Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποια η ιδανικη ηλικια για να αρχισει ενα παιδι να βγαινει

Recommended Posts

Ποια πιστευετε οτι ειναι η ιδανικη ηλικια για να αρχισει ενα παιδι να βγινει μονο του με παρεα εξω (για καφε κτλ)?Βεβαια υπαρχουν πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο πχ η ωριμοτητα του παιδιου αλλα κατα μεσο ορο τι πιστευετε?

Διαφημίσεις

σε πολυ γενικες γραμμες στα 14. ειναι η πο περιπλωκη ηλικια οποτε φανταζομαι θαταν καλο μα μη νιωθει οτι καποια αλλα παιδια βγαινουν και οχι αυτο. και παλι βεβαια παιζει ροο που θα πει τι ωρα και με ποιον. ελπιζω μονο για ολες τις μανουλες μεχρι αυτην την ηλικια να χουμε χτισει τετοια σχεση με το παιδι που σε ενα μεγαλο ποσοστο ναμαστε σιγουροι τι κανει...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Και εγώ συμφωνώ γύρω στα 14 αλλά όχι για καφέ, καμιά σοκολάτα, πορτοκαλάδα και τα τέτοια. Και όχι κάθε Σ/Κ γιατί θα το βαρεθεί και μετά τι θα μας ζητάει στα 15. Οι ελευθερίες να δίνονται σταδιακά για να έχει και κάτι να περιμένει και να διεκδικεί. Στα 14 μέχρι τις 9.30-10.00 είναι καλά.

Και εγώ συμφωνώ γύρω στα 14 αλλά όχι για καφέ, καμιά σοκολάτα, πορτοκαλάδα και τα τέτοια. Και όχι κάθε Σ/Κ γιατί θα το βαρεθεί και μετά τι θα μας ζητάει στα 15. Οι ελευθερίες να δίνονται σταδιακά για να έχει και κάτι να περιμένει και να διεκδικεί. Στα 14 μέχρι τις 9.30-10.00 είναι καλά.

ουπς:shock: τοσσο αργααα!!!!!!! εχω μεινει πολυ πισω μου φαινετε!:rolleyes: κ στα 16-17 τι ωρα γυρνανε βρε παιδια δηλαδη?(οχι τι με ενδιαφερει αμμεσα αλλα αν ειμαι πισω απο τωρα, σκεψου οταν θα παει ο γιος μου στην εφηβεια............!!!!!):lol:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

ουπς:shock: τοσσο αργααα!!!!!!! εχω μεινει πολυ πισω μου φαινετε!:rolleyes: κ στα 16-17 τι ωρα γυρνανε βρε παιδια δηλαδη?(οχι τι με ενδιαφερει αμμεσα αλλα αν ειμαι πισω απο τωρα, σκεψου οταν θα παει ο γιος μου στην εφηβεια............!!!!!):lol:

Εμενα ο γιος μου στα 16,5 γυρναει τα Σαββατοκυριακα γυρω στις 4:00 το πρωι.Οχι μονο αυτος αλλα κ ολη η παρεα του.Μου φαινεται αργα αλλα επειδη ειναι ατομο που μπορει να αντιμετωπισει καποιες καταστασεις κ επειδη ξερω τους περισσοτερους φιλους του τον εμπιστευομαι (βεβαια καθε Σαββατο βραδυ ξενυχταω κ εγω στο σαλονι περιμενοντας τον).Μεχρι περσυ γυρνουσε κατα τις 1:00.Αρχισε να βγαινει απο πρωτη γυμνασιου μεχρι τις 11:00.

τωρα που το σκεφτομαι δε θυμαμαι σε τι ηλικια ειπια καφε. εγω παντως αν ερθει η ωρα το μονο που θα πω (περι καφε) ειναι οτι ειναι πολυ μπαναλ και η σοκολατα η κατι αλλο ειναι πιο..επιλεγμενο! χαχαχα ελπιω να την πεισω την κορη μου.! για τον γιο μου δεν εχω ιδεα τι θατου πω

1-2-3MPOMPIRES!!!

εε...δεν ειναι αργα, μακαρι να γυριζουν πιο νωρις αλλα... εγω θα λεω 9.30 οποτε 10 ναναι σπιτι. γιατι καιμενα οτι μου λεγαν μια ωρα μετα εφτανα...το προβλημα δεν ειναι τα παιδια μας μεμονομενα, αλλα ολα τα παιδια. καινα θελει το δικο μου αν ολη η νοοτροπια της τοτε νεολαιας βγαινει αυτες τις ωρες τι να κανει δε μπορει να μηνει εξω. αυτα βεβαια τα λεω παντα με δεδομενο οτι ξερει και απο που να προστατευετε.. και εκει ειναι ο ρολος μας. τωρα αν γυρισει 8-10-η οποιαδηποτε ωρα δεν αλλαζει κατι. αν ειναι να γινει κατι γινετε και μεσημερι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Στην πρώτη γυμνασίου, σε γενικές γραμμές. Όσο για την ώρα, εγώ έχω θεσπίσει έναν κανόνα (τα μεγάλα παιδιά μου είναι στο γυμνάσιο) από την πρώτη στιγμή, που με έχει εξυπηρετήσει πολύ: μέχρι το σούρουπο. Δηλ. έχω πει ότι δεν θέλω να είναι έξω, όταν έχει νυχτώσει. Οπότε η ώρα ποικίλει ανάλογα με το αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας. Κι έτσι δεν μπαίνω στη διαδικασία του ρολογιού (μισή ώρα πριν, μισή ώρα μετά). Αυτό βέβαια ισχύει για τώρα που είναι στο γυμνάσιο, ξέρω ότι στο Λύκειο τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Επίσης, σχετικά με το ότι θα πιουν σοκολάτα ή πορτοκαλάδα, δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά σας ενημερώνω ότι η πλειονότητα των παιδιών στα 13 πίνει καφέ όταν βγαίνει έξω! Και δεν είναι καθόλου μπανάλ, γιατί υπάρχουν πολύ πρωτότυποι καφέδες σε σχέση με τα "χρόνια μας"!!!!!

Εμενα ο γιος μου στα 16,5 γυρναει τα Σαββατοκυριακα γυρω στις 4:00 το πρωι.Οχι μονο αυτος αλλα κ ολη η παρεα του.Μου φαινεται αργα αλλα επειδη ειναι ατομο που μπορει να αντιμετωπισει καποιες καταστασεις κ επειδη ξερω τους περισσοτερους φιλους του τον εμπιστευομαι (βεβαια καθε Σαββατο βραδυ ξενυχταω κ εγω στο σαλονι περιμενοντας τον).Μεχρι περσυ γυρνουσε κατα τις 1:00.Αρχισε να βγαινει απο πρωτη γυμνασιου μεχρι τις 11:00.

στις 4.00:shock::shock:!!???? ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!!!!!!

πρεπει να αρχισω αναβαθμιση-εκσυχγρονιση............ :rolleyes::rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

Στην πρώτη γυμνασίου, σε γενικές γραμμές. Όσο για την ώρα, εγώ έχω θεσπίσει έναν κανόνα (τα μεγάλα παιδιά μου είναι στο γυμνάσιο) από την πρώτη στιγμή, που με έχει εξυπηρετήσει πολύ: μέχρι το σούρουπο. Δηλ. έχω πει ότι δεν θέλω να είναι έξω, όταν έχει νυχτώσει. Οπότε η ώρα ποικίλει ανάλογα με το αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας. Κι έτσι δεν μπαίνω στη διαδικασία του ρολογιού (μισή ώρα πριν, μισή ώρα μετά). Αυτό βέβαια ισχύει για τώρα που είναι στο γυμνάσιο, ξέρω ότι στο Λύκειο τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Επίσης, σχετικά με το ότι θα πιουν σοκολάτα ή πορτοκαλάδα, δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά σας ενημερώνω ότι η πλειονότητα των παιδιών στα 13 πίνει καφέ όταν βγαίνει έξω! Και δεν είναι καθόλου μπανάλ, γιατί υπάρχουν πολύ πρωτότυποι καφέδες σε σχέση με τα "χρόνια μας"!!!!!

Ουτως η αλλως οτι κ να τους πουμε δν μπορουμε να ξερουμε αν πινουν καφε εξω.Εμενα ο γιος μου πινει φραπε παντως.Τωρα φτιαχνει κ το πρωι εδω στο σπιτι κ πινει.

στις 4.00:shock::shock:!!???? ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!!!!!!

πρεπει να αρχισω αναβαθμιση-εκσυχγρονιση............ :rolleyes::rolleyes:

Εεε αναλογα με τις παρεες του.Αλλες παρεες μπορει να γυρνανει 12,αλλες 10.Συνηθως απο οτι ακουω απο αλλους γονεις τα παιδια στην ηλικια του γιου μου (2α λυκειου) γυρνανε κατα τις 1:30.