Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο μεγαλος μου γιος ειναι τρεισιμιση, ο μικρος εναμιση....γενικως δεν ειχαμε ποτε ζηλειες, αντιθετως, προσεχει το μωρο, με βοηθαει απιστευτα σε συγκινητικο σημειο απο τοτε που γεννηθηκε το μωρο, πηγαινει παιδικο και δε ζηλευει που το μωρο ειναι σπιτι, δακρυζω οταν βλεπω ποσο τον αγαπαει και τον προσεχει σαν τα ματια του...

τα παιχνιδια ομως ειναι ΟΛΑ δικα του, θα δωσει στην καλυτερη κανενα χαζο παιχνιδο στο μωρο, δεν το αφηνει καν να τα ακουμπησει, εφεραν οι νονοι τωρα ενα σωρο και γινεται πολεμος.....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??? ο μεγαλος θα επρεπε πχ να παιζει με πλαστελινες, να κανει χειροτεχνιες, να ζωγραφιζει, απαγορευμενα πραγματα εφοσον υπαρχει το μωρο, και το μωρο που θα επρεπε να εξασκει την αφη, να γνωριζει τους ηχους, να εξερευνησει, δεν προλαβαινει ουτε να δει τα παιχνιδια....το μονο που κανουν συχγρονως ειναι να βλεπουν παιδικα... σε ολα τα αλλα ο μεγαλος τα θεωρει δικα του και ο μικρος χτυπιεται στα πατωματα....

εξηγω, εξηγω, τιποτα!!! ειμαι κι εγω στην αναρρωση και οι αντοχες μου δεν ειναι ακομα αρκετες, δε θελω ομως δυο παιδια κολλημενα στην τηλεοραση... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

Διαφημίσεις

Στελλα μου ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση!

το προβλημα μου ειναι κυριως ο μεγαλος (3) με τον οποιο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα ενδιαφερον της ηλικιας του απο την ωρα που η μικρη (1) μπουσουλησε. Ουτε νερομπογιες, πλαστελινες, αυτοκολητα...τιποτα..Ερχεται και τα σκαλιζει ολα, τα βαζει στο στομα, μετα εγω ασχολουμαι μαζι της για να της τα παρω και γινεται μια κοιλια στη δραστηριοτητα μας. Μετα απο λιγα λεπτα εχει βαρεθει και ο μεγαλος και εχει φυγει. Δεν παει και παιδικο και ο καημενος εχει βαλτωσει τον τελευταιο καιρο...

σε καταλαβαινω απολυτα!:?

υγ.τουλαχιστον εμενα η μικρη εχει δικα της παιχνιδια με τα οποια δεν ασχολειται ο μεγαλος, διοτι τα σνομπαρει'έιναι για κοριτσια΄...

Ναι δεν ξερω πως να το γραψω αλλα και σ@... να παρει ο μικρος θα του τα παρει ο μεγαλος...

Παρολαυτα ζωγραφιζει (ο μεγαλος) "διαβαζει" βιβλια στο μικρο (οταν δεν του τα κοπαναει στο κεφαλι) και παιζουν με αυτοκινητακια..

Ο μεγαλος φτιαχνει επισεις παζλ και εχουμε καποια με λιγα κομματια που προσπαθει να φτιαξει ο μικρος. Ομως οτι θεωρω επικινδινο για το μικρο (πχ καπελα απο playmobil, πλαστελινες κτλ) τα μαζευω και δεν τα πιανει κανενας.

Βάλτε κι εμένα στο κλαμπ!

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα μοιρασιάς, αλλά να παίξουμε σωστά δεν μπορούμε.

Εννοείται πως έχουμε ξεχάσει τελευταία τις χειροτεχνίες πάσης φύσεως, τα επιτραπέζια κι ό,τι τελοσπάντων θα ήταν επικίνδυνο για το μικρό (14μ).

Δυστυχώς , ο μπόμπιρας που σβουρίζει γύρω γύρω όλη την ώρα, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Πιάνουμε τα τουβλάκια, τα γκρεμίζει, πιάνουμε τις κούκλες ή τα ανθρωπάκια, τα μετακινεί, τα τραβάει.

Τελικά παθαίνουμε κάτι σαν αυτό που περιγράφει η Eve και καταλήγουμε να μην παίζουμε τίποτα με τη μεγαλύτερη, η οποία παρότι και 4, δεν παίζει μόνη της με τίποτα.

Κι εγώ καταλήγω στις 10 το βράδυ, να παίζω monopoly ή να φτιάχνω χριστ. στολίδια, γιατί τότε πια ο μικρός μας έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο.

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να συνδυάσω το παιχνίδι τους. Τα αγαπημένα παιχνίδια της κόρης μου, σκονίζονται στα ντουλάπια.

Μόνο με τη μπάλα μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί, κάνουμε κύκλο και την πετάει ο ένας στον άλλον. Αλλά πόση ώρα να το κάνεις κι αυτό;;;;

Πού θα πάει, θα μεγαλώσει κι ο άλλος και θα είναι καλύτερα κι ευκολότερα τα πράγματα, εύχομαι.

Μέχρι τότε, καμιά ιδέα παίζει;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

τελικα ειμαστε πολλες... κι εμενα ο μεγαλος 5μιση και η μικρη 9μηνων... ετη φωτος μακρια τα ενδιαφεροντα τους. αποτελεσμα? επιτραπεζια, playmobil και γενικοτερα παιχνιδια με ψιλα κομματακια οταν κοιμαται η μικρη, με ωραριο δηλαδη. και τις υπολοιπες ωρες αναγκαστικα τηλεοραση γιατι κι αυτος βαριεται. ακομη και κατασκευες με τουβλακια να θελει να φτιαξει δε μπορει, ερχεται η αλλη και σε χρονο dt τα εχει γκρεμισει... αντε να ανοιξουν τα σχολεια!

Διαφημίσεις

Βάλτε με και εμένα στο club ο μεγάλος μπορώ να πω ότι έχει υπομονή αλλά μέχρι πότε...ο μικρός δεν τον αφήνει σε ησυχία ακόμα και όταν προσπαθώ να παίξουμε κάτι όλοι μαζί ο μικρός εννοεί παιχνίδι να τα διαλίσει όλα.Το αγαπημένο παιχνίδι δε του μικρού είναι να ρίχνει κάτω ότι υπάρχει πάνω στο τραπέζι με αποτέλεσμα τα τραπέζια μας να είναι πεντακάθαρα αλλά στο πάτωμα δεν περπατάς πηδάς...

Απορία: γιατί το ποιοτικό παιχνίδι πρέπει να είναι υποχρεωτικά κατασκευές, πλαστελίνες και ζωγραφιές; Αυτά τα κάνουν και στο σχολείο τα μεγάλα παιδιά. Για αδερφάκια που είναι ψιλοκοντά στην ηλικία μπορούν να παίξουν με μη-παιχνίδια όπως κουτάλες, τάπερ, χάλασμα παιχνιδιών, αντικατάσταση μπαταριών με κατσαβίδια κ.λπ., πάλη, κωλοτούμπες, χορό, κρυφτό, κυνήγι του θησαυρού κ.ά. Δεν το παίζω έξυπνη. Κι εμείς έχουμε τις μέρες μας, όμως η ζήλια για τα παιχνίδια κάποια στιγμή θα σταματήσει. Μέχρι τότε μπορούμε απλά να αποφεύγουμε τις κατοτοπιές. Άλλωστε τα παιδάκια μας θέλουν απλώς να ασχολούμαστε μαζί τους και όταν δεν μπορούμε, ε ας μαλώσουν και λίγο. Εσείς δεν μαλώνατε με τα αδέρφια σας;;;

Απορία: γιατί το ποιοτικό παιχνίδι πρέπει να είναι υποχρεωτικά κατασκευές, πλαστελίνες και ζωγραφιές; Αυτά τα κάνουν και στο σχολείο τα μεγάλα παιδιά. Για αδερφάκια που είναι ψιλοκοντά στην ηλικία μπορούν να παίξουν με μη-παιχνίδια όπως κουτάλες, τάπερ, χάλασμα παιχνιδιών, αντικατάσταση μπαταριών με κατσαβίδια κ.λπ., πάλη, κωλοτούμπες, χορό, κρυφτό, κυνήγι του θησαυρού κ.ά. Δεν το παίζω έξυπνη. Κι εμείς έχουμε τις μέρες μας, όμως η ζήλια για τα παιχνίδια κάποια στιγμή θα σταματήσει. Μέχρι τότε μπορούμε απλά να αποφεύγουμε τις κατοτοπιές. Άλλωστε τα παιδάκια μας θέλουν απλώς να ασχολούμαστε μαζί τους και όταν δεν μπορούμε, ε ας μαλώσουν και λίγο. Εσείς δεν μαλώνατε με τα αδέρφια σας;;;

Συμφωνών 100% Εχω αγχωθει με αυτο το ΄΄ποιοτικό παιχνίδι΄΄ πχ τουαγόρασα βιβλιαράκια με ήχο. Δεν ασχολείται πολύ , του αρέσουν βέβαια αλλα του αρέσει ποιο πολυ να ασχολείται οπως λεει και η κοπελα με κουταλες, κατσαρολες, να ξεβιδωνει παιχνιδια, μπαταριες κλτπ. Αυτο σημαινει οτι το παιδι δεν ειναι αρκετα έξυπνο? Πραγματικα με εχει αγχωσει αυτο το ερωτημα γιατι ακουω αλλους που λενε δωστου να ζωγραφισε, δωστου παζλ, δωστου , δωστου του τα δινω ολα αυτα και του κανω κι αλλα περισσοτερα . Αλλα οκ δεν ειναι και τα αγαπημενα του ... :confused::confused:

παιδιά εγώ πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ποιοτικός χρόνος & ποιοτικό παιχνίδι...όλα αυτά είναι δικές μας εφευρέσεις...

Ποιότητα για'μένα είναι οτιδήποτε κάνει ένα παιδί χαρούμενο...

rQGhp3.png

παιδιά εγώ πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ποιοτικός χρόνος & ποιοτικό παιχνίδι...όλα αυτά είναι δικές μας εφευρέσεις...

Ποιότητα για'μένα είναι οτιδήποτε κάνει ένα παιδί χαρούμενο...

Σε προσκυνώ .... έγραψες παλι γλυκια μου dalia!

Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά λέγοντας "ποιοτικό" παιχνίδι, εννοώ την πραγματική ενασχόλιση με κάτι, έστω για λίγη ώρα, που πραγματικά να ενδιαφέρει το παιδί και να το ευχαριστεί. Ε, αυτό δεν μπορώ να το πετύχω πάντα.

Κάποια άλλα από κοινού παιχνίδια που θυμήθηκα είναι: άδειασμα του ντουλαπιού με τα τάπερ, κρυφτό, κυνηγητό στα 4, που καταφέρνουμε για πολύ λίγο όμως, να παίζουμε όλοι μαζί.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

παιδια οταν ειπα ποιοτικο παιχνιδι δεν εννοουσα οτι θελω να κανω το παιδι μου Αινσταιν....η οτι σνομπαρω τα αλλα παιχνιδια....για να μην παρεξηγηθω απλα το εξηγω......εννοουσα οτι καταληγουμε κολλημενοι στα dvd και αυτο δεν θελω....και ανησυχω μηπως ο μικρος απ το να μην προλαβαινει να αγγιξει καν τιποτα δεν αφυπνιζεται με τα σωστα ερεθισματα....εγω αδερφια δεν ειχα, αλλα ισως και επειδη εχω το θεμα με την υγεια μου με πιασανε τωρα τα συναισθηματικα μου και τα παιδια να παιζουν μια χαρα....δεν μπορω να συμμετεχω οπως πριν ισως γι αυτο και η ανησυχια....σορρυ αν σας μπερδεψα....παντως βλεπω δεν ειμαι η μονη ε???

παιδια οταν ειπα ποιοτικο παιχνιδι δεν εννοουσα οτι θελω να κανω το παιδι μου Αινσταιν....η οτι σνομπαρω τα αλλα παιχνιδια....για να μην παρεξηγηθω απλα το εξηγω......εννοουσα οτι καταληγουμε κολλημενοι στα dvd και αυτο δεν θελω....και ανησυχω μηπως ο μικρος απ το να μην προλαβαινει να αγγιξει καν τιποτα δεν αφυπνιζεται με τα σωστα ερεθισματα....εγω αδερφια δεν ειχα, αλλα ισως και επειδη εχω το θεμα με την υγεια μου με πιασανε τωρα τα συναισθηματικα μου και τα παιδια να παιζουν μια χαρα....δεν μπορω να συμμετεχω οπως πριν ισως γι αυτο και η ανησυχια....σορρυ αν σας μπερδεψα....παντως βλεπω δεν ειμαι η μονη ε???

ναι βρε το καταλαβαμε... αλλωστε αυτα που σκεφτεσαι εσυ τα σκεφτομαι και εγω.. να φανταστεις εμεις ξυλώσαμε το dvd γιατι έχει παθιαστει με τον αναθεματισμενο Gummy Bear.

Αχ βρε παιδιά, στο μυαλό μου είστε! Κι εγώ σαν την Eve και την goofy.

Η μεγάλη 2,5 και η μικρή 10 μηνών, αλλά ταρζανάκι - στέκεται όρθια, μπουσουλάει, ανεβαίνει σε καναπέ και χαμηλό τραπεζάκι... Αποτέλεσμα, η μεγάλη δεν μπορεί να παίζει ούτε με palymobil γιατί φοβάμαι μην τα καταπιεί η μικρή, ούτε να ζωγραφίσει με μολύβια, γιατί της τα παίρνει η μικρή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να βγάλει κανένα μάτι...κ.ο.κ.

Εννοείται ότι τα παιχνίδια της μεγάλης είναι δικά της, όπως άλλωστε και της μικρής :roll: Της λέω μια μέρα να διαλέξει ένα παιχνίδι για τη μικρή και τι της δίνει; Μια πάνα...:rolleyes:

ναι βρε το καταλαβαμε... αλλωστε αυτα που σκεφτεσαι εσυ τα σκεφτομαι και εγω.. να φανταστεις εμεις ξυλώσαμε το dvd γιατι έχει παθιαστει με τον αναθεματισμενο Gummy Bear.

αχ αυτος ο gummy bear που τον εφερα και στα γενεθλια και τωρα τον περιμενει καθε φορα σε καθε γιορτη που κανουμε σπιτι!!! εμεις δεν περιμεναμε Αγιο Βασιλη, τον gummy bear περιμεναμε!!!!

Διαφημίσεις

απο οτι βλεπω τα παιδακια σου ειναι κοντα στις ηλικιες... οποτε μιλας εκ του ασφαλους. εγω αν βαλω το γιο μου (5μιση χρ) με την κορη μου (9μηνων) να παιξουν παλη, μαχη και αλλαγη μπαταριων με κατσαβιδια που πιστευεις οτι θα καταληξουμε???

Α: στο εφημερευον Παιδων

Β: στο εφημερευον Παιδων ή

Γ: στο εφημερευον Παιδων??

αλλωστε η κοπελα που ανοιξε το θεμα μαλλον ανησυχει (οπως ολοι μας) για το οτι τελικα τα πραγματα ησυχαζουν οταν ανοιγει η μαγικη τηλεοραση και οχι τοσο να τα μαθει να γραφουν και να διαβαζουν απο τα 3. τουλαχιστον ετσι καταλαβα.

αλλωστε η κοπελα που ανοιξε το θεμα μαλλον ανησυχει (οπως ολοι μας) για το οτι τελικα τα πραγματα ησυχαζουν οταν ανοιγει η μαγικη τηλεοραση και οχι τοσο να τα μαθει να γραφουν και να διαβαζουν απο τα 3. τουλαχιστον ετσι καταλαβα.

ίσως έχεις δίκιο...

μάλλον παρασυρθήκαμε από τον τίτλο;)

rQGhp3.png

Leman κι μενα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προταση για τα κατσαβίδια (!!!!!!!).

Eκτός και αν εννοεί τίποτα κατσαβίδια-παιχνίδια, π.χ. έχει η fisher price νομίζω ένα τύπου black and decker...

κοιταξτε για να μη θεωρηθω και ουφο κι εγω γνωριζω (λογω επαγγελματος κιολας μια και ειμαι μηπιαγωγος) οτι τα καλυτερα παιχνιδια ειναι τα κουζινικα της μαμας, τηλεκοντρολ, εργαλεια κλπ. ΟΜΩΣ δεν ειναι παντα ευκολο να αφηνεις τα παιδια να παιζουν με τετοια. ακομη και ενα εργαλειο κουζινας ή ενα παιδικο κατσαβιδι στα χερια ενος παιδιου μπορει να ειναι επικινδυνο. οποτε μονο λιγες στιγμες μπορεις να αφηνεις τα παιδια να παιζουν με αυτα, μονο οταν ειναι υπο την επιβλεψη σου. τις υπολοιπες τι κανεις? οταν πχ μαγειρευεις, απλωνεις, εισαι στο forum :-)?

Χα χα, μάλλον δεν ήμουν σαφής. Στις ηλικίες που αναφερόμαστε δεν αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν μόνα τους. Εμείς κρατάμε τα αληθινά κατσαβίδια και αυτοί του Bob...Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει θέμα υγείας και χρειάζεται ξάπλα, τότε δεν είναι κακό να ανοίξει και η τηλεόραση. Φάση είναι και θα περάσει. Όσο για τα ερεθίσματα, το δεύτερο παιδί έχει ένα ζωντανό "ερέθισμα" δίπλα του από την στιγμή που γεννιέται. Πάντως αν τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν μαζί, δεν νομίζω ότι είναι κακό να παίξει το μεγάλο μόνο του με τα παιχνίδια του και να παίρνουμε το μικρό στην κουζίνα να μαγειρέψουμε ή να απλώσουμε τα ρούχα (είναι κι αυτό παιχνίδι...).

ακριβως αυτο με ανησυχει....η τηλεοραση!!!

και για να ειμαι ειλικρινης δεν το θεωρω καλο το μικρο παιδι να μην προλαβαινει ουτε να αγγιξει τιποτα....απ τα νευρα του χτυπαει το κεφαλι του στο πατωμα!!! και οταν ειπα τη μαγικη λεξη ποιοτικο δεν εννουσα τιποτα βαρυγδουπο, απλα ρε παιδια, ενα παιδι 3μιση που παιρνει τα παιχνιδια του μωρου πχ το τρενακι που ανοιγοκλεινουν τα ζωακια ε δεν του προσφερει τιποτα δεν ειναι για την ηλικια του πως να γινει!!! απ την αλλη που να εμφανισεις πλαστελινες και μαρκαδορους η θα τα φαει ο μικρος η θα βγαλουν τα ματια τους

οσο για το θεμα κουζινικα και αδειαζουμε ντουλαπια, αυτο δεν το εκανα ποτε ουτε σκοπευω να τους αφησω, γιατι αδυνατω να τα μαζεψω μετα και γιατι εχουν ενα σωρο παιχνιδια δεν ειναι αναγκη να κανουμε το σπιτι μπου-----λο για να θεωρηθει οτι τα αφηνουμε ελευθερα να παιξουν - αυτο δε με βρισκει συμφωνη και συγνωμη κιολας και καλα οταν ημουν δεν τους εδινα να παιξουν με κατσαρολες και ταπερ- ποσο μαλλον τωρα! η αληθεια ειναι μπορει να τους εχεις παρει ολο το τζαμπο και να κολλησουν με ενα μπουκαλακι απο νερο ΟΚ το δεχομαι αλλα οχι και να κανουν ρημαδιο την κουζινα ρε παιδια εδω με το ζορι μαζευουμε τα ασυμμαζευτα φανταζεστε να μας κανουν και την κουζινα μπαχαλο???? εγω αδυνατω....

Άρα το πρόβλημα δεν είναι το ποιοτικό παιχνίδι. Είναι η ζήλια. Μάλλον αυτό είναι το θέμα σου stella7778 τελικά. Την ζήλια πρέπει να διαχειριστείτε ως οικογένεια, και παρόλο που στο πρώτο σου ποστ γράφεις ότι δεν υπάρχουν ζήλιες, μάλλον είσαι τελείως λάθος...Δυστυχώς αυτό δουλεύεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και το ότι ο μεγάλος αρπάζει τα παιχνίδια του μικρού είναι ένα απλό σύμπτωμα! Κάθε παιδί εκδηλώνει διαφορετικά τη ζήλια του. Είναι ανακούφιση που δεν τον χτυπάει, αλλά δεν παύει να θέλει να τον κάνει να κλαίει. Κουράγιο και υπομονή...θα έρθει μια μέρα (δεν το πίστευα στα μάτια μου και φυσικά δεν είναι μονιμο το εφέ) που θα λες "Μα είμαστε σαν διαφήμιση..."

Λοιπόν τέρμα οι ενοχές. Κι εμένα είναι 4μισι και 2μισι και συμβαίνουν αυτά ακριβώς που γράφετε. Δεν κάνουμε τίποτα... ποιοτικό απλά προσπαθώ να τα μάθω να παίζουν μαζί ακόμα και ..... ξύλο. Η τηλεόραση είναι κλειστή, τα παιχνίδια είναι 'ονοματισμένα' και παλεύουμε να τηρούμε τα προσχήματα. Πχ. δεν παίρνουμε παιχνίδι από τα χέρια του άλλου, δεν καταστρέφουμε τα τουβλάκια του άλλου, για να πάρουμε το παιχνίδι πρέπει να δώσουμε κάτι, δεν κάνουμε τον άλλον να κλαίει κλπ.

Αυτό που παρατήρησα είναι το εξής. Στις διακοπές που πήγαμε τώρα, τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά, ίσως γιατί περάσαμε πιο πολύ χρόνο όλοι μαζί και συνήθησαν και εκτίμησαν το ένα το άλλο (τον περισσότερο καιρό δεν υπήρχαν άλλα παιδάκια). Νομίζω δηλαδή ότι τα πράγματα βελτιώνονται αρκεί να δώσουμε την ευκαρία στα παιδιά να περάσουν χρόνο μαζί.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι το ποιοτικό παιχνίδι. Είναι η ζήλια. Μάλλον αυτό είναι το θέμα σου stella7778 τελικά. Την ζήλια πρέπει να διαχειριστείτε ως οικογένεια, και παρόλο που στο πρώτο σου ποστ γράφεις ότι δεν υπάρχουν ζήλιες, μάλλον είσαι τελείως λάθος...Δυστυχώς αυτό δουλεύεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και το ότι ο μεγάλος αρπάζει τα παιχνίδια του μικρού είναι ένα απλό σύμπτωμα! Κάθε παιδί εκδηλώνει διαφορετικά τη ζήλια του. Είναι ανακούφιση που δεν τον χτυπάει, αλλά δεν παύει να θέλει να τον κάνει να κλαίει. Κουράγιο και υπομονή...θα έρθει μια μέρα (δεν το πίστευα στα μάτια μου και φυσικά δεν είναι μονιμο το εφέ) που θα λες "Μα είμαστε σαν διαφήμιση..."

ειπα και στο πρωτο ποστ οτι ο μεγαλος θεωρει ολα τα παιχνιδια δικα του νομιζω....και οτι δεν τον αφηνει να παρει τιποτα τον μικρο...δε θεωρω οτι υπαρχει ζηλεια γιατι απ την ωρα που θα ξυπνησει ο μεγαλος το μονο που κανει ειναι να φροντιζει τον μικρο, φερνει τις πανες του, το γαλα του, τα παει στα σκουπιδια η στο νεροχυτη, αν το μωρο κλαψει τρεχει και το φιλαει, και με φωναζει μαμα κατι εβαλε στο στομα του η μαμα κλαιει ακομα κι οταν χτυπιουνται λεει αχ μαμα τον χτυπησα παντα παραδεχεται το τι κανει και γενικα ειναι πολυ φιλοτιμος και προστατευτικος τοσο που τον πρηζει τον μικρο απο την υπερπροστατευτικοτητα του....την εχει δει big brother και του αρεσει πολυ αυτο, παιζει με τις ωρες μαζι του, το προβλημα μου ειναι οτι οποιος φερει ενα παιχνιδι ο μεγαλος θεωρει οτι ειναι δικο του ακομα κι αν του πουμε το εφερε πχ ο ο νονος του μωρου ε μ εκεινο θελει να παιξει και στο μικρο δινει κατι ασχετα να παιξει- οποτε καταληγουμε στα dvd......αν ειναι ζηλεια αυτο ΟΚ δεν με πειραζει πως θα ονοματιστει αληθεια παιδια- το θεμα μου ειναι να το λυσω!!!! δηλαδη εσεις λετε αυτο ειναι του ενος και το αλλο του αλλουνου και σας ακουνε???????ΟΕΟ??????????

Εννοείται ότι τα παιχνίδια της μεγάλης είναι δικά της, όπως άλλωστε και της μικρής :roll: Της λέω μια μέρα να διαλέξει ένα παιχνίδι για τη μικρή και τι της δίνει; Μια πάνα...:rolleyes:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

πολυ γελασα!!

η το αλλο? Ο,τι μα ο,τι και αν εχει μπροστα της, ακομα και αν ο μεγαλος παιζει με ενα τρυπιο σκασμενο μπαλονι, εκεινη παει και κολλαει σε αυτο!!