Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η νονά ξανακτύπησε...........

mamakoula

Recommended Posts

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους φίλους της γωνιάς μας!!!Έχω αναφέρει και σε παλιότερα θέματα το πρόβλημα με τη νονά μας. Ε, αυτές τις γιορτές ξανακτύπησε διά της απουσίας της. Πήρε μετά τα Χριστούγεννα να πει χρόνια πολλά χωρίς καν νύξη για να έρθει, πέρασε και η Πρωτοχρονιά πήρα κοντά του Αγ. Ιωάννη τον άνδρα μου να τον ρωτήσει αν θα πάμε σε μια γιορτή κοινού μας φίλου Γιάννη για να μας φέρει εκεί το δώρο του παιδιού και όταν ο καλός μου της είπε όχι γιατί γιορτάζει και η μικρή του είπε άχου το ξέχασα!!!Την ημέρα δε εκείνη με πήρε 8.30 το βράδυ και μου λέει επί λέξει χρόνια πολλα να τη χαίρεστε.Δεν γιορτάζετε εε!Ε, δεν άντεξα κι εγώ της λέω γιατί να μην γιορτάζουμε?Φυσικά και γιορτάζουμε δεν κάνουμε πάρτι βέβαια, αλλά το σπίτι είναιανοικτό για όποιο θέλει να έρθει. Αυτή μαγκώθηκε και μου λέει εεεε σήμερα θα πάμε στου Γιάννη (σ.σ φίλος που γιόρταζε) και θα έρθουμε άυριο . Οκ της λέω απλά άυριο ο άνδρας μου θα είναι εκτός πόλης για δουλειές και μπορεί να γυρίσει αργά το βράδυ. Η απάντηση της ήταν ότι δεν πειράζει εμείς το παιδί θέλουμε να δούμε. Καλά της λέω εγώ δεν έχω πρόβλημα όποτε θέλετε. Και μου απαντά :Καλά Σάββατο ή Κυριακή θα τηλεφωνηθούμε να έρθουμε. Ο καλός μου εν τω μεταξύ έχει γίνει πύραυλος. Την επομένη του λέω να τους πάρω εγώ?Μου είπε να μην διανοηθώ. Αυτοί είναι νονοί αυτοί να ενδιαφερθούν. Ε ακόμα δεν έχουν έρθει. Ξέχασα να αναφέρω ότι ανάμεσα σε χρι σούγεννα και πρωτοχρονιά που τηλεφώνησε μου είπε να πάμε το απόγευμα σπίτι τους να μας δώσουν το δώρο και όταν της είπα γιατί δεν έρχεστε εσείς από εμάς μου είπε γιατί ο ...... (σ.σ. νονός) θέλει να δει το ποδόσφαιρο στη nova κι εσείς δεν έχετε........Σημειωτέον ότι το παιδί έχουν να το δουν από το Πάσχα. Επίσης το τελευταίο τρίμηνο με έχουν χρησιμοποιήσει με την επαγγελματική μου ιδιότητα και τους έχω κάνει δουλειά που σε κάποιον άλλο θα έδιναν πολύ συντηρητικά τουλάχιστον 800-1000 ευρώ για να την κάνει. Το δίλημμα μου είναι ότι κι ο καλός μου που γενικά ήταν συγκαταβατικός μαζί τους ως τώρα, είναι στα πρόθυρα να τους κράξει, να κάνει φασαρία και να τους ζητήσει να μείνουν τελείως εκτός της ζωής της μικρής, προκειμένου να μην της δημιουργούν αυτή την ανασφάλεια όχι έχω νονό, όχι δεν έχω, όχι ήρθε όχι δεν ήρθε. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να τον αφήσω να κάνει θέμα ή απλά να αδιαφορήσουμε και να τους αφήσουμε να πράξουν κατά συνείδηση. Ο άνδρας μου δεν είναι καθόλου του καβγά αλλά τις ελάχιστες φορές που έχει τσακωθεί στη ζωή του γίνεται πολύ δηκτικός και εκδικητικός και τον φοβάμαι λίγο. Πως πρέπει να φερθούμε για άλλη μια φορά???

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Αυτους τους ανθρώπους (τους νονούς) δεν ξέρατε απο πρίν τι σόι άνθρωποι είναι?? Με τι κριτήρια τους επιλέξατε να βάλουν λάδι στο παιδάκι σας?

Θέλω να πω, ήταν μια χαρά πριν την κουμπαριά τα λέγατε συχνά και ξαφνικά μετα την κουμπαριά έγιναν τα σκηνικά αυτά???

Χα χα.... έλα κι εσύ στο club !!!!

Τί να πω κι εγώ με τα λαχεία που μας έτυχαν... τα έχω γράψει αλλού -να μην κουράζουμε και τον κόσμο που διαβάζει-. Τουλάχιστον η δική σας νονά πήρε τηλ., ας πούμε ότι ένα ενδιαφέρον (μειωμένο μεν αλλά ενδιαφέρον δε) το έδειξε... οι δικοί μας ????? Τους περιμένω από τις 05/12 και καλά για την γιορτή του παιδιού... μετά τους περίμενα (μέσα μου) για Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά... αμ δε ! Στις 04/01 πήρε τηλέφωνο να μου πει "Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά ! " κι ένα ξερό "Δεν καταφέραμε να βρεθούμε !"

Ναι βρε... ήθελα να της απαντήσω. Λείπαμε. Είχαμε πάει στο χωριό του Άη-Βασίλη και δεν είμασταν σπίτι, οπότε δίκιο έχεις κι εσύ η καημένη... τι να πεις !!!

Προσωπική μου άποψη -αφού με πείραξε / πλήγωσε πολύ αυτή η στάση κι από τους δυο νονούς μας-. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το σπορ πλέον. Τίποτε:rolleyes:. Τα παιδιά μου να είναι γερά και καλά ας τους μάθουν από το DVD της βάφτισης. Δεν με ενδιαφέρει. Εκείνοι πρέπει να σεβαστούν ότι έχουν βάλει λάδι στο παιδί/στα παιδιά. Δεν θα παρακαλέσω ούτε θα παίρνω τηλέφωνα να νομίζουν ότι τους παίρνω και για τα δώρα...

Σε γενέθλια θα πάρω και θα τους πω τάδε ημέρα, τάδε ώρα. Εάν θέλετε ελάτε. Έτσι και το ρολόι πάει 7 π.χ. (ή τέλος πάντων την καθορισμένη ώρα) και δεν είναι εκεί κόβω τούρτα κι όποιος θέλει να παρεξηγηθεί ας το κάνει.

Ούτε θα μαλώσω. Όποτε μας παίρνουν τηλ θα είμαι εκεί και όποτε θέλουν να έρθουν να μας δουν πάλι εκεί θα είμαι και θα τους περιμένω. Αλλά, πλέον, μόνο μετά από δική τους πρωτοβουλία.

Ζήτουλας εγώ δεν γίνομαι ούτε τα παιδιά μου...!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Αυτους τους ανθρώπους (τους νονούς) δεν ξέρατε απο πρίν τι σόι άνθρωποι είναι?? Με τι κριτήρια τους επιλέξατε να βάλουν λάδι στο παιδάκι σας?

Θέλω να πω, ήταν μια χαρά πριν την κουμπαριά τα λέγατε συχνά και ξαφνικά μετα την κουμπαριά έγιναν τα σκηνικά αυτά???[/quote

Τα μούτρα τους τα έδειξαν μετά τη γέννηση του παιδιού.Εγώ δεν ήθελα να το βαπτίσουν. Με λετπομέρειες έχω αναφερθεί σε προηγούμενο topic. Αλλά από τη μια ο άνδρας μου καλοκάγαθος πίστευε ότι θα αλλάξουν και ότι ήταν συγκυριακη η απομάκρυνση, από την άλλη ήταν φίλοι δικοί του και δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκοιλη θέση. Βέβαια και πριν τη βάπτιση επειδή είχαν την ίδια χάλια συμπεριφορά ο καλός μου δεν άντεξε και τους είπε ότι επειδή το είχαμε πει καιρό πριν να βαπτίσουν το παιδί και ότι τα δεδομένα τους μπορεί να έχουν αλλάξει αν ζορίζονται να κάνουν τη βάπτιση κανένα πρόβλημα πάλι φίλοι. Και αυτή με έπιασε στη μέση της πόλης μας και άρχισε να ωρίεται τι είναι αυτά τα πράγματα και δεν το συζητάκαι δεν το συζητάνα μηνβαπτίσει το παιδί και έχει κάνει το κουμάντο της και λοτι ήταν κι αυτή ζορισμένη με το δικό της παιδί και ότι όλα θα αλλάξουν από δω και πέρα. Ε είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή. Εγώ πιο πολύ για χατίρι του άνδρα μου.Αλλά τελικά καταλήξαμε εδώ.

Metaxaki μην νομίζεις τηλέφωνο πήρε γιατί μου είχε αναθέσει κάποια υπόθεση και ήθελε να δει τι γίνεται. Τα χρόνια πολλά ήταν παρεμπιπτόντως. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα έπαιρνε αν δεν με ήθελε για δουλειά.Και τονίζω ότι δεν τους ζητήσαμε εμείς να το βαπτίσουν αλλά με το που έμαθε ότι είμαι έγκυος είπε το κλείνω δεν το συζητώ θα το βαπτίσω εγώ.

Πάντως δεν θεωρώ λύση και να τσακωθεί ο άνδρας μου. Το βρίσκω ποταπό. Και κυρίως επειδή έχουν κοινή παρέα. Καλύτερα να σχολιάζουν αυτούς οι υπόλοιποι παρά εμάς.

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει λόγος να τσακωθεί ο άντρας σου μαζί τους... σφύριζε κλέφτικα ! Αν λοιπόν εκείνοι είναι ήσυχοι με την συνείδησή τους... τί τα θες ! Παρακαλετά δεν γίνεται τπτ... λες και δεν θα μεγαλώσουν ποτέ αυτά τα παιδιά και δεν θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις...

Οι σχέσεις αυτές πρέπει να είναι αμφίδρομες.... αλλά αυτό μένει μόνο -σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς- στα χαρτιά !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Τελικά η φυσιολογική νονά έχει καταντήσει αστικός μύθος...όλοι έχουν ακούσει γι'αυτήν,αλλά κανείς ποτέ δεν την είδε!!:lol:

ΧΑ,Χα!!!!!Καλό!!!Κοίτα δεν έχω παράλογες απαιτήσεις. Ούτε δόξα τω θεώ λείπει τίποτα υλικό από το παιδί μου για να την αντιμετωπίζω ως χορηγό. ¨ολοι μας είμαστε πιεσμένοι με το χρόνο και τις δουλειές μας. Όμως ένα τηλέφωνο μια στο τόσο, ένα ενδιαφέρον και ένα τυπικό ψευτοδωράκι για το καλό στη γιορτή δεν νομίζω ότι είναι ακατόρθωτο για κανένα. Ειδικά από ένα άνθρωπο που ξέρω μπορεί οικονομικά. Αντίθετα τα μονα τηλεφωνήματα που δέχομαι είναι όταν θέλει κάποια εξυπηρέτηση για δουλειά και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έχει ζητήσει να μιλήσει στο παιδί. Κάποιες φορές μάλιστα από τις ελάχιστες που μιλάμε δεν με ρωτάει καν τι κάνει η μικρή.

Και να σου πω κι εγώ νονά είμαι σε 3 παιδάκια μάλιστα. Το ένα μένει σε άλλη πόλη. Ευτυχώς έχω τη δυνατότητα και το επισκεφτόμαστε 1 φορά το χρόνο αν και πρέπει να μετακινηθώ είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο και βάλαμε skype στον υπολογιστη ώστε να μιλάμε και να τη βλέπουμε κάθε κυριακή. Με τα άλλα δύο δεν λέω ότι βλεπόμαστε κάθε μέρα αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα είμαι δε απόλυτα συνεπής σε γιορτές και συναφείς συναντήσεις μας. Όποτε δε βρισκόμαστε τους παίρνω και από μια σαχλαμάρα που γι αυτά όμως είναι πολύ σημαντική και το βλέπω στα μάτια τους.Εμένα δεν μου στοιχίζει κάτι. Γι αυτά είναι ο κόσμος όλος. Και μακάρι να έχω πάντα τη δυνατότητα να το κάνω αυτό. Ακόμα και με το ένα που με τους γονείς του έχω ένα θεματάκι προσπαθώ όσο μπορώ το παιδί να μείνει μακρυά από αυτό.

Δεν υπάρχει λόγος να τσακωθεί ο άντρας σου μαζί τους... σφύριζε κλέφτικα ! Αν λοιπόν εκείνοι είναι ήσυχοι με την συνείδησή τους... τί τα θες ! Παρακαλετά δεν γίνεται τπτ... λες και δεν θα μεγαλώσουν ποτέ αυτά τα παιδιά και δεν θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις...

Οι σχέσεις αυτές πρέπει να είναι αμφίδρομες.... αλλά αυτό μένει μόνο -σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς- στα χαρτιά !

Κιε΄γω το ίδιο λέω!!Να φανταστείς στα πρώτα γενέθλια του παιδιου τους είπα 7 η ώρα και ηρθαν 9.30 το βράδυ. Όλο δε το βράδυ καθόταν στο μπαλκόνι και κάπνιζε και μόνο κάποια στιγμή που είχε τη μικρή η μανα μου της είπε με το τσιγάρο στο χέρι να την πάρει αγκαλιά. Και φυσικά η μάνα μου δεν την έδωσε και καλά έκανε δηλαδή. Στα 2α γενέθλια είμαστε στη βαπτιστήρα μας σε άλλη πόλη και μας πήρε 3 μήνες μετά να μας δώσει το δώρο στο δρόμο χωρίς να δει τη μικρή.Καλό εεεεεεεεεεεε!!!

Mamakoula,όπως ξέρεις καλά,οι άνθρωποι δυστυχώς δεν αλλάζουν...δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν μερικοί είναι τόσο γαιδούρια...αναγκαστικά θα κρατήσεις τις τυπικές σχέσεις,για το καλό του παιδιού και τίποτα άλλο.

εγω θα σου ελεγα να δειξεις αδιαφορια...να μη παιρνιες τηλεφωνο να μιλας καπως τυπικα αν σε παρει αλλα οχι ψυχρά ...ετσι θα καταλαβει οτι δεν σου καιγεται καρφακι για τα δωρα!

Αν σου δωσει δωρα στο δρομο και στα πεταχτα ....τοτε ναι μπορεις να της πεταξεις οτι η σχεση με το παιδι ειναι που μετραει και οχι το δωρο....λες και εσυ δεν εχεις 30 Ε να παρεις του παιδιου σου ενα παιχνιδι (αυτο μη το πεις )???

Βεβαια ολα αυτα μπορεις να τα πεις αφου σου πεταξει το αναλογο μπαλακι!! αλλα γενικα μη καθεσαι να σκας.....εγω παντως εχω παρατηρησει οτι οι νονες δεν ειναι οπως παλαιοτερα.....εχουν παρει πιο σοβαρα το ρολο τους ακομα κι αν προκειται και για μια πιο αδιαφορη νονα σαν τη δικη σας!

Για να σου δωσω να καταλαβεις εγω ειμαι απο τα πολλα παιδια που ειδα τη νονα μου 2 ή 3 φορες ....φυσικα εμενε μακρια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δνε μπορουσε να μου στειλει μια λαμπαδα με το "περιστερι"

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κοριτσια!!Κι εγώ έξαλλη είμαι αλλά θα αδιαφορήσω παντελώς από και πέρα!Αφήστε που είμαιστο τσικ έτσι κασι μου πει τίποτα.Αλλά μάλλον πολύ ασχολήθηκα!Να πάει να δει καλύτερα αν ερχόμαστε.

Ευχαριστώ κοριτσια!!Κι εγώ έξαλλη είμαι αλλά θα αδιαφορήσω παντελώς από και πέρα!Αφήστε που είμαιστο τσικ έτσι κασι μου πει τίποτα.Αλλά μάλλον πολύ ασχολήθηκα!Να πάει να δει καλύτερα αν ερχόμαστε.

και πολυ κυριΑ εισουν τοσο καιρο....πως αντεξατε.. αν και σας καταλαβαινω

Βιώνω παρόμοια κατάσταση με τους νονούς της μικρής. Εμείς βέβαια τσακωθήκαμε-σφαχτήκαμε κυριολεκτικά στο γλέντι της βάφτισης. Πέρασε αρκετός καιρός κι ενώ έρχεται η γυναίκα του ακατανόμαστου μ' εκείνον δε μιλιόμαστε. Τόσο καιρό βάζω τον εγωισμό μου πάνω απ όλα.

Αλλά... όσο περνάνε οι μήνες το σκέφτομαι ακόμη περισσότερο!!! Κπ στιγμή θα βαρεθεί κι αυτή η κοπέλα να 'ρχετε μόνη της, ξεροκαταπίνωντας...

Όχι για τα δώρα, δεν τα έχουμε ανάγκη, αλλά για την ψυχολογία του παιδιού.. Όσο μεγαλώνουν θελουν το νονό και τη νονά. Προσπάθησε να ηρεμήσεις κ να ηρεμήσεις και το σύζυγο. Σιγουρα, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η κυρία με τη συμπεριφορά αυτή αλλά θα είναι πολύ άσχημο αν στο μέλλον δεν επισκέπτεται το παιδί.

Που βάσει της εκκλησίας είναι το πνευματικό της παιδί και οι σχέσεις μεταξύ κουμπάρων πιο ιερές κι από αδελφών.

Βιώνω παρόμοια κατάσταση με τους νονούς της μικρής. Εμείς βέβαια τσακωθήκαμε-σφαχτήκαμε κυριολεκτικά στο γλέντι της βάφτισης. Πέρασε αρκετός καιρός κι ενώ έρχεται η γυναίκα του ακατανόμαστου μ' εκείνον δε μιλιόμαστε. Τόσο καιρό βάζω τον εγωισμό μου πάνω απ όλα.

Αλλά... όσο περνάνε οι μήνες το σκέφτομαι ακόμη περισσότερο!!! Κπ στιγμή θα βαρεθεί κι αυτή η κοπέλα να 'ρχετε μόνη της, ξεροκαταπίνωντας...

Όχι για τα δώρα, δεν τα έχουμε ανάγκη, αλλά για την ψυχολογία του παιδιού.. Όσο μεγαλώνουν θελουν το νονό και τη νονά. Προσπάθησε να ηρεμήσεις κ να ηρεμήσεις και το σύζυγο. Σιγουρα, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η κυρία με τη συμπεριφορά αυτή αλλά θα είναι πολύ άσχημο αν στο μέλλον δεν επισκέπτεται το παιδί.

Που βάσει της εκκλησίας είναι το πνευματικό της παιδί και οι σχέσεις μεταξύ κουμπάρων πιο ιερές κι από αδελφών.

Ωχ σοβαρα θελεις να μας πεις τι εγινε?

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους φίλους της γωνιάς μας!!!Έχω αναφέρει και σε παλιότερα θέματα το πρόβλημα με τη νονά μας. Ε, αυτές τις γιορτές ξανακτύπησε διά της απουσίας της. Πήρε μετά τα Χριστούγεννα να πει χρόνια πολλά χωρίς καν νύξη για να έρθει, πέρασε και η Πρωτοχρονιά πήρα κοντά του Αγ. Ιωάννη τον άνδρα μου να τον ρωτήσει αν θα πάμε σε μια γιορτή κοινού μας φίλου Γιάννη για να μας φέρει εκεί το δώρο του παιδιού και όταν ο καλός μου της είπε όχι γιατί γιορτάζει και η μικρή του είπε άχου το ξέχασα!!!Την ημέρα δε εκείνη με πήρε 8.30 το βράδυ και μου λέει επί λέξει χρόνια πολλα να τη χαίρεστε.Δεν γιορτάζετε εε!Ε, δεν άντεξα κι εγώ της λέω γιατί να μην γιορτάζουμε?Φυσικά και γιορτάζουμε δεν κάνουμε πάρτι βέβαια, αλλά το σπίτι είναιανοικτό για όποιο θέλει να έρθει. Αυτή μαγκώθηκε και μου λέει εεεε σήμερα θα πάμε στου Γιάννη (σ.σ φίλος που γιόρταζε) και θα έρθουμε άυριο . Οκ της λέω απλά άυριο ο άνδρας μου θα είναι εκτός πόλης για δουλειές και μπορεί να γυρίσει αργά το βράδυ. Η απάντηση της ήταν ότι δεν πειράζει εμείς το παιδί θέλουμε να δούμε. Καλά της λέω εγώ δεν έχω πρόβλημα όποτε θέλετε. Και μου απαντά :Καλά Σάββατο ή Κυριακή θα τηλεφωνηθούμε να έρθουμε. Ο καλός μου εν τω μεταξύ έχει γίνει πύραυλος. Την επομένη του λέω να τους πάρω εγώ?Μου είπε να μην διανοηθώ. Αυτοί είναι νονοί αυτοί να ενδιαφερθούν. Ε ακόμα δεν έχουν έρθει. Ξέχασα να αναφέρω ότι ανάμεσα σε χρι σούγεννα και πρωτοχρονιά που τηλεφώνησε μου είπε να πάμε το απόγευμα σπίτι τους να μας δώσουν το δώρο και όταν της είπα γιατί δεν έρχεστε εσείς από εμάς μου είπε γιατί ο ...... (σ.σ. νονός) θέλει να δει το ποδόσφαιρο στη nova κι εσείς δεν έχετε........Σημειωτέον ότι το παιδί έχουν να το δουν από το Πάσχα. Επίσης το τελευταίο τρίμηνο με έχουν χρησιμοποιήσει με την επαγγελματική μου ιδιότητα και τους έχω κάνει δουλειά που σε κάποιον άλλο θα έδιναν πολύ συντηρητικά τουλάχιστον 800-1000 ευρώ για να την κάνει. Το δίλημμα μου είναι ότι κι ο καλός μου που γενικά ήταν συγκαταβατικός μαζί τους ως τώρα, είναι στα πρόθυρα να τους κράξει, να κάνει φασαρία και να τους ζητήσει να μείνουν τελείως εκτός της ζωής της μικρής, προκειμένου να μην της δημιουργούν αυτή την ανασφάλεια όχι έχω νονό, όχι δεν έχω, όχι ήρθε όχι δεν ήρθε. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να τον αφήσω να κάνει θέμα ή απλά να αδιαφορήσουμε και να τους αφήσουμε να πράξουν κατά συνείδηση. Ο άνδρας μου δεν είναι καθόλου του καβγά αλλά τις ελάχιστες φορές που έχει τσακωθεί στη ζωή του γίνεται πολύ δηκτικός και εκδικητικός και τον φοβάμαι λίγο. Πως πρέπει να φερθούμε για άλλη μια φορά???

κριμα που ακομα και αλλη μια φορα ακουω οτι οι νονοι αδιαφορουν για ενα αγγελουδι...:( δωστε εσεις οσο περισσοτερα μπορειτε στο κοριτσακι σας και αφηστε αυτους τους ανθρωπους εξω απο την ζωη σας....και μην ασχοληστε δεν αξιζουν μια....ουτε καν να ασχοληστε με αυτους...οτι καλυτερο ευχομαι στο μικρο σας ζουζουνακι....

Καλα τα λετε βρε κοριτσια.... Εγω τι να πω που ειμαι η νονα??????

Που περιμενα να μεινει εγκυος να βαφτισω το μωρο??? Που με πολυ κοπο το βαφτισα και ειχα χρονο να διαλεξω τα πραγματα μονο 1 εβδομαδα?? Γιατι η καλη μου κουμπαρα αποφασισε 2 μηνες πριν που ειμουν εξωτερικο για δουλεια να μου το ανακοινωσει και φυσικα ερχομουν 1 εβδομαδα πριν!! Που βεβαια τα εξοδα δεν τα σκεφτηκα ποτε! Ουτε χρονο ειχα να κανω ερευνα βεβαια! Και οοοολαααα καλα οσο μπορουσα να πηγαινω εγω και να την βλεπω (που ηταν πολυ συχνα βεβαια!! ισως και 2-3 φορες το μηνα).

Ολα καλα.... μεχρι που εμεινα εγκυος και δεν μπορουσα να πηγαινω συχνα, ενα προβληματακι με εκανε να κατσω λιγο στο κρεβατι και..... την ειδα το Σεπτεμβρη και μετα Χριστουγεννα που πηγα το δωρο της! Δεν ηρθε ουτε να με δει... Μετα στα γενεθλια της ειμουν στις μερες μου να γεννησω και δεν πηγα! Της εστειλα βεβαια τα δωρα της με τον νονο της!! Εεεεε μεχρι και σημερα εχω ξαναδει το παιδι αλλες 4 φορες! Μια το καλοκαιρι που θα φευγε με την γιαγια της διακοπες και μας πηραν να παμε για καφε (Και ηταν η πρωτη φορα που ειδαν το μωρο μου), μια στην βαφιση μας και μια που πηγαμε να της ψωνισω για τα χριστουγεννα και μοια που πηγα προχτες κλεφτα (γιατι εχω το μικρο αρρωστο) για λιγο γιατι της ειχα παρει ενα δωρακι ακομα να της το δωσω!

Γεννησα, περασε η γιορτη μου, περασαν τα γενεθλια μου, περασε η γιορτη του αντρα μου και νονου και ακομα τους περιμενω να ερθουν!!! Της ειπα για τα γενεθλια του μικρου που ειναι μετα τα δικα τους και τα μασαγε γιατι εχουν μια κοπη πιτας!!! Ασε δε που εχω αρχισει και αισθανομαι σαν επισημος χορηγος!! Δεχομαι μονο παραγγελιες για το τι θα της παρω, μεχρι και απο ποιο μαγαζι!!!

Αυτααααα!!! Τα ειπα και ξαλαφρωσα και εγω........Ουφφφφφφ!!!!!

Και να σκεφτεις οτι σκοτωνομουν να βαφτισω ενα παιδακι αλλα να ειμαι και φιλη με τους γονεις του!!

7ytop2.png

Αποψη μου βεβαια αλλα δεν νομιζω οτι τρεχει και τιποτα. Αν θελει ας ερθει η νονα αν οχι ας μην ερθει. Εγω τα τυπικα τα κανω με το βαφτηστηρι αλλα τιποτα παραπανω. Με τους γονεις δεν ειχαμε καθολου σχεσεις και μου ζητησαν να γινω νονα απο το πουθενα. Λογω του οτι τοτε ημουν νεαρη και ολιγον επιπολαιη δεχτηκα(στην ουσια δεν μπορουσαν να βρουν αλλη νονα-ημουν η εσχατη λυση μαλλον). Ναι, η τελεια νονα ειναι αστικος μυθος εκτος και αν αποφασισεις να κανεις νονα καποιον αδερφο ή αδερφη σου. Κατα τα αλλα ολοι εχουμε τις ζωες μας και καπου εκει προσπαθουμε να στριμωξουμε και το βαφτηστηρι μας. Δεν θεωρω οτι ειμαι καποιο σπουδαιο προσωπο στη ζωη του ουτε με ενδιαφερει και η κορη μου να θεωρει την νονα της σαν κατι το παρα πολυ σημαντικο. Βεβαια εγω εκανα νονα την κολλητη μου οποτε θα ηταν σημαντικη για την κορη μου ουτως η αλλως. Αντιλαμβανομαι ολη την θρησκευτικη αξια του να γινεσαι νονος αλλα αυτα τα εκνευριστικα τυπου δεν ηρθε ακομη η νονα δεν μπορουμε να σβησουμε τα κερακια της τουρτας δεν τα καταλαβαινω. Γνωμη μου παντα ετσι.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Βρε παιδιά δεν κανει ο τίτλος τον νονό ούτε τον άνθρωπο. Μπορεί ένας απλός φίλος να σταθει καλύτερα και από νονός και στα τυπικά και στα ουσιαστικά όπως και καποιοι φίλοι μπορούν να σου σταθούν καλυτερα από συγγενείς. Αμα δεν "κολλήσει" το πραγμα από την αρχή και όλο συμβαίνει και κάτι άστα να πανε...

Μαμακούλα, επειδή μου φαίνεται σε έχω ξαναδιαβασει, μην τους κάνεις τη χάρη να σε εκμεταλλευτούν ξανά λόγω δουλειάς ή ο,τιδήποτε και κόψε επαφές σιγά σιγά (ή και μια και έξω αν σου έρθει) με τον τρόπο σου. Το παιδί σου δεν έχει να ωφεληθεί από τετοιους ανθρωπους ουτε τωρα ούτε στο μέλλον. Και εννοείται ούτε κι εσύ.

Κατα τα αλλα ολοι εχουμε τις ζωες μας και καπου εκει προσπαθουμε να στριμωξουμε και το βαφτηστηρι μας. Δεν θεωρω οτι ειμαι καποιο σπουδαιο προσωπο στη ζωη του ουτε με ενδιαφερει και η κορη μου να θεωρει την νονα της σαν κατι το παρα πολυ σημαντικο. Βεβαια εγω εκανα νονα την κολλητη μου οποτε θα ηταν σημαντικη για την κορη μου ουτως η αλλως.

Δε συμφωνώ ότι η νονά δεν έιναι ή δεν πρέπει να είναι σημαντικό πρόσωπο, για μένα "πρεπει" να είναι κατι σαν συγγένεια. Δεν πιστευω ότι πρεπει να γίνεται τυπικα ή για άλλο λόγο περα από το ενδιαφέρον/αγάπη για το παιδί. Βεβαια στην πράξη όλα αυτά φαντάζουν εντελώς ρομαντικά γιατι συγγενής ή νονός δεν γίνεσαι με το ζόρι ή καθένας το ορίζει διαφορετικά, είναι αστικός μύθος τελικά ο σωστός νονός παέι και τελείωσε....τεσπα τα δικα μου παράπονα θα τα πω μια άλλη φορά ;) ;) ;)

Αποψη μου βεβαια αλλα δεν νομιζω οτι τρεχει και τιποτα. Αν θελει ας ερθει η νονα αν οχι ας μην ερθει. Εγω τα τυπικα τα κανω με το βαφτηστηρι αλλα τιποτα παραπανω. Με τους γονεις δεν ειχαμε καθολου σχεσεις και μου ζητησαν να γινω νονα απο το πουθενα. Λογω του οτι τοτε ημουν νεαρη και ολιγον επιπολαιη δεχτηκα(στην ουσια δεν μπορουσαν να βρουν αλλη νονα-ημουν η εσχατη λυση μαλλον). Ναι, η τελεια νονα ειναι αστικος μυθος εκτος και αν αποφασισεις να κανεις νονα καποιον αδερφο ή αδερφη σου. Κατα τα αλλα ολοι εχουμε τις ζωες μας και καπου εκει προσπαθουμε να στριμωξουμε και το βαφτηστηρι μας. Δεν θεωρω οτι ειμαι καποιο σπουδαιο προσωπο στη ζωη του ουτε με ενδιαφερει και η κορη μου να θεωρει την νονα της σαν κατι το παρα πολυ σημαντικο. Βεβαια εγω εκανα νονα την κολλητη μου οποτε θα ηταν σημαντικη για την κορη μου ουτως η αλλως. Αντιλαμβανομαι ολη την θρησκευτικη αξια του να γινεσαι νονος αλλα αυτα τα εκνευριστικα τυπου δεν ηρθε ακομη η νονα δεν μπορουμε να σβησουμε τα κερακια της τουρτας δεν τα καταλαβαινω. Γνωμη μου παντα ετσι.

Με όλο τον σεβασμό... αλλά "αυτά τα εκνευριστικά τύπου δεν ήρθε η νόνα δεν μπορούμε να σβήσουμε τα κεράκια" έχουν ουσία δλδ θέλεις να τιμήσεις τον νονά και γι' αυτόν τον λόγο δεν κόβεις την τούρτα εάν δεν είναι παρούσα, δεν το κάνεις για τους τύπους αλλά για την ουσία του πράγματος...

Επίσης εάν ήταν ε εντάξει δεν τρέχει και τίποτα ε τότε ας μας το βάφτιζε ο παππούς το παιδί να τελειώνουμε... μην συγχέεις το γεγονός ότι εσύ μπορεί να έγινες νονά σε μικρή ηλικία από σπόντα, που λέμε, χωρίς στην ουσία δική σου πρωτοβουλία και με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχες ούτε απέκτησες ποτέ πιο στενές σχέσεις...

Εσύ όμως αναφέρεις πως για το κοριτσάκι σου επέλεξες να κάνεις νονά την κολλητή σου η οποία θα είναι παρούσα στην ζωή της/ζωή σας ούτως ή άλλως... για να σε δω (που δεν στο εύχομαι προς Θεού το λέω απλά για να καταλάβεις) κάτι να στραβώσει ο μη γένοιτο στην πορεία πώς θα σου κακοφανεί....

Όχι... κανονικά, και το τονίζω, κανονικά, ο νονός πρέπει να γουστάρει (σε απλά Ελληνικά) αυτό που κάνει και να το κάνει από καρδιάς χωρίς γκρίνιες, χωρίς παρακαλετά, χωρίς τίποτε....

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

... κανονικά, και το τονίζω, κανονικά, ο νονός πρέπει να γουστάρει (σε απλά Ελληνικά) αυτό που κάνει και να το κάνει από καρδιάς χωρίς γκρίνιες, χωρίς παρακαλετά, χωρίς τίποτε....

Συμφωνώ απολύτως! Είναι θέμα επιλογής του καθενός μας.-

7uEBp2.png M3GSp2.png

Με όλο τον σεβασμό... αλλά "αυτά τα εκνευριστικά τύπου δεν ήρθε η νόνα δεν μπορούμε να σβήσουμε τα κεράκια" έχουν ουσία δλδ θέλεις να τιμήσεις τον νονά και γι' αυτόν τον λόγο δεν κόβεις την τούρτα εάν δεν είναι παρούσα, δεν το κάνεις για τους τύπους αλλά για την ουσία του πράγματος...

Επίσης εάν ήταν ε εντάξει δεν τρέχει και τίποτα ε τότε ας μας το βάφτιζε ο παππούς το παιδί να τελειώνουμε... μην συγχέεις το γεγονός ότι εσύ μπορεί να έγινες νονά σε μικρή ηλικία από σπόντα, που λέμε, χωρίς στην ουσία δική σου πρωτοβουλία και με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχες ούτε απέκτησες ποτέ πιο στενές σχέσεις...

Εσύ όμως αναφέρεις πως για το κοριτσάκι σου επέλεξες να κάνεις νονά την κολλητή σου η οποία θα είναι παρούσα στην ζωή της/ζωή σας ούτως ή άλλως... για να σε δω (που δεν στο εύχομαι προς Θεού το λέω απλά για να καταλάβεις) κάτι να στραβώσει ο μη γένοιτο στην πορεία πώς θα σου κακοφανεί....

Όχι... κανονικά, και το τονίζω, κανονικά, ο νονός πρέπει να γουστάρει (σε απλά Ελληνικά) αυτό που κάνει και να το κάνει από καρδιάς χωρίς γκρίνιες, χωρίς παρακαλετά, χωρίς τίποτε....

Αν η νονα ηθελε να ειναι παρουσα στο σβησιμο με τα κερακια θα φροντιζε να ητανε στην ωρα της και οχι να καθυστερει. Και απο την νονα δεν περιμενουμε να δειξει τον ιδιο σεβασμο προς το βαπτηστηρι της και να ειναι απο τους πρωτους που θα καταφτασουν στο παρτυ;

Αυτο που λεω ειναι ιδιο με αυτο που λετε και σεις πανω κατω οτι με το ζορι δεν γινεται τιποτα. Αν θελει θα ερθει αν οχι τι να λεει να πιεζουμε καταστασεις.Σιγουρα μας πειραζει αλλα μπορουμε να κανουμε κατι;

Το καλυτερο ειναι να επιλεγουμε νονο ανθρωπους που ξερουμε και εχουμε σχεσεις και παλι καμια φορα η ζωη τα φερνει ετσι που και οι σχεσεις αλλαζουν ποτε δεν ξερεις. Αλλα αν κανουμε νονο καποιον απο σποντα δεν νομιζω οτι πρεπει να περιμενουμε κατι παραπανω απο τα τυπικα. Βεβαια για τα τυπικα βλεπε γιορτες, γενεθλια, Χριστουγεννα, Πασχα θα συμφωνησω οτι ο νονος πρεπει να ειναι παρων (αν οχι για αλλο λογο αλλα για να δωσει χαρα στο παιδακι).

Μακαρι ολες οι νονες να ηταν αυτο που λεμε Πνευματικη μητερα με ολη την σημασια της λεξεως.Ποιος δεν θα το ηθελε αυτο ...αλλα ειπαμε αστικος μυθος!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Εγώ πάντως ξέρω κάποια,η οποία είχε κάθε διάθεση να είναι καλή και σωστή νονά,αλλά την πάτησε από την μάνα του παιδιού,που έχω καταλάβει ότι έχει πολλά κολλήματα.Το κυριότερο,δεν την άφηνε να δει το παιδί,παρά ελάχιστες φορές και αυτό ποτέ στο σπίτι,μόνο σε κάποια καφετέρια.Εννοείται ότι μετά από καιρό η σχέση χάλασε...ποιός φταίει τώρα??Τελικά όλα σχετικά είναι και η κουμπαριά είναι κι αυτή λαχείο.

Εγώ πάντως ξέρω κάποια,η οποία είχε κάθε διάθεση να είναι καλή και σωστή νονά,αλλά την πάτησε από την μάνα του παιδιού,που έχω καταλάβει ότι έχει πολλά κολλήματα.Το κυριότερο,δεν την άφηνε να δει το παιδί,παρά ελάχιστες φορές και αυτό ποτέ στο σπίτι,μόνο σε κάποια καφετέρια.Εννοείται ότι μετά από καιρό η σχέση χάλασε...ποιός φταίει τώρα??Τελικά όλα σχετικά είναι και η κουμπαριά είναι κι αυτή λαχείο.

'Ολα λαχείο ειναι σε αυτή τη ζωή Χριστίνα μου!!! :) :) :)

Νονά δεν έχω γίνει ακόμα, θα το ήθελα πολύ όμως, ελπίζω πραγματικά να μην κάνω τα "φαουλ" που κάνουν άλλες νονές γιατί θεωρώ ότι είναι απόφαση συνειδητοποιημένη από μέρους μου. Δε λέω, παρεξηγήσεις θα υπάρχουν παντα όπως σε όλες τις σχέσεις αλλά καποια πράγματα όπως και να το κανουμε ειναι χοντρά και δεν πρεπει να γίνονται ποτέ!