Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Από πόνους πώς πάτε;

Recommended Posts

Βρε κορίτσια πείτε μου....

εκτός από τα κλασικά πονάκια μέσης και τις συσπάσεις, έχω ακόμα ένα σωρό άλλους πόνους. Για την ακρίβεια, ολόκληρη είμαι ένας πόνος. Πονάω σχεδόν παντού.

Ξεκινάω από πάνω και κατεβαίνω....

Έχω καθημερινά πονοκεφάλους και κυρίως απ'το απόγευμα και μετά είναι πολύ έντονοι.

Πονάνε πολύ οι ώμοι μου κατά την διάρκεια του ύπνου, ο καθένας από την αντίστοιχη πλευρά που κοιμάμαι. Προσπαθώ να σηκώνω το μαξιλάρι μου όσο πιο ψηλά γίνεται για να πέφτει όσο το δυναατόν λιγότερο βάρος στον ώμο, αλλά δε γίνεται τίποτα.

Για την πλάτη και κυρίως την μέση μου, δεν έχω λόγια... Η σπονδυλική μου στήλη έχει αλλάξει εντελώς σχήμα. Είναι ένα τεράστιο τόξο προς τα εμπρός.

Έχω κάτι μυϊκούς (ελπίζω..) πόνους χαμηλά, κάτω απ'την κοιλιά και στα πλάγια, όταν πάω να σηκωθώ από κρεβάτι ή καναπέ.

Οι γοφοί μου με ταλαιπορούν μαζί με τους ώμους στον ύπνο. Ιδίως ο αριστερός μου, δεν υποφέρεται, κυρίως όταν έχω το αντίστοιχο πόδι λυγισμένο.

Αυτοί όμως που με ανησυχούν περισσότερο είναι οι πόνοι στα πέλματα και στην περιοχή.... της ήβης... :oops:

Τα πέλματά μου και ιδίως οι φτέρνες, πονάνε συνέχεια λες και είμαι σε ορθοστασία όλη μέρα και ανακουφίζομαι λίγο μόνο αν είμαι ξάπλα.

Και για την περιοχή της ήβης... τί να πω;... αυτός είναι ο πιο παράξενος πόνος... Είναι στην περιοχή του τριχωτού και αισθάνομαι λες και μόλις έκανα αποτρίχωση... Δεν νομίζω ότι μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Όσες κάνουν αποτρίχωση με κερί θα με καταλάβουν καλύτερα. Έντονο μούδιασμα λες και μου ξεριζώνουν τις τρίχες. Πολύ παράξενο συναίσθημα και πολύ ενοχλητικό... :(

Εσείς πώς πάτε από πόνους;

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

γεια σου χαζομαμά...

Υπομονή και κοντεύουμε. Είμαστε μαζί, κοντά έχουμε ΠΗΤ,ε???

Τώρα από πόνους...

Πονοκέφαλος ευτυχώς ακόμα δεν με έχει πιάσει όσο είμαι έγκυος.

Τον πόνο κάτω από την κοιλιά που λες, μια φορά τον είχα, και μάλιστα δυνατά. Κι εγώ νόμιζα ότι είναι μυικός , αλλά η μαία μου είπε ότι εκεί κάτω όταν πονάμε έτσι είναι συσπάσεις και θέλει ξεκούραση...

Τα πέλματα και οι ώμοι δεν με έχουν πονέσει, αλλά την τελευταία βδομάδα πονάω στο αριστερό γόνατο, εκεί που στηρίζομαι με κάποιο τρόπο όταν κοιμάμαι.

Η μέση τώρα ξεκίνησε να πονάει , εδώ και καμιά βδομάδα, και μια πάει σετ με την πλάτη, μια πονάει μόνη της. Αλλά είναι το χειρότερο... :(

Νομίζω ότι άλλο τίποτα δεν έχω.

Α, εκτός όταν αποφασίζει η μικρούλα μου να παίξει εκεί μέσα και σπρώχνει εκεί κάτω στις ωοθήκες...Ε, αυτό είναι πολύ ενοχλητικό.Αλλά μόλις σκεφτώ τι γίνεται ακριβώς και "ενοχλούμαι" μου περνάει αμέσως! :D

Κουράγιο, και μετά θα λέμε "τι καλά που ήσουν εκεί μέσα μωράκι μου??" :lol: (τουλάχιστον έτσι μου λένε ότι θα λέω, όσοι θεωρούν καλό να με αποθαρρύνουν, λέγοντας μου ότι τα δύσκολα είναι μετά, και "μετά θα δεις τι έχεις να τραβήξεις" , κλπ) :evil:

1Iik.png

Γειά σου Niki-76!

Το αστείο και παράξενο της υπόθεσης είναι ότι παρά τους πόνους, τη συνεχή δυσφορία, τη δυσκολία κινήσεων και την έλλειψη ύπνου, εξακολουθώ να θεωρώ αυτή την περίοδο, την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!!

Μπορεί να ακούγεται λίγο αντιφατικό, αλλά λατρεύω την κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που δυσανασχετώ επειδή δε μπορώ να φροντίσω όπως θέλω το παιδί μου, τον άντρα μου, το σπίτι μου και τώρα πια και μένα την ίδια. Αλλά λατρεύω αυτή την υπέροχη επαφή και επικοινωνία που έχω με το μωράκι μου.

Και, ειλικρινά σου μιλάω, παρόλο που συνέχεια πονάω, σκέφτομαι ότι στο μέλλον θα ήθελα πολύ (αν το επιτρέπουν τα οικονομικά και κυρίως ο άντρας μου!) να κάνω και 3ο παιδί.

Σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτή η εγκυμοσύνη είναι ίσως η τελευταία μου και ότι δε θα ξαναζήσω αυτό το θαύμα της φύσης μέσα μου, και .... μελαγχολώ...

Έχουμε ΠΗΤ πολύ κοντά, 8 μέρες διαφορά, άρα "συμπάσχουμε" απόλυτα!

Και πίστεψέ με, ναι, μετά τη γέννα όντως λες το πόσο καλύτερα ήταν πριν που είχες το μωράκι σου στην κοιλίτσα και το κουβάλαγες παντού χωρίς ταλαιπορία ή άγχος.

Το μετά είναι αρκετά ζόρικο, ιδίως στην αρχή μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας, αλλά υπάρχει καλύτερο πράγμα απ'το να έχεις αγκαλίτσα το μωράκι σου και να το βλέπεις να ανθίζει κάθε μέρα;

Απλά ρωτάω από περιέργεια αν έχετε πόνους για να δω αν εγώ είμαι η υπερευαίσθητη.

Στην 1η εγκυμοσύνη δεν είχα τόσους.... :(:(

bUwEp2.png

xazomama καλημέρα, πως είσαι σήμερα; Τί να σου πω κοριτσάκι μου; Από πόνους μία απ΄τα ίδια...

Ημικρανίες...έκανα ένα μήνα κρεβάτι γιατι πονούσε η μέση και το πόδι και ήμουν πραγματικά καθηλωμένη στο κρεβάτι γιατι δεν μπορούσα να περπατήσω. Οι δε γοφοί μου έχουν φρικάρει...πολύς πόνος.

Στην περιοχή της ήβης νιώθω ακριβώς αυτό που λες κι εσύ και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό, πω πω...και τέλος επειδή μας άρεσε στο κρεβάτι :evil: ξανακαθόμαστε τώρα από την Κυριακή του Πάσχα γιατι είχαμε φρικτούς πόνους από πολύ δυνατές συσπάσεις και παίρνουνε χάπια...βλέπεις ο μπέμπης μας βιάζεται μας ειπε ο γιατρός!

Καλά ε; Όταν παίζει ο μπέμπης υπάρχουν κάποια εσωτερικά σημεία του σώματος που χτυπάει (ωοθήκες, ουροδόχο κύστη) που είναι φοβερά ενοχλητικό, αλλά τι να κάνουμε; Υπομονή και όλα θα περάσουν :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Καλημέρα κι από μένα! λοιπόν xazomama και εγώ έχω σχεδόν όλους αυτούς τους πόνους που περιγράφεις, αλλά τους έχω μόνο τα βράδια. όταν ξυπνάω τη νύχτα είτε για τουαλέτα είτε για να γυρίσω πλευρό λέω ότι το πρωί δεν θα μπορώ να κουνηθώ. Οι γοφοί μου,οι ώμοι μου και η μέση μου πολύ χαμηλά(στον κόκκυγα) με πονάνε λες και μ'έχουν πλακώσει στο ξύλο 100 άτομα. μόλις όμως το πρωί σηκωθώ απ'το κρεβάτι,ως δια μαγείας περνάνε όλα :D

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

xazomama και sardelaki μην ανησυχείτε για τον πόνο στην περιοχή της ήβης τον έχω και εγώ εδώ και αρκετό καιρό ιδίως όταν σηκώνομαι από το κρεβάτι.

Όταν ρώτησα τον γιατρό μου μου είπε ότι χαλαρώνουν οι σύνδεσμοι για να διευκολύνουν την γέννα και είναι φυσιολογικό. Από ένα γρήγορο search στον γουγλη αντιγράφω από το babybaby.gr

Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνους στα ισχία (γοφούς) καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται και σε μερικές γυναίκες, οι σύνδεσμοι που υποστηρίζουν τη λεκάνη χαλαρώνουν τόσο πολύ που ο σύνδεσμος που κρατάει τα οστά της λεκάνης μεταξύ τους στη μέση της ηβικής χώρας δε λειτουργεί σωστά. Αυτή η κατάσταση αποκαλείται δυσλειτουργία της ηβικής σύμφυσης και είναι πολύ επίπονη.

Αυτές είναι πραγματικά οι χαρές της εγκυμοσύνης!!

:lol::lol::lol:

μπράβο κοπελάρα μου...ωραίο το κειμενάκι :wink:

κι όντως αυτά τα τραβήγματα στην περιοχή της ήβης είναι πολύ επίπονα γμτ αλλά ΟΚ...όλα για τα μωρά μας.

Εκείνους τους πόνους τους έχω περίπου από την 25η εβδομάδα κιόλας!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Και για την περιοχή της ήβης... τί να πω;... αυτός είναι ο πιο παράξενος πόνος... Είναι στην περιοχή του τριχωτού και αισθάνομαι λες και μόλις έκανα αποτρίχωση... Δεν νομίζω ότι μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Όσες κάνουν αποτρίχωση με κερί θα με καταλάβουν καλύτερα. Έντονο μούδιασμα λες και μου ξεριζώνουν τις τρίχες. Πολύ παράξενο συναίσθημα και πολύ ενοχλητικό...

Αυτόν τον πόνο τον είχα κι εγώ σε πολύ έντονο βαθμό από τον 7ο μήνα και μετά...Μήπως ανοίγει η λεκάνη;

Επίσης είχα φριχτούς πόνους στα γόνατα,αν τα λύγιζα ήτανε αδύνατο να σηκωθώ δίχως βοήθεια...

Το αστείο και παράξενο της υπόθεσης είναι ότι παρά τους πόνους, τη συνεχή δυσφορία, τη δυσκολία κινήσεων και την έλλειψη ύπνου, εξακολουθώ να θεωρώ αυτή την περίοδο, την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!!

Τελικά είναι!

Σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτή η εγκυμοσύνη είναι ίσως η τελευταία μου και ότι δε θα ξαναζήσω αυτό το θαύμα της φύσης μέσα μου, και .... μελαγχολώ...

Έτσι είναι ...Εγώ όλο γκρίνιαζα και έλεγα ότι δε μου αρέσει καθόλου αυτή η φάση και πότε θα ξεμπερδέψω επιτέλους αλλά τώρα τα νοσταλγώ όλα.Όχι γιατί τώρα είναι πιό δύσκολα.Αλλά γιατί ίσως-το πιθανότερο-δε θα ξαναζήσω αυτό το θαύμα,και λυπάμαι που δεν το απόλαυσα σε όλο το μεγαλείο του...

κι εγώ χθες ενώ γκρίνιαζα γιατί είχε πεταχτεί ένα ολόκληρο πόδι κάτω από το στήθος μου και με ψιλοπονούσε, μετά το μετάνιωσα...

Και λέω:

τι ωραία που περνάμε οι δυό μας κοριτσάκι μου... Θα μου λείψεις να παίζεις εκεί μέσα μετά, και θα λέω: δεν ξαναμπαίνεις λίγο να παίξουμε το alien??? :lol:

1Iik.png

Διαφημίσεις

Αχ, κορίτσια... Δε φαντάζεστε πόσο ανακουφίζομαι απ'τις απαντήσεις σας...

Εννοείται ότι δεν θέλω να βασανίζονται κι άλλες επειδή πονάω εγώ, για να αισθάνομαι καλύτερα.

Εντάξει, οι πόνοι πλάτης, μέσης, λεκάνης είναι απόλυτα φυσιολογικοί, αν σκεφτείτε και τα επιπλέον κιλά που κουβαλάμε (εγώ ήδη 14, παρακαλώ πολύ...).

Αλλά στην 1η εγκυμοσύνη δεν είχα όλα αυτά που έχω τώρα.

Τελικά, μάλλον η κάθε εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική...

Βρε Niki-76, είναι όντως ορισμένες κλωτσιές που είναι πραγματικά δυνατές!

Ιδίως όταν κλωτσάει προς τα μέσα και ένας Θεός ξέρει τί όργανο βρίσκει, βογκάω!

Είναι όμως το κοριτσάκι μου!! Ανυπομονώ να φιλήσω αυτά τα πατουσάκια και χεράκια!

bUwEp2.png

Εντάξει, οι πόνοι πλάτης, μέσης, λεκάνης είναι απόλυτα φυσιολογικοί, αν σκεφτείτε και τα επιπλέον κιλά που κουβαλάμε (εγώ ήδη 14, παρακαλώ πολύ...).

Είναι όμως το κοριτσάκι μου!! Ανυπομονώ να φιλήσω αυτά τα πατουσάκια και χεράκια!

κι εγώ ακριβώς 14 κιλά, σταθερά εδώ και 2 περίπου βδομάδες, με λίγα γραμμάρια πάνω κάτω διαφορά! Αλλά γιατί λες ΗΔΗ??? :?:

αφού είμαστε στον 9ο, δεν πρόκειται να πάρουμε πολλά ακόμα, ανάλογα και τη μασαμπούκα βέβαια!!! :lol:

1Iik.png

...κι εγώ ακριβώς 14 κιλά, σταθερά εδώ και 2 περίπου βδομάδες, με λίγα γραμμάρια πάνω κάτω διαφορά! Αλλά γιατί λες ΗΔΗ??? :?:

αφού είμαστε στον 9ο, δεν πρόκειται να πάρουμε πολλά ακόμα, ανάλογα και τη μασαμπούκα βέβαια!!! :lol:

Ο 9ος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας! Θέλει πολύ προσοχή γιατί παίρνεις τα κιλά ακόμα και με τον αέρα.

Είχα πάρει 3 κιλά σ'αυτό το μήνα, στην 1η εγκυμοσύνη.

Κάπου έχω διαβάσει, ότι τώρα το σώμα αποθηκεύει λίπος για την παραγωγή γάλακτος... Με μέτρο λοιπόν!

bUwEp2.png

αχχχχ μη μου λες τέτοιαααα...

δε θελω να βάλω άλλα κιλά, δε γίνεται.

Βέβαια αν σκεφτούμε ότι τώρα τα μωράκια μας παίρνουν το βάρος τους, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ???

κατάλαβα. να μην αρχίσω τα παγωτά και τα strawberry cheesecake που τόσο λιγουρεύομαι...

:(:lol: καλά...

1Iik.png

Συγκρατήσουουουουουουυου............

Αν και, να σου πω κάτι;... έχω βαρεθεί να είμαι συνέχεια στη στέρηση και στα "μη".

Με την 1η εγκυμοσύνη ήμουν επί 9 μήνες σε διατροφή, μετά επί 7 μήνες σε δίαιτα και μόλις έχασα τα κιλά, ξανάμεινα έγκυος.

Σκέφτομαι ότι μετά θα είμαι επί 7-10 μήνες πάλι σε δίαιτα για να τα χάσω....εε, δεν αντέχω! Τουλάχιστον αυτούς τους 9 μήνες ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΩ!!!

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

Αχ, κορίτσια... Δε φαντάζεστε πόσο ανακουφίζομαι απ'τις απαντήσεις σας...

Εννοείται ότι δεν θέλω να βασανίζονται κι άλλες επειδή πονάω εγώ, για να αισθάνομαι καλύτερα.

Αλλά στην 1η εγκυμοσύνη δεν είχα όλα αυτά που έχω τώρα.

Τελικά, μάλλον η κάθε εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική...

ακριβως ετσι ειμαι και εγω.. στην πρωτη εγκυμοσυνη μια φορά ειχα πονέσει και ήταν την ημέρα που γεννούσα και τωρα κάθε μέρα νομίζω πως θα βγεί. Μία πονάει η μέση ,μία χαμηλά ..μια νιωθω σουβλιές απο κάτω ,μια το γόνατό μου...χάλια. μερικές ώρες την ημέρα ειμαι στάνταρ ξάπλα. Απο περπάτημα δεν αντέχω ουτε 2 τετράγωνα αλλα ευτυχώς ο γιατρός μου είπε ξεκούραση γιατι ο μικρός εχει παρει θέση για έξω για τα καλά οπότε δεν χρειαζεται να πολυπερπατάω αν και με το πρώτο παιδί και με το σχολείο λιγο δυσκολο να την βγαζω ξαπλα ολη μέρα.

pBpMp3.png

Κορίτσια μια ερωτησούλα.

Κι εγώ αισθάνομαι πόνο χαμηλά στην κοιλιά όταν πάω να σηκωθώ (τις περισσότερες φορές). Εδώ και καιρό.

Είναι συσπάσεις αυτές???? Να αρχίσω να ανυσηχώ??????? :oops::oops:

xOSvp3.png

Ίσως να είναι ίσως και όχι...να το συζητήσεις με τον γιατρό σου. Να του πείς τι ακριβώς νιώθεις για να μπορέσει να εξετάσει αν είναι συσπάσεις ή όχι! :wink:

Ίσως να είναι ίσως και όχι...να το συζητήσεις με τον γιατρό σου. Να του πείς τι ακριβώς νιώθεις για να μπορέσει να εξετάσει αν είναι συσπάσεις ή όχι! :wink:

Ευχαριστώ ρε sardelaki. Έχεις δίκιο μάλλον θα πρέπει να του το πω.

Δεν το έδινα σημασία γιατί είναι πολύ στιγμιαίος πόνος-τράβηγμα μόνο όταν σηκώνομαι και πάλι όχι συνέχεια.

Αλλά καλύτερα να ξέρει ο γιατρός τι γίνεται να μου φύγει και μένα το άγχος. :wink:

xOSvp3.png

Στην κοιλιά είναι το τράβηγμα ή περισσότερο στην περιοχή της ήβης;;;

Μην ανησυχείς κοριτσάκι...όλα καλά θα πάνε...κάπου πρέπει κι εμείς να πονάμε.

Εγώ πια έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να γεννήσω γιατι συνεχώς με πονάει κάτι άλλο και ειδικά με τις συσπάσεις έχω σαλτάρει...κι επίσης τώρα πια δεν αντέχεται η αναμονή γιατι θέλω να πάρω αγκαλίτσα τον πρίγκηπά μου χε χε χε :wink::wink:

Μήπως μπορώ να καταλάβω :oops:

Μπα νομίζω περισσότερο στην περιοχή της ήβης είναι αρκετά χαμηλά :?

Όντως sardelaki πολύ ζόρικος ο μάγκας σου. Ταλαιπωρεί την μανούλα του!!!

Δεν πειράζει μωρέ ας πάνε όλα καλά και μόλις δούμε τα μωράκια μας θα τα ξεχάσουμε όλα και άγχη και στεναχώριες όλα!!!!!!!!! :wink:

xOSvp3.png

Μήπως μπορώ να καταλάβω :oops:

Μπα νομίζω περισσότερο στην περιοχή της ήβης είναι αρκετά χαμηλά :?

Όντως sardelaki πολύ ζόρικος ο μάγκας σου. Ταλαιπωρεί την μανούλα του!!!

Δεν πειράζει μωρέ ας πάνε όλα καλά και μόλις δούμε τα μωράκια μας θα τα ξεχάσουμε όλα και άγχη και στεναχώριες όλα!!!!!!!!! :wink:

Έτσι κούκλα μου...μετά θα τα ξεχάσουμε όλα φτάνει να έρθει εκείνη η μοναδική στιγμή να αγκαλιάσουμε τα αγγελούδια μας :wink:

Στην περιοχή της ήβης αν το νιώθεις συνήθως είναι η μύες της λεκάνης που χαλαρώνουνε κι είναι πολύ επίπονο αυτό σε καταλαβαίνω. Κι εμένα άρχισε σχετικά νωρίς αυτό και τώρα το έχω κάθε μέρα και συνέχεια !!!

Κορίτσια μια ερωτησούλα.

Κι εγώ αισθάνομαι πόνο χαμηλά στην κοιλιά όταν πάω να σηκωθώ (τις περισσότερες φορές). Εδώ και καιρό.

kaλημερα!κι εγω εχω αυτουσ τθυς πονους σα τραβηγματα κυριως οταν σηκωνομαι οταν περπαταω οταν γυριζω πλευρο,κι οταν ρωτησα το γιατρο μου ειπε οτι ειναι μαλλον μυικοι πονοι των συνδεσμων που ανοιγουν

cathygeorge

Κορίτσια μια ερωτησούλα.

kaλημερα!κι εγω εχω αυτουσ τθυς πονους σα τραβηγματα κυριως οταν σηκωνομαι οταν περπαταω οταν γυριζω πλευρο,κι οταν ρωτησα το γιατρο μου ειπε οτι ειναι μαλλον μυικοι πονοι των συνδεσμων που ανοιγουν

Ουφ!! Ευχαριστώ για την απάντηση έτσι μωρέ για να μου φύγει και το άγχος ......... :oops:

xOSvp3.png

Εγώ έχω έναν έντονο πόνο χαμηλά στην κοιλιά, άλλωτε δεξιά και άλλωτε αριστερα, όταν βήξω ή όταν φτερνιστώ :roll:

Συμβαίνει και σε εσας αυτό?

uAq4.jpgMqhPp2.png