Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλαστική σακούλα....Τέλος

Recommended Posts

Ευαισθητοποιήθηκα από διάφορα άρθρα που διάβασα και για να μην σας κουράσω σας λέω μόνο τα εξής:

1. Κοστίζει περισσότερο να ανακυκλώσεις μια πλαστική σακούλα παρά να την κατασκευάσεις.

2. Χιλάδες ζώα πνίγονται κάθε χρόνο από τις πλαστικές σακούλες.

3. Η Κίνα με την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας κάθε χρόνο εξασφαλίζει εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

... και πολλά άλλα. Υπάρχει ελληνικό site που παράγει βαμβακερές τσάντες δίχτυ (της είδα και στην BIOLOGIKA στη Θεσσαλονίκη). Αγόρασα και τις χρησιμοποιώ για τα ψώνια. Με βόλεψαν απίστευτα με το μωρό γιατί κρεμιούνται στο ώμο και έχω ελεύθερα χέρια. Το καλοκαίρι θα τις χρησιμοποιώ και για τα παιχνίδια της μικρής. Δοκιμάστε τις!

ΜΑΡΙΑ

o3DBp3.png

Διαφημίσεις

Αλλού ξέρεις που μπορούμε να τις βρούμε?

Αυτή τη στιγμή στο Cosmos έχουν ένα event για την Ώρα της Γης και μεταξύ άλλων μοιράζουν αυτές τις σακούλες.

Αυτές που είχαν Cosmos κορίτσια δεν είναι σαν αυτές που σας λέω. Εγώ τις βρήκα στο Ιντερνετ στη σελίδα http://www.vilbags.com. Μπορείτε να τις παραγγείλετε και από το Ιντερνετ. Μία φίλη όμως που δεν ψωνίζει μέσω Ιντερνετ τους έστειλε mail και τους ρώτησε που μπορεί να τις βρεί στην Κρήτη και της απάντησαν αμέσως. Η τέλεια λύση θα με θυμηθείτε!

ΜΑΡΙΑ

o3DBp3.png

Διαφημίσεις

Τετοια διχτυα παλια νομιζω πουλουσαν παντου... ειχε η γιαγια μου τετοια..

Αλλα αν δεν θες να χρησιμοποιησεις πλαστικη υπαρχουν λυσεις.. Ο σκλαβενιτης εχει βγαλει εκεινες της τεραστιες των πολλαπλων χρησεων.. κανουν 60 λεπτα η μια και της εχεις για χρονια.. Εγω εχω 4 τετοιες και οταν παω σουπερ μαρκετ της παιρνω μαζι μου.. Χωρανε μεσα ενα καροτσι πραγματα..

Αλλα και πολλα αλλα σουπερ μαρκετ εχουν βγαλει.. Απο το συνηκιακο τςη γειτονιας μου πηρα μια ωραια μπλε υφασματινη που δεν πιανει και χωρο και την βαζεις στην τσαντα σου ..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ναι,αληθεια,οι σακουλες πολλαπλων χρησεων ειναι πααααρα πολυ βολικες,ανθεκτικες και χωρανε αρκετα πραγματα.Τελος στις πλαστικες σακουλες,αν ολοι προσπαθουσαν λιγακι,θα βλεπαμε τα αποτελεσματα...

Τα δίχτυα που πήρα εγώ χωράνε μέχρι και τη μεγάλη συσκευασία των pampers και σηκώνουν και πολύ βάρος. Άσε που επειδή κρέμονται στον ώμο μπορώ και σηκώνω περισσότερα.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΜΑΡΙΑ

o3DBp3.png

Διαφημίσεις

dora και γω στον Σκλαβενιτη πηγαινω και δεν εχω δει ποτε τετοιες σακουλες.Που ακριβως τις εχουν?στα ταμεια κοντα?

Στα Carrefour και στα Lidl τις εχουν στα ταμεια μπροστα,φανταζομαι καπου εκει θα ειναι και στον Σκλαβενιτη :roll:

4

• 7 months later...

Για τις σακούλες-τσάντες μία ωραία και χαρούμενη πρόταση που βρήκα

είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες onya bags

Mπορείτε να δείτε την ιστορία τα σημεία πώλησης και τα σχέδια στο παρακάτω

λινκ

http://onya.gr/about/

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• 1 year later...

αντε και στα δικα μας... να δουμε ποτε θα κοψουμε κι εμεις αυτη την κακη συνηθεια με τις πλαστικες σακουλες παντου. απο τα σουπερ μαρκετ εως τα καταστηματα. να δω ποτε θα σταματησουμε να βλεπουμε την κλασικη εικονα στα σουπερ μαρκετ με τα φρουτα ή λαχανικα σε σακουλα απο το μαναβικο, μετα στο ταμειο σε αλλη σακουλα και μετα ολα μαζι σε αλλη... κατι σαν το κατοχικο συνδρομο! θα μου πεις αυτο ειναι το πιο σημαντικο τωρα με αυτα που γινονται στην οικονομια? ε! η οικονομια ενος κρατους ξαναγινεται, το περιβαλλον οχι!