Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλακάκια κουζίνας

Recommended Posts

Για να απαντήσουν όσες-οι "το'χουν" με τη διακόσμηση:

τα πλακάκια της κουζίνας (αυτά που είναι ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω ντουλάπια) με τί πρέπει να ταιριάζουν?

Με τον πάγκο (μπεζ με πιο σκούρες πιτσίλες)?

Με τα ντουλάπια (πάνω--->λάκα μπορντώ ματ, κάτω ---> δρυς ανοιχτο)?

Με το πάτωμα (μάρμαρο γκρι-άσπρο)?

Έχω φάει κόλλημα με κάτι γυάλινες ψηφίδες ασπρογκρί αλλά όσους έχω ρωτήσει μου λένε ότι πλακάκια διαλέγεις με βάση το χρώμα του πάγκου.

Εσείς τί λέτε?

Διαφημίσεις

Εγω παλι εκανα το αντιθετο απο αυτο που μου λεγανε (να ταιριαζει ο παγκος με τα πλακακια) και δεν το μετανιωσα.με ανοιχτο ξυλο στα ντουλαπια και μπεζ παγκο, εκανα σοκολά σκουρο πλακακια και εκανε τελεια αντιθεση.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Βασικά θα σου πρότεινα να φανταστείς την κουζίνα σου, κάνοντας 4 βήματα πίσω.

Εγώ προσωπικά έβαλα βέγγε στα ντουλάπια πάνω-κάτω, πάγκο σε ζαχαρί χρώμα και πλακάκια ανάμεσα έβαλα 2 αποχρώσεις μία προς το σκούρο κόκκινο και μία προς το σκούρο πορτοκαλλί σε σκακιέρα με σκούρο καφέ αρμό. Βέβαια παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχω σαλοκουζίνα και ο υπόλοιπος χώρος έχει χρώματα βέγγε και κόκκινα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως , μην ακούς τι θα σου προτείνει το μαγαζί , εγώ , η μαμά σου κλπ. Τη νέα σου κουζίνα θα τη βλέπεις για πολλά χρόνια και θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις με βάση τι θέλεις εσύ να κοιτάς και όχι τι σου λένε οι άλλοι ότι "ταιριάζει" ή "κάνει ωραία αντίθεση"...

Με το καλό!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Καλημέρα. Με το καλό η καινούρια κουζίνα !!!

Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε κάτι πιο σκούρο σε απόχρωση μεταξύ πάγκου κουζίνας και ντουλαπιών κι αν λες πως έχεις φάει κόλλημα με την ψηφίδα, τότε πολύ καλά θα κάνεις να το τολμήσεις !

Από την στιγμή που και το μάρμαρο κάτω δεν είναι πολύ σκούρο, τότε το απότελεσμα δεν θα κλείνει το μάτι, που λέμε.

Επίσης, παίζει ρόλο και το εάν έχεις ενιαίο χώρο κουζίνα-σαλόνι, οπότε κάτι που να γυαλίζει διακριτικά (όπως η ψηφίδα) σίγουρα θα χτυπάει όμορφα στο μάτι...όχι τελικά το ανοιχτόχρωμο ανάμεσα μου κάνει σε λίγο πιο "συντηρητική" λύση και από ότι φαίνεται η κουζίνα σου πρέπει να είναι σε πιο μοντέρνους τόνους !!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

ναι ναι! εχω κανει σπουδες στη διακοσμηση και απο τη λιγη εμπειρια μου,και γω συμφωνω να κανεις μια εντυπωσιακη αντιθεση. οχι κατι ασχετο αλλα σιγουρα να χτυπαει στο ματι. το να ταιριαζει με τον παγκο ειναι καλο αλλα κλασικο.

αυτο που λες με τις ψηφιδες ειναι πολυ ωραιο αλλα εγω θα σκεφτομουν το καθαρισμα. Δεν ειμαι σιγουρη οτι θαναι ευκολο τοση λεπτομερια

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Αν τα πλακάκια σου ταιριάζουν με τον πάγκο είναι πιο κλασσικό αλλά είναι και πιο ασφαλής σαν λύση.

Αν η κουζίνα σου ήταν μονόχρωμη θα σου πρότεινα την αντίθεση αλλά σαν πολλά χρώματα να μπήκαν στη μέση και μήπως σε μπερδεύουν.

Βγάλε μια φωτο αν την έχεις περάσει....

δεν υπάρχει κανόνας. Επειδή όμως αυτά που περιγράφεις έχουν ήδη τέσσερα χρώματα (μπορντω - μπέζ -πιτσίλες -άσπρο-γκρί) προσπάθησε να μην προσθέσεις άλλα δύο! Επίσης οι μικρές ψηφίδες κάνουν το αποτέλεσμα "φλύαρο" Εγώ θα διάλεγα κάτι μονόχρωμο ουδέτερο και διακριτικό οποσδήποτε με μεγάλο πλακάκι. (μάλλον μπέζ)

ssttaa

H κουζίνα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, τέλη Δεκέμβρη την περιμένουμε.

Έψαξα στο internet και βρήκα κάποια που πλησιάζει πολύ, μόνο που στη δικιά μας θα είναι τα πάνω ντουλάπια μπορντώ και τα κάτω δρυς ανοιχτο:

brio.jpg

Ο πάγκος μοιάζει με αυτόν:

sandbeige.jpg

Να πω επίσης ότι η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, σχηματίζοντας Γ.

Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός και το πάτωμα μάρμαρο άσπρο με αχνά γκρι νερά.

Ευχαριστώ πολύ όσες έχουν απαντήσει :D

Διαφημίσεις

Πάντως αυτό που έχει μπει στη κουζίνα της φωτο δεν είναι πλακάκι είναι μονοκόματο και είναι τέλειο! Ο χρωματικός συνδιασμός περίεργος αλλά μου αρέσει. Πολύ δροσερό χρώμα και φωτίζει. Μήπως να έκανες κάτι παρόμοιο?

ssttaa

Ναι αλλα τί είναι???

Τυχαία βρήκα την φωτογραφία, για να σας δείξω πώς περίπου θα είναι η κουζίνα.

Πάντως η ψηφίδα που λέω έχει το ίδιο χρώμα με αυτό το ενιαίο που φαίνεται πάνω.

Αυτό μπορεί να είναι βακελίτης, corian, ακόμα και κρύσταλλο χοντρό. Η βασική του ιδέα είναι ότι μοιάζει σαν νερό όπου επιπλέουν τα ντουλάπια.(όχι δεν έχω πάρει ληγμένα, εμένα έτσι μου φαίνεται) Δεν νομίζω η ψηφίδα να πλησιάσει το αποτέλεσμα. Είναι σαν να είδες ένα ωραίο παντελόνι και να θέλεις να ράψεις ίδιο αλλά αντί για καμπαρντίνε ύφασμα να βάλεις δαντέλα! γνώμη μου...

ssttaa

Όταν η κουζίνα έχει έντονα χρώματα όπως η δικιά σου τότε καλο ειναι το πλακακι να είναι πιο παλ σε ουδέτερο χρώμα και να ταιριάζει με το σύνολο,

το ασπρο - γκρι ταιριάζει και η ψηφίδα επίσης είναι ωραία .και θα δείξει και ωραία με τα ίνοξ στοιχειά της κουζίνας σου , ψυγείο, απορροφητήρας,κουζίνα !!!!!!

το να ταιριάζει με τον πάγκο δεν ειναι απαραίτητο αρκει να δένει με το σύνολο του χώρου σου.

καλησπερα,τα πλακακια ειναι παντα ο ενδιαμεσος αναμεσα σε ντουλαπια κ παγκο.υπαρχουν 2περιπτωσεις,η μια ειναι διαλεγεις κατι(πλακακι,ψηφιδα,γυαλλι κτλ)ωστε να συνδιαζει αυτα τα δυο κ η δευτερη βαζεις καποιο υλικο που ειναι αυτονομο απο τα αλλα δυο.

υπαρχουν πολλα υλικα,ευκολη λυση ειναι γυαλλι σε ματ υφη(ωστε να μην εχεις το θεμα της καθαριοτητας).επισης αν δεν θες πλακακι μπορεις να κανεις τεχνοτροπια με ειδικη βαφη οπου θα ειναι μια ενιαια επιφανεια(μεγαλωνει ετσι η κουζινα) κ στο ματι θα δειχνει κατι σε βιομηχανικο στυλ!γενικα τα υλικα πλεον ειναι πολλα οποτε σιγουρα κατι θα βρεις!!!καλη επιτυχια!

υ.σ.σαν την βαφη στον τοιχο που δειχνει η φωτο σου χωρις το γυαλλι!(το περνανε με ενα ματ βερνκι κ ετσι μπορεις να το καθαρισεις αφοβα)

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αυτό το κομμάτι μεταξύ πάγκου και πάνω ντουλαπιών το λένε συνήθως "καθρέφτη". Το κύριο ελλάτωμα που έβλεπα πάντα σε αυτό το σημείο στα διάφορα σπίτια είναι οτι ο πλακάς έκανε ατέλειες και όταν φωτίζονται τα πλακάκια από πάνω (από τα φώτα που συνήθως βάζεις κάτω από το κρεμαστό ντουλάπι) φαινόταν άσχημα η ευθυγράμιση των αρμών. Στο σπίτι μου διάλεξα ριγέ πλακάκια 30χ60 εκατοστά και τα έβαλα όρθια (να μην υπάρχει οριζόντιος αρμός, ενώ ο κάθετος μπερδέυεται με τις ρίγες). Οι περισσότεροι νομίζουν οτι έχω βάλει ταπετσαρία...

KITCHENAPRIL2006020.jpg

Αυτό μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε πλακάκι του οποίου η μία διάσταση είναι ίσα με το ύψος του "καθρέφτη" σου. Πάντως η ψηφίδα μπορεί να είναι όμορφη, αλλά πιστεύω οτι θα είναι πολύ ζόρικη στο καθάρισμα...

Ναι αλλα τί είναι???

Τυχαία βρήκα την φωτογραφία, για να σας δείξω πώς περίπου θα είναι η κουζίνα.

Πάντως η ψηφίδα που λέω έχει το ίδιο χρώμα με αυτό το ενιαίο που φαίνεται πάνω.

ειναι κρυσταλλο χρωματισμενο....δε το συνιστω....δεν θα ειναι ελεγχομενη η κατασταση μεταξυ τοιχου και κρυσταλλου και θα εχεις θεμα με μουχλες, υγρασιες και βρωμιες....

εντυπωσιακο μεν, μη πρακτικο δε....

Εγώ θα εβαζα γκρι με τίποτα ίδια απόχρωση μετον πάγκο.όχι σκούρο όμως. Τέτοιο γκρι που θα μοιάζει με τα ινοχ που θα έχεις γρ αλλιώς προσοχή θα έχεις πολυχρωμια.

Κ δικιά μου άποψη δεν θα εβαζα πάγκο ίδιο χρωμα με την βάση της κουζίνας.

Δρυ έχει η κούκλας μου με πλακακι γκρι ανοιχτό κ δείχνει πολύ ωραία διακριτική. Μια θεία έχει πλακακι ίδιο με το πορτακι (που σ@@@α το βρήκε?) χαλί σκέτο.

αν ειναι η κουζινα σου σαν τη φωτο τοτε ναι βαλε κατι απαλο διακριτικο και φωτεινο. δε ξερω τι ποσο διαθετεις αλλα εχω δει σε μια φιλη σε αυτο το σημειο εχει βαλει βιτρο. σιγκεκριμενα ενα απαλο χρωμα με ενα λεπτο σχεδιο χωρις να γεμιζει το χωρο και καταληγει ολο αυτο στο σημειο που ενωνοντε η 2 πλευρες της κουζινας. (εχει τοιχο και παραθυρο) φαντασου λοιπον στο μηκος του παγκου υπαχει στην ουσια ενα κλαδι λεπτο και καταληγει στη γωνια που ελεγα σε δεντρο.Το ιδιο μπορεις νακανεις και το ''χ'' δεντρο η κατι αλλο να ειναι στο τελος του παγκου στη μια πλευρα που φαινετε απτο σαλονι που ισως εχεις τοιχο (ανδεν ειναι εκει το ψυγειο)

1-2-3MPOMPIRES!!!

Tελικά θα βάλουμε πλακάκια μεγάλου μεγέθους, ορθογώνια σε ανοιχτό μπεζ χρώμα.

Οι ψηφίδες κοστίζουν πολύ περισσότερο και, όπως γράψατε κι εσείς, έχουν μία σχετική δυσκολία στο καθάρισμα. Οπότε....

Θα ανεβάσω φωτογραφίες όταν ετοιμαστεί η κουζίνα!

Σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια :-D

Για να απαντήσουν όσες-οι "το'χουν" με τη διακόσμηση:

τα πλακάκια της κουζίνας (αυτά που είναι ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω ντουλάπια) με τί πρέπει να ταιριάζουν?

Με τον πάγκο (μπεζ με πιο σκούρες πιτσίλες)?

Με τα ντουλάπια (πάνω--->λάκα μπορντώ ματ, κάτω ---> δρυς ανοιχτο)?

Με το πάτωμα (μάρμαρο γκρι-άσπρο)?

Έχω φάει κόλλημα με κάτι γυάλινες ψηφίδες ασπρογκρί αλλά όσους έχω ρωτήσει μου λένε ότι πλακάκια διαλέγεις με βάση το χρώμα του πάγκου.

Εσείς τί λέτε?

:?:-?:? Tί είναι τούτο πάλι;;;;

Π.χ. εμάς τα ντουλάπια είναι σκούρο καφέ και το πλακάκι μας είναι σκούρα μπορντώ ψηφίδα και δένει τέλεια!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png