Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θανατος εμβρυου μετα απο καισαρικη

Recommended Posts

Γονιμότητα: Βρέφος απεβίωσε στην Ιρλανδία μετά από δύσκολη καισαρική τομή!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 20:28

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη στην Ιρλανδία, ο θάνατος ενός κοριτσιού βρέφους το οποίο γεννήθηκε μετά από καισαρική τομή.

Η μητέρα προσήλθε σε τοκετό σε νοσοκομείο του Δουβλίνου στις 20 Αυγούστου 2009. Η εγκυμοσύνη της ήταν χωρίς προβλήματα. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο γιατρός διέγνωσε ανεπαρκή πρόοδο στην εξέλιξη του τοκετού και, γι αυτό, αποφάσισε να προχωρήσει σε καισαρική τομή.

Η καισαρική τομή ήταν δύσκολη, επειδή το κεφάλι του μωρού είχε κατεβεί βαθιά μέσα στη λεκάνη της γυναίκας, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν από το γιατρό επανειλημμένες και δυναμικές προσπάθειες ώστε να γεννηθεί το μωρό από την καισαρική τομή. Για την απεμπέδωση του κεφαλιού από τη λεκάνη, απαιτήθηκε συνδρομή και βοηθού, ο οποίος ωθούσε το κεφάλι προς τα πάνω διαμέσου του κόλπου της γυναίκας.

Το μωρό γεννήθηκε σε κακή κατάσταση και απεβίωσε την επόμενη μέρα. Ο ιατροδικαστής διέγνωσε ως αιτία θανάτου, τραύματα του κρανίου και του εγκεφάλου, ως αποτέλεσμα του δύσκολου τοκετού και των χειρισμών κατά την εκτέλεση της καισαρικής τομής.

Αν και η καισαρική τομή είναι μια γενικά ασφαλής επέμβαση, δεν παύει να ενέχει κινδύνους για το έμβρυο καθώς και για τη γυναίκα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την καισαρική τομή που εκτελείται σε γυναίκα που είναι ήδη σε τοκετό για αρκετές ώρες.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η καισαρική τομή, που στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής, δεν είναι πανάκεια, και ότι η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται μόνο για τους σωστούς ιατρικούς λόγους. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές καισαρικές τομές σε προχωρημένο τοκετό μπορούν να αποφευχθούν, αν ο μαιευτήρας είναι έμπειρος στη χρήση ειδικών κολπικών εργαλείων όπως η βεντούζα και οι εμβρυουλκοί

Διαφημίσεις

εγω εκανα 3 φυσικους τοκετους χωρις επισκληριδιο.παντωςνα ξερεις οτι υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις θανατου βρεφους ακομα κ μετα απο φυσικη γεννα.δεν ειναι μονο η καισαρικη.ειναι αυτο που λενε μη σου τυχει...:confused:

παντως δε χρειαζεται να τρομοκρατουμε εγκυουλες...η καισαρικη σε πολλες περιτπωσεις αποδειχθηκε σωτηρια οταν μητερα η βρεφος κινδυνευαν στον τοκετο!προφανως ο γιατρος που εκανε την καισαρικη ηταν κομπογιαννιτης!

ξερω περιπτωση που μεγαλο μωρο ''σφηνωσε'' στον κολπο και ειχε ασχημη καταληξη.αλλα αυτος ο γιατρος δεν ειδε οτι το μωρο εμπεδωθηκε?μια βεντουζα κατι που να βοηθουσε τελος παντον?κριμα στο μωρακι που χαθηκε και στην μανουλα που εχει μια αδεια αγκαλια!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

εγω εκανα 3 φυσικους τοκετους χωρις επισκληριδιο.παντωςνα ξερεις οτι υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις θανατου βρεφους ακομα κ μετα απο φυσικη γεννα.δεν ειναι μονο η καισαρικη.ειναι αυτο που λενε μη σου τυχει...:confused:

παντως δε χρειαζεται να τρομοκρατουμε εγκυουλες...η καισαρικη σε πολλες περιτπωσεις αποδειχθηκε σωτηρια οταν μητερα η βρεφος κινδυνευαν στον τοκετο!προφανως ο γιατρος που εκανε την καισαρικη ηταν κομπογιαννιτης!

αυτο!

Διαφημίσεις

ακριβως το ιδιο συνεβη και σε μενα στην γεννα του αγοριου μου... ειχε κανει πληρη εμπεδωση της κεφαλης μετα απο τοσες ωρες... δεν τον βγαλανε με δυσκολια αλλα με πολυ λεπτους χειρισμους και γρηγορους μπορω να πω γιατι ηταν προωρος 34 εβδομαδων... βεβαια δεν εζησε το μωρακι μας αλλα εφυγε απο ασχετους λογους... παντως ειναι δυσκολα να βγει το μωρο αν εχει σφηνωσει... και αν ειναι και ο γιατρος αχρηστος... τοτε ο Θεος να σε φυλαει!

κριμα για το μωρακι... κριμα για τη αδεια αγκαλια της μανουλας!:cry:

εμενα ο γιατρος μου το εσωσε το μωρακι μου κανοντας μου καισαρικη τομη,ξεραμε οτι υπηρχε η περιπτωση της καισαρικης αλλα ξεκινησαμε για φυσιολογικο.μετα απο 8 ωρες στους πονους δεν ειχα καθολου διαστολη και ετσι αποφασισε να παμε για καισαρικη καθως ειχα ολιγαμνιο και το μωρο ειχε στεγνωσει τελειως.ο γιατρος μου ειπε χαρακτηριστικα δεν υπαρχει σταγονα.ναναι καλα που εφερε στο κοσμο το μωρακι μου σωο και να μη βρεθει αλλη μανουλα στη θεση της κοπελας,ναναι καλα εκει που ειναι το αγγελουδακι και να χαρισει στη μανουλα του ενα αδερφακι χωρις επιπλοκες αυτη τη φορα.

qcKmp2.png

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές καισαρικές τομές σε προχωρημένο τοκετό μπορούν να αποφευχθούν, αν ο μαιευτήρας είναι έμπειρος στη χρήση ειδικών κολπικών εργαλείων όπως η βεντούζα και οι εμβρυουλκοί

δεσποινα (δε ξερω αν αυτο το quote ειναι δικο σου ή του αρθρου, αλλα απο ο,τι γνωριζω η βεντουζα και ο εμβρυουλκος εχουν κατηγορηθει για πολλα....πιο πολλα απο ο,τι οι καισαρικες...

Διαφημίσεις

και εγω στο τριτο κατεληξα στην κτ με 24ωρες πονων και,ειχα φτασει και 7-8διαστολη ενιωθα οτι θα γεννιωταν αν με αφηναν το ειχα πει κιολας ομως δεν ειχαμε παλμους το μωρο πανω απο 54-90το πολυ δεν ανεβαινε οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να το γεννησω φσ.ομως δεν ειχε εμπεδωθει.τι να λεμε τωρα κριμα στην μανουλα και στο αγγελουδακι!!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

δεν έχω λόγια....

οι εγκυούλες μην τα διαβάζετε αυτά

(φίλη ιανουάριος 2010, επειδή έχω διαβάσει κ τις δύο ιστορίες σου, και εμένα με σκοτώνει η υπογραφή σου, αλλά κ το τικεράκι σου για τον Δημητράκη σου! Εύχομαι σύντομα να μας πεις για νέα εγκυμοσύνη....)

δεσποινα (δε ξερω αν αυτο το quote ειναι δικο σου ή του αρθρου, αλλα απο ο,τι γνωριζω η βεντουζα και ο εμβρυουλκος εχουν κατηγορηθει για πολλα....πιο πολλα απο ο,τι οι καισαρικες...

ολο το κειμενο ειναι οπως το βρηκα στο zougla.gr

δεν έχω λόγια....

οι εγκυούλες μην τα διαβάζετε αυτά

(φίλη ιανουάριος 2010, επειδή έχω διαβάσει κ τις δύο ιστορίες σου, και εμένα με σκοτώνει η υπογραφή σου, αλλά κ το τικεράκι σου για τον Δημητράκη σου! Εύχομαι σύντομα να μας πεις για νέα εγκυμοσύνη....)

συγνωμη κοριτσια αλλα ειναι κομματι της ζωης μου το αγορακι μου... ειναι το παρελθον μου και το παρον μου... οσο για το μελλον... θελω απλα να ξεκουραστω...αυτα! και παλι συγνωμη για το οφ τοπικ! ευχαριστω...

Διαφημίσεις

αυτη η υπογραφη σου ρε κοριτσακι μου με σκοτωνει :(

Θα συμφωνήσω απόλυτα, μόλις τώρα διάβασα το μήνυμα και δε μπορώ να σταματήσω το κλάμα.............

• 1 year later...

Εγω κατεληξα σε καισαρικη μετα απο 7 ωρες προσπαθειων για φ.τοκετο γιατι το μωρο ειχε εμπεδωθει και σφηνωσει.Δυσαναλογια λεκανης μητερας και μωρου.Εχοντας επισκληριδιο αισθανθηκα που ξεσφηνωσε ο γιατρος το κεφαλακι του μωρου απ τα κοκαλα της πυελου μου..Κι απεκτησα εναν γερο παιδαρο 4600γρ,60εκ!

εκει που ημουν, και που με βλεπω να ξαναπηγαινω, γνωστη μου με το μωρο αναποδα το κεφαλι στο στομαχι δηλαδη προγραμματιστηκε για καισαρικη, αλλα εσπασαν τα νερα το παιδι ειχε εμπεδωθει για τα καλα η καισαρικη ηταν ρισκο ε! και γεννησε με ποδαλικο τοκετο την μπεμπα και χωρις επισκληριδιο