Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσια σχολεία Φιλοθέης


Recommended Posts

Γεια σας,

 

καθώς η μεγάλη μου κόρη του χρόνου θα πρέπει να πάει νηπιαγωγείο και στη συνέχεια θα έχουμε την επόμενη που θα χρειαστεί παιδικό σταθμό, και με αφορμή τη γνώμη ενός φίλου για τα σχολεία της Φιλοθέης, είπα να ρωτήσω εδώ μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω.

 

Από μια αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα μερικές φωτο για το δημοτικό παιδικό σταθμό, για το δημόσιο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Οι εγκαταστάσεις φαίνονται πολύ προσεγμένες ως και εντυπωσιακές θα έλεγα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο δημοτικό.

 

Δεν είμαι δημότης Φιλοθέης, μένω πιο δίπλα, αλλά δεν θα με χάλαγε να μετακομίσω (υπάρχει έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα κάποια μετακόμιση τα επόμενα χρόνια) προς τα εκεί αν βρω πληροφορίες θετικές για τα δημόσια σχολεία της περιοχής.

 

Εχει κανείς πληροφορίες εκ των έσω για τα σχολεία της περιοχής?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Βασίλης

 

 

ΥΓ Επίσης γενικά αναρωτιέμαι αν τα δημόσια σχολεία σε περιοχές γενικά εύπορων οικογενειών (sic) όπως παλαιό ψυχικό, κηφισσιά έχουν διαφορές σημαντικές από αυτά άλλων γειτονιών. Οπότε αν ξέρετε κάτι για κάποια άλλη περιοχή ευπρόσδεκτα τα σχόλια σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ τελειωσα τα σχολεια της Φιλοθεης, από το Δημοτικό εως και το Λύκειο, το παλαι ποτέ βέβαια. Εχω να πω πως στο Δημοτικό ειχα περάσει πολύ ωραία, αν και οι μέθοδοι διδασκαλίας και διαπαιδαγώγησης σημερα θα εθεωρούντο εντελώς απαρχαιωμένοι. Το Δημοτικό δε στεγαζόταν εκεί όπου στεγάζεται σήμερα.

Αντιθέτως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο (που βρίσκονταν εκεί οπου σημερα στεγάζεται το Δημοτικό) δεν εχω τίποτα καλό να θυμάμαι. Στεγαζόταν σε ενδιαφερον κτιριο αλλά σιγα σιγα λόγω της αύξησης του αριθμού των παιδιών, αρχιζε να προσθέτει ΄λυόμενες αίθουσες, πράγμα το οποίο το κανει ακόμα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται αισθητά ο προαύλιος χώρος. Επίσης, δεν ηταν κάτι ιδιαίτερο σαν σχολέιο, εννοώ ότι δεν επεδειξε ποτέ κάποια πρωτοβουλία σε πολιτιστικό ή κοινωνικό ή αθλητικό ή άλλο επίπεδο, ούτε θυμάμαι και καποιον καθηγητή που να μου εχει μεινει σαν αξιοσημείωτος ως προς τον τρόπο διδασκαλίας του ή προσεγγισης των παιδιών.

Και τα περισσότερα παιδια ζούσαν στο Χαλάνδρι, όχι στη Φιλοθέη, όπως κι εγω αλλωστε.

Σημερα πιστευω πως τα πράγματα ισως εχουν αλλάξει κάπως.

Αφενός εχω ακούσει τα καλύτερα για τον Δημοτικο παιδικό στθμό από φιλη που στελνει το γιο της.

Αφετερου νομιζω ότι το σχολειο θα απαρτίζεται αμιγώς απο Φιλοθεάτες μαθητές και δε θα εχει διαφορα από τα ιδιωτικά σχολεια όσον αφορά το οικονομικό στατους των μαθητών.

Κυρίως, πάντως, αυτό που -κατα τη γνωμη μου- κάνει τη διαφορά, είναι το σχολείο να εχει καλό, εξυπνο, καλλιεργημένο και φιλόφοξο διευθυντη. Δεν ξερω αν ισχύει αυτό στο δημοτικό σημερα

(ας πούμε, ξερω τον διευθυντη του Λυκείου-τον ειχα μαθηματικό το 1821 που φοιτούσα και ειναι απαράδεκτος)

Βεβαια, ο,τι και να λέω, παραδέχομαι ότι ειναι πολύ ευχάριστο για ενα παιδι να πηγαίνει στο σχολείο στη Φιλοθέη, που βρίσκεται μέσα στη φύση και την ησυχία και να αθλείται στο στίβο που ειναι σε αποσταση αναπνοής από το Δημοτικό.

Αν μπορει ο γονιός να παρακάμψει την ταξική διαφορά του παιδιού του από τα Φιλοθεατόπουλα, ή αν δεν υφίσταται τετοια διαφορά και το παιδι μπορει να μην νιωθει ασχημα όταν θα εχει περασει σ/κ στη βεράντα ενω τα αλλα θα εχουν παει για σκι στον παρνασσό, τότε ναι, η Φιλοθέη είναι υπέροχη ιδέα.

Ειμαι παντως κι εγώ σε αυτη την αναζητηση, γιατι και η δικη μου κόρη θα παει νηπιο του χρόνου, και σκεφτομαι τη Φιλοθέη (από άρνηση στο Χαλάνδρι για τα σχολεία του οποίου δεν εχω ακούσει τιποτα ενδιαφερον), οπότε πιο προσφατες πληροφορίες θα βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...