει ποτέ ξαπλωμένη το γάλα γιατι τα "σωληνάκια " στα αυτάκια τους ακόμα είναι μικρά οποτέ υπάρχει πιθανότητα να γεμίσουν υγρό αν η κατάποση γίνεται ξαπλωμένη.

Εμέις το πίνουμε κατα τις 21"30 και κατά τις 22"00 τσισάκια και νάνι αν το πιεί αργότερα και παέι κατευθείαν για ύπνο το πιο πιθανό έιναι να μου ξυπνήσει 2-3φορές το βράδυ για τσισάκια.

Εμένα πάλι το πίνει μόνο κοιμισμένος!!!!!!!!!!!!!!

220 το βράδυ κατα τις 11:30 και κατα τις 8:00 το πρωι πάλι 220 μλ.

Τα αυτιά τη σχέση έχουν.. ενταξει για το στομα και τα βακτήρια, τα αυτιά???

Τι μπορεί να πάθει??? για εξηγηστε μου βρε κορίτσια!!!

Και προσπαθω να το κοψουμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε ακόμα!!

Δες εδώ:

http://angelaspinkyworld.blogspot.com/2010/10/6.html

" Κάθε μικρόβιο που βρίσκεται στη μύτη, στο στόμα ή τους βρόγχους μπορεί να περάσει στο αυτί και να προκαλέσει ωτίτιδα. Επίσης τα μωρά που πίνουν το γάλα τους ξαπλωμένα κινδυνεύουν να πάθουν ωτίτιδα, επειδή το γάλα κυλάει από το στόμα στην ευσταχιανή σάλπιγγα και στο αυτί. Εκτός από τον ισχυρό πόνο στο αυτί μπορεί να συνυπάρχει πυρετός. Σε περίπτωση που το τύμπανο σπάσει, θα τρέξει πύον στο εξωτερικό αυτί."

επίσης

από το

http://www.moro-blog.gr/?p=567

"Η μικρή κλίση που έχει η ευσταχιανή σάλπιγγα στη νηπιακή ηλικία είναι πρόσθετος προδιαθεσικός παράγοντας, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν τα μικρά παιδιά ταΐζονται ανάσκελα. Σʼ αυτή την περίπτωση μπορεί το γάλα να περνά από τις ευσταχιανές σάλπιγγες στο μέσο αυτί. Για να το αποφύγουμε καλό είναι να ταΐζουμε τα παιδιά σε πιο όρθια ή καθιστή θέση. Πολλές φορές, επίσης, οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού «ανεβαίνουν» στο μέσο αυτί μέσω της ευσταχιανής και μαζεύεται υγρό πίσω από τη μεμβράνη του τυμπάνου. Το υγρό αυτό εύκολα μολύνεται και λόγω της τάσης που αναπτύσσεται, προκαλείται έντονος πόνος."

σε μας το σχήμα πριν τον ύπνο είναι: γάλα μπάνιο δόντια τσίσα και στο κρεββάτι παραμύθι ύπνος. Άρα σίγουρα από το γάλα μια ώρα θα περάσει. ο βασικός λόγος είναι τα βραδινά τσίσα (όχι οτι πέτυχα αλλά...)

{πίνουν 1 ποτήρι (=250Ml) φρέσκο γάλα}

4cgjp3.png yUvep3.png

Διαφημίσεις

τι ωρα ξυπνάει το απόγευμα;

τι ώρα τρώει απογευματινό; τρώει βραδυνό; τι ώρα κοιμάται το βράδυ;

ναι! τα 500ml το βράδυ είναι πολλά. 1/2 λίτρο δηλαδή.

δηλαδη... εαν ξυπνήσει στις 5 και φαει γιαούρτι πχ στις 5.30, μεχρι τις 10 που θα ξανακοιμηθεί είανι πολλές οι ωρες για να ειναι με ενα γιαούρτι. οπότε μπορέις να του δίνεις φαγητό στις 8.30 και στις 9.30-10 να πίνει το γαλα του (250 ml) και θα είναι ΟΚ.

age.png

Η παιδίατρος μετά το αρχικό σοκ αφού αυτές οι ποσότητες ίσχυαν από 10μηνών περίπου έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά....:confused:

Έχω πάθει ΣΟΚ! Νόμιζα ότι τα είχα διαβάσει όλα σε αυτό το φόρουμ! Που το βάζει καλέ; Και τρώει και φαγητό κανονικά; Μήπως έχει αντικαταστήσει το νερό με το γάλα; Πες μου ότι πίνει και νερό!!!!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Καλά ρε παιδάκι μου... είναι δυνατόν?:shock::shock: Πόσα κιλά είναι? Τα υπόλοιπα γεύματα τα τρώει ή είναι λιγόφαγο με την τροφή??

φοβερο!

ο δικός μου πινει 270μλ, με μπιμπερο και ξαπλωμενος, το πρωι και αλλα τοσα το βραδυ κατα τις 10 και αφου εχει φαει το βραδινο του γυρω στις 7.30.

Κοιμαται κατα τις 10.30 με 11 και εχουμε ξυπνημα στις 7.15.

k4lbp3.png

η κορη μου 14 μηνων εκοψε το μπιμπερο κ ο γιος μου πολυ πριν χρονισει(δε το ηθελε καθολου κ γενικα δεν επινε σχεδον καθολου γαλα.στα 2 ξεκινησε να πινει παλι)αλλα θυμαμαι οτι απο τη στιγμη που μπηκαν στις στερρες και ο γιατρος μου ειχε πει η ημερησια ποσοτητα να ειναι 500 μλ γιατι αλλιως δε θα παιρνει τα συστατικα των τροφων ουτε βιταμινες ουτε σιδηρο(το ασβεστιο εμποδιζει την απορροφηση) αλλα κ παλι ετσι κιαλλιως η κορη μου θυμαμαι οτι επινε περιπου 200 μλ πριν κοιμηθει.κ μετα που εκοψε το μπιμπερο επεινε ενα ποτηρι .στην αρχη της ειχα τα εκπαιδευτικα ποτηρακια κ μετα το επινε με καλαμακι.καλυτερα να τους δινεται με ποτηρι γιατι το μπουκαλι χαλαει κ τα δοντια(συνδρομο του μπιμπερο)http://www.dental-blog.gr/pathiseis/137-syndromo-bibero.html

γιατι το μπουκαλι χαλαει κ τα δοντια(συνδρομο του μπιμπερο)http://www.dental-blog.gr/pathiseis/137-syndromo-bibero.html

δε φταιει το μπιμπερο που χαλάνε τα δόντια. Το γάλα που μένει στα δόντια τα χαλάει.

Είτε πίνουν με μπιμπερό, είτε πίνουν με ποτήρι, πρεπει να πλένουμε τα δοντια τους μετά.

age.png

Η τερηδόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας ή αλλιώς «το σύνδρομο του μπιμπερό» εμφανίζεται -όπως δηλώνει και το όνομα της- από την πολύ μικρή ακόμη ηλικία και οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση του μπιμπερό. Το φαινόμενο εξελίσσεται γρήγορα και μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τα δοντάκια του μωρού.

Το σύνδρομο του μπιμπερό

Η τερηδόνα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και σε πολύ μικρή ηλικία στα νεογιλά δόντια. Σε παιδιά που κάνουν εκτεταμένη χρήση του μπιμπερό η καταστροφή των νεογιλών δοντιών είναι πολύ πιο γρήγορη. Η τερηδόνα αυτή είναι γνωστή με το όνομα «το σύνδρομο του μπιμπερό» ή πιο επιστημονικά «τερηδόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας». «Το σύνδρομο του μπιμπερό», είναι ως επί το πλείστον επακόλουθο της κακής συνήθειας των γονιών να κοιμίζουν το παιδί με το μπιμπερό. Η εκτεταμένη καταστροφή των δοντιών στη περίπτωση αυτή δεν οφείλεται στο ίδιο το μπιμπερό, αλλά στην παρατεταμένη χρονικά παρουσία γάλακτος ή άλλων σακχαρούχων ροφημάτων στο στόμα. Το γάλα που μένει όλο το βράδυ στα στόμα του παιδιού διασπάται από τα μικρόβια του στόματος σε γαλακτόζη και γαλακτικό οξύ. Έτσι ξεκινά την εμφάνισή της η τερηδόνα. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα καταστροφική τη νύχτα μιας και η έκκριση του προστατευτικού για τα δόντια σάλιου είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε σχέση με την ημέρα. Το ίδιο καταστροφική είναι και η χρήση σε μπιμπερό άλλων νηπιακών ροφημάτων με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης καθώς και η κακή συνήθεια να ηρεμήσουμε ένα μωρό το βράδυ με τη χρήση της πιπίλας που είναι βουτηγμένη σε ζάχαρη ή μέλι.

Τι πρέπει να κάνουμε

-Αποφεύγουμε μετά τους 6 μήνες να δίνουμε το γάλα του μωρού με το μπουκάλι την ώρα του ύπνου. Η καλύτερη ώρα είναι αρκετά πριν τον ύπνο, όταν το μωρό είναι ακόμα ξύπνιο.

-Φροντίζουμε την στοματική υγιεινή του παιδιού από την βρεφική ακόμη ηλικία.

-Στην ηλικία των 2 ετών που το παιδί αρχίζει να πίνει γάλα εβαπορέ ή παστεριωμένο, του το δίνουμε χωρίς επιπλέον ζάχαρη.

-Διακόπτουμε τη χρήση του μπουκαλιού όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, όταν το παιδί μπορεί να πιει το γάλα του από ποτηράκι, και οπωσδήποτε στην ηλικία των 2 περίπου ετών.

http://www.babyspace.gr/Article/Common-diseases-mouth/133-1029.html

αυτο εννοουσα ισμηνη οτι τα περισσοτερα μωρα κοιμουνται με το μπιμπερο την ωρα που πινουν.κ δε τα ξυπνας εκεινη την ωρα να του πλυνεις τα δοντια φυσικα.

:shock::shock::shock::shock: Κι εγώ που νόμιζα πως ο δικός μου είναι..."γαλατάς"!!!

Κι ο Κυριάκος μου έπινε πολύ περισσότερο όταν έπινε και τα πρωινά και σταδιακά διαβάζοντας για τη σιδεροπενία, του το μείωσα μόνη μου (αν κι ο παιδίατρος δεν το θεωρούσε πρόβλημα) φτάνοντας αισίως στα 500-550 ml την ημέρα (το βράδυ βασικά διότι το πρωι πίνει σπάνια ή πολύ λιγότερο με δημητριακά).

τι ωρα ξυπνάει το απόγευμα;

τι ώρα τρώει απογευματινό; τρώει βραδυνό; τι ώρα κοιμάται το βράδυ;

ναι! τα 500ml το βράδυ είναι πολλά. 1/2 λίτρο δηλαδή.

δηλαδη... εαν ξυπνήσει στις 5 και φαει γιαούρτι πχ στις 5.30, μεχρι τις 10 που θα ξανακοιμηθεί είανι πολλές οι ωρες για να ειναι με ενα γιαούρτι. οπότε μπορέις να του δίνεις φαγητό στις 8.30 και στις 9.30-10 να πίνει το γαλα του (250 ml) και θα είναι ΟΚ.

ismeni μου τρώει αρκετά καλά. Θα φάει στον παιδικό, θα φάει στο σπίτι γύρω στις 2:30-3:00 κι απο το απόγευμα ως τις 8-8:30 θα ξαναφάει διάφορα γιαούρτι, τοστ, φρούτο κάποιο σνακ κτλ σε διάφορους συνδυασμούς ακόμα και μικρή ποσότητα φαγητού. Αν δεν κοιμηθεί το μεσημέρι μέχρι τις 9 περίπου έχει κοιμηθεί.

Είναι πολύ το ξέρω τι να κάνω όμως που δεν πίνει ενδιάμεσα? Ακόμα κι η προσπάθεια να του το μοιράσω σε ποτήρι πριν τις 8 και μπουκάλι πριν τον ύπνο αποδείχθηκε μάταιη διότι ο κύριος χάλαγε τις συνήθειές του. Απο την άλλη να του μειώσω το γάλα σε 200-250ml? Μου φαίνεται πάρα πολύ λίγο.:-(

Ένα κομμάτι τυρί φέτα προσφέρει στο παιδί ό,τι ακριβώς παίρνει και με ένα μπουκάλι γάλα ;) Για όσες αγχώνονται με την ημερήσια ποσότητα γάλακτος μπορούν να αντικαταστήσουν το γάλα με γιαούρτι και φέτα :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Ένα κομμάτι τυρί φέτα προσφέρει στο παιδί ό,τι ακριβώς παίρνει και με ένα μπουκάλι γάλα ;) Για όσες αγχώνονται με την ημερήσια ποσότητα γάλακτος μπορούν να αντικαταστήσουν το γάλα με γιαούρτι και φέτα :D

Έλα όμως που θέλει και το πολύ γάλα του!? Τουλάχιστον εγώ κατάφερα και του το πήγα γύρω στα 400. Βήμα πρώτο πέτυχε. Αντε να δούμε με τα υπόλοιπα ;)