Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ?

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

Ονομάζομαι Δεσποινα πασχω απο νεανικο διαβητη και διανυω την 11η εβδομαδα κύησης.Ο γυναικολόγος μου μου πρότεινε να κάνουμε τροφοβλάστη.Επειδή δεν έχω ιδέα για το τι εξέταση είναι αυτή και εαν αξίζει τον κόπο να την κάνω σας θερμοπαρακαλώ εάν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε με για την διαδικασία της εξέτασης ,για το το διάγνωση γίνεται με αυτή, την επικυνδυνότητά της ,εάν είναι καλύτερη απο την αμνιοπαρακέντηση και γενικά οτι γνωρίζετε θα είναι πολυ θετικό για μένα.Σας ευχαριστώ όλες μέσα απο την καρδια μου.Επίσης εαν κάποια κοπέλα είναι έγκυος και πάσχει και εκείνη απο διαβήτη τύπου Α' ας μου γράψει κάτι για την εμπειρία της θα της ήμουν ευγνόμων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Δειτε αυτα :

http://www.vita.gr/html/ent/207/ent.8207.asp

ΛΗΨΗ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=394007&highlight=%ED%E5%E1%ED%E9%EA%EF%F2+%E4%E9%E1%E2%DE%F4%E7%F2#post394007 (σαν αρχικο θεμα δεν σας αφορα αλλα η εξελιξη του εχει πολλες πληροφοριες)

ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Χοριακή τροφοβλάστηση.

Στην πρώιμη αμνιοπαρακέντηση γίνεται λήψη χοριακής λάχνης, που ουσιαστικά αποτελεί προεξοχή του πλακούντα, Η χοριακή λάχνη ή τροφοβλάστη είναι γενετικά ταυτόσημη με το έμβρυο, οπότε η εξέτασή της μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τα γονίδια και τα χρωμοσώματα του και μάλιστα εξαιρετικά νωρίς, μέσα στο 1ο τρίμηνο.

Μοιράσου

Αμνιοπαρακέντηση

Μια ειδική μεν, απλή δε εξέταση κατά την οποία γίνεται λήψη αμνιακού υγρού τη 18η-22η εβδομάδα της κύησης. Το αμνιακό υγρό περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα που εξετάζονται και δείχνουν σε διάστημα 3-7 ημερών αν το έμβρυο έχει χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Η πλέον γνωστή είναι η τρισωμία 21 (στο συγκεκριμένο ζεύγος χρωμοσωμάτων εντοπίζεται ένα επιπλέον), που είναι υπεύθυνη για το Σύνδρομο Down.επίσης, εντοπίζονται άλλες δύο σοβαρές τρισωμίες, οι 13 και 18, που αντιστοιχούν επίσης στα Σύνδρομα Patau και Edward.

http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=162&sc=270

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

• 4 months later...

ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1.ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ 2,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ .... ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΟΥ.ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΝΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ....ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ....

• 2 months later...

κοριτσια καλημερα!θελω τη βοηθεια σας..ξεκινησαμε με τον αρραβωνιαστικο μου προσπαθειες για παιδακι και λογω του οτι ειμαι διαβητικη τυπου 1 αλλαξα και την ινσουλινη μου απο lantus σε protophane γιατι η πρωτη δεν εχει εγκριθει για εγκυμοσυνη..το θεμα ειναι οτι αντι να καλυτερευσουν τα ζαχαρα χειροτερευσαν.εχω αγχωθει τοσο πολυ και φοβαμαι οτι και εγκυος να μεινω ολα θα πανε χαλια..αν εχει καποια εμπειρια σχετικα με διαβητη τυπου 1 και εγκυμοσυνη ας με βοηθησει..ευχαριστω πολυ...

• 3 years later...

Πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρω για το θέμα...αλλά έχω μια φίλη που ανακάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη στα 20, κάνει ινσουλίνη και έχει κάνει ένα υγιέστατο μωράκι. Δε δυσκολεύτηκε να μείνει έγκυος και δε νομίζω ότι αντιμετώπισε και ιδιαίτερα θεματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. την παρακολουθούσε η διαβητολόγος, άλλαζε ότι έπρεπε κι όλα καλά.

Διαφημίσεις