Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδίατρος που να υποστηρίζει το θηλασμό, υπάρχει;;;;

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να συστήσετε κάποιον παιδίατρο που να βοηθάει και να υποστηρίζει το θηλασμό ώστε να μπορούμε να βασιστούμε για να εκφράσουμε τις απορίες μας και να μην μας παραπέμπουν στα συμπληρώματα.

Θα προτιμούσα τις περιοχές κέντρου Αθήνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Παγκράτι.

Ευχαριστώ πολύ!

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

σχετικα τοπικ

1. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=68956 οπου μπορεις να επικοινωνησεις με την νελλιτσα που προφανως θα τα εχει ψαξει

2. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=48779

3. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=57172

ριχνεις μια ματια εδω οπου αναφερονται κι αλλοι παιδιατροι στην αθηνα http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=157

1.Γιούλα Μέξη MD IBCLC

2. Κατερίνα Πανταζή MD IBCLC

δεν βρισκω κατι αλλο....

83hKp3.png

Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη δική μας παιδίατρο/νεογνολόγο που είναι υπέρ του θηλασμού και γενικά δεν πολυδίνει φάρμακα. Έχει στο "τσεπάκι" βέβαια και το γάλα σε σκόνη, αλλά αν είσαι εσύ αποφασισμένη να συνεχίσεις εκείνη σε καμία περίπτωση δεν θα σε αποθαρύνει. Εμένα φαντάσου μου συστήνει να συνεχίσω τουλάχιστον ένα χρόνο να θηλάζω! (όχι, το ξέρω ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, αλλά το θεωρώ αξιοσημείωτο -πια- όταν το υποστηρίζει και η παιδίατρος). Επίσης, δεν με πίεσε με τα εμβόλια, όταν της είπα ότι θέλω να το σκεφτώ για το ποιά θα κάνω και πότε... Σε δεύτερη φάση, όταν της ανακοίνωσα την απόφασή μου για μειωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και καθυστέρηση στην έναρξη, συμφώνησε συμβουλεύοντάς με σε ιατρικό επίπεδο πια. Ένα άλλο καλό είναι ότι έρχεται και στο σπίτι. Σημειώνω τέλος ότι εμένα μου τη συστήσανε με κλειστά τα μάτια. Σου στέλνω pm με τα στοιχεία της.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να συστήσετε κάποιον παιδίατρο που να βοηθάει και να υποστηρίζει το θηλασμό ώστε να μπορούμε να βασιστούμε για να εκφράσουμε τις απορίες μας και να μην μας παραπέμπουν στα συμπληρώματα.

Θα προτιμούσα τις περιοχές κέντρου Αθήνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Παγκράτι.

Ευχαριστώ πολύ!

• 2 weeks later...

Ευχαριστώ πολύ!

Kαλησπέρα!

Ο μπεμπάκος μου είναι 16 μηνών και θηλάζουμε χωρίς καμία δυσκολία, ακόμη..!

Παιδίατρο (απεγνωσμένα) έψαχνα από όταν ήμουν στον 7ο μήνα της κύησης , παρ'όλο που όλοι με έλεγαν υπερβολική... Βρήκα , μετά από μεγάλη έρευνα μία γιατρό "φιλική" στον θηλασμό και όπως αποδείχθηκε εξαιρετική επιστήμονας

(χωρίς σκόνες γάλακτος, χωρίς κρέμες εμπορίου, χωρίς τίποτα τεχνητό!!!).

Παρ'ολο που είναι στην άλλη άκρη το ιατρείο της (μένω Χαλάνδρι και το γραφείο της έιναι στο Παγκράτι) το κριτήριο μου ήταν μόνο να είναι "καλή" με το μωρό μου και όχι με τις εταιρίες που προωθούν διάφορα..

Αν θέλεις θα μπορούσα να σου δώσω τα στοιχεία της.

Να σου ζήσει το μωράκι !

Χρόνια πολλά!

Διαφημίσεις

καλησπερα, επειδή μένουμε παγκράτι και προς το παρόν πηγαίνουμε σε μια παιδίατρο που δεν είναι πολύ κοντά μπορείς να μας πεις τα στοιχεία της παιδιάτρου σου; ο μικρός μας είναι 3 μηνών και έχουμε παιδευτεί πολύ με το θηλασμό και ακόμη παιδευόμαστε οπότε θέλουμε κάποιον να μας στηρίζει.

• 4 weeks later...

Καλησπέρα! Μήπως υπάρχει καμιά που να γνωρίζει αν υπάρχει παιδίατρος υποστηρικτής του μακροχρόνιου θηλασμού, στηνΠτολεμαϊδα/ Κοζάνη ή στην Καστοριά; Μετακομίσαμε φέτος εδώ και δεν έχω πάει σε παιδίατρο- μια φορά που χρειάστηκε πήγαμε κάπου τυχαία και δεν φάνηκε και πολύ ένθερμος οπαδός του θηλασμού. Ακόμα και ο γυναικολόγος που επισκέφθηκα μου είπε πως φτάνει, και πως μετά τον 6ο δεν έχει διατροφική αξία (προς μεγάλη ιακαοποίηση του άντρα μου που θα ήθελε να το σταματήσω). Αν γνωρίζει κάποια κάποιον παρακαλώ να με ενημερώσει!! Ευχαριστώ προκαταβολικα.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Δεν υπάρχει κανείς από αυτα τα μέρη που ανέφερα μάλλον ε; Αν ξέρει κάποιος-α ας με ενημερώσει παρακαλώ! Έχω μήνες να πάω σε παιδίατρο επειδή ξέρω την απάντηση που θα μου δώσει... (κόψε τον θηλασμό και δώσε το τάδε και το δείνα γάλα και κρεμα κλπ).

qHzbp2.png

dpwIp3.png

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλες/ους :)

Είμαι καινούργια στο forum αν και σας παρακολουθώ αρκετούς μήνες.

Πριν μείνω έγκυος είχα πλήρη μεσάνυχτα, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, τώρα όμως το ψάχνω αρκετά, γιατί θέλω (όπως όλες οι μανούλες θέλω να πιστεύω) να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ στο παιδάκι μου, το οποίο έρχεται συντομότατα. (Είμαι στο μήνα μου)

Βλέπω προς το παρόν πως μάλλον είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι γιατροί, που υποστηρίζουν τον αποκλειστικό θηλασμό, γύρισα απογοητευμένη απ' το δικό μου γιατρό χτες, ήταν αρνητικός σε πολλά. Και στη δωρεά βλαστοκυττάρων (φυσικά θα τα δωρίσουμε ;) ) και στο rooming in (φυσικά και θα το κάνουμε) και χτες ήταν και στον αποκλειστικό θηλασμό όσο θα βρισκόμαστε στο μαιευτήριο. :shock::?

Χρειάζομαι έναν παιδίατρο που να υποστηρίζει το θηλασμό, κοντά στο Παγκράτι όπως ζήτησε και η κοπέλα πιο πάνω, γιατί δε με βλέπω να την παλεύω με όλο αυτό το show, έχω που έχω το άγχος μου για τη γέννα, είναι το πρώτο μου παιδάκι, με αγχώνει κ αυτός ο γιατρός άλλο τόσο κ είναι και αργά για να τον αλλάξω. :evil:

Τελοσπάντων, όποια κοπέλα έχει ένα καλό παιδίατρο που πραγματικά υποστηρίζει τον αποκλειστικό θηλασμό κοντά στο Παγκράτι, θα με υποχρέωνε αν μου έστελνε στοιχεία, τουλάχιστον να οργανωθώ πριν τη γέννα, να μην πελαγώσω τελείως μετά. :(

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και καλώς σας βρήκα :-D

eswmm7.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

kami_kami μια παιδιατρος, συμβουλος γαλουχιας IBCLC ειναι η κ.Κατια Σοφιανου-Κατσουλη στη Νεοφρονος 6 Καισαριανη-Αλσος Ιλισιων 2107214903, 6942676265. Νομιζω ειναι κοντα στο Παγκρατι...

Διαφημίσεις

kami_kami μια παιδιατρος, συμβουλος γαλουχιας IBCLC ειναι η κ.Κατια Σοφιανου-Κατσουλη στη Νεοφρονος 6 Καισαριανη-Αλσος Ιλισιων 2107214903, 6942676265. Νομιζω ειναι κοντα στο Παγκρατι...[/quote

παιδιατρος και συμβουλος θηλασμου.....ουαου!! Δυο σε ενα!! Ιδανικος σηυνδυασμος! Αν και νομιζω κοριτσια οτι για το 2ο επρεπε να ψαχνεται! Ο παιδιατρος θα σου δωσει συμβουλες για το θεμα υγειας του παιδιου......για το τι θα φαει το παιδι μονο η μαμα θα το ορισει κι ας λεει εκεινος για συμπληρωματα! Αν υπαρχει σωστη ενημερωση της μαμας και υποστηριξη απο συμβουλο τι δουλεια εχει ο παιδιατρος!??

Στο πρωτο παιδι ημουν κι εγω λιγο "ψαρωμενη" και επηρεαζομουν περι θηλασμου απο τους παντες........στο 2ο παιδι και ειδα και το δικο μου γιατρο πιο ενημερωμενο αλλα κι εγω ημουν με μεγαλυτερη αυτοπεποιηθηση οσο αναφορα το θηλασμο και τα καταφερα!

kami_kami μια παιδιατρος, συμβουλος γαλουχιας IBCLC ειναι η κ.Κατια Σοφιανου-Κατσουλη στη Νεοφρονος 6 Καισαριανη-Αλσος Ιλισιων 2107214903, 6942676265. Νομιζω ειναι κοντα στο Παγκρατι...

artcode μου, ναι!!! Την έχω βρει και θα την πάρω αύριο τηλ. να έρθει να δει το μπέμπη μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντηση!!!

Θηλάζω αποκλειστικά ήδη, οπότε θα τη χρειαστώ!!

;)

eswmm7.png

kami_kami μια παιδιατρος, συμβουλος γαλουχιας IBCLC ειναι η κ.Κατια Σοφιανου-Κατσουλη στη Νεοφρονος 6 Καισαριανη-Αλσος Ιλισιων 2107214903, 6942676265. Νομιζω ειναι κοντα στο Παγκρατι...[/quote

παιδιατρος και συμβουλος θηλασμου.....ουαου!! Δυο σε ενα!! Ιδανικος σηυνδυασμος! Αν και νομιζω κοριτσια οτι για το 2ο επρεπε να ψαχνεται! Ο παιδιατρος θα σου δωσει συμβουλες για το θεμα υγειας του παιδιου......για το τι θα φαει το παιδι μονο η μαμα θα το ορισει κι ας λεει εκεινος για συμπληρωματα! Αν υπαρχει σωστη ενημερωση της μαμας και υποστηριξη απο συμβουλο τι δουλεια εχει ο παιδιατρος!??

Στο πρωτο παιδι ημουν κι εγω λιγο "ψαρωμενη" και επηρεαζομουν περι θηλασμου απο τους παντες........στο 2ο παιδι και ειδα και το δικο μου γιατρο πιο ενημερωμενο αλλα κι εγω ημουν με μεγαλυτερη αυτοπεποιηθηση οσο αναφορα το θηλασμο και τα καταφερα!

σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, σε πιο ειδικές περιπτώσεις όμως όπως στο γιο μου που εχουμε θέμα αλλεργίας θεώρησα καλύτερη επιλογή τον παιδίατρο-σύμβουλο γαλουχίας ώστε να μην έρχονται σε αντίφαση οι συμβουλές του παιδιάτρου με εκείνες του συμβούλου. το έχω γράψει και αλλού πως μετάνοιωσα που δεν πήγα από την αρχή σε παιδίατρο- σύμβουλο...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

• 4 weeks later...
artcode μου, ναι!!! Την έχω βρει και θα την πάρω αύριο τηλ. να έρθει να δει το μπέμπη μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντηση!!!

Θηλάζω αποκλειστικά ήδη, οπότε θα τη χρειαστώ!!

;)

Τελικά πήγες;; Για πες εντυπώσεις.

• 4 months later...
  • 2 weeks later...

Koριτσια, νομιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα να πειτε το ονομα των γιατρων.

Με τα προσωπικα μηνυματα δεν μπορει να βοηθηθει αλλος που ψαχνει κατι αντιστοιχο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue