Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξεκιναει σταματάει και φτου κι απ΄την αρχή!

Recommended Posts

Έφτασε άλλο ένα βράδυ που λέω αυτό ειναι το τελευταίο που θηλάζω. Έχουν περάσει περίπου 120 τέτοια βράδια και ελπίζω να περάσουν τουλάχιστον άλλα 60 . Αυτή την φορά ο τεσσάρων μηνών λεβέντης μου δεν μου πληγώνει τις θηλές, δεν κάθεται με τις ώρες στο στήθος μου, ούτε το αποζητά κάθε μία ώρα, αυτά ειναι ξεπερασμένα κόλπα. Αυτή τη φορά σκέφτηκε την μέθοδο "σε θέλω δεν σε θέλω" δηλαδή πιάνει την θηλή πίνει δυο γουλιές, το αφήνει, το ξαναπιάνει και άντε πάλι από την αρχή. Να σημειώσω ότι γάλα έχω γιατί αφενός όταν πιέζω το στήθος μου βγάζει γάλα αφετέρου ο μικρός μερικές φορές πνίγεται από την ροή του γάλατος. Δεν θέλω να απευθυνθώ στην παιδίατρο διότι γνωρίζω εκ των προτέρων τον διάλογο:

-γιατρέ συμβαίνει το εξής...

-να ξεκινήσεις συμπλήρωμα

-μα αυτό σημαίνει διακοπή του μητρικού

-ε ναι αλλά το παιδί οτι ήταν να πάρει το πήρε

-....:confused::confused::confused::confused::confused:

Σας παρακαλώ θα ήθελα τα φώτα σας. Τι φταίει? Τι κάνω λάθος? Γιατί δεν θέλει το στήθος μου? Να συμπληρώσω ότι για να τον κάνω να πιει τον αλλάζω συνέχεια στήθος, ίσως και 6 φορές σε κάθε θηλασμό και στο τέλος βαριέται και αρχίζει και πίνει αυτός κανονικά το γάλα από το στήθος και εγώ τα ηρεμιστικά, που λέει ο λόγος. Ευχαριστώ.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Κάποιος να βοηθήσει? Η΄μήπως είμαι υπερβολική αφού εστω και μετά χιλίων βασάνων στο τέλος θηλάζει?:rolleyes:

Να σου ζζησει το μωρακι σου!

Υπαρχει περιπτωση να μην πειναει ο μικρουλης και απλα να παιζει?Πριν τον βαλεις στο στηθος κλαιει για να φαει η τον βαζεις εσυ επειδη ηρθε η ωρα του?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν κλαίει τον βάζω άλλα και όταν τον σταματάω επειδή με αυτή την συμπεριφορά συμπεραίνω ότι δεν πεινάει τότε κλαίει ακόμα περισσότερο.Να έχει παλλινδρόμηση αλλά και πάλι δεν μου βγάζει γουλιές.

πόσο σε καταλαβαίνω !!!!!! πόσες φορές έχω σκεφτεί κι εγώ να σταματήσω το θηλασμό (αλλά στο τέλος πεισμώνω και λέω πως ένας μπέμπης δεν θα με λυγίσει !!!!)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν τέτοια συμπεριφορά.

Κι εμένα χτυπιέται , κοπανιέται και κλαίει συνέχεια. Δαγκώνει θηλές, τραβιέται προς τα πίσω, τεντώνεται κτλ .

Υπάρχουν φορές όμως που όταν τον αλλάζω στήθος κάπως ηρεμεί για λίγο ...

Όσον αφορά αν πεινάει ή όχι, δεν μπορώ να πιστέψω πως στις 3 ή 4 ώρες δεν πεινάει (είναι σχεδόν 5 μηνών)...

Χθες συγκεκριμένα πέρασαν 4.5 ώρες μέχρι να ξαναφαει. Δεν δεχόταν με τίποτα να κάτσει να θηλάσει.

Εμάς έχει ΓΟΠ αλλα΄δεν ξέρω εάν η στάση του θηλασμού τον ενοχλεί ..... Έχω δοκιμάσει τα πάντα

μικρά και συχνά γεύματα ( όταν δεν θέλει ...δεν θέλει )

παιχνίδια στον καθρεφτη , βόλτες πάνω κάτω , μέχρι και ένα παιχνιδάκι με μουσική βάζω κοντά μας για να ξεχνιέται και να θηλάζει

Τί να σου πω....δεν ξέρω ...Υπομονή ????

Αλλά ας μας πει καμιά πιο έμεπιρη τί άλλο να κάνουμε (και τί συμβαίνει )

Διαφημίσεις

εν τω μεταξύ υπάρχει περίπτωση να τους ενοχλούν τα ούλα τους?

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιάνουν την θηλή για 3 λεπτά και μετά την αφήνουν. Πίνουν 2 γουλιές και πάλι από την αρχή .

Να χορταίνουν μέσα σε 5 λεπτά ....δεν νομίζω

Επίσης έτσι όπως αλλάζουμε στήθος συνέχεια ,φοβάμαι μήπως μερικές φορές δεν παίρνει το λιπαρό γάλα (αλλά από την άλλη όταν βλέπω τα σποράκια στις κενώσεις του και το βάρος που είναι καλό, ηρεμώ )

και να φανταστείς οτι εμένα δεν μου άρεσε και η ιδέα του θηλασμού αλλά πεισμωσα τόσο πολύ όταν αντιμετώπισα την αποθαρρυντική στάση του γυναικολόγου μου, των μαίων της κλινικής καθώς και της παιδιάτρου.Τέσπα, θα οπλιστώ πάλι με υπομονή ( δεν ξέρω που την έκρυβα τόση πολλή) και ταυτόχρονα θα απευθυνθώ και σε σύμβουλο θηλασμού που βρήκα εδώ στο forum. Μας εύχομαι καλή δύναμη!

αυτό με το λιπαρό γάλα είναι ένα θέμα.Εμένα μου βγάζει συχνά πράσινα κακάκια που σημαίνει ότι δεν παίρνει το "καλό" γάλα. Όσο αφορά τα ούλα ο δικός φαίνεται να έχει ενοχλήσεις απλά δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει τον θηλασμό.:confused:

δοκίμασε να του χαϊδεύεις το κεφαλάκι, ο δικός μου φαίνεται να ηρεμεί για λίγο. Ακούγεται λίγο απλό αλλά σε εμας κάπως πιάνει.

Κι εγώ δυστηχώς δεν μπορώ να απευθυνθώ στον παιδίατρο ....άρα προσπαθώ μόνη μου.

Κενώσεις πράσινες κάνει εδώ και πολύ καιρό. Έχω ρωτήσει πολλές φορές τον παιδίατρο (και άλλο παιδίατρο ) και μου είπε να μην ανησυχώ. Αν δεν έχει πολλές βλέννες να μην με απασχολεί. Τώρα εάν έχει σχέση με το γάλα ή όχι δεν ξέρω. Απλά παρακολουθώ το βάρος (1 φορά την εβδομάδα για να έχω μια γενική εικόνα) και συνεχίζω ακάθεκτη (δηλαδή η ψυχούλα μου το ξέρει ...)

Διαφημίσεις

Απ΄οτι εχω διαβασει στο forum ( συγχωρα με αν κανω λαθος) οι πράσινες κενωσεις σημαινουν οτι τα μωρα δεν παιρνουν το λιπαρο γαλα.Παντως βαρος κα εμεις σε κανονικα επιπεδα ειμαστε. Καθε μερα ελπιζω οτι ειναι φαση και θα περασει.Θα περιμενω κανα δυο μερες και θα επικοινωνησω με την ειδικη συμβουλο

γεια σας και απο εμενα!!αχ τι πω κεγω που η μπεμπουλα μου τρισημιση μηνων περιπου, θηλαζει κανονικα αλλα απο τον αριστερο μαστο μονο με αποτελεσμα καθε φορα να βγαζω το γαλα μονη μου απο το δεξι..εχω δοκιμασει ολες τις στασειςκαι γαλα εχω κανονικα και απο το δεξι..μεχει κουρασει πολυ αυτο και ειδικα τη νυχτα..

και το κεφάλι χαϊδεύουμε, και τα χεράκια, και πέρα δώθε σαν κούνια κάνουμε...τίποτα δεν πιάνει τις περισσότερες φορές.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

αυτό με το λιπαρό γάλα είναι ένα θέμα.Εμένα μου βγάζει συχνά πράσινα κακάκια που σημαίνει ότι δεν παίρνει το "καλό" γάλα. Όσο αφορά τα ούλα ο δικός φαίνεται να έχει ενοχλήσεις απλά δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει τον θηλασμό.:confused:

Καλημέρα και από μένα:).Κι εμένα μου τα έκανε αυτά τα κόλπα το μπουμπούκι μου:twisted: αλλά μου είχε πει μια φίλη μου που είναι σύμβουλος θηλασμού (αν δεν με βοήθαγε εκείνη δεν ξέρω τι θα έκανα) ότι το μωρό δεν θέλει πίεση για να φάει.Εμένα ο δικός μου πέρασε μια φάση που έπαιζε με το φαΐ του :?.Δεν τον πίεσα.Αν καταφέρεις να τον θηλάσεις την ώρα που ετοιμάζεται για ύπνο θα ήταν καλό!Επίσης αν ανησυχείς μήπως δεν παίρνει το παχύ γάλα μπορείς να κάνεις λίγο θήλαστρο για 2λεπτά έτσι όταν θα θηλάζει θα έρχεται πιο γρήγορα το λιπαρό γάλα:|:wink:.Κουράγιο όλα καλά θα πάνε:mad::-D:-)

γεια σας και απο εμενα!!αχ τι πω κεγω που η μπεμπουλα μου τρισημιση μηνων περιπου, θηλαζει κανονικα αλλα απο τον αριστερο μαστο μονο με αποτελεσμα καθε φορα να βγαζω το γαλα μονη μου απο το δεξι..εχω δοκιμασει ολες τις στασειςκαι γαλα εχω κανονικα και απο το δεξι..μεχει κουρασει πολυ αυτο και ειδικα τη νυχτα..

Γειά:)!Αλήθεια η μπουμπούκα σου γιατί δεν πιάνει το δεξί;Εγώ είχα πρόβλημα με το αριστερό δεν είχα καλή θηλή:| αλλά ταν άρχισαν τα προβλήματα και πέτρωνε το στήθος αναγκάστηκα να τον βάλω και σ'αυτό.Κουτσά στραβά μου το έπιασε και τώρα πια θηλάζει και απ' τα δύο:-D

Διαφημίσεις

πως είναι η ροή του γάλακτος; μήπως έχει πολύ δυνατή ροή και τον ενοχλεί;

τα πράσινα αφρώδη κακά είναι δείγμα υπερπαραγωγής...

τα πράσινα βλεννώδη κακά είναι σύμπτωμα αλλεργίας...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

πως είναι η ροή του γάλακτος; μήπως έχει πολύ δυνατή ροή και τον ενοχλεί;

τα πράσινα αφρώδη κακά είναι δείγμα υπερπαραγωγής...

τα πράσινα βλεννώδη κακά είναι σύμπτωμα αλλεργίας...

Κι εμένα στην υπερπαραγωγή πάει το μυαλό μου. Κοίτα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656

Κάνε και μια αναζήτηση για το ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος (let-down).

Καλή συνέχεια!

Κοριτσια ευχαριστω για την βοηθεια. Και εγω μαλλον υπερπαραγωγη πιστευω οτι ειναι το προβλημα.

Οσο αφορα τα κακακια του ειναι πρασινα με βλενες καποιες φορες αλλα τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει. Θα κοψω και τα"κρυφα" οπως αναφερθηκε καπου αλλου στο forum μηπως δω διαφορα. Να ρωτησω κατι τελευταιο που το σκεφτηκε ο συζυγος ( το κανουν και αυτο καμια φορα). Υπαρχει η πιθανοτητα καποια τροφη να αλλοιωνει τη γευση του γαλατος και να την κανη δυσαρεστη?

όχι τόσο ώστε να μην θέλει να φάει... αν έχεις μεγάλη ροή που πετάγεται το γάλα και τον ενοχλεί, προσπάθησε να βγάλεις λίγο με το χέρι σου σε μια πετσέτα και μετά να τον βάλεις στο στήθος...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

όχι τόσο ώστε να μην θέλει να φάει... αν έχεις μεγάλη ροή που πετάγεται το γάλα και τον ενοχλεί, προσπάθησε να βγάλεις λίγο με το χέρι σου σε μια πετσέτα και μετά να τον βάλεις στο στήθος...

Θα το δοκιμασω. Ευχαριστω πολυ

μπορει να ειναι αυτο που λετε υπερπαραγωγη αλλα θα δοκιμαζε τουλαχιστον εκεινη με το που τη βαζω σαυτο το μαστο φωναζει..ακομα κια ειναι αυτο και βγαλω λιγο στην αρχη και τη βαλω μετα παλι δε θα εχει μεγαλη ροη??

μετά τα κλάματα και τα τεντώματα ο μπέμπης βρήκε νέο κόλπο...ενώ θηλάζει μετά από λίγη ώρα (ίσως όταν δεν θέλει άλλο ???) αρχίζει με το ελεύθερο χέρι του και με χτυπάει. (μέχρι τώρα με το χέρι που είχε ελεύθερο συνήθως με χάϊδευε...)

επειδή εναφερθήκατε πολύ στην υπερπαραγωγή να ρωτήσω το εξής : γίνεται να έχεις υπερπαραγωγή αλλά το στήθος να μην είναι πρησμένο ? γιατί εγώ ούτε πρησμένο στήθος έχω , ούτε τρέχει ...

μετά τα κλάματα και τα τεντώματα ο μπέμπης βρήκε νέο κόλπο...ενώ θηλάζει μετά από λίγη ώρα (ίσως όταν δεν θέλει άλλο ???) αρχίζει με το ελεύθερο χέρι του και με χτυπάει. (μέχρι τώρα με το χέρι που είχε ελεύθερο συνήθως με χάϊδευε...)

επειδή εναφερθήκατε πολύ στην υπερπαραγωγή να ρωτήσω το εξής : γίνεται να έχεις υπερπαραγωγή αλλά το στήθος να μην είναι πρησμένο ? γιατί εγώ ούτε πρησμένο στήθος έχω , ούτε τρέχει ...

ουτε εμενα τρεχει το γαλα αλλα το στηθος μου ειναι πιο πρησμενο απο οτι ηταν στην εγκυμοσυνη. Στο μεταξυ σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι βουλωμενη και η μυτουλα του για αυτο πριν απο καθε γευμα του βαζω φυσιολογικο ορο και την καθαριζω με το ειδικο εργαλειο.Μηπως συμβαινει το ιδιο και με τον δικο σου?

Κοριτσια μια απο τα ιδια κι εμεις...3,5 μηνων...τρωμε χτυπιεμαστε,τεντωνεται προς τα πισωσπρωχνει με το ελευθερο χερι κ.λ.πΤο κακο ειναι οτι πλεον εχω χασει τη μπαλα κ δε ξερω ποτε πιναει,γιατι ποτε δε κλαιει.Κανει κατι αλλα....βαζει τα χερια στο στομα ολη μερα,του βαζω πιπιλα τη φτυνει,τον βαζω στο στηθος αρχιζει τα χαζα-οπου ρουφαει πολυ αερα-οποτε το κοβω και του αποσω τη προσοχη αλλα σε λιγο παλι τα ιδια.Ομως το ιδιο κανει κ οταν νυσταζει με τα χερια κ βγαζει κραβγες θυμου,τρωει τα ρουχα μου οταν τον εχω αγκαλια,αλλα αυτο παντα...ειτε πειναει ειτε νυσταζει,που δε καταλαβαινω πλεον τι θελει.Εχω αγανακτησει!!!:roll:

Τι θελει επιτελους?Και οταν νυσταζει γιατι δε κλεινει τα ματακια να κοιμηθει κ με ταλαιπωρει ωωωωωωωωωρες να τον βαζω στο στηθος να τον παιρνει ο υπνος αλλα μολις τον αφησω κατω παλι τα ιδια.Τελευταια μου τα κανει αυτα,μεχρι πριν 10 μερες τον ταιζα,τον εβαζα στο κρεβατι ξυπνητο εφευγα κ κοιμοταν μονος του-τελευταια το ειχα καταφερει κ αυτο αλλα........

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Στο μεταξυ σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι βουλωμενη και η μυτουλα του για αυτο πριν απο καθε γευμα του βαζω φυσιολογικο ορο και την καθαριζω με το ειδικο εργαλειο.Μηπως συμβαινει το ιδιο και με τον δικο σου?

ναι η μυτούλα του είναι συχνά βουλωμένη και την καθαρίζουμε κι εμείς με ορό συχνά.