Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΕΦΙΚΤΟΤΑΤΟ


Recommended Posts

καλησπέρα

 

θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγλαΐα και στα κορίτσια που με βοήθησαν με τις απαντήσεις τους 3-4 μήνες πριν, όπου παραλίγο να κόψω το θηλασμό. Δεν είχα τις γνώσεις να τον διατηρήσω λόγω πολύωρης δουλειάς και γκρίνιας του μικρού μου την ώρα που θήλαζε, ταυτόχρονα, και με βοηθήσατε πολύ.

Σε μια βδομάδα από σήμερα ο μικρός μου γίνεται 7 μηνών - με το symphony θηλάζει αποκλειστικά ως τώρα, κι εγώ κοιμάμαι 8ωρα, γιατί έχει ξεκινήσει και φαγητό και τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Εκτός από το ίδιο το symphony νοίκιασα τις μπαταρίες του, παράγγειλα fenugreek, και το στηθόδεσμο με τον οποίο αντλείς χωρίς χέρια.

Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο που έπρεπε να κάνω καθημερινά για τη δουλειά μου δε δυσκόλεψαν καθόλου το θηλασμό (!!). Μια φορά μάλιστα γλύτωσα και κλήση γιατί με σταμάτησαν οι τροχαίοι για έλεγχο στην εθνική την ώρα που αντλούσα..ο άνθρωπος ντράπηκε που με σταμάτησε..

Βέβαια πλέον δε θηλάζει γιατί έχει τα πρώτα δόντια και δεν μπορώ να τον κάνω να σταματήσει να με δαγκώνει, αλλά το γάλα του το πίνει όλο από μένα και είναι η δεύτερη φορά που παρόλο που εγώ είμαι πάλι κάτω άρρωστη π.χ. με 38,5 πυρετό, ο μικρός δεν αρρωσταίνει, ως απόδειξη για τις ιδιότητες του μητρικού γάλακτος προς όλους που δυσπιστούν:rolleyes:.

Ενημερωτικά η απάντηση της παιδιάτρου στο symphony ήταν "α, ναι την ξέρω αυτή την εταιρία", δεν είχε όμως απάντηση να μου δώσει στο γιατί δε μου τη σύστησε από την αρχή και με έσπρωξε στο συμπλήρωμα, εκεί στον τρίτο μήνα που παραλίγο να σταματήσω να θηλάζω...!!!!:?:

Αγλαΐα και πάλι ευχαριστώ:D.

Μακάρι οι μέλλουσες μαμάδες να μάθουν έγκαιρα για την ύπαρξη του site.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για μένα που για ακριβώς τους ίδιους λόγους που παραλίγο εσύ να κόψεις το θηλασμό (επιστροφή στη δουλειά στους 4 μήνες, πολύωρη εργασία, απίστευτη γκρίνια του μωρού όλο τον καιρό που θήλαζα), εγώ το έκανα....Στο επόμενο παιδί μου θα ξέρω καλύτερα. Καλή συνέχεια.

KjMfp2.png

 

Together we stand, divided we fall

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα δεν είμαι.

Απλά κάποια στιγμή αναρωτήθηκα, γιατί να είμαι αναγκασμένη να επιλέξω θηλασμό ή εργασία?

Στο http://www.babycenter.com διάβασα για μαμάδες αστυνομικίνες ή νοσοκόμες με πολύωρες συνθήκες εργασίας στις οποίες εγώ θα δυσκολευόμουν χωρίς μωρό και θηλασμό, και θήλαζαν αποκλειστικά στο διάλειμμα μέσα σε περιπολικά, σε χώρους καθαρισμού, αποθήκες, κλπ! κι εγώ θα ζοριζόμουν ενώ έχω δικό μου γραφείο και αυτοκίνητο? Μάλλον στην Ελλάδα είμαστε κακομαθημένοι ή μη πληροφορημένοι ή παίρνουμε πολλά πράγματα δεδομένα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω. Εκεί που γέννησα οι 2 από τις 10 λεχώνες δήλωσαν ορθά κοφτά πως δε θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία για το παιδί τους, ενώ μία τρίτη πλάνταξε στο κλάμα επειδή της είπαν πως έχει πολύ λίγο γάλα και δεν έχει νόημα να προσπαθήσει.

Στις ΗΠΑ ο θηλασμός προωθείται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στην Αυστραλία μία βουλευτίνα θήλαζε την ώρα της συνεδρίασης του κοινοβουλίου. Μία γαλλίδα υπουργός επέστρεψε την 5η μέρα στη δουλειά της μετά τον τοκετό, και εγώ άνετα και ωραία στους 2 μήνες ξεκίνησα πάλι να δουλεύω, με τη μάνα μου να μου κρατάει το παιδί, και το αφεντικό μου να υποστηρίζει τα κλειδώματα για τις αντλήσεις.

Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση με τόσες ανέσεις να μη βρω τρόπο να διατηρήσω το θηλασμό, ένιωθα τουλάχιστον υποχρεωμένη για το μικρούλι μου.

Σε αυτό το site λοιπόν άκουσα πρώτη φορά για τα διπλά ηλεκτρικά θήλαστρα και το symphony. Έπειτα μια φίλη μου συνέστησε το http://parents.org.gr, και είδα ότι αφενός δεν είμαι καθόλου ενημερωμένη, αφετέρου περιτριγυρίζομαι από γυναικολόγο και παιδίατρο που αδιαφορούν για το θηλασμό. Μία φίλη που γέννησε στο Πανεπιστημιακό του Ρίου με κάποιον μαιευτήρα εκεί, της είπαν ότι δεν μπορεί να θηλάσει και ότι δεν έχει γάλα στο πρώτο μικράκι της. Στο δεύτερο δεν άκουσε κανένα, διάβασε και το θήλασε αποκλειστικά μόνη της. Εγώ με τη βοήθεια της Αγλαΐας και των κοριτσιών πέτυχα επαναγαλακτισμό του μικρού μου. Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά αν είσαι ενημερωμένος, αλλά αυτή η ενημέρωση που θα περίμενες να σου δοθεί από τους γιατρούς, τελικά πρέπει να ψάξεις να τη βρεις μόνη σου.

Καλή συνέχεια σε όλες τις νέες μαμάδες που ξεκινούν τώρα, και ευχαριστώ πολύ για τα 3 μηνύματα. Ήδη έχω προωθήσει το site σε 2 εγκυμονούσες που ξέρω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

... και το στηθόδεσμο με τον οποίο αντλείς χωρίς χέρια.

 

Υπάρχει τέτοιο πράγμα? Κι εγώ πού ζω???

Θα ήθελα πληροφορίες pleaseeeeee!

 

 

Μια χαρά τα καταφερατε μανούλα!

Εγώ τον γιο μου τον θηλασα 14 μήνες και τωρα θηλάζω την μπέμπα αποκλειστικά, η δουλειά δεν ειναι εμποδιο στον αποκλειστικό θηλασμό. Αν εχεις θεληση, όλα ειναι εφικτα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει τέτοιο πράγμα? Κι εγώ πού ζω???

Θα ήθελα πληροφορίες pleaseeeeee!

 

 

Μια χαρά τα καταφερατε μανούλα!

Εγώ τον γιο μου τον θηλασα 14 μήνες και τωρα θηλάζω την μπέμπα αποκλειστικά, η δουλειά δεν ειναι εμποδιο στον αποκλειστικό θηλασμό. Αν εχεις θεληση, όλα ειναι εφικτα!

 

 

http://www.apeainthepod.com/Product.asp?product_Id=491300336&MasterCategory_Id=MC28

 

Να χαίρεσαι τα μικρούλια σου.

Κοίτα σε αυτό το link. Το πρότεινε η Αγλαΐα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...