Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άλμα ανάπτυξης και θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα, γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου, ένα κοριτσάκι στις 30 Νοεμβρίου.

Το θήλασα από το πρώτο λεπτό που το πήρα στην αγκαλιά μου, μέσα στο χειρουργείο.

Παρόλα αυτά, όσο ήμουν στο μαιευτήριο του δίναμε και συμπλήρωμα.

'Οταν γυρίσαμε σπίτι, προσπάθησα να θηλάσω αποκλειστικά, με αποτέλεσμα να είμαι σχεδόν όλη μέρα με το μωρό κολλημένο στο στήθος μου και πολύ λίγες δυνατότητες απομόνωσης και ηρεμίας καθώς έχω και ένα αγοράκι 2.5 χρονών.

Τελικά αυτό που κατάφερα ήταν να δίνω ένα γεύμα συμπληρωματικό το βράδυ πριν κοιμηθεί, και ενώ έδινα και συμπλήρωμα στους βράδινους θηλασμούς, κατάφερα να το κόψω.

Το μωρό μου γεννήθηκε 3250 και μετά από 1 μήνα και 5 μέρες ήταν 4200 - απ'ότι μου είπε η γιατρός μία χαρά και άρα ό,τι κάνω να συνεχίσω να το κάνω με τον ίδο τρόπο.

Αλλά.... τώρα τελευταία αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που προφανώς έχει να κάνει με το ότι η μικρή περνάει ένα λεγόμενο άλμα ανάπτυξης (της 5ης/6ης εβδομάδας) και σε κάποιους θηλασμούς κλαίει απίστευτα σπαρακτικά, αρνείται να πιάσει το στήθος, εκνευρίζεται, υποφέρει... με λίγα λόγια φαίνεται πως πεινάει πολύ. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια σε περισσότερες από 2 φορές την ημέρα, και αυτές τις φορές εγώ της δίνω συμπλήρωμα, εφόσον η γαλουχία δεν έχει εδραιωθεί και άρα προφανώς το γάλα που πεχω εκείνη την ώρα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Θεωρητικά γνωρίζω πως όσο πιο πολύ θηλάζεις, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Πρακτικά όμως, την ώρα που ένα μωρό από την μία στιγμή στην άλλη εκνευρίζεται και ουρλιάζει από την πείνα τί κάνεις?

Περιμένω την γνώμη σας. Οι μέρες περνάνε και φοβάμαι μήπως καταλήξω να θηλάζω όλο και λιγότερο....

Waldy :rolleyes:

Διαφημίσεις

Πώς είσαι σίγουρη ότι είναι πείνα; Μήπως έχει κολικούς και πονάει εκείνη την ώρα; Χωρίσ να είμαι ειδικός, μου φαίνεται περίεργο να μην πιάνει το στήθος αν πεινάει...

Όταν συνέβη αυτό, της έδωσα μετά συμπλήρωμα με το μπιμπερόν και το ήπιε... Δεν ξέρω, αλλά αν είχε κολικούς αυτό θα το έπινε?

Επίσης τις πιο πολλές φορές πιάνει το στήθος λαίμαργα και μετά από 1 με 2 λεπτά το αφήνει κλαίγοντας.

Ή το βάζω στο στόμα της και είναι ίσως τόσο εκνευρισμένη που συνεχίζει να κλαίει με την θηλή στο στόμα...

Όλο αυτό έχει γίνει πολύ πρόσφατα γι'αυτό και εγώ δεν έχω καταλήξει σε πιο συνολικά συμπεράσματα για να τα γράψω.

Σ'ευχαριστώ πάντως, true!

Waldy :rolleyes:

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η ροή του μπιμπερό είναι καταναγκαστική, δηλαδή το μωρό καταπίνει θέλει δεν θέλει εφόσον πίπιλήσει τη θηλή του...

Πόσες πάνες βρέχει την ημέρα;

Το συμπλήρωμα που έδινες το έκοψες απότομα;

Δεν μπορώ να αξιολογήσω την κατάσταση σας λόγω έλλειψης στοιχείων και κυρίως λόγω έλλειψης γνώσεων από μέρους μου :mrgreen:

Αυτό που μπορώ να σου πω - από προσωπική εμπειρία - είναι πως το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο. Σε εμάς συμβαίνει στα περισσότερα γεύματα. Κάποιες φορές είναι εκνευρισμένη και δεν μπορεί να θηλάσει, άλλες θέλει να θηλάσει ξαπλωμένη και όχΙ καθιστή κ.α.

Δεν σημαίνει απαραίτητα πείνα :wink:, αν θες απάντησε στις ερωτήσεις για να σε βοηθήσουν τα κορίτσια http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις