Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ.....

mamakoula

Recommended Posts

Καλημέρα!Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό σημείο αλλά θέλω να το πω γιατί θα σκάσω. Προχθές πάμε σε γιορτή (Αγ. Ελευθερίου ένεκα) μιας ξαδέλφης μας. Η γιορτή ήταν απογευματινή (7-9). Έχουμε και τη μικρή μαζί. Έκεί που πάμε είναι κι άλλα δύο συνομήλικα της. Το σύνολο 3 μικρούλια. Σημειωτέον όλοι αντικαπνιστές εκτός της εορτάζουσας και του καλού μου που όμως δεν άναψαν τσιγαρο εξαιτίας των μωρών. Κάποια στιγμή έρχονται 2 φίλες της εορτάζουσας και οι δύο καπνίζουσες. Η μία (η οποία έχει και 2 παιδιά παρακαλώ) με το που κάθεται βγάζει και ανάβει τσιγάρο. Μένω κόκκαλο. Η άλλη μαμά, πετάγεται και λέει και καλά μιλώντας στο μικρό της :Πες Γ........ μου κακό το τσιγάρο μυρίζει!!!Μην καπνίζεις!!!Το είπε δυνατά, η άλλη το άκουσε και συνέχισε απτόητη να καπνίζει. Σε λίγο όλοι άρχισαν να το σχολιαζούν, αλλά αυτή πέρα βρέχει. Ξαναλέω δυνατά στην εορτάζουσα να αναψουμε κανένα κερί, βρώμησε τσιγαρίλα εδώ μέσα! Την ίδια στιγμή και η εορτάζουσα κάνοντας ότι δεν την είδε που καπνίζει σχολίασε ρε παιδιά κάτι καίγεται. Η άλλη είχε ανάψει ήδη το 2ο τσιγάρο και πάλι συνέχισε απτόητη και μάλιστα με αγριοκοίταξε κιόλας όταν είπα για το κερί. Και τελικά μετά από 1 ώρα περίπου σηκώθηκε να φύγει γιατί έπρεπε να πάρει τα παιδιά της από τα αγγλικά. Δηλάδη έλεος τόσο θεριακλού ήταν που δεν μπορούσε να κρατηθεί μιά ώρα?Δεν μιλάμε για ολόκληρο βράδυ. Μια ώρα έκατσε και μετά θα έφευγε ούτως ή άλλλως. Τι να πω ρε παιδί μου.....

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Η οικοδέσποινα έπρεπε να τους βγάλει στο μπαλκόνι. Την επόμενη φορά όταν είναι να πας κάπου με παιδία μπορείς να ρωτάς αν καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Αν το πως διαχειρίζονται το κάπνισμα στο σπίτι τους δεν είναι αποδεκτό για εσένα μπορείς να μην πας ή να πας χωρίς παιδία.

There is no patch for human stupidity.

πλακα κανετε?εγω εχω δει να καπνιζουν σε παιδοτοπους τι να λεμε τωρα...

εγω θυμαμαι σηκωθηκα και ανοιξα την πορτα να φευγει ο καπνος και αυτοι αναβανε το ενα πισω απο το αλλο..

δε φταιει μονο η καλεσμενη που δεν εχω λογια να τη χαρακτηρισω αλλα και η οικοδεσποινα που επερεπε να της το πει ευγενικα οτι μεσα στο σπιτι δε καπνιζουμε λογω των μικρων.

αλλα φανταζομαι οτι θα υπηρχε και τασακι ετσι;

και εγω ειμαι καπνιστρια και το περιβαλλον μου αλλα τσιγαρο μονο στο μπαλκονι αυστηρα.

Καλημέρα!Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό σημείο αλλά θέλω να το πω γιατί θα σκάσω. Προχθές πάμε σε γιορτή (Αγ. Ελευθερίου ένεκα) μιας ξαδέλφης μας. Η γιορτή ήταν απογευματινή (7-9). Έχουμε και τη μικρή μαζί. Έκεί που πάμε είναι κι άλλα δύο συνομήλικα της. Το σύνολο 3 μικρούλια. Σημειωτέον όλοι αντικαπνιστές εκτός της εορτάζουσας και του καλού μου που όμως δεν άναψαν τσιγαρο εξαιτίας των μωρών. Κάποια στιγμή έρχονται 2 φίλες της εορτάζουσας και οι δύο καπνίζουσες. Η μία (η οποία έχει και 2 παιδιά παρακαλώ) με το που κάθεται βγάζει και ανάβει τσιγάρο. Μένω κόκκαλο. Η άλλη μαμά, πετάγεται και λέει και καλά μιλώντας στο μικρό της :Πες Γ........ μου κακό το τσιγάρο μυρίζει!!!Μην καπνίζεις!!!Το είπε δυνατά, η άλλη το άκουσε και συνέχισε απτόητη να καπνίζει. Σε λίγο όλοι άρχισαν να το σχολιαζούν, αλλά αυτή πέρα βρέχει. Ξαναλέω δυνατά στην εορτάζουσα να αναψουμε κανένα κερί, βρώμησε τσιγαρίλα εδώ μέσα! Την ίδια στιγμή και η εορτάζουσα κάνοντας ότι δεν την είδε που καπνίζει σχολίασε ρε παιδιά κάτι καίγεται. Η άλλη είχε ανάψει ήδη το 2ο τσιγάρο και πάλι συνέχισε απτόητη και μάλιστα με αγριοκοίταξε κιόλας όταν είπα για το κερί. Και τελικά μετά από 1 ώρα περίπου σηκώθηκε να φύγει γιατί έπρεπε να πάρει τα παιδιά της από τα αγγλικά. Δηλάδη έλεος τόσο θεριακλού ήταν που δεν μπορούσε να κρατηθεί μιά ώρα?Δεν μιλάμε για ολόκληρο βράδυ. Μια ώρα έκατσε και μετά θα έφευγε ούτως ή άλλλως. Τι να πω ρε παιδί μου.....

Kαι εγώ είμαι φανατική αντικαπνίστρια αλλα δεν θα με ενοχλούσε να κάπνιζαν οι άλλοι το πολύ πολύ να απομάκρυνα το παιδί μου απο το χώρο εφόσον έβλεπα ότι δεν υπάρχει διάθεση απο την άλλη πλευρά.

Διαφημίσεις

αμα δεν αποσυρεις τα τασακια, ειναι σα να το επιτρεπεις. ενω αμα αναγκαστει ο αλλος να ζητησει τασακι ή του λες να βγει μπαλκονι, η του λες "γενικα δεν καπνιζουμε, οποτε τουλαχιστον μην το ντουμανιασεις..."

Το παιδί δεν γινόταν να απομακρυνθεί λόγω στενότητας χώρου. Εξάλλου τόνισα ότι δεν ήταν το μοναδικό παιδάκι. Σαφώς κι αυτό θα έκανα αν ήμουν η μόνη. Οι παρευρισκόμενοι όμως ήταν στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, μη καπνίζοντες και παιδιά. Και κυρίως η ίδια δεν έκατσε πάνω από 1 ώρα. Και να πω την αλήθεια εγώ δεν είμαι φανατική αντικαπνίστρια, αντίθετα κάνω 1-2 τσιγάρα το μήνα, αλλά το τσιγάρο σε κλείστους χώρους με κόσμο με ενοχλεί αφάνταστα και το θεωρώ ασέβεια προς τους γύρω μου που μπορεί να τους ενοχλεί. Μόνο σε μαγαζιά νυχτερινά το κατανοώ λόγω της φύσης τους.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Aχου, ξύνεις πληγές τώρα !!....:evil:

...έχω χτυπήσει κόκκινο μιλάμε σε τέτοια σπίτια!!

Αυτός που φταίει σε αυτές τις περιπτώσεις

(όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω)

είναι πρώτα απόλα η οικοδέσποινα που το επιτρέπει

και που διαθέτει τα τασάκια.

Και κατα δεύτερον η μαντάμ

έπρεπε να ρωτήσει

"μπορώ να καπνίσω?"

Αλλά τις ξέρω εγώ κάτι τέτοιες....

στων άλλων τα σπίτια κάνουν τις "πάπιες" και τα κορόιδα

(που να βγαίνω σου λέει στο μπαλκόνι μέσα στο κρύο)

ενώ στο δικό τους σπίτι δεν καπνίζουν! :evil:

καλα εννοειται οτι η τυπισα ηταν απαραδεχτη με το να καπνιζει σον ιδιο χωρο με παιδια!!:evil:φανταζομαι τι καπνο τρωνε τα δικα της στο σπιτι τους..αλλα το πιο τραγικο που εχω δει στο δρομο εναν πατερα να καπνιζει μεσα στο αυτοκινητο με το παιδι 7 χρονων περιπου και μια πιθαμη ανοιχτο το παραθυρο:twisted::twisted::twisted:

Διαφημίσεις

Θα παρεκαμπτα και την αδιάφορη εορτάζουσα και θα έκανα ευθέως ευγενική παρατήρηση στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προσκεκλημένη...Γιαυτο υπάρχουν και τα μπαλκόνια...Φαντάσου τι κάνει στο σπίτι της...!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους και μάλιστα με παιδάκια!!!

Είμαι καπνίστρια , στο σπίτι μου βγαίνω στο μπαλκόνι και ναι , παγώνω αλλά είναι επιλογή μου , μέσα στο σπίτι μου ΔΕΝ θα καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ γιατί έχω το παιδάκι μου!!! Σε άλλα σπίτια ποτέ δεν θα καπνίσω αν δεν ρωτήσω τους οικοδεσπότες αν επιτρέπουν το κάπνισμα στο σπίτι τους , κι αν υπάρχουν παιδιά δεν θα κάνω καν αυτή την ερώτηση , θα ρωτήσω που είναι το μπαλκόνι τους για να βγω έξω!!!

Μου τη σπάνε οι αντικαπνιστές που το παρακάνουν , αλλά δεν ανήκω και στους καπνιστές που είναι γαϊδούρια!!!!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

καλα εννοειται οτι η τυπισα ηταν απαραδεχτη με το να καπνιζει σον ιδιο χωρο με παιδια!!:evil:φανταζομαι τι καπνο τρωνε τα δικα της στο σπιτι τους..αλλα το πιο τραγικο που εχω δει στο δρομο εναν πατερα να καπνιζει μεσα στο αυτοκινητο με το παιδι 7 χρονων περιπου και μια πιθαμη ανοιχτο το παραθυρο:twisted::twisted::twisted:

Αυτός είναι για καταγγελία!!!!

""Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα χρόνο, προβλέπονται για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο νομοσχέδιο για την «εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας». Η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

- Απαγορεύεται το κάπνισμα σε κάθε αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

- Για την παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα ο οποίος καπνίζει, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός. Το πρόστιμο διπλασιάζεται (3.000 ευρώ), αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης.

- Στους οδηγούς των οχημάτων αυτών, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός έτους για κάθε παράβαση, έστω κι αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα μέτρο που στόχο έχει τη σύσταση προς τους γονείς να μην καπνίζουν και ειδικά μπροστά στα παιδιά τους, υπογραμμίζει ο καθηγητής και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Πρόληψη του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης. Στη χώρα μας το κάπνισμα μπροστά στα παιδιά είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, το 40% σχεδόν των παιδιών στην Ελλάδα εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.""

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Είμαι καπνίστρια , στο σπίτι μου βγαίνω στο μπαλκόνι και ναι , παγώνω αλλά είναι επιλογή μου , μέσα στο σπίτι μου ΔΕΝ θα καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ γιατί έχω το παιδάκι μου!!! Σε άλλα σπίτια ποτέ δεν θα καπνίσω αν δεν ρωτήσω τους οικοδεσπότες αν επιτρέπουν το κάπνισμα στο σπίτι τους , κι αν υπάρχουν παιδιά δεν θα κάνω καν αυτή την ερώτηση , θα ρωτήσω που είναι το μπαλκόνι τους για να βγω έξω!!!

Μου τη σπάνε οι αντικαπνιστές που το παρακάνουν , αλλά δεν ανήκω και στους καπνιστές που είναι γαϊδούρια!!!!

Ακριβώς το ίδιο....

έχω φάει τόσο κρύο για αυτό το τσιγάρο που δε λέγεται...παρόλα αυτά μέσα στο σπίτι απαγορεύω στον οποιοδήποτε να καπνίσει. Έχω ωραιότατο μπαλκονάκι με καρεκλίτσες, σταχοτοδοχεία και όλα τα συναφή....όποιος θέλει πολύ ευχαρίστως έξω. Ούτε καν κάτω από τον απορροφητήρα όπως μου είχε ζητήσει κάποτε μια φίλη.

Η οικοδέσποινα έπρεπε να τους βγάλει στο μπαλκόνι. Την επόμενη φορά όταν είναι να πας κάπου με παιδία μπορείς να ρωτάς αν καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Αν το πως διαχειρίζονται το κάπνισμα στο σπίτι τους δεν είναι αποδεκτό για εσένα μπορείς να μην πας ή να πας χωρίς παιδία.

συμφωνώ απόλυτα σ'αυτό...άσε που πλέον ξέρω σε ποιο σπίτι καπνίζουν και που όχι..

Θα παρεκαμπτα και την αδιάφορη εορτάζουσα και θα έκανα ευθέως ευγενική παρατήρηση στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προσκεκλημένη...Γιαυτο υπάρχουν και τα μπαλκόνια...Φαντάσου τι κάνει στο σπίτι της...!!!!!!

aggeloudia διαφωνώ, με ποιο δικαίωμα θα έκανα παρατήρηση σε ξένο σπίτι ?

μια απ'τα ίδια...

Διαφημίσεις

Είμαι φανατική αντικαπνίστρια κι εγώ και ο άντρας μου. Μέσα στο σπίτι απαγορεύεται ΡΗΤΩΣ το κάπνισμα, όποιος θέλει μπορεί να πάει στο κήπο και να κάνει όσα πακέτα θέλει!

Εάν πάω σε σπίτι καλεσμένη και καπνίζουν, δε μπορώ να επιβάλω να το σβήσουν γιατί το θεωρώ αγένεια από μέρους μου. Ο καθένας μέσα στο σπίτι του, βάζει τους δικούς του κανόνες. Ο Α θέλει το σπίτι του να είναι χαμάμ από το καπνό κι ο Β δε θέλει ίχνος καπνού.... Επιλογές είναι αυτές....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εγω ειχα πάει σε ένα σπιτι επισκεψη με τις τσουπρες μου. Η οικοδεσποινα εχει ένα κοριτσάκι στα δυο, η ιδια δεν καπνιζει αλλά ο αντρας της ξέρω οτι καπνιζει. Αφου επινα τον καφε μου κ ουσα καπνιστρια με παροτρυνε αν θελω να κάτσω κοντα στο τζακι να καπνισω..:shock:! Διπλα στα μωρα μας κ βεβαια αρνηθηκα! Οτι καπνιζω εγω ειναι άλλο κεφάλαιο,ομως ποτε μπροστα στα παιδια κ ποτε μέσα στο σπιτι κ ας μην είναι τα παιδια!

Αυτο που λένε καπνισε στο τζακι ή στον απορροφητηρα κ δεν μυριζει το σπίτι μου φαίνεται περιεργο, δεν το έχω δοκιμάσει αλλα ποσο εξαλειφεται η μυρωδια του τσιγάρου?!

Συμφωνω, το ιδιο κάνω κ εγω!

Επίσης ούσα αντικανίστρια, δε μ'αρέσει ο νόμος της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσους χώρους!

Δε μπορείς να επιβάλλεις να μη καπνίσει ο άλλος, ούτε να κλείσεις τον άλλο σπίτι του...

Κι εμένα δε μ'αρέσει να τρώω στη μάπα όλη τη κάπνα, αλλα κι αυτοί δε μπορούν να το στερηθούν. Απλά έρχομαι στη θέση τους....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Είμαι φανατική αντικαπνίστρια κι εγώ και ο άντρας μου. Μέσα στο σπίτι απαγορεύεται ΡΗΤΩΣ το κάπνισμα, όποιος θέλει μπορεί να πάει στο κήπο και να κάνει όσα πακέτα θέλει!

Ακριβώς το ίδιο κι εμείς!

Εάν πάω σε σπίτι καλεσμένη και καπνίζουν, δε μπορώ να επιβάλω να το σβήσουν γιατί το θεωρώ αγένεια από μέρους μου. Ο καθένας μέσα στο σπίτι του, βάζει τους δικούς του κανόνες. Ο Α θέλει το σπίτι του να είναι χαμάμ από το καπνό κι ο Β δε θέλει ίχνος καπνού.... Επιλογές είναι αυτές....

Aπλά ξέρεις όταν σε καλούν τι σε περιμένει...

...και δεν ξαναπας! :mrgreen:

Επίσης ούσα αντικανίστρια, δε μ'αρέσει ο νόμος της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσους χώρους!

Δε μπορείς να επιβάλλεις να μη καπνίσει ο άλλος, ούτε να κλείσεις τον άλλο σπίτι του...

Κι εμένα δε μ'αρέσει να τρώω στη μάπα όλη τη κάπνα, αλλα κι αυτοί δε μπορούν να το στερηθούν. Απλά έρχομαι στη θέση τους....

Στην Αμερική σου επιβάλουν πρόστιμο

εαν σε δουν να καπνίζεις ακόμα και στο δρόμο! :shock:

Καρα-τσεκαρισμένο απο το αφεντικό μου

που πήγε πρόσφατα στην Αμερική και τον έτρεχαν στο αυτόφορο!! :shock: :shock: :shock:

θα επρεπε απλα οταν υπαρχουν παιδια σε ενα κλειστο χωρο να μην καπνιζει κανενας

αλλα αυτο ειναι και θεμα νοοτροπιας

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Στην Αμερική σου επιβάλουν πρόστιμο

εαν σε δουν να καπνίζεις ακόμα και στο δρόμο! :shock:

Καρα-τσεκαρισμένο απο το αφεντικό μου

που πήγε πρόσφατα στην Αμερική και τον έτρεχαν στο αυτόφορο!! :shock: :shock: :shock:

και χαρτακι απο τσιχλα να πεταξεις κατω και να μην το μαζεψεις τα ιδια:lol::lol:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Όχι-όχι δε μαρέσει καθόλου αυτό. Είναι τελείως φασιστικό!!!

Και να σου πω κάτι;;;; Εγώ μπορώ να κάνω υπομονή 2-3 ώρες και να φάω τη τσιγαρίλα στη μάπα, ο άλλος όμως που είναι εξαρτημένος από αυτό δε μπορεί να κάνει υπομονή 2-3 ώρες να μη καπνίσει!

Και στη τελική τόσα χρόνια τρώγαμε τη τσιγαρίλα στη μάπα οι μη καπνιστές, τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος φανατιστήκαμε όλοι τόσο και λέμε ''Ααααααα δε θέλω να τρώω τη κάπνα του άλλου''....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...