Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν Δείχνει Με Το Δάχτυλο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους. Έχω μια απορία, παρακαλώ βοηθήστε με. Έχω διδυμάκια, 22 μηνών που ακόμα δεν μιλάνε καθόλου. Το ένα δείχνει με το δάχτυλο όταν το ρωτάμε που είναι ο μπαμπάς κ.τ.λ. όμως το άλλο απλά γυρίζει και κοιτάζει χωρίς να χρησιμοποιεί το δάχτυλό του. Πιστεύεται πως αυτό είναι πρόβλημα? Ανυσυχώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Ασχετα με το αν είναι πρόβλημα ή οχι θα πρέπει να το μάθετε να το κάνει είτε βλέποντας εσάς ή αν και πάλι δεν το κάνει να του πιάνετε το χεράκι εσείς ωστε να καταλάβει την κινιση.

Περπατάνε σταθερά;

Δειχνουν ενδιαφέρον για τα πράγματα γύρω τους;

Ρώτησε τον παιδίατρό σου, μόνο αυτός μπορεί νομίζω να σου δώσει απαντήσεις. Αυτό σκοπεύω να κάνω και γω για το ίδιο θέμα. Εμένα είναι 10 μηνών και 6 ημερών και επιμένει να δείχνει αποκλειστικά και μόνο μ το δεξί χεράκι. Με το αριστερό τίποτα. Έχω αρχίσει να ανησυχώ.

Ρώτησε τον παιδίατρό σου, μόνο αυτός μπορεί νομίζω να σου δώσει απαντήσεις. Αυτό σκοπεύω να κάνω και γω για το ίδιο θέμα. Εμένα είναι 10 μηνών και 6 ημερών και επιμένει να δείχνει αποκλειστικά και μόνο μ το δεξί χεράκι. Με το αριστερό τίποτα. Έχω αρχίσει να ανησυχώ.

ωχ! κ ο δικος μου που ξεκινησε κανα μηνα να δειχνει συνηθως με το δεξι βολευεται.δεν νομιζω να ειναι προβλημα αυτο ή ειναι?:confused:

με εβαλες σε σκεψεις τωρα!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ωχ! κ ο δικος μου που ξεκινησε κανα μηνα να δειχνει συνηθως με το δεξι βολευεται.δεν νομιζω να ειναι προβλημα αυτο ή ειναι?:confused:

Πιστεύω ότι αν και έστω μια φορά το χει κάνει και με το αριστερό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμένα ΠΑΝΤΑ το κάνει με το δεξί. Εχω σκοπό να ρωτήσω οπότε θα σε ενημερώσω.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Ασχετα με το αν είναι πρόβλημα ή οχι θα πρέπει να το μάθετε να το κάνει είτε βλέποντας εσάς ή αν και πάλι δεν το κάνει να του πιάνετε το χεράκι εσείς ωστε να καταλάβει την κινιση.

Περπατάνε σταθερά;

Δειχνουν ενδιαφέρον για τα πράγματα γύρω τους;

Γεια σου Μαρίνα. Πολλές φορές του δείχνουμε και εμείς με το δάχτυλο αλλά βλέπει και τον αδερφό του. Όμως δεν δείνχει.

Περπατάνε σταθερά αν και έχουν ένα μικρό πρόβλημα με τα πόδια για το οποίο ο ορθοπεδικός μας είπε να περιμένουμε μέχρι τα 6 χρόνια γιατί συνήθως διορθώνεται μόνο του. Καταλαβαίνουν τα πάντα όταν τους μιλάμε, απλά πιστεύω ότι τους μιλάμε δύο γλώσσες γιάυτό και αργούν να μιλήσουν. Απλά ακούω πολλά για τον αυτισμό και ανησυχώ. Ευχαριστώ

Λοιπόν ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι εφόσον το παιδί πιάνει παιχνιδάκια και παίζει και με τα δύο χέρια δεν υπάρχει τίποτα το παθολογικό και άρα το ότι δείχνει μόνο με το δεξί σημαίνει ότι απλα θα δίνει δεξιόχειρας. όποτε όλα οκ. Στο γραφω για να μην ανησυχείς.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Τα παιδιά ξεκινάνε συνήθως να δείχνουν γύρω στον χρόνο και αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον του. Σίγουρα 22 μηνών το ένα να δείχνει και το άλλο όχι κάπως ακούγετε.Αν υπάρχει κάτι άσχημο στο παιδί θα πρέπει να έχει και άλλα σημάδια στην ψυχοκινητική του δραστηριότητα .

Αν ένα παιδί ξεκινάει και δείχνει μόνο με το ένα χέρι , το κάνει αυτό γιατί μεταφέρει μόνο στην μία πλευρά το βάρος του και έτσι απελευθερώνεται η άλλη για να δείξει .

• 1 year later...

Καλημερα!ο μικρος μου γινεται σε 6 μερες 12 μηνων και δεν δειχνει με το δαχτυλο ενω οσα παιδακια στην ηλικια του βλεπω το κανουν.Εσας ποτε ξεκινησαν να δειχνουν?Να τον παω σε αναπτυξιολογο?

Διαφημίσεις

Ναι συμφωνω να μην συγκρινεις αν και ολες το κανουμε λιγο πολυ!Κι εμενα δεν μπουσουλαγε μεχρι 11 μηνων και ειχα αρχισει να αναρωτιεμαι και ξαφνικα και μπουσουλησε και αρχισε ν στεκεται και να θελει να περπαταει παραλληλα μεσα σε ενα μηνα.Ολα εινι σχετικα καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο.Εμενα εδειχνε 12 μηνων.. αλλα οχι συνηδειτα οπως αλλα παιδακιαα.Τωρα δειχνει κανονικα και εννοει αυτο που δειχνει που ειναι 15 μηνων σχεδον!

FvxMp3.png

Και μενα 13 μηνών άρχισε να δείχνει. Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση είναι λάθος αλλά λίγο πολύ οι περισσότεροι το κάνουμε. Κι εγώ πολλές φορές το κάνω. Εμένα πάντως αυτό που με αγχώνει δεν είναι τόσο πολύ η σύγκριση με άλλα παιδιά αλλά αυτά τα αναπτυξιακά ορόσημα που όταν τα διαβάζεις μπορεί να θεωρήσεις ότι είναι τόσο σταθερά για όλα τα παιδιά (αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκαθαρίζεται ότι το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό) που ανησυχείς όταν το δικό σου δεν κάνει κάτι από αυτά στην ηλικία που υποδεικνύεται από αυτά τα ορόσημα...

Και μενα 13 μηνών άρχισε να δείχνει. Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση είναι λάθος αλλά λίγο πολύ οι περισσότεροι το κάνουμε. Κι εγώ πολλές φορές το κάνω. Εμένα πάντως αυτό που με αγχώνει δεν είναι τόσο πολύ η σύγκριση με άλλα παιδιά αλλά αυτά τα αναπτυξιακά ορόσημα που όταν τα διαβάζεις μπορεί να θεωρήσεις ότι είναι τόσο σταθερά για όλα τα παιδιά (αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκαθαρίζεται ότι το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό) που ανησυχείς όταν το δικό σου δεν κάνει κάτι από αυτά στην ηλικία που υποδεικνύεται από αυτά τα ορόσημα...

Απο εκει ξεκιναει και μενα η ανησυχια μου..το να δειχνει με το δαχτυλο ειναι στα αναπτυξιακα οροσημα των 12 μηνων....

Καλημερα! Χωρίς να είμαι γιατρός αλλά μόνο από την εμπειρία από τα δικά μου παιδιά: να το ψάξεις μόνο αν υπάρχει ΚΑΙ κάτι άλλο που σε ανησυχεί, π.χ. αν είναι κλεισμένος στον εαυτό του ή δεν αντιδρά σε θορύβους κλπ κλπ. Εννοώ κάτι που να σε προβληματίζει ως μητέρα. Έχω την εντύπωση οτι απλώς θα το κανει αργότερα... Και σε λίγο καιρό ούτε που θα θυμάσαι αυτή σου την ανησυχία!

Απο εκει ξεκιναει και μενα η ανησυχια μου..το να δειχνει με το δαχτυλο ειναι στα αναπτυξιακα οροσημα των 12 μηνων....

Πάντως και η δική μου δεν έδειξε 12 μηνών. Και για να πω την αλήθεια ξεκίνησε να δείχνει στον 13ο μήνα αλλά συνειδητά δείχνει τώρα που τον έκλεισε και έχει μπει 14ο. Και η δικιά μου πάντως δεν κάνει πολλά πράγματα που λένε τα ορόσημα. Από λέξεις συνειδητά μόνο μαμ και μαμαμα αλλά όχι συνέχεια και κοκο (το τελευταίο της το λεει ο άντρας μου). Επίσης δε συνδέει τα πράγματα με την ονομασία τους και έτσι ενώ εκτελεί εντολές όπως "κάνε παλαμάκια" κ.τ.λ., εντολές όπως "φέρε το σκύλο" δεν τις κάνει γιατί δεν έχει συνδέσει ποιος είναι ο σκύλος. Έχω ανοίξει θέμα γι' αυτό απλώς το αναφέρω για να σου πω ότι ούτε η δικιά μου κάνει πράγματα που λένε τα ορόσημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα κάνουν όλα με το ρυθμό τους και θα γελάμε που ανησυχούσαμε.

Καλημερα! Χωρίς να είμαι γιατρός αλλά μόνο από την εμπειρία από τα δικά μου παιδιά: να το ψάξεις μόνο αν υπάρχει ΚΑΙ κάτι άλλο που σε ανησυχεί, π.χ. αν είναι κλεισμένος στον εαυτό του ή δεν αντιδρά σε θορύβους κλπ κλπ. Εννοώ κάτι που να σε προβληματίζει ως μητέρα. Έχω την εντύπωση οτι απλώς θα το κανει αργότερα... Και σε λίγο καιρό ούτε που θα θυμάσαι αυτή σου την ανησυχία!

Οχι είναι πολύ κοινωνικός,γυρνάει πάντα σχεδόν στ ονομά του και ενω δεν μιλαει κανονικα κανεις διάλογο μαζί του,σου απανταει στη γλωσσα του. Κοριτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!Ελπίζω να το κανει συντομα!

Κι εμένα έχει μια βδομάδα που ξεκίνησε.Αλλά νομίζω πως είναι στα ορόσημα των 18 μηνών,όχι των 12.Κάνω λάθος;

NVVvp2.png

Κι εμένα έχει μια βδομάδα που ξεκίνησε.Αλλά νομίζω πως είναι στα ορόσημα των 18 μηνών,όχι των 12.Κάνω λάθος;

Αν δεν κάνω λάθος είναι στους 12 μήνες να δείχνει με το δάχτυλο αλλά και η δικιά μου 13 μηνών άρχισε