Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Ή ΝΤΑΝΤΑ...?ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Recommended Posts

Κορίτσια Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλες σας!χρειάζομαι την βοήθειά σας. πραγματικά είμαι πολύ προβληματισμένη και κατά βάθος απογοητευμένη. η άδεια μου τελειώνει τον Μάρτιο.η μπέμπα μου θαναι 11 μηνών.θέσαμε το ζήτημα στις γιαγιάδες αρχικά..με όμορφο τρόπο. η πεθερά μου μένει από κάτω μας.μένουμε σε επαρχία μία ώρα από την Αθήνα.η μητέρα μου μένει Αθήνα. από ότι κατάλαβα....οι γιαγιάδες...δεν έχουν πολύ όρεξη να κρατήσουν το παιδάκι μου. η πεθερά μου είπε ότι μπορεί υπευθυνα να το κρατήσει 2 μέρες την εβδομάδα..αλλά και αυτό με χίλιες σάλτσες "θα τα καταφέρω..θα προσπαθήσω..θα τα βολέψω"....η μάνα μου μου τα μάσαγε...ότι φοβάται μήπως δεν είναι συνεπής..ότι μπορεί κάτι να τύχει και δεν μπορώ να βασιστώ επάνω της. στενοχωρήθηκα μπορώ να πω...ίσως επειδή εγώ μεγάλωσα αποκλειστικά με γιαγιά..η όποια με αγαπάει πάρα πολύ ...και ουδέποτε την έχω ακούσει να το χτυπήσει στους γονείς μου ..ότι και καλά με μεγάλωσε σχεδόν.από την άλλη καταλαβαίνω ότι άνθρωποι είναι και αυτοί...έχουν τις υποχρεώσεις τους...βέβαια περίμενα άλλα από 55ριδες...τέλος πάντων.λέω να μην πιέσω καταστάσεις...γιατί σίγουρα θα "σκάσουνε" κάποια στιγμή και θαναι χειρότερα.σκέφτομαι να βρω γυναίκα. πιστευω θαναι το καλύτερο.να μη το στείλω τόσο μωράκι σε βρεφικό..θα πιεστούμε πάρα πολύ οικονομικά ..αυτό είναι το μόνο σίγουρο....τι πρέπει να τσεκάρω σε μια γυναίκα..?πόσο πέρνουνε περίπου?πληρώνονται ανα μήνα ή μεροκάματο?κάμερα?πιστοποιητικό υγείας?συστάσεις?σας παρακαλώ..βοήθηστε με!σας ευχαριστώ κορίτσια..

Διαφημίσεις

καλημερα κοπελα μου κ καλη χρονια κ σε σενα!!!

να πω την αληθεια δεν ξερω καθολου απο ντανταδες!μπορεις να βρεις καποια που ηδη ξερεις,που ειναι κοντα σας!βεβαια να εχει καποια προυπηρεσια,να μην της φαινονται οι αναγκες ενος παιδιου αγνωστες!!η' φιλη καποιας φιλης σου που ψαχνει να δουλεψει με παιδακια θα ηταν μια καλη επιλογη!!

σε καταλαβαινω,αγχωνεσαι να ειναι καποια αγνωστη με το παιδακι σου μεσα στο σπιτι!κ με τοσα που ακουμε κατα καιρους!γνωμη μου ειναι να μην βρεις καποια εντελως αγνωστη!!!φιλη σου η' φιλη φιλης σου!!!!δεν ξερω....

ποσα παιρνουν πραγματικα δεν ξερω!:confused:

εδω εχουμε μια γνωστη μας που προσεχει παιδακι,αλλα οχι καθημερινα κ οι γονεις την πληρωνουν αμεσως μολις τελειωσει την δουλεια τη,την ιδια μερα!!εσυ ομως που θα την εχεις καθημερινα,απ'οτι καταλαβα,μαλλον θα την πληρωνεις εβδομαδιαια η' το μηνα!!!

το κανονιζεις οπως σας βολευει κ τις δυο σας αυτο πιστευω!!!

δεν ξερω τιποτε αλλο..μακαρι να ηξερα να βοηθουσα!!ευχομαι να βρειτε μια πολυ καλη κοπελα να προσεχει το παιδακι σας κ να μην αγχωνεστε κ σεις!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Εμείς από την αρχή επιλέξαμε να βρούμε κάποια κυρία να προσέχει την μικρή γιατί δεν θέλαμε να εξαρτώμαστε από γονείς και γιατί πιστεύουμε ότι με τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται εντάσεις στις σχέσεις των οικογενειών. Το βασικό μειονέκτημα εφόσον βρεις έναν άνθρωπο που σου κάνει είναι φυσικά το κόστος. Για την διαδικασία εύρεσης θα σου πρότινα να ξεκινήσεις νωρίς δηλαδή τώρα είναι καλή εποχή, ώστε και να μην βιαστείς να επιλέξεις σκεφτόμενη ότι τελειώνει ο χρόνος αλλά και για να αφήσεις ένα διάστημα προσαρμογής για όλους που θα είσαι και εσύ στο σπίτι. Εγώ είχα αφήσει 1 μήνα ώστε να μάθει το παιδί την κυρία, η κυρία το παιδί, το σπίτι, την γειτονιά κτλ.

Θα σου έλεγα να φτιάξεις ερωτηματολόγιο και να βάλεις μέσα οτιδήποτε μπορεί να σε απασχολεί όσο περίεργο και να φαίνεται. Στο κάτω κάτω θα εμπιστευτείς το παιδί σου. Εγώ είχα ερωτήσεις όπως αν ξέρει τι να κάνει αν το παιδί καταπιεί κάτι και πνίγεται, πως θα αντιμετωπίσει κάτι επείγον όπως αλλά και το πως θα έρχεται στο σπίτι αν έχουν απεργία τα ΜΜΜ εφόσαν δεν έχει άλλο μέσο. Το οποίο μπορεί να φαίνεται άσχετο, αλλά σκέψου μετά να σε παίρνει τηλέφωνο σε κάθε απεργία να σου λεει δεν έχω μέσο να έρθω βρες κάποιον άλλον για σήμερα ή να σου ζητάει κάθε μέρα λεφτά για ταξί.

Επίσης μην παραλείψεις να ρωτήσεις τα σχετικά με την σχέση εργασίας, θα είναι αυτασφάλιστη; θα την δηλώνεις εσύ σαν εργοδότης; θα τα παίρνει μαύρα και άραχνα; κτλ. Οτιδήποτε. Έχε την λίστα τυπωμένη και ρώτα και σημείωνε γιατί όταν θα έχεις δει 15 κυρίες θα είναι αδύνατο να θυμάσαι τι σου είπε η κάθε μία.

Για την συνέντευξη παρατήρησε πως είναι η στάση της απέναντι στο παιδί, αν το κοιτάει, το παιδί πως την βλέπει κτλ και εμπιστέψου την διαίσθηση σου. Αν νιώθεις ότι κάτι δεν σου κολλάει σε έναν άνθρωπο, απόρριψε τον ακόμα και αν από το βιογραφικό και τις απαντήσεις φαίνεται καλός. Γενικά θέλει υπομονή και να μην βιαστείς.

There is no patch for human stupidity.

Καλή μου,

Δυστυχώς το έχω περάσει αυτό που αναφέρεις και ξέρω "τί ωραία" που είναι.... Συμβουλή δεν έχω να σου δώσω εκτός από αυτό που φοβάσαι και βλέπεις και η ίδια: δλδ να μην βασιστείς σε καμία περίπτωση στις γιαγιάδες εφόσον όπως λες δεν είναι διαθέσιμες !!!

Θα μπορούσες να ψάξεις στο γνωστό/οικείο σας περιβάλλον μήπως και βρεις κάποια κυρία/γνωστή διαθέσιμη να κρατήσει το παιδί. Σχετικά με την αμοιβή τους και πάλι εδώ τα πράγματα είναι ρευστά. Αναλόγως πάντοτε με τις ώρες και ημέρες που θα την χρειάζεσαι θα κανονίσεις και το οικονομικό. Είναι άλλες που πληρώνονται με την ώρα και άλλες κυρίες που, καθώς οι ώρες είναι πολλές π.χ. 8ωρο+5νθήμερο, τα κανονίζουν με τον μήνα. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε από πριν να έχεις κανονίσει επίσης τα του δώρου και αδείας για να μην βρεθεί καμία εκ των 2 πλευρών προ εκπλήξεως !

Θα σου έλεγα, αρχικά, επίσης, να ρίξεις μια ματιά εδώ στο φορουμ στις σχετικές αγγελίες για να πάρεις μια ιδέα του τι ζητάνε...

Και κάτι βασικό: εάν όντως επιστρέφεις στην εργασία σου τον Μάρτιο, θα πρέπει να βιαστείς για να έχεις το (χρονικό) περιθώριο να την τασεκάρεις και λίγο. Να έρθει σπίτι ενώ είσαι κι εσύ εκεί και να δεις πως ασχολείται με το παιδί και πώς την δέχεται η μικρή σου... Οι κάμερες ασφαλείας είναι καλή ιδέα (αλλά δαπανηρή επίσης). Αφού, όπως λες, μένει η πεθερά σου κοντά σας, ίσως κι εκείνη τον πρώτο καιρό τουλάχιστον θα μπορούσε να "ελέγχει" λίγο την κατάσταση κάνοντας αιφνιδιαστικές επισκέψεις...

Δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ. Υπάρχει στο φόρουμ και μια λίστα με ερωτήματα που μπορείς να θέσεις σε μια υποψήφια νταντά, αλλά δεν ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

depy καλημέρα και από μενα! Έχεις απόλυτο δίκιο να σκέφτεσαι το οικονομικό, όμως και το να μένει το μωρό με τους παππούδες έχει (ίσως) άλλα μειονεκτήματα. Το πιο βασικό είναι πως οι παππούδες δύσκολα θα ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα τους δώσεις γιατί φυσικά αυτοί ξέρουν καλύτερα, με αποτέλεσμα να κακομάθουν το παιδί ή να το μπερδέψουν. Αντίθετα η γυναίκα αφού πληρώνεται θα πρέπει να ακολουθεί τις δικές σου οδηγίες. Επίσης πιστεύω πως δεν μπορείς να περιμένεις από τους παππούδες να δεσμεύσουν όλο το πρωινό τους, κάθε μέρα προσέχοντας ένα μωρό, πράγμα το οποίο είναι σχεδόν αποκλειστική απασχόληση.

Εμείς βρήκαμε μια κοπέλα από γνωστό γνωστού. Βέβαια αυτό δεν λέει και πολλά γιατί η κάθε μητέρα έχει τα δικά της κριτήρια. Θεωρώ την εντύπωση που θα σου κάνει εσένα αρκετά σημαντική

Πιο πριν είχε έρθει μια πιτσιρίκα η οποία με "κρέμασε" γιατί βρήκε καλύτερη δουλειά και έτρεχα πανικόβλητη. Θα σου έλεγα λοιπόν μακριά από πολύ πιτσιρίκες

Και αν τελικά βρεις καποια γυναίκα να προσέξεις τις αντιδράσεις του μωρού σου. Η δικιά μου από τις πρώτες ημέρες μόλις έβλεπε την κοπέλα ξεκαρδιζόταν από την χαρά της. Έτσι ηρέμησα και εγώ.

Αν σκέφτεσαι να βάλεις κάποια κάμερα θα πρέπει να της το πεις, αν και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται αφού η πεθερά σου μένει από κάτω. Μπορείς να το πεις αυτό σε στυλ "αν χρειαστείς κάτι είναι η πεθερά μου από κάτω, μην διστάσεις".

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση!

Εγώ είμαι τυχερή, εχω μια ξαδέλφη μου που μου κρατάει τα μωρά. Αλλα τυχερή θεωρώ ότι είμαι γιατί ειναι καλή μαζί τους, άσχετα με τη συγγένειά μας.

Ειναι σημαντικό να δεις πώς συμπεριφέρεται στο παιδί, από τη συνέντευξη ακόμα. Και φυσικά να δεις και τις αντιδράσεις του μωρού προς εκείνη. Να διευκρινήσεις το μισθό και τα δώρα (Πασχα, Χριστούγεννα, καλοκαιρι), το ωράριο και τις ώρες υπερωρίας, τις ημέρες αδείας της. Προσωπικά προτιμώ μια κυρία με εμπειρία (εννοείται συστάσεις κλπ), παρά με σπουδές. Οχι πολύ μεγάλη σε ηλικία, για να εχει τη διάθεση να παίξει κιόλας με ένα νήπιο (τώρα είναι 11 μηνών το δικό σου, όταν γίνει 20 θα τρέχει πέρα δώθε και η νταντά θα πρέπει να τρέχει από πίσω του). Να την προσλάβεις τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ξεκινήσεις δουλειά, να είστε και οι δυο ταυτόχρονα στο σπίτι, για να μαθει και αυτή τα κατατόπια και τις συνήθειες του παιδιού και να δώσεις και χρόνο στο μωρό να τη συνηθίσει. Εχω μια ξαδελφη παιδοψυχίατρο η οποία μου είχε πει ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάξω νταντά μεχρι το μωρό να παει 2 χρονων, οπότε πρόσεξε πολύ την επιλογή σου.

Εφόσον οι γιαγιάδες δε δείχνουν προθυμία, μην το συζητάς, ψάξε για νταντά. Στο κάτω κάτω εκείνες τα παιδιά τους τα μεγάλωσαν, δεν είναι υποχρεωμενες να μεγαλώσουν τα εγγόνια τους, δες το ετσι, αν θελουν-καλως, αν δε θελουν-παλι καλώς, δική σου είναι η οικογενεια. Επιπλεον μια νταντά θα είναι πιο τυπική στις οδηγίες σου, ενώ οι γιαγιάδες παίρνουν πρωτοβουλίες που ίσως να μη συμφωνείς. Θα μπορούσες να ζητήσεις από τη μια γιαγιά να παραβρίσκεται, εστω αυτές τις δυο μερες της εβδομάδας που μπορεί, για να τσεκάρει τη νταντά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Είχα περασει ακριβως το ιδιο, οι γιαγιαδες δεν μπορουσαν και η αληθεια δεν ηθελα και να εξαρτιεμαι απο αυτες. Αποφασισα παιδικο σταθμο η κορη μου ηταν 13 μηνων οταν πηγε .Δεν εμπιστευομουν καποια αγνωστη ειχα ακουσει και πολλα τοτε κακοποιησεις καμερες κλπ . Η ξαδερφη μου ειχε βαλει καμερα και ειχε διωξει τουλαχιστον 5 ..η μια καπνιζε , η αλλη ετρωγε απο το φαγητο του μωρου με το ιδιο κουταλι ( μπλιαχχ ) η αλλη ηταν ολη μερα στην tv και το τηλ μηδεν προσοχη στο παιδι κ.α Ο σταθμος ειναι λιγο καπως πως να το πω ελεγχομενος και οικονομικοτερος νομιζω αν χρειαζεσαι καποια 8ωρο σιγουρα το λιγοτερο που θα δινεις ειναι 600 .Δεν το μετανιωσα ισα ισα που της εκανε και καλο ο σταθμος εγινε πιο κοινωνικη μιλησε κατευθειαν με το που πηγε κανονικα το μονο μειον ηταν οτι αρρωστεναμε συχνα μια ιωσεις μια παιδικες αρρωστιες τον πρωτο χρονο ειδικα μετα πηραμε ολα τα αντισωματα και ισιωσαμε. Παρολα αυτα θυμαμαι ακομα εκεινη την πρωτη μερα που την αφησα πρωτη φορα την πηρε η κοπελα απο το χερι και γυρισε και με κοιταξε με την πιπιλα της και ματακια ολο απορια εκλαιγα ολη μερα στην δουλεια :( Δυσκολα ρε γμτ....σου ευχομαι να παρεις την καλυτερη αποφαση

επίσης να ρωτήσω τη φίλη που στελνει το μωρο σε σταθμό... τι κάνεις τον πρώτο χρόνο που αρρωσταινει συνέχεια? δεν πρεπει να μενεις μαζί με το μωρό? και πόσο θα λείπεις από τη δουλειά?... εγώ τουλάχιστον δε θα μπορούσα. Γι αυτό σκέφτηκα νταντά τον πρώτο καιρό και αργότερα που θα ξεπεταχτεί λίγο, θα τα στείλω σταθμό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

επίσης να ρωτήσω τη φίλη που στελνει το μωρο σε σταθμό... τι κάνεις τον πρώτο χρόνο που αρρωσταινει συνέχεια? δεν πρεπει να μενεις μαζί με το μωρό? και πόσο θα λείπεις από τη δουλειά?... εγώ τουλάχιστον δε θα μπορούσα. Γι αυτό σκέφτηκα νταντά τον πρώτο καιρό και αργότερα που θα ξεπεταχτεί λίγο, θα τα στείλω σταθμό.

Σωστα , ειναι ενα τεραστιο μειον του παιδικου εγω ειχα την πεθερα μου η οποια ναι μεν δεν μπορουσε καθε μερα να δεσμευτει αλλα οταν αρρωσταινε την κραταγε , μια η πεθερα ,μια επαιρνα άδεια , μια επαιρνε αδεια ο αντρας μου καπως τα βολευαμε ....

μεχρι τα 3 -4 ενα παιδι χρειαζετε την μαμα του,οι εποχες ειναι δυσκολες ομως και αυτο ειναι πλεον ονειρο θερινης νυχτος.δεν θα μπορουσα προσωπικα να εμπιστευτω εναν ξενο ανθρωπο με τπτ ομως,και με τα οσα ακουω βλεπω γυρω ολα τα χρονια που ειμαι μανα.μια γιαγια απο δω απο κει καπως την συμορφωνεις και σιγουρα το παιδι μου δεν θα κακοπερναει στα χερια της.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Όπως καταλαβαίνεις έχουμε περάσει σχεδόν όλες από αυτό το στάδιο κ ξέρουμε τι "γλύκα".

Και τα 2 μου παιδιά τα μεγάλωσε γυναίκα. Την κόρη μου (18μηνών) θα την έχει μέχρι να πάει παιδικό.

Δυστυχώς, εμείς δεν είχαμε την ευχάρεια με γιαγιάδες κλπ. Η μητέρα μου εργάζεται σε εργοστάσιο πολλά χρόνια οπότε καταλαβαίνεις ότι περιμένει τη σύνταξη και η πεθερά μου, που μένει δίπλα μας, εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αφού γέννησα τη μικρή, σταμάτησε να πηγαίνει επειδή δεν είχαν δουλειά. Έκτοτε κάθεται στο σπίτι. Όταν μετά από 6μήνες επέστρεψα στο γραφείο επειδή δεν τέθηκε καν θέμα να κρατήσει τη μικρή ήταν δεδομένο για μένα ότι θα πλήρωνα τη γυναίκα. Βέβαια, μας κοιτάει τα παιδιά για να βγούμε ή οτιδήποτε άλλο οπότε δεν παραπονιέμαι.

Εντάξει, δεν την παρεξηγώ άλλωστε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου κοιτάει τα παιδιά. Τώρα για τη γυναίκα...

Είναι άτομο εμπιστοσύνης, κουμπάροι με τους γονείς μου, και πηγαίνουμε το παιδί Δευ.-Παρ. στο σπίτι της. Εξαιρετική οικογένεια, δεν βρίζουν, δεν καπνίζουν, πολύ καθαρή η γυναίκα και το σημαντικότερο ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ... Δεν μπήκα καθόλου σε διαδικασίες να σκεφτώ ότι μπορεί να χτύπησε ή να έκανε κάτι κακό. Κάποιες φορές που υπήρχαν μικροατυχήματα, πηγαίναμε να πάρουμε το παιδί κι έκλαιγε επειδή το λυπόταν. Και μη φανταστείτε κάτι τραγικό.. Γρατζουνίτσες και καρουμπαλάκια.. Τον γιό μου μέσα σε 1βδομάδα του έβγαλε την πάνα (+ τη βραδινή), του μιλούσε συνέχεια και 2ετών έκανε καθαρές προτάσεις. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη. Πραγματικά ήμουν από τις τυχερές.

Κοίτα από το περιβάλλον σας ούτως ώστε να είναι άτομο εξαιρετικής εμπιστοσύνης!

Εφόσον η πεθερά σου δεν το αποκλείει μπορείς απλά να της ζητήσεις να "επιβλέπει" την κατάσταση με την κοπέλα που θα πάρεις. Άρα βρες μια κοπέλα και συνυπάρξτε ένα διάστημα οι δυο σας και με τη γιαγιά παρέα έτσι ώστε και η γιαγιά να εξοικειωθεί με τις συνήθειές σας και την κοπέλα (για να μπορεί να ελέγχει) και εσύ να δεις πως ανταποκρίνεται η κοπέλα στις ανάγκες του παιδιού.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εφόσον η πεθερά σου δεν το αποκλείει μπορείς απλά να της ζητήσεις να "επιβλέπει" την κατάσταση με την κοπέλα που θα πάρεις. Άρα βρες μια κοπέλα και συνυπάρξτε ένα διάστημα οι δυο σας και με τη γιαγιά παρέα έτσι ώστε και η γιαγιά να εξοικειωθεί με τις συνήθειές σας και την κοπέλα (για να μπορεί να ελέγχει) και εσύ να δεις πως ανταποκρίνεται η κοπέλα στις ανάγκες του παιδιού.

Η λύση που σου δίνει το αερικούλι είναι εξίσου καλή, αν δεν υπάρχει άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης;)

Διαφημίσεις

κορίτσια σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου..είμαι λίγο λυπημένη αλλά θα μου περάσει.ήλπιζα ότι για 5 έστω μήνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν και κυρίως απογοητεύτηκα από τη στάση της μάνας μου.θα αρχίσω από σήμερα κιόλας να ψάχνω γυναίκα. σκέφτομαι ότι σχεδόν ο ένας μισθός θα πηγαίνει εκεί..τι χρονιά μας περιμένει..αφήστε τα.να μην κλαίγομαι.θα τα καταφέρουμε. για να δω...θα το πω σε φίλες γνωστές...μην έχουν κάποιον υπόψιν και θα αρχίσω τις επαφές.θέλω κάποιον να αγαπάει το παιδάκι μου..να το προσέχει.αν έχετε κάτι άλλο να μου επισημάνετε περιμένω με αγωνία.

κορίτσια σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου..είμαι λίγο λυπημένη αλλά θα μου περάσει.ήλπιζα ότι για 5 έστω μήνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν και κυρίως απογοητεύτηκα από τη στάση της μάνας μου.θα αρχίσω από σήμερα κιόλας να ψάχνω γυναίκα. σκέφτομαι ότι σχεδόν ο ένας μισθός θα πηγαίνει εκεί..τι χρονιά μας περιμένει..αφήστε τα.να μην κλαίγομαι.θα τα καταφέρουμε. για να δω...θα το πω σε φίλες γνωστές...μην έχουν κάποιον υπόψιν και θα αρχίσω τις επαφές.θέλω κάποιον να αγαπάει το παιδάκι μου..να το προσέχει.αν έχετε κάτι άλλο να μου επισημάνετε περιμένω με αγωνία.

Για το οικονομικό, αν σκεφτείς ότι οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί παίρνουν γύρω στα 350euro, υπολόγισε γύρω στα 400-450ευρώ. Έχω ακούσει για κάτι εξωφρενικά ποσά 600-700ε. Δεν είναι δυνατόν... δε θα έχει ουσία να εργάζεσαι.. Εγώ θυμάμαι στο γιό μου (πριν 4,5 χρόνια) της έδινα 350ε με δώρα κλπ κλπ και τότε τουλάχιστον έπαιρνα λίγα. Δλδ μου έμεναν ούτε τα μισά. Αλλά ευτυχώς πηρα αύξηση και εξισορροπήθηκαν τα πράγματα.

Εγώ μπορώ να πω είμαι η τυχερή 'εχω 2 γιαγιάδες 60 αρες μανα και πεθερα έιχαν βάρδιες 3 2 εναλαξ μέρες τις εβδομάδας μου μεγάλωσαν και τα 3 μέχρι τα 2,5 μετά ασιζητητή παιδικό όχι γυναίκα πιο ασφαλείς ο παιδικός και το παιδί κοινωνικοποιήται πολύ καλύτερα απο το σπίτι οι πρώτοι 3 μήνες δυσκολοι αρρωστιες βέβαια αλλα μετα ανοσια και οκ τωρα.... η γιαγιάδες νοσοκόμες βέβαια την περίοδο αυτή....υπομονη που θα παει θα μεγαλωσουν....και διεκρίνηση δημόσιο παιδικο διότη οι ιδιωτική απλησίαστη

εγώ σαν φοιτήτριαείχα δουλέψει και σε παιδικούς σταθμούς και σε σπίτια. θα σε συμβούλευα να βρεις μια γυναίκα που να δεις ότι είναι διατεθιμένη να αναπτύξει ουσιαστική σχέση με το μωρό σου και για παιδικό να το σκεφτείς μετά από 1-1 1/2 χρόνο που το μωρό πλέον θα είναι παιδάκι και θα μιλάει (θα κάνει διάλογο). θα διαφωνήσω ότι είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα σε ένα παιδικό σταθμό, έχουν απλά πιο καλή βιτρίνα.... με μια γυναίκα στο σπίτι μπορείς να κάνεις κάποιες "εφόδους" και να έχεις προσωπική άποψη για το πως περνάει το μωρό σου. έτσι και αλλιώς τις πρώτες ημέρες θα είστε μαζί και θα τσεκάρεις την κατάσταση... θα σου πρότεινα δε να τσεκάρεις και αντιδράσεις εκός σπιτιού... πόσο προσεκτική είναι στο δρόμο, στην παιδική χαρά, την κρίση της για το πως πρέπει να ντυθεί το μωρό ανάλογα με τον καιρό, τι χρειάζεται να έχει μαζί της, αν είναι ικανή να προλάβει καταστάσεις και πως αντιδρά σε καταστάσεις "κινδύνου" (πχ ανοίγει το μωρό ένα ντουλάπι με απορυπαντικά ή στη βόλτα τους πλησιάζει ένας σκύλος). Α! και για μένα οπωσδήποτε να μιλήσεις με άλλες μαμάδες που δούλεψε πιο πριν, πως την περιγράφουν, ποσο καιρό τηνείχαν, γιατί έφυγε από εκεί κτλ

σου εύχομαι να βρεις το άτομο που χρει'αζεστε

vyLxp3.pngG7Azp3.png

προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις ανάμεσα σε άτομα που εμπιστεύεσαι παρά να προσλάβεις κάποια τελείως άγνωστη. Εγώ πήρα νταντά στο γιο μου από 13 μηνών που γύρισα στη δουλειά μια πολύ καλή κοπέλα που μου στη σύστησε όμως άτομο απολύτου εμπιστοσύνης. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη μαζί της κι ο μικρός μου την αγάπησε. Θα δεις κι από τις αντιδράσεις του παιδιού πώς θα τα πάει μαζί της. Δεν θα ξεχάσω μια μέρα που γυρίσαμε από την παιδίατρο όπου τον είχα πάει για εμβόλιο κι ο καημένος έριξε το κλάμα της ζωής του και μόλις μπήκαμε στο σπίτι όπου μας περίμενε εκείνη, έτρεξε και φώλιασε στην αγκαλιά της! Πραγματικά ζήλεψα! Από την άλλη όμως χαίρομαι που το παιδάκι μου περνάει καλά μαζί της και είναι ασφαλής! Α, και όσες φορές γύρισα στο σπίτι απροειδοποίητα, ποτέ δεν την έπιασα να κάνει κάτι κακό και ποτέ δεν βρήκα το παιδί μου να κλαίει ή να είναι νηστικό ή λερωμένο ή απλώς παρατημένο στην τηλεόραση! Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βράθηκε στο δρόμο μου!

Καλή μου Ντέπυ, βάλε στη λίστα άλλη μια μαμά που προτιμάει τη νταντά από τον παιδικό και τις απρόθυμες γιαγιάδες. Ειδικά το δεύτερο, ειλικρινά είναι ό,τι χειρότερο σαν επιλογή. Οι παιδικοί πάλι, έχουν αυτό το κακό με τις αρρώστιες (προσωπικά το βρίσκω άσκοπο να πληρώνεις παιδικό τη στιγμή που το παιδί θα είναι πάνω από τον μισό χρόνο σπίτι και μάλιστα άρρωστο-ποιος θα το κρατάει τότε? και μάλιστα τόσο μικρό).

Η περίπτωσή σου έχει δύο θετικά:1)μένεις σε επαρχία, οπότε είναι πιο εύκολο να βρεις γυναίκα εμπιστοσύνης, αυτά κυκλοφορούνε και 2)έχεις κοντά την πεθερά, που μπορεί να κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους και να σε ενημερώνει για το όλο κλίμα.

Προσωπικά πήρα νταντά στον πρώτο μου γιο στα 2 περίπου, ως τότε ήμουν εγώ μαζί του, και από τον Απρίλιο που πήγε στο προνήπιο, μου κρατάει τον μικρό. Δουλεύει ωράριο 9-3 και παίρνει 400 ευρώ το μήνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, σε γενικές γραμμές, και οπωσδήποτε δεν μετάνιωσα που δεν τον άφησα με τις γιαγιάδες η δεν τον πήγα παιδικό νωρίτερα. Είναι το next best thing, για μένα.

Η δικη μου γνωμη ειναι επειδη με τοσα που γινονται δεν θα ειχα εμπιστοσυνη σε ξενη γυναικα παρα μονο ισως σε καποια στενη συγγενη που ειναι σπανιο να βρεθει να το πας παιδικο και για τις μερες που ειναι αρρωστο να επιστρατευεις την γιαγια αφου μπορει με τα ζορια 2 φορες η ακομα καλυτερα αν δεν θες να της εισαι τποχρεωμενη να εχεις μια κοπελλα ευκαιρη σε συνδυασμο με την πεθερα τις μερες που δεν θα μπορει αυτη να στο κραταει οταν θα ειναι αρρωστο.Αν την πρωτα μερα που αρρωστησει το κρατησει η γιαγια θα ενημερωνεις αμεσως την κοπελλα ωστε να μην ειδοποιητε και αυτη τελευταια στιγμη.Ετσι και τα μισα λεφτα γλιτωνεις και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο αφου θα ειναι παντα η γιαγια η να κραταει η να ελεγχει.απο προσωπικη εμπερια στον παιδικο στην αρχη συνεχεια αρρωσταινουν και μετα παθαινουν ανοσια οποτε αυτην την κατασταση και φετος να την αποφυγεις θα την βρεις του χρονου μπροστα σου

εχω και μια απορια.400 με 450 ευρω δεν ειναι πολυ μικρο ποσο για ελληνιδα γυναικα να κραταει παιδι καθημερινα 8 ωρες???δεν το λεω απο κακια αλλα μου φανηκε περιεργο μονο τοσα για τι δεν εχω καποια φιλη που να εχει νταντα και δεν ξερω καθολου τι γινεται.Τα βρισκω πολυ λιγα και ιδιως για ενα πολυ ζωηρο παιδι σαν το δικο μου και οταν η δικη μου υπομονη εξαντλειται που το γεννησα κιολας πιστευω οτι ουτε με 5000 δεν θα μου το κρατουσε καμμια!!!!!!

εχω και μια απορια.400 με 450 ευρω δεν ειναι πολυ μικρο ποσο για ελληνιδα γυναικα να κραταει παιδι καθημερινα 8 ωρες???δεν το λεω απο κακια αλλα μου φανηκε περιεργο μονο τοσα για τι δεν εχω καποια φιλη που να εχει νταντα και δεν ξερω καθολου τι γινεται.Τα βρισκω πολυ λιγα και ιδιως για ενα πολυ ζωηρο παιδι σαν το δικο μου και οταν η δικη μου υπομονη εξαντλειται που το γεννησα κιολας πιστευω οτι ουτε με 5000 δεν θα μου το κρατουσε καμμια!!!!!!

Όπως είπα παραπάνω σε βρεφονηπιακούς παίρνουν 300-350ε. και τα βρέφη μεγαλώνουν με βρεφονηπιαγωγούς. Όταν σου κρατάει το παιδί η οποιαδήποτε κυρία που δεν είναι του επαγγέλματος στην ουσία δεν είναι καθόλου λίγα.

Ο μεγάλος μου είναι εξίσου ζωηρός με το δικό σου. Σκέψου ότι ξεκίνησε να τον κοιτάει από 4μηνών. Έκλαιγε ασταμάτητα, συνέχεια, δεν κοιμόταν καθόλη τη διάρκεια της μέρας και η γυναίκα λάλησε αλλά δεν παραπονιόταν. Μετά από κάνα μήνα βρήκε το "κουμπί" του, πράγμα που εγώ που είμαι κ μάνα του δεν το κατάφερα και είχαν άριστη σχέση. Το καταλάβαινε και με το γιο αλλά και με την κόρη μου αφού το πρωί που την έβλεπαν τρελαίνονταν. Πολύ αγάπη... ο γιος μου μέχρι σήμερα που τη βλέπει τη λατρεύει...