Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μωρομαντηλα

Recommended Posts

θελω να αναφερω κατι για τα μωρομαντηλα. ειναι καθαρα θεμα δερματος και οργανισμου, το αν το παιδι παθει κατι απο τα μωρομαντηλα. εμεις τα χρησιμοποιουμε απο τοτε που γεννηθηκε η μπεμπα και ποτε δεν εχουμε παθει τιποτα... δοξα το θεω. ουτε ουρολοιμωξη, ουτε καν ερεθισμο. το δερματακι της ειναι παντα ασπρο κ υγιες. απλα αυτο που προσεξα πολυ ηταν καθε φορα που εκανε κακακια της... την αλλαζα αμεσως! φιλικα παντα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

Διαφημίσεις

Εγώ ενώ είχα αγοράσει μωρομάντηλα λίγο πριν γεννήσω, η παιδίατρος με συμβούλευσε να μην τα χρησιμοποιώ γιατί είναι καθαρά χημικά και όσο μπορώ να τα αποφεύγω. Να τα χρησιμοποιώ μόνο εκτός σπιτιού και μόνο εκεί που δεν υπάρχει νερό. Απο την αρχή της βάζω το κωλαράκι κάτω απο το νερό και την πλένω με φορά απο εμπρός προς τα πίσω για να μην μεταφέρονται μικρόβια στο πιπί της. Πάντα με νερό άσχετα αν έχει τσίσα η κακά. Τι να πω, υπερβολικό; Πάντως δεν μου έχει κοκκινίσει ποτέ και φαίνεται να ευχαριστιέται και την επαφή με το νερό.

εγω παντως κοριτσια φτιαχνω δικα μου μωρομαντηλα!!!

ουτε χημικα ουτε τιποτα!!!μονο νερακι και δεν χρειαζεται καθε φορα να πηγαινω να πλενω το μωρο κατω απο τη βρυση!!!

αν θελετε να σας γραψω πως τα φτιαχνω.... :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

εγω παντως κοριτσια φτιαχνω δικα μου μωρομαντηλα!!!

ουτε χημικα ουτε τιποτα!!!μονο νερακι και δεν χρειαζεται καθε φορα να πηγαινω να πλενω το μωρο κατω απο τη βρυση!!!

αν θελετε να σας γραψω πως τα φτιαχνω.... :wink:

Πες μας!!! :)

sL7ap2.png

λοιπον,ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ BOUNTY το χαρτι κουζινας και το κοβω στη μεση και το κανω 2 ρολα(μην χρησιμοποιησετε χαρτι υγιειας γιατι ειναι πολυ μικρα τα φυλλα).

βγαζω το μεσα ρολακι το χαρτινο σιγα-σιγα και βαζω το ρολο σε 1 ταπερακι ξαπλωτο και χυνω απο πανω του 2 1/2 φλ. του καφε ζεστο νερο (ή χαμομηλακι) και το αφηνω.

οταν κρυωσει το βαζω σε ενα αλλο στρογυλο ταπερακι ορθιο και βγαζω απο τη μεσα μερια τα φυλλα(απο εκει που ηταν το χαρτινο).

αυτα!!!

:D:D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Καλή η ιδέα σου!!! :) Τη μόνη απορία που έχω: πόσες μέρες σου κρατάει αυτό; Κάνει να μένει; Δηλ. δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση πιο φρέσκο νερό ή χαμομηλάκι; (μπορεί και να είναι χαζή απορία, βέβαια). Το λέω γιατί όταν κάποια στιγμή είχει διάρροια η Μαρία και είχε συγκαεί πολύ από κάτω χρησιμοποιούσα και γω χαμομηλάκι ή σκέτο νεράκι αντί για μωρομάντηλα και είχα ένα ταπεράκι με χλιαρό νερό ή χαμόμηλο στο καλοριφέρ (το ξεσήκωσα από τη Dora σε κάποιο άλλο ποστ :) ) και βουτούσα μέσα βαμβακάκια για να καθαρίζω τη μικρή, αλλά το νεράκι το άλλαζα την επόμενη μέρα. Μόλις όμως έγινε καλά η μικρή ξαναγύρισα σιγά σιγά στα μωρομάντηλα γιατί αν και δεν μου ήταν κόπος αυτό με το ταπεράκι, φοβόμουν κάθε φορά μην το πάρει η μικρή και κάνει μπάνιο τα πάντα εκεί γύρω.

sL7ap2.png

πόσες μέρες σου κρατάει αυτό;

μου κραταει περιπου 1 εβδομαδα!!!

Κάνει να μένει;

εγω το εχω βαλει μεσα σε 1 κανατα πλαστικη και εχει κουπωμα απο πανω,το βραδυ το κουπωνω.

Δηλ. δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση πιο φρέσκο νερό ή χαμομηλάκι;

οχι δεν χρειαζεται!!!

Το λέω γιατί όταν κάποια στιγμή είχει διάρροια η Μαρία και είχε συγκαεί πολύ από κάτω χρησιμοποιούσα και γω χαμομηλάκι ή σκέτο νεράκι αντί για μωρομάντηλα και είχα ένα ταπεράκι με χλιαρό νερό ή χαμόμηλο στο καλοριφέρ (το ξεσήκωσα από τη Dora σε κάποιο άλλο ποστ :) ) και βουτούσα μέσα βαμβακάκια για να καθαρίζω τη μικρή, αλλά το νεράκι το άλλαζα την επόμενη μέρα.

οχι δεν χρειαζεται κατι τετοιο!!!!ειναι ακριβως σαν τα μωρομαντηλα!!!

δεν μου ήταν κόπος αυτό με το ταπεράκι, φοβόμουν κάθε φορά μην το πάρει η μικρή και κάνει μπάνιο τα πάντα εκεί γύρω.

οχι δεν μενει νερο καθολου,απορροφαται ολο το νερο!!!

καντο και θα δεις!!!

ευκολο,γρηγορο και χωρις χημικα :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

αυτο το κολπο της Κατερινας24 το κανω και εγω και οντως ειναι πολυ καλο :D για οταν ειμαστε βολτα το θεμα ειναι οτι δεν ειπε κανεις οτι θα παθουν κατι απο τα μωρομαντηλα αλλα οτι τα μωρομαντηλα περιεχουν πετρελεοπαραγωγα και για αυτο δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται. επισης καλο ειναι πριν χρησιμοποιησουμε κατι στα μωρα να το δοκιμασουμε σε μας. Δοκιμαστε μωρομαντηλα για μεγαλο χρονικο διαστημα στον εαυτο σας και μετα θα δειτε οτι ουτε θα θελετε να τα βλεπετε. νερο και παλι νεροοοοοοοο :D

Εμεις τα μωρομαντηλα τα χρησιμοποιουμε μονο στον ποπο οταν εχουμε κανει κακακια για να φευγουν ολα και μετα πλενομαστε κατευθειαν.

Δεν μου εχει παθει ποτε τιποτα ουτε καν να κοκκινισει.

εχω παρει καθετη θεση σε αλλο θεμα αλλα θα πω και εδω τι πιστευω.

ΟΧΙ μωρομαντηλα. το οτι δεν εχει παθει κατι το μωρο μας δεν σημαινει οτι ειναι και καλα. εγω τη δικια μου τη πλενω καθε φορα παρολα αυτα μου συγκαιγεται. ειναι και στο δερμα!

αφηστε τα μωρομαντηλα!!! εχουν του κοσμου τη χημεια... :x:x

υπαρχουν και τα βιοδιασπομενα μωρομαντηλα που ειναι πολυ καλα για το δερμα του μωρου και περιεχουν χαμομηλι...

εγω αυτα χρησιμοποιω και δεν εχω δει κανενα προβλημα με το μωρο μου ως τωρα

Διαφημίσεις

εγω παιρνω της ecofamily αυτα που ειναι για βρεφη , τα συστατικα τους ειναι φυτικα και γενικα δεν εχω παρατηρησει καμια αλλεργια ή κοκκινιλα στο μωρο μου, σε αντιθεση με αυτα του εμποριου τα οποια οσες φορες τα χρησιμοποιηση λογω αναγκης δεν ημουν πολυ ικανοποιημενη επισης παρατηρησα οτι η κρεμα αλλαγης που βαζω καλυπτε πολυ καλυτερα το σωμα του μωρου οταν το ειχα σκουπισει με τα βιοδιασπομενα παρα με του εμποριου

βρηκα και στο λητω καποια γερμανικα τα οποια ομως τελειως στεγνα και δε με βολεψαν πολυ,

• 2 weeks later...

Εμείς τα αποφεύγουμε τα μωρομάντηλα... Μόνο αν τύχει να αλλάξω τον μικρό έξω. Πάντως δεν τα πολυεμπιστεύομαι. Αυτά τα ecofamily που τα βρίσκουμε?