Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένας θηλασμός τη μέρα, έχει νόημα?

Recommended Posts

Μανούλες καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη των έμπυρων μαμάδων. Εδώ και λίγο καιρό, μια περιπέτεια με την υγεία μου με έφερε να αποθηλάσω απότομα την 9 μηνών κόρη μου. Αν και η διαδικασία έγινε πολύ γρήγορα αφού έκανα επείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο, η μετάβαση για τη μικρή έγινε πολύ εύκολα, χωρίς γκρίνιες και ανησυχίες παρόλο που δεν είχε πιει ποτέ ξένο γάλα… Τώρα πίνει το γάλα της τρεις φορές τη μέρα χωρίς προβλήματα και δεν αποζητά το στήθος.

Εγώ όσο ήμουν στο νοσοκομείο έκανα κάποιες αντλήσεις αλλά μόνο τις απάτητες αφού ήμουν σε πλήρη ακινησία. Γυρίζοντας στο σπίτι, είχα ακόμα λίγο γάλα και αντί να χρησιμοποιήσω το θήλαστρο είπα να βάλω το μωρό στο στήθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουν περάσει δυο εβδομάδες και ακόμα έχω γάλα για ένα θηλασμό τη μέρα.

Εμένα αυτός ο θηλασμός δεν με βαραίνει, ίσα ίσα που με ευχαριστεί αφού δεν ήθελα να αποθηλάσω(να κάνω επαναγαλακτισμο δεν μπορώ, γιατί είμαι ακόμα αρκετά αδύναμη)…

Αναρωτιέμαι όμως αν έχει κάτι να προσφέρει στο παιδί… Διατροφικά φαντάζομε δεν της προσφέρει κάτι, αφού καλύπτει της ανάγκες της από τη σκόνη… και τα αντισώματα? Άραγε της κάνει καμιά διαφορά με τόσο αραιούς θηλασμούς? (ο παιδίατρος λέει όχι, το ανοσοποιητικό της είναι ήδη ολοκληρωμένο οπότε δεν έχει νόημα).

Αν όλο αυτό δεν έχει χρησιμότητα για το παιδί, δεν θα ήθελα να την υποβάλω στο μέλλον σε μια ίσως επώδυνη διαδικασία αποθηλασμού ίσα ίσα για τη δική μου αδυναμία να αποδεχτώ ότι για μας ο θηλασμός τελείωσε. Ειδικά αφού τώρα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και δεν ζητά καν το στήθος…..

Εσείς τι λέτε?

7GbDp3.png

Διαφημίσεις

Λογικά, με ένα θηλασμό τη μέρα, δεν θα έχεις γάλα για πολύ καιρό ακόμα. Άρα εφόσον το θέλεις μπορείς το να κάνεις.

Πάντως, δεν είναι αλήθεια ότι το μητρικό γάλα -εστω και το λίγο- δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Απλά προσφέρει ΄λίγο'.

Αν επιθυμείς να συνεχίσεις το θηλασμό και η μικρή σου ανταποκρίνεται θα μπορούσες να το κάνεις, χωρίς ίσως να μπείς σε διαδικασία επαναγαλακτισμού. Έτσι κι αλλιώς το παιδί προφανώς τρώει ήδη στερεές και άρα δεν έχεις μπροστά σου το στοίχημα του 'αποκλειστικού θηλασμού'.

Υποθέτω (όχι ότι το ξέρω κιόλας) πως αν πράγματι το γάλα σου φτάνει για 1 γεύμα την ημέρα, αν θηλάσεις συχνότερα και η μικρή συνεργάζεται θα αυξηθεί και πιθανότατα σε λίγο καιρό θα μπορέσεις να καλύψεις πάλι τις ανάγκες της.

Πάντως δεν είναι 'δική σου αδυναμία' να θες να προσφέρεις το καλύτερο στο παιδί σου :wink: Τιμή σου και καμάρι σου είναι -άσχετα αν θα τα ακούσεις από τον περίγυρό σου.

Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Να καταφέρναμε να αυξήσουμε τους θηλασμούς χωρίς το θήλαστρο θα ήταν ιδανικό, αλλά δυστυχώς η μικρή δεν συνεργάζεται και πολύ... Ακόμα από όταν θηλάζαμε αποκλειστικά, βαριόταν εύκολα και κυριολεκτικά σηκωνόταν και έφευγε. Είναι γεμάτο ενέργεια το παιδί μου...Μόνο πριν τον ύπνο τη καταφέρνω καμία φορά να καθίσει στο στήθος με ηρεμία...

Θα το παλέψουμε και θα δούμε...Πάντως σ`ευχαριστούμε και οι δυο μας :)

7GbDp3.png

εχω την εντυπωση οτι το ανοσοποιητικο ειναι ωριμο γυρω στα 2...9 μηνων μου φαινεται πολυ μικρο ακομα...:confused:

καθε θηλασμος εχει νοημα , οχι μονο το ιδιο το γαλα, αλλα κι η επαφη με το σωμα της μαμας....συναισθηματικη τροφη, αν το θες:)

Καλησπέρα,

συγνώμη για το οφ τόπικ, αλλά μήπως γνωρίζετε η Αγλαϊα γιατί δεν δεχεται μηνύματα προσωπικά;

Ευχαριστώ και πάλι συγνωμη

Διαφημίσεις