Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!εχω ξαναγράψει στο φορουμ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί τα χω παίξει. Πριν ένα μήνα περίπου βρήκα ότι έχω ουρεόπλασμα (τυχαία επειδή έτσουζε το πέος του άντρα μου) και το είπα στο γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να πάρω το κλαρισιντ για 10 μέρες και το ίδιο πήρε ο άντρας μου παρόλο που η καλλιέργεια σπέρματος που έκανε βγήκε αρνητική σε μικρόβια...Τέσπα ξανά κάναμε μετά εξέταση σε άλλο ινστιτούτο και σε μένα βρέθηκε ξανά ουρεόπλασμα >100 cfu/ml όλα τα υπόλοιπα ξανά αρνητικά και στον άντρα μου η καλλιέργεια σπέρματος ξανά αρνητική. Το σπερμοδιάγραμμα όμως δυστυχώς δεν ήταν καλό!!!Είχα κλείσει ραντεβού με γυναικολόγο άλλον γιατί αυτός που είχα είναι για τα μπάζα στις 4/1/2011 αλλά τώρα θέλω να το επισπεύσω γιατί δεν αντέχω την αναμονή.

Το σπερμοδιάγραμμα (και δεν έχω ιδέα από αυτά ) ήταν ως εξής:

Aριθμός σπερματοζωαρίων /ml: 5.500.000

Ολικός αριθμός :17.050.000

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

A. AΡΙΣΤΗ 15%

Β. ΝΩΘΡΗ 40%

Γ. ΕΠΙΤΟΠΙΑ 10%

Δ. ΑΚΙΝΗΤΑ 35%

ΟΓΚΟΣ 3,1 ML

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 10%

ΜΕΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΑΝΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ 1,4

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ 8-10%

ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΚΡΑ 25%, ΖΩΝΤΑΝΑ 75%

ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΙΓΟΣΠΕΡΜΙΑ , ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΩΝ ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ.ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΝΟΩ)

1. ΠΑΝΤΟ

2. ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑ

3. ΠΑΡΑΣΧΟ

Η' ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΝΟΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΩΟΡΗΞΙΑ ΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΗΤΡΑΣ ΩΟΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Διαφημίσεις

Εγώ τη κινητικότητα βλέπω πεσμένη αρκετά.....:roll:....αλλά έχω ακούσει πως ίσως διορθώνεται με κάποια φάρμακα.

Λυπάμαι αλλά δε ξέρω κάτι περισσότερο για να σε βοηθήσω....:roll:

H4rkp2.png

Κορίτσια καλησπέρα!εχω ξαναγράψει στο φορουμ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί τα χω παίξει. Πριν ένα μήνα περίπου βρήκα ότι έχω ουρεόπλασμα (τυχαία επειδή έτσουζε το πέος του άντρα μου) και το είπα στο γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να πάρω το κλαρισιντ για 10 μέρες και το ίδιο πήρε ο άντρας μου παρόλο που η καλλιέργεια σπέρματος που έκανε βγήκε αρνητική σε μικρόβια...Τέσπα ξανά κάναμε μετά εξέταση σε άλλο ινστιτούτο και σε μένα βρέθηκε ξανά ουρεόπλασμα >100 cfu/ml όλα τα υπόλοιπα ξανά αρνητικά και στον άντρα μου η καλλιέργεια σπέρματος ξανά αρνητική. Το σπερμοδιάγραμμα όμως δυστυχώς δεν ήταν καλό!!!Είχα κλείσει ραντεβού με γυναικολόγο άλλον γιατί αυτός που είχα είναι για τα μπάζα στις 4/1/2011 αλλά τώρα θέλω να το επισπεύσω γιατί δεν αντέχω την αναμονή.

Το σπερμοδιάγραμμα (και δεν έχω ιδέα από αυτά ) ήταν ως εξής:

Aριθμός σπερματοζωαρίων /ml: 5.500.000

Ολικός αριθμός :17.050.000

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

A. AΡΙΣΤΗ 15%

Β. ΝΩΘΡΗ 40%

Γ. ΕΠΙΤΟΠΙΑ 10%

Δ. ΑΚΙΝΗΤΑ 35%

ΟΓΚΟΣ 3,1 ML

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 10%

ΜΕΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΑΝΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ 1,4

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ 8-10%

ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΚΡΑ 25%, ΖΩΝΤΑΝΑ 75%

ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΙΓΟΣΠΕΡΜΙΑ , ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΩΝ ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ.ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΝΟΩ)

1. ΠΑΝΤΟ

2. ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑ

3. ΠΑΡΑΣΧΟ

Η' ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΝΟΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΩΟΡΗΞΙΑ ΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΗΤΡΑΣ ΩΟΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

y.g επισης αν μπορείτε να μου πείτε τι αντιβίωση παίρνουν συνήθως για το ουρεόπλασμα??

η κινητικότητα είναι το μόνο καλό νομίζω κιόλας αν το δούμε μαθηματικά διότι:

A.15%

B. 40% KAI ΛΕΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Α+Β= 55% ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ

η κινητικότητα είναι το μόνο καλό νομίζω κιόλας αν το δούμε μαθηματικά διότι:

A.15%

B. 40% KAI ΛΕΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Α+Β= 55% ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ

Αν πάει έτσι, όντως είναι καλή.....:roll:.

Ίσως αύριο, κοπέλες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα σε διαφωτίσουν.

Όπως και να'χει σου εύχομαι καλή επιτυχία...:D...και να μη στενοχωριέσαι....στις μέρες μας .....για όλα, λένε, υπάρχει λύση.

H4rkp2.png

Διαφημίσεις

πριν ενα εξαμηνο περιπου ειχα κανει καλλιεργεια βρεθηκε οτι εχω ουρεοπλασμα..καναμε θεραπεια με τον αντρα μου.τωρα την επανελαβα κ δυστυχως δεν εχει φυγει:(ξερεις οτι εφοσον το εχεις εσυ το εχει κ ο αντρας σου..νομιζω οτι για φανει στις εξετασεις του πρεπει εκτος απο το απλο σπερμοδιαγραμμα να κανει κ καλλιεργεια σπερματος..το οποιο θα κανουμε κ εμεις με το νεο ετος..δε θυμαμαι πως ελεγαν τα φαρμακα που πηραμε..καλα θα κανει να παει ομως κ αντρας σου σε εναν ουρολογο-ανδρολογο..παντος δεν ειναι τραγικα τα πραγματα..μην ανχονεσαι...........

yV3Pp3.png

7xz6p3.png

y.g επισης αν μπορείτε να μου πείτε τι αντιβίωση παίρνουν συνήθως για το ουρεόπλασμα??

ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ VIBRAMYCIN TON 100 mgr ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ!

• 2 weeks later...

Κι εμεις αντιμετωπισαμε το ουρεοπλασμα. Δεν θυμαμαι την αντιβιωση απλα θυμαμαι οτι ηταν χρονοβορα διαδικασια. Μας καθυστερησε περιπου 4 μηνες.

Διοτι 1 μηνας αντιβιωση και οι δυο, μετα απο 1 μηνα ξανα εξετασεις να δουμε αν εφυγε, ο αντρας μου οκ, αλλα εγω επρεπε να την επαναλαβω (νομιζω με αλλο φαρμακο), αλλος 1 μηνας λοιπον θεραπεια, και αλλος 1 μηνας για να κανουμε ξανα εξετασεις και να βγουν επιτελους αρνητικες.

Παντως τελικα τα κατεφεραμε, δηλαδη Μαιο ξεμπερδεψαμε με το ουρεοπλασμα, τον Νοεμβριο εμεινα εγκυος.

Καλη επιτυχια σου ευχομαι.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

για το σπερμοδιαγραμμα δεν ξερω να σου πω, αλλα για το ουρεοπλασμα ξερω οτι επηρεαζει την γονιμοτητα, αλλα ευθυνεται και για αποβολες. (ετσι λενε τουλαχιστον)ωστοσο στη δικη μας περιπτωση δεν ειχαμε προβλημα στη συλληψη, αλλα τον σεπτεμβριο ειχα μια αποβολη και οταν το δεκεμβριο εκανα εξετασεις και γω και ο αντρας μου βρεθηκαμε και οι 2 θετικοι στο ουρεοπλασμα. καναμε θεραπει και οι 2 με minicin και λογω του οτι στον αντρα φευγει πιο δυσκολα απο οτι σε εμας ο αντρας μου επαιρνε ταυτοχρονα και vibramicin..... οντως ενα μηνα μετα τη ληξη της θεραπειας πρεπει να γινει επανεξεταση..... αυτα γνωριζω.... ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.....

Όπως αναφερει και η xxristinoula ο ουρεόπλασμα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος,και μάλιστα χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα να επανέλθουν οι φυσιολογικές τιμές σε συνδυασμό με κάποια θεραπεία που θα συστήσει ένας ουρολόγος-ανδρολόγος.Εξαρτάται πάντα από τον κάθε οργανισμό.Μην πας κατευθείαν στην λύση της εξωσωματικής αν δεν έχεις εξαντλήσει πρώτα όλα τα άλλα περιθώρια.

Αν και η εξωσωματική στις μέρες μας δεν είναι τίποτα. Δεν υπάρχει ο φόβος του καρκίνου με 1 μονο προσπάθεια εξωσωματικής. Μην φοβάσαι!!!!Παίζουν πολλά ρόλο , όπως και το οικογενειακό ιστορικό. Ούτε είναι ιδιαίτερα ακριβή, αφού τα ταμεία καλύπτουν τα φάρμακα κατά 75% και το ΙΚΑ 100%. Εσύ πληρώνεις μόνο το κέντρο ivf και τον γιατρό σου.

Όλα αυτά σου τα λέω εκ πείρας.Μετά από πολλές εξετάσεις, πολύ υπομονή και 4 σπερματεγχύσεις κατέληξα στην εξωσωματική. Ευτυχώς βαίνουν όλα καλά μέχρι στιγμής. Διανύω τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης και σε λίγο καιρό θα αποκτήσω 2 αγοράκια.

Χρειάζεται υπομονή , καθόλου αγχος και όλα θα πάνε καλά!!!!!:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις