Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κερατέα Χυτα


Recommended Posts

Δεν βλέπω τηλεοραση αλλά δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω ότι δεν δείχνουν τίποτα από αυτά που γίνονται εδώ και μέρες στην Κερατεα γιαυτό είπα να ανοίξω ένα τόπικ για όποιον επιθυμεί να ρίξει μια ματια.

 

 

Σήμερα είναι η 6η μέρα αντίστασης. Τα ΜΜΕξημερωσης δεν λένε τίποτα!

 

http://antixyta.blogspot.com/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1238579

 

ΛΑΥΡΙΟ – ΚΕΡΑΤΕΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! (1896, 1929, 1980, 2010)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!

clipimage002.jpg

 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (περίπου 4 π.μ.) τεράστιος αριθμός από διμοιρίες ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας πέρασαν μηχανήματα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας (καλύπτοντας μεθοδευμένα την παρανομία) στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου στην Κερατέα.

 

Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κατοχή! Το κράτος το έχουν παραδώσει στα συμφέροντα και το ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις «μπλε και πράσινες» υποταγμένες στα συμφέροντα και την Τρόικα πνίγουν στο αίμα τους αγανακτισμένους πολίτες που αντιστέκονται! Μας κυβερνούν οι εργολάβοι!

Προφασίζονται ότι το κάνουν για να γλιτώσει η χώρα τα πρόστιμα! Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να φορτώσουν στο λαό ένα θνησιγενές έργο (το οποίο για πολλοστή φορά τονίζουμε είναι ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ, όπως ψευδώς δηλώνουν), μόνο και μόνο για να εισπράξουν οι εργολάβοι!

Ζητάμε να αποχωρήσουν άμεσα οι εργολάβοι και τα ΜΑΤ! Να αποκατασταθεί η νομιμότητα!

- Η Λαυρεωτική βρίσκεται σε πόλεμο!

- Το κράτος της δικτατορίας δείχνει το πρόσωπό του!

- Το Υπουργείο Προστασίας…των εργολάβων επιβάλλει την ανομία με ωμή βία!

- Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κατοχή!

- Η κατάσταση είναι εκρηκτική!

- Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ είτε σιωπά είτε διαστρεβλώνει την αλήθεια!

 

Ζηταμε να στρατευτειτε στον αγωνα μας! Ενημερωθείτε από το siteantixyta.blogspot.com

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ΧΥΤΑ Κερατέας

Οχημα εκτόξευσης νερού για πρώτη φορά κατά διαδηλωτών

 

Ειδικό όχημα που έχει δυνατότητα εκτόξευσης νερού προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές χρησιμοποίησε για πρώτη φορά απόψε το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. στη Κερατέα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο ΒήμαOnline. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κάνει την εμφάνιση του και τη Κυριακή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται πως στη προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας υπήρχε η σκέψη να χρησιμοποιηθούν αυτά τα ειδικά οχήματα σε περίπτωση επεισοδίων.

 

Αν και τα πράγματα έχουν πλέον ηρεμήσει, κατά τις απογευματινές ώρες, η κατάσταση ήταν τεταμένη στην λεωφόρο Λαυρίου στη Κερατέα καθώς κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι απο τους περίπου 200 κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα στο σημείο πέταξαν ξαφνικά πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι τους απώθησαν με εκτατεμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ακολούθως οι κάτοικοι κατέφυγαν στα χωράφια της γύρω περιοχής ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη περιοχή έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στις κολώνες φωτισμού που υπάρχουν στο δρόμο.

gallia14_310x.jpg

Στιγμιότυπο από διαδηλώσεις στη Γαλλία όπου παρόμοιο όχημα εκτοξεύει νερό εναντίον διαδηλωτών

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι κάτοικοι φαίνονται αποφασισμένοι. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν, και αν έχουν απο κάποιο φορέα υποστήριξη. Ευχομαι να καταφέρουν να κερδίσουν τον αγώνα τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητοί Κοι που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, (συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ), τις τελευταίες 10 ημέρες ζώ – βλέπω γεγονότα στην πόλη μου τα οποία με έκαναν να μεγαλώσω απότομα να καταλάβω και να βιώσω μέσα μου μερικές αλήθειες που μέχρι τώρα μόνο υποπτευόμουν χωρίς να είμαι σίγουρος! Είμαι 16 χρονών μαθητής του Λυκείου Κερατέας και στέλνω αυτήν την επιστολή σ ΄ αυτούς που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις, ενημερώνουν, ενεργούν και ορίζουν το μέλλον μας! Το μέλλον των παιδιών μιας χώρας περήφανης με ένδοξο και λαμπρό παρελθόν, μίζερο – στενάχωρο παρόν δίχως αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ένα μέλλον δυσοίωνο, άσχημο και καταθλιπτικό χωρίς την ύπαρξη όλων αυτών που χαρακτηρίζουν την ουσία και την ερμηνεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι 8 χμ από την θάλασσα, έχει βουνά με δάση και ομορφιές απείρου κάλλους! Το όμορφο περιβάλλον και η πλούσια φύση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της πόλης μου – της ζωής μου. Έρχεστε λοιπόν εσείς Κε Πρωθυπουργέ, Κα Μπιρμπίλη, Κε Πάγκαλε, Κε Μπόμπολα…Κοι υπεύθυνοι, και σχεδιάσατε να δημιουργήσετε μια μεγάλη χωματερή (Χ.Υ.Τ.Α) στην περιοχή του Οβριόκαστρου λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Κερατέας, της πόλης μου. Η σύμβαση μιλάει για ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ όπως διαρρέει εσκεμμένα ο Τυπος και τα ΜΜΕ. Ακόμη κι εγώ ένα 16χρονο παιδί με λίγη ενημέρωση από το Ιντερνετ κατάλαβα την διαφορά όπως κατάλαβα και το μέγεθος της καταστροφής που θα επωμιστούμε όλοι όσοι ζούμε εδώ! Ακόμη κι εγώ ενημερώθηκα ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, μια τεραστίων διαστάσεων χωματερή δηλαδή, απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως λύση ξεπερασμένη και τρομερά ζημιογόνα στο περιβάλλον ενώ έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια σύγχρονες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, οι οποίες προστατεύουν και το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά σας για μας.

 

Αγαπητοί Κοι, πως μπορείτε να με πείσετε ότι δεν λειτουργείτε παράνομα αφού:

 

  • Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)
  • Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)
  • Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία

 

Πως μπορείτε να με πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και την υγεία μας όταν εκεί που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και τις παραλίες αφούστο κέντρο του χώρου υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων; Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων ενώ επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές.

 

Παρόλα αυτά δώσατε εντολή στα ΜΑΤ να καταλάβουν τον χώρο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δίχως να ακούσετε ούτε να νοιαστείτε στο ελάχιστο για μας τα παιδιά που τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε σ ΄ αυτήν την Πόλη!

 

Ένιωσα και νιώθω τόσο μεγάλη θλίψη! Απογοήτευση! Και Οργή όταν μαζί με όλους σχεδόν τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου διαδηλώσαμε μπροστά στα Ματ κι εκείνοι μας χτύπησαν άσχημα ενώ μας πέταξαν χημικά χωρίς λόγο και αιτία. Μας ξυλοφορτώνουν κάθε βράδυ όταν πάμε με φίλους να δώσουμε παρόν στον αγώνα μας, στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας της Πόλης μου από αδίστακτους καταπατητές!

Πόση ντροπή και εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ένοιωσα όταν συνέλαβαν έναν φίλο μου ηλικίας 16 χρονών, του πέρασαν χειροπέδες και του κατέβασαν τα παντελόνια!

Ήμουν μπροστά και είδα πολλά! Ξύλο, βρισιές, χημικά σε γέρους και γυναίκες.. πολλά τα οποία με έκαναν να χάσω την παιδική αφέλειά μου και να δώ το άλλο πρόσωπό σας. Μια ερώτηση τριγυρνάει μέρες στο μυαλό μου, μια ερώτηση απευθυνόμενος σε σας Κοι Υπεύθυνοι, ΓΙΑΤΙ;; Γιατί συμβαίνουν και γιατί κάνετε τέτοια πράγματα; Τι στόχους έχετε; Τι οφέλη;

 

Σ΄ αυτές τις λίγες γραμμές προσπαθώ να αποτυπώσω και να δείξω την αλήθεια που συμβαίνει εδώ στην Πόλη μου, την αλήθεια Κύριοι εσείς των ΜΜΕ που εσκεμμένα αποκρύβετε!

 

div_img.jpg

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι κάτοικοι ξενυχτούν στις επάλξεις, ενώ τα δακρυγόνα έχουν μετατρέψει την πόλη σε θάλαμο αερίων Ενας άγριος «κλεφτοπόλεμος» μαίνεται εδώ και δυο μήνες στα ανατολικά της Αττικής. Οι κάτοικοι της Κερατέας που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβριόκαστρο, συγκρούονται σχεδόν καθημερινά με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες νύχτα μέρα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις και τα οχήματα των εργολάβων που ανέλαβαν να κατασκευάσουν το έργο. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο η αντιπαράθεση ξεπέρασε κάθε όριο. Μεταφέρθηκε στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών, όπου όλοι οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι, νοικοκυρές και μικρά παιδιά, αντιστάθηκαν στην πρωτοφανή, όπως έλεγαν, εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην πόλη τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και κάνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Είναι τόσο μεγάλη η συσσωρευμένη ένταση στη περιοχή, που ακόμη και οι αστυνομικοί αναρωτιούνται «θέλουν να χυθεί αίμα;»!

Η σπίθα που άναψε το φιτίλι της σφοδρής, αντιπαράθεσης κατοίκων-ΜΑΤ στην Κερατέα, ήταν η έρευνα στο σπίτι και η σύλληψη ενός πολίτη, η οποία έγινε από αστυνομικούς με κουκούλες, με ιδιαίτερη βαρβαρότητα, όπως καταγγέλλεται. Οι κάτοικοι της Κερατέας αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από την προκλητική αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών. Γι' αυτό δίνουν, όπως λένε, έναν αγώνα τιμής με σκοπό την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ακύρωση της κατασκευής του ΧΥΤΑ.

«Ολα αυτά τα κάνει ο εγωισμός της εξουσίας. Πώς τους πέρασε απ' το μυαλό ότι θα καταπατήσουν την αξιοπρέπειά μας και θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Αμα σου πατάνε συνέχεια τον κάλο θα αντιδράσεις», μας είπε η Καίτη Δημητρίου το βράδυ της Τρίτης εν μέσω βροχής από δακρυγόνα.

Στην Κερατέα, που πλέον μοιάζει με κατεχόμενη περιοχή, ο αέρας «μυρίζει μπαρούτι». Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ΜΜΕ δεν αναφέρεται στις κινητοποιήσεις, οι κάτοικοι δεν έχουν μείνει ούτε μια μέρα στο σπίτι τους.

Από τις 11 Δεκεμβρίου το μπλόκο στο Βιομηχανικό Πάρκο και το «άπαρτο κάστρο», το ξύλινο σπιτάκι που αντί για αριθμό αδείας φέρει την ημερομηνία «εισβολής», έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα τους. Ο κόσμος δίνει το παρών ακόμη και αργά το βράδυ οπότε και υπάρχουν βάρδιες που εναλλάσσονται. Νέοι, γέροι, παιδιά, δάσκαλοι και αγρότες μετά τις δουλειές τους πάνε στο Οβριόκαστρο για να «φυλάξουν Θερμοπύλες».

Τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ανθρωποι που δεν είχαν πάει ποτέ στα μπλόκα κατέβηκαν στους δρόμους αγανακτισμένοι. Βλέποντας απέναντί τους τα πάνοπλα ΜΑΤ να πετούν δακρυγόνα, ο κόσμος φώναζε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε; Μέσα στα σπίτια μας; Αλήτες, δωσίλογοι, ρουφιάνοι!».

Ενας παππούς στην πλατεία Γιασεμή, μέσα στο νέφος των δακρυγόνων που έπνιγε τους δρόμους τη νύχτα της Τρίτης, με όλη τη δύναμη της φωνής του υποσχόταν άσχημο τέλος στους «εισβολείς».

Ηταν η μέρα που η Κερατέα έζησε στιγμές πραγματικού πολέμου. Οι οδομαχίες και οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και οι λεκτικές προκλήσεις που ανταλλάσσονταν μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ εξωθούσαν τα πράγματα στα άκρα. Η πόλη είχε μετατραπεί σε απέραντο θάλαμο αερίων. Τα δακρυγόνα έπεφταν ακόμη και έξω από φροντιστήρια όπου έκαναν μάθημα μικρά παιδιά και έμπαιναν μέσα στα σπίτια όπου υπήρχαν έγκυες, άρρωστοι και βρέφη.

Η σκληρότητα της αστυνομίας ξεπέρασε κάθε όριο. Είδαμε ευθείες βολές δακρυγόνων μέσα στο πλήθος.

«Οι τραυματίες ήταν πολλοί. Οι περισσότεροι κατέφυγαν σε ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για να περιποιηθούν τα τραύματά τους. Κανείς δεν πήγαινε στα ιατρικά κέντρα για να μην καταγραφούν ονόματα και στοιχεία», λέει η οδοντίατρος Ρούλα Παναγιώτου.

Τη συναντήσαμε αργά το βράδυ στην κεντρική πλατεία: «Οι γιατροί κοιτάξαμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε. Στις 8 το βράδυ περιέθαλψα τρεις τραυματίες παρουσία δικηγόρου. Οι δύο έφεραν τραύμα δέκα εκατοστών στο κεφάλι από γκλομπ. Εβαλα από επτά ράμματα στον καθένα. Ο τρίτος έφερε χτύπημα στη δεξιά κνήμη και στο δεξί ώμο από σιδερένιο αντικείμενο. Αφαίρεσα μεταλλικό θραύσμα που άφησε μαύρο υπόλειμμα στο τραύμα, σαν αυτό που αφήνει το μολύβι. Υποθέτω ότι ήταν θραύσμα από μεταλλικό κάλυκα δακρυγόνων».

Σε μικροβιολογικό εργαστήριο είδαμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται την Τετάρτη το πρωί, σε τραυματία που έφερε σκίσιμο στο φρύδι.

«Πηγαίνουμε να ψωνίσουμε με την ταυτότητά μας γιατί μας σταματούν στο δρόμο και ζητούν τα στοιχεία μας», λέει μια ομάδα γυναικών. «Αυτά δεν γίνονταν ούτε στη χούντα. Παρακολουθούν τα σπίτια μας ασφαλίτες λες και είμαστε κακοποιοί».

Από άλλη πλευρά της πόλης ακούγονταν συνθήματα: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

«Από τότε που άκουσα τους αστυνομικούς να φωνάζουν στους κατοίκους "έλα Αλέξη", αναθεώρησα πολλά πράγματα. Η βία από ένστολους είναι κάτι ανεπανάληπτο. Ομως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Εγώ πρέπει να δείξω το δρόμο στα παιδιά μου. Είναι νέοι άνθρωποι και δεν πρέπει να δουν τον πατέρα τους να κάνει πίσω», λέει ο Δημήτρης Λεβαντής, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερατέας και απόστρατος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας. «Τα ΜΑΤ δεν έχουν αποκλείσει μόνο τα 500 στρέμματα του ΧΥΤΑ. Εχουν δεσμεύσει 10.000 στρέμματα αγροτικής γης γύρω απ' την περιοχή και εμποδίζουν τους αγρότες να πάνε στα χωράφια τους. Πήγα στον διοικητή, του είπα ότι θέλω να πάω στ' αμπέλια μου και δεν με άφησε».

Οι κινητοποιήσεις δεν προέρχονται από μια μικρή ομάδα που αντιστέκεται στα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Πρόκειται για ένα ξέσπασμα ανθρώπων απ' όλο το πολιτικό φάσμα που συμπυκνώνει οργή για το ΔΝΤ και τα κυβερνητικά μέτρα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το βράδυ εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν πληρώνω» χαιρέτησε τον αγώνα των Κερατιωτών και κάλεσε σε παλλαϊκή συγκέντρωση την 1η Μαρτίου στο Σύνταγμα.

«Θεωρούμε ότι είμαστε τμήμα του αγώνα σας. Οταν εσείς σπάγατε τις μπάρες στο Οβριόκαστρο, εμείς σπάγαμε τις μπάρες των διοδίων. Να νιώσουν οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τι σημαίνει οργισμένος λαός», είπε.

«Γιατί επιμένουν να υλοποιήσουν έργα που αποφασίστηκαν πριν από 15 χρόνια;» αναρωτιέται ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής. «Δεν λένε λέξη για τις οδηγίες της Ε.Ε. που αφορούν το κλείσιμο των ΧΥΤΑ το προσεχές διάστημα. Ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο στην Κερατέα».

Στο ίδιο κλίμα ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Ιατρού προειδοποιεί: «Χρειάζονται λίγα λόγια και πολλά έργα. Σε όλη την Ελλάδα θα γίνει της Κερατέας!».

Στις επάλξεις του αγώνα βρίσκεται και ο κλήρος. «Δεν προκαλούμε. Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Ο αγώνας μας είναι η Ανάσταση που θα οδηγήσει την Ελλάδα», τονίζει ο παπα-Σταμάτης.

Μία από τις αγριότητες των ΜΑΤ, όπως κατήγγειλε ο Πέτρος, που βρισκόταν στα μπλόκα της Λαυρίου την Πέμπτη το βράδυ, «ήταν ο ανηλεής ξυλοδαρμός από ΜΑΤ ηλικιωμένου που βγήκε να παρακαλέσει να μην ρίξουν χημικά γιατί μέσα στο σπίτι βρισκόταν το εγγόνι του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομοσπονδίες αστυνομικών και αξιωματικών εξέδωσαν για δεύτερη φορά από την έναρξη των κινητοποιήσεων ανακοίνωση, με την οποία καλούν τα αρμόδια υπουργεία να αναζητήσουν άμεσα διόδους συνεννόησης, με στόχο την απεμπλοκή της αστυνομίας από τη «διένεξη» και αναρωτιούνται: «Πρέπει να χυθεί αίμα για να επικρατήσει η λογική;»

Προχθές Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε συλληφθέντες των επεισοδίων της Τρίτης, μετά την απολογία τους ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών απαγγέλθηκαν και εις βάρος του πρώην δημάρχου Κερατέας, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=250836

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αααχ DAF δεν το ειχα διαβασει αυτο το αρθρο:cry:.το διαβασα και μου ηρθαν ολα παλι στο μυαλο.αυτα ζησαμε εκεινο το βραδυ.ακριβως κατω απο το σπιτι μας....ο αντρας μου στο σπιτι με την 1 ετους κορη μου να μην βλεπουν τιποτα εξω απο το παραθυρο απο τα δακρυγονα...... και εγω στην δουλεια με την αγωνια στο ζενιθ για το τι θα βρω οταν και αν καταφερω να γυρισω σπιτι.

 

:cry::cry::cry::cry:

 

 

gioli ναι ειναι αποφασισμενοι και φανατισμενοι !!!!!

Kht7p2.png

 

3iVPp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα αυτο και ταρακουνήθηκα......

 

Μια μητέρα 2 παιδιών και εγκυος , είδε λιπόθυμα τα παιδακια της μετα απο δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, των ΜΑΤ και απέβαλε..

 

http://politeslavreotikis.blogspot.com/2011/02/blog-post_2271.html

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι δυνατον, πραγματικα δεν το χωραει ο νους μου....

 

Εφυγε ακομη μια ψυχουλα πριν καν προλαβει να αντικρισει την μανουλα του, πριν καν προλαβει να αισθανθει την αγκαλιτσα της.... ΓΙΑΤΙ?

 

Δεν εχουμε πιασει ακομη πατο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Tρεμω για το τι θα ακολουθησει στην συνεχεια..οχι μονο στην Κερατεα..

Αυτο δλδ ειναι δειγμα για αυτα που θα ζησουμε στην συνεχεια?Γιατι εγω πιστευω πως τα πραγματα θα γινουν χειροτερα..

Την συμπαρασταση μου στην μανουλα..Φανταζομαι τον τρομο της οταν ειδε τα παιδακια της λυποθυμα:(

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα αυτο και ταρακουνήθηκα......

 

Μια μητέρα 2 παιδιών και εγκυος , είδε λιπόθυμα τα παιδακια της μετα απο δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, των ΜΑΤ και απέβαλε..

 

http://politeslavreotikis.blogspot.com/2011/02/blog-post_2271.html

 

ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ. ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚ.. (ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ.)

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Link to comment
Share on other sites

αααχ DAF δεν το ειχα διαβασει αυτο το αρθρο:cry:.το διαβασα και μου ηρθαν ολα παλι στο μυαλο.αυτα ζησαμε εκεινο το βραδυ.ακριβως κατω απο το σπιτι μας....ο αντρας μου στο σπιτι με την 1 ετους κορη μου να μην βλεπουν τιποτα εξω απο το παραθυρο απο τα δακρυγονα...... και εγω στην δουλεια με την αγωνια στο ζενιθ για το τι θα βρω οταν και αν καταφερω να γυρισω σπιτι.

 

:cry::cry::cry::cry:

 

 

gioli ναι ειναι αποφασισμενοι και φανατισμενοι !!!!!

 

σοφακι τη συμπαρασταση μου, και ειμαι μια απο τους πολλους που ειμαστε μαζι σας......

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

αυτη την στιγμη στην κερατεα ακουγεται η σειρηνα του πολεμου,χτυπανε ασταματητα οι καμπανες,αυτοκινητο με μεγαφωνο φωναζει "προσοχη προσοχη,δεχομαστε επιθεση,ολοι στο μπλοκο και στις εισοδους της πολης" και πετανε ελικοπτερα της αστυνομιας.:-(:-(:-(

 

ο θεος να μας φυλαει!!!

Kht7p2.png

 

3iVPp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

Hμαρτον Παναγια μου, αν ειναι δυνατον, που ζειτε βρε παιδια, ή μαλλον τι ζειτε βρε παιδια.

 

Κουραγιο... ειμαστε ολοι μαζι σας.

Link to comment
Share on other sites

Τι γινεται εκει περα ρε γμτ!! Κρατατε γερα!!!! Σας σκεφτομαστε!

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Link to comment
Share on other sites

Μια που μενουν οι γονεις και τα αδερφια μου συμπασχω μαζι σας!!!!!!!!!!!

Μπραβο που αντεχετε ακομα........μην το βαλετε κατω!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

[YOU TUBE]udx7ZFYrqMg&feature=player_embedded[/YOU TUBE]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ταχ.Δ/νση: Κουντουριώτη 1Λαύριο - 19500

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:Βασίλειος ΘηβαίοςΤηλ. Επικοινωνίας: 6977206752

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:Σταματίνα ΚωστάκουΤηλ. Επικοινωνίας: 6972442019

 

 

 

 

 

 

Λαύριο 29/3/2011

 

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

 

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!

 

Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.

 

Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.

 

Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

 

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

 

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…

 

Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.

 

Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.

 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

 

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

 

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.

 

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

Η Νο1 Χωματερή με σκουπίδια μη ανακυκλώσιμα!!!
:D Σωστή!

Τσάκω κι άλλο ένα βιντεάκι με πολλά μπιμπιπ [YOU TUBE]SnC9XeG-8DU&feature=player_embedded[/YOU TUBE]

και επίσης http://antixyta.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html

Edited by Λέγκω
συμπλήρωση

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

τα πραγματα ειναι απλα..

τα ΜΑΤ συμβαλλουν στην πρασινη αναπτυξη της περιοχης..οταν το καταλαβουν οι κατοικοι θα σταματησουν..πρεπει απλα να κοιταξουν τριγυρω τους..ολα τα πρασινα ανθρωπακια συμβαλλουν στο να γινει το τοπιο πιο πρασινο..!!!δεν ξερω βεβαια κατα ποσο συμβαλλουν στην αναβάθμιση της ζωής της πόλης που ειναι και ο πρωταρχικος στοχος του υπ.περιβαλοντος, αλλα ειναι μια αρχη!

83hKp3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...