Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο δίχρονος γιος μου δεν δίνει με τίποτα τα πράγματά του και τα παιχνίδια του σε άλλα παιδάκια, ενώ φυσικά τα ξένα πράγματα τα παίρνει με το έτσι θέλω. Είνα φυσιολογικό αυτό και πώς θα αλλάξει?

Διαφημίσεις

ειναι απολυτα φυσιολογικο,κι εμενα το κανει αυτο,αλλα οταν της το ζητησω ευγενικα,εγω, τοτε μου κανει καμμια φορα το χατηρι,οχι παντα.

επισης οταν φευγουμε απο ενα σπιτι που εχουμε παει επισκεψη,θελει να παιρνει και σουβενιρ ενα μωρακι ή ενα κουκλακι,αλλα της εξηγω οτι δεν ειναι δικο της και δεν μπορουμε να το παρουμε.

εκεινη κλαιει φυσικα,αλλα ευτυχως το ξεχναει μετα απο λιγο.

μην ανησυχεις παντως,σιγα-σιγα θα μαθουν να μοιραζονται τα παιχνιδια τους,ειναι ακομα πολυ μικρα για να το κανουν αυτο.

με υπομονη και καθοδηγηση ομως θα το μαθουν.ελπιζω...

δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να χαρίζει τα πράγματα του σε κανέναν! για φανταστείτε να ρθει μια γειτόνισσα σπίτι μας να ανοίξει τη ντουλάπα μας με το έτσι θέλω και να ζητήσει να της χαρίσουμε το ακριβοπληρωμένο παλτό μας!!! θα της το δίναμε;;;;

αν θέλει να δώσει κάτι πρέπει να το κάνει μόνο αν το επιθυμεί ο ίδιος! και πάλι επειδή το παιδί είναι μικρό πρέπει να το ρωτήσουμε πολλές φορές αν είναι σίγουρος γιατί θα αισθανθούν και οι 2 πλευρές άσχημα σε περίπτωση πισωγυρίσματος!

με αυτή τη τακτική θα μάθει ότι ούτε τα άλλα παιδάκια είναι υποχρεωμένα να του παραχωρήσουν κάτι δικό τους αν δε το θέλουν!

η γνώμη μου... και σε όλα τα παραπάνω απαντάω με βάση το "χαρίζει" κι όχι το "μοιράζεται" του τίτλου σου.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png