Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Nα χαιρόμαστε ( Θεσσαλονίκη ) το δήμαρχο.ΝΤΡΟΠΗ

DALIA

Recommended Posts

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik», θεωρεί ότι μία σύνθετη ονομασία αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για την ΠΓΔΜ και προκρίνει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

Την άποψη ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να προβεί σε υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας και να αλλάξει τη στάση της, ώστε να καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό, διατύπωσε ο κ. Μπουτάρη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν απ' αυτούς. Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται. Κατά την άποψή μου, η καλύτερη ιδέα για το όνομα είναι το Σλαβομακεδονία. Η ονομασία αυτή είναι καλύτερη από το Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», αναφέρει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θεωρεί ότι πρέπει να «πέσουν» οι τόνοι γενικότερα για την εκκρεμότητα, που ταλανίζει τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ επικρίνει την πολιτική, με την οποία προσεγγίζει το ζήτημα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Νομίζω ότι μία μεγάλη εστία έντασης θα αποτελέσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια (...). Θεωρώ τεράστιο λάθος το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το οποίο θα προκαλέσει οργή στην Ελλάδα και θα χειροτερέψει τα πράγματα (...). Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, για προσωπικό όφελος, φαίνεται να επιδιώκει τη διατήρηση μίας κατάστασης, η οποία μας κρατάει όλους, ομήρους ενός εθνικοπατριωτισμού. Ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι να μειωθούν οι τόνοι στις συνομιλίες για το όνομα», σημειώνει ο κ. Μπουτάρης.

Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, στην ίδια συνέντευξή του, διατυπώνει τις θέσεις του για την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης, δίνοντας έμφαση στη διεύρυνση των σχέσεων της Θεσσαλονίκης και των δημοτών της, με τις γειτονικές χώρες και λαούς.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=32703&catID=14

Ντροπή, οργή...................

:evil:

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nταλια μου γιατι εχεις αγανακτησει?????

Σε ποιο ακριβως σημειο???? Αναλυσε μας την αποψη σου γιατι εγω δεν διαβασα κατι τοσο πολυ εκνευριστικο.. (και να σημειωσω δεν εχω ψηφισει μπουταρη χαχα για να τον υπερασπιστω και ολας)

νομίζω ότι έτσι όπως άφησαν να γίνουν τα πράγματα το "σλαβοΜακεδονία" θα είναι το χειρότερο κακό που μπορούμε να πάθουμε. απλώς πιστεύω ότι ούτε αυτό θα δεχτούνε οι "γειτονες" μας...

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik», θεωρεί ότι μία σύνθετη ονομασία αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για την ΠΓΔΜ και προκρίνει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

«Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν απ' αυτούς. Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται. Κατά την άποψή μου, η καλύτερη ιδέα για το όνομα είναι το Σλαβομακεδονία. Η ονομασία αυτή είναι καλύτερη από το Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», αναφέρει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ντροπή, οργή...................

:evil:

Nταλια μου γιατι εχεις αγανακτησει?????

Σε ποιο ακριβως σημειο???? Αναλυσε μας την αποψη σου γιατι εγω δεν διαβασα κατι τοσο πολυ εκνευριστικο.. (και να σημειωσω δεν εχω ψηφισει μπουταρη χαχα για να τον υπερασπιστω και ολας)

DALIA μου συμφωνω απολυτα μαζι σου...

Νantia μο καλο μου κοριτσακι τα σημεια με bold ειναι αυτα που με εκνευριζουν, φανταζομαι και την dalia.

Ημαρτον απο που και ως που ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ :evil:

εγω το βρισκω εξοργιστικο και θα δειτε τις συνεπειες σε λιγα χρονακια! θα γινουμε ξενοι στον τοπο μας γιατι θα αρχισουν να διεκδικουν και αλλα κομματια της μακεδονιας οπως διεκδικουν ηδη την ιστορια μας. ζηλευω την εξωτερικη πολιτικη των τουρκων. ειναι απαικτοι και ενιαιοι παντα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

νομίζω ότι έτσι όπως άφησαν να γίνουν τα πράγματα το "σλαβοΜακεδονία" θα είναι το χειρότερο κακό που μπορούμε να πάθουμε. απλώς πιστεύω ότι ούτε αυτό θα δεχτούνε οι "γειτονες" μας...

Αφου οι πολιτικοι μας "διαπραγματευονται" το ονομα, αντι να ασκησουν βετο, τι περιμενουμε... φυσικα και δεν θα δεχτουν μεχρι να παρουν αυτο που θελουν. Να ονομαστουν Μακεδονες... :evil::evil::evil:

Μάλλον εθελοτυφλούμε, γιατί ήδη Μακεδόνες τους λένε εδώ και δεκαετία στο εξωτερικό. Μακάρι να τους λέγανε Σλαβομακεδόνες, αλλά τους λένε σκέτο, νέτο Μακεδόνες. Αυτούς που έφτασαν το θέμα εδώ να χαιρόμαστε και όχι να ειρωνευόμαστε κάποιον που προτείνει τουλάχιστον το λιγότερο κακό.

εγω το βρισκω εξοργιστικο και θα δειτε τις συνεπειες σε λιγα χρονακια! θα γινουμε ξενοι στον τοπο μας γιατι θα αρχισουν να διεκδικουν και αλλα κομματια της μακεδονιας οπως διεκδικουν ηδη την ιστορια μας. .

Eτσι οπως τα λες ειναι apricot μου...:mad:

Μάλλον εθελοτυφλούμε, γιατί ήδη Μακεδόνες τους λένε εδώ και δεκαετία στο εξωτερικό. Μακάρι να τους λέγανε Σλαβομακεδόνες, αλλά τους λένε σκέτο, νέτο Μακεδόνες. Αυτούς που έφτασαν το θέμα εδώ να χαιρόμαστε και όχι να ειρωνευόμαστε κάποιον που προτείνει τουλάχιστον το λιγότερο κακό.

Γιατι εμεις θα πρεπει να συμβιβαστουμε και να δεχτουμε το λιγοτερο κακο, οταν πρεπει να απαιτησουμε να μην ονομαστουν ετσι, ασχετα αν στο εξωτερικο οπως λες τους αποκαλουν Μακεδονες.

Αφου ΔΕΝ εναι...

Δεν πρεπει να το δεικδικησουμε, να το απιτησουμε πρεπει, ισως και μας παρουν επιτελους στα σοβαρα...

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά...

Συμφωνώ σε όλα όσα λέει...

Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Σαφώς και είναι προτιμότερο το Σλαβομακεδονία από το σκέτο Μακεδονία που επικρατεί εδώ και τόσα χρόνια.

Όσο για το υπόλοιπο κείμενο σε ποιό σημείο ακριβώς έχετε ενστάσεις??

(.....Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται......)

Αυτό που γράφεις AZIA είναι απορία και του ιδίου...εσύ διαφωνείς?

Διαφημίσεις

εγω το βρισκω εξοργιστικο και θα δειτε τις συνεπειες σε λιγα χρονακια! θα γινουμε ξενοι στον τοπο μας γιατι θα αρχισουν να διεκδικουν και αλλα κομματια της μακεδονιας οπως διεκδικουν ηδη την ιστορια μας. ζηλευω την εξωτερικη πολιτικη των τουρκων. ειναι απαικτοι και ενιαιοι παντα.

και εγώ το ίδιο πιστεύω και ας με πουν γραφικοί...

dawn στο εξωτερικό ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του, ας κοιτάξουμε και εμείς τα δικά μας..

rQGhp3.png

Αφου οι πολιτικοι μας "διαπραγματευονται" το ονομα, αντι να ασκησουν βετο, τι περιμενουμε... φυσικα και δεν θα δεχτουν μεχρι να παρουν αυτο που θελουν. Να ονομαστουν Μακεδονες... :evil::evil::evil:

Κι εμείς, μια και είμαστε αγκαζέ με το ΔΝΤ θα το δεχτούμε και θα τους το δώσουμε στο πιάτο, γιατί μην ξεχνάμε πως έχουμε και πολιτικους με βαρβάτα α.......α!!!

AtKRp3.png

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά...

Συμφωνώ σε όλα όσα λέει...

Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Σαφώς και είναι προτιμότερο το Σλαβομακεδονία από το σκέτο Μακεδονία που επικρατεί εδώ και τόσα χρόνια.

Όσο για το υπόλοιπο κείμενο σε ποιό σημείο ακριβώς έχετε ενστάσεις??

(.....Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται......)

Αυτό που γράφεις AZIA είναι απορία και του ιδίου...εσύ διαφωνείς?

Απορια του ειναι, το καταλαβα christine μου ;), αλλα διαφωνω γιατι ναι μεν απορει, αρα διαφωνει κιολας, αλλα δεχεται παρ΄ολα αυτα να συμβιβαστουμε, γιατι... για να ληξει επιτελους το θεμα...???

Απορια του ειναι, το καταλαβα christine μου ;), αλλα διαφωνω γιατι ναι μεν απορει, αρα διαφωνει κιολας, αλλα δεχεται παρ΄ολα αυτα να συμβιβαστουμε, γιατι... για να ληξει επιτελους το θεμα...???

Μα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πια....δυστυχώς αυτό δεν καταλαβαίνουμε.

Αφήσαμε να περάσουν τόσα χρόνια την προπαγάνδα τους και εμείς απλά καθόμασταν....τώρα δυστυχώς είναι αργά....και φταίμε εμείς γι' αυτό.

Γι΄αυτό λέω "δεδομένης της κατάστασης" είναι η καλύτερη λύση.

Και εγώ θα ήθελα να μην υπήρχε πουθενά το όνομα αλλά δε γίνεται. Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές...

Και εγω μαλλον πιστευω οτι Σλαβομακεδονια θα ηταν ισως το καλυτερο ονομα παρα μακεδονια. Αλλα πιστευω οτι εχει κανονιστει πλεον το ονομα τους ετσι δεν ειναι ???

Δηλαδη ενας Μπουταρης θα αλλαξει τωρα τις αποξεις της γειτονικης μας χωρας???

Παρολα αυτα εγω πιστευω οτι τιποτα δεν γινεται τυχαια.... Τωρα γιατι μετα απο τοσα χρονια θελησαν οι γιουγκοσλαβοι βουλγαροι Σλαβοι τι ειναι τελος παντων να λεγονται μακεδονες ειναι πολυ υποπτο και νομιζω οτι ειναι σκηνοθετημενο απο πολυ πιο ψηλα.

Αλλα για την ιστορια εψαξα και βρηκα στο wikipedia τι ακριβως λεει με τον ορο μακεδονια και τι ακριβως για τον ορο Σλαβομακεδονια. Σας παραθετω τα λινκ. Οποιος επιθυμει μπορει να τα διαβασει

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_(%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

Διαφημίσεις

αχ και να ζωντανευε ο βουκεφαλας! κατι τετοιες ωρες θαυμαζω τους τουρκους! τι να πεις την Πολη; Κωνσταντινουπολη; Μικρα Ασια; ΟΧΙ! ολα ειναι τουρκια... ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι δεν τους φτανουμε στην πολιτικη τους γιατι εχουμε πολιτικους χεστηδες!:evil::evil::evil: ντροπη!

Μα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πια....δυστυχώς αυτό δεν καταλαβαίνουμε.

Αφήσαμε να περάσουν τόσα χρόνια την προπαγάνδα τους και εμείς απλά καθόμασταν....τώρα δυστυχώς είναι αργά....και φταίμε εμείς γι' αυτό.

Γι΄αυτό λέω "δεδομένης της κατάστασης" είναι η καλύτερη λύση.

Και εγώ θα ήθελα να μην υπήρχε πουθενά το όνομα αλλά δε γίνεται. Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές...

Kι εγω μαζι σου, οπαδος του ρεαλισμου...;):D

Μου την δινει αυτο... το να το δεχτουμε ετσι αμαχητι, αμασητο βρε παιδακι μου.... κι αυτο γιατι καποιος παλι δεν εκαναν καλα την δουλεια τους (στους πολιτικους μας αναφερομαι....), μην πω οτι μας ξεπουλησαν κιολας...

αχ και να ζωντανευε ο βουκεφαλας! κατι τετοιες ωρες θαυμαζω τους τουρκους! τι να πεις την Πολη; Κωνσταντινουπολη; Μικρα Ασια; ΟΧΙ! ολα ειναι τουρκια... ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι δεν τους φτανουμε στην πολιτικη τους γιατι εχουμε πολιτικους χεστηδες!:evil::evil::evil: ντροπη!

χεστηδες ή πουλημενους?

Πέρα από το ότι το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για την ΠΓΔΜ από την εποχή της Τουρκοκρατίας δεν κάναμε τίποτα για το όνομα όταν οι περιοχές αυτές απελευθερώθηκαν. Μετά τον πόλεμο αν και νικητές δεν θέλαμε να δυσαρεστήσουμε τον Τίτο γιατί ήταν ο αγαπημένος των Αμερικανών. Τι περιμένεις μια ζωή υπόδουλοι στις Μεγάλες Δυνάμεις να υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική.

Καλά ο Μπουτάρης εφόσον τώρα εκπροσωπεί ένα θεσμό να κρατάει τις απόψεις του για τον εαυτό του γιατί οι γείτονες τα καταγράφουν αυτά. Και το άγαλμα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι έχουν ξεσαλώσει. Αυτός μπορεί να τα λέει στο πλαίσιο της πολιτικής του ρεαλισμού αλλά η άλλη πλευρά ζει στη δική της πραγματικότητα ενός παραλογισμού που έχει φτιάξει εδώ και 20 χρόνια. Το χρεώνω στην απειρία του αν και μεγάλος άνθρωπος.

Xμ,,,,,,,,το λιγότερο κακό...είσαι σε μια δουλειά και πέρνεις 1000 σου λένε 500, εσύ λες μια χαρά είμαι,αφού δεν απολύθηκα...

Πειραζει που κι εγω καπως ετσι το αντιλαμβανομαι και λεω περι αμασητου...?:rolleyes:

Δυστυχως τα πραγματα πανε καπως ετσι παιδια.......Ολος ο κοσμος και οι κυβερνησεις τους αποκαλουν "Μακεδονες" και "Μακεδονια". Αυτο που λεει ο Μπουταρης ειναι απλα η πραγματικοτητα και η αληθεια.......Ειναι Σλαβοι της Μακεδονιας (που τα ορια της ηταν τεραστια τοτε) και δυστηχως εχουν καταφερει να λεγονται και να τους λενε Μακεδονες.......

Τωρα αυτο που λετε για τους πολιτικους μας (σας) ενα εχω να πω........Εσεις που τους ψηφιζατε τοσα χρονια φταιτε και ΟΧΙ αυτοι!!!!!!!!!! Οποιος τους εχει ψηφισει τα τελευταια χρονια ειναι συνενοχος στο εγκλημα που εχει διαπραχθει στην πλατη της Μακεδονιας μας.......

ΑΥΤΑ.....

Υ.Γ. Θυμαται κανεις ποσοι Ελληνες πηγαν στην πορεια πριν απο 11-12 χρονια που ξεκινησε το θεμα? Και δεν εννοω στην πορεια της Θεσσαλονικης αλλ της πρωτευουσας...... Καλα καταλαβατε.....Οταν οι ιδιοι οι Ελληνες δεν ενδιαφερθηκαν και δεν ενδιαφερονται για την Μακεδονια ουτε τωρα ουτε τοτε, τι περιμενετε απο τους Σκοπιανους και τους πολιτικους?

Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες.

''και πριν απο αυτους, ζουσαν μακεδονες'' λεει.....

κ εγω δεν κατραλαβαινω που σοκαριζεστε...ισα ισα η σταση του ειναι μετριοπαθης υπερ το δεον θα ελεγα....

''ζητουν άλλα πραγματα'' λεει ο ανθρωπος και ''αλλη ιστορια''...τι καταλαβαινετε απο αυτο;:confused::rolleyes:

Πέρα από το ότι το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για την ΠΓΔΜ από την εποχή της Τουρκοκρατίας δεν κάναμε τίποτα για το όνομα όταν οι περιοχές αυτές απελευθερώθηκαν. Μετά τον πόλεμο αν και νικητές δεν θέλαμε να δυσαρεστήσουμε τον Τίτο γιατί ήταν ο αγαπημένος των Αμερικανών. Τι περιμένεις μια ζωή υπόδουλοι στις Μεγάλες Δυνάμεις να υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική.
την εποχη της 'τουρκοκρατιας' ...δεν υπηρχαν τουρκοι. υπηρχαν οθωμανοι. οπως δεν υπηρχαν ελληνες, υπηρχαν 'ρωμιοι' , υπηκοοι δηλαδη της πρωην ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας με εδρα την κων/πολη ...

επισης δεν απελευθερωθηκαν οι περιοχες...αυτο ειναι εντελως αστειο!κερδηθηκαν!!με τους βαλκανικους πολεμους , απλα δοθηκαν στην ελλαδα! στη σημερινη μακεδονια οι μισοι δεν μιλουσαν καν ελληνικα .....

ο Τιτο χμ...ο Τιτο εδρασε μετα το 1936, ενω οι βαλκανικοι ελαβαν χωρα το 1912 και η προσαρτηση της μακεδονιας εγινε το 1913!!!!σας παρακαλω , αν δεν γνωριζετε ιστορια....απλα μη λετε ασαφειες....

οσο για την 'αλλη πλευρα' που ξεσαλωνει και που διεκδικει την ιστορια μας κτλ κτλ... .....οι εθνικισμοι δεν εχουν συνορα, περιεργο ε;:wink:

μακεδονες αυτοχαρακηριζονταν ηδη απο τον 19ο αι.οσοι μιλουσαν τα μακεδονικα, στην ευρυτερη ''ιστορικη'' περιοχη της μακεδονιας που την μοιραζονται σημερα τρια κρατη:η ελλαδα, η 'πγδμ' και η αλβανια...

αυτο θελει να πει ο μπουταρης ...:μιλα για την ευρυτερη ''ιστορικη'' περιοχη της μακεδονιας, περα απο τον γεωγραφικο περιορισμο του σημερινου γεωγραφικου μας διαμερισματος με την ονομασια' Μακεδονια'.

θεωρω την επιλογη του αρκετα καλη, λυνει πολλα προβληματα (αν και ειμαι εντελως αντιθετη, αλλα για εντελως διαφορετικους λογους απο εσας που εξανιστασθε!)