Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλυντήριο ρούχων που ζυγίζει...

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου πλυντηρίου ρούχων. Πιο συγκεκριμένα θέλω ένα χωρητικότητας 8 κιλών μάρκας Bosch για να το κάνω στήλη με το στεγνωτήριο που έχω ίδιας μάρκας. Κάποιο μοντέλο (πιο ακριβό ομολογουμένως) ζυγίζει τα ρούχα και χρησιμοποιεί το αντίστοιχο νερό (σου προτείνει και δόση απορρυπαντικού μάλιστα), κάνοντας έτσι μεγαλύτερη οικονομία. Αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο? Μήπως είναι πιο ευαίσθητο και χαλάει πιο εύκολα? Γιατί φαντάζομαι άμα χαλάσει θα είναι ακριβή η επισκευή του...

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας!

Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου πλυντηρίου ρούχων. Πιο συγκεκριμένα θέλω ένα χωρητικότητας 8 κιλών μάρκας Bosch για να το κάνω στήλη με το στεγνωτήριο που έχω ίδιας μάρκας. Κάποιο μοντέλο (πιο ακριβό ομολογουμένως) ζυγίζει τα ρούχα και χρησιμοποιεί το αντίστοιχο νερό (σου προτείνει και δόση απορρυπαντικού μάλιστα), κάνοντας έτσι μεγαλύτερη οικονομία. Αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο? Μήπως είναι πιο ευαίσθητο και χαλάει πιο εύκολα? Γιατί φαντάζομαι άμα χαλάσει θα είναι ακριβή η επισκευή του...

Ποιά είναι η γνώμη σας?

κατ'αρχην ολα τα πλυντηρια ανεξαρτητου μαρκας ζυγιζουν την ποσοτητα των ρουχων. το συγκεκριμεννο στο οποιο αναφερεσαι σου δειχνει σε οθονη ενδειξεις μεγιστου φορτιου ανα προγραμμα κ κανονικα ποσο ζυγιζουν τα ρουχα που εχεις βαλει. η προταση φορτωσης εξυπηρετει απο την αποψη οτι κανεις ποτε δεν γεμιζζει σωστα το πλυντηριο δλδ π.χ. 8 κιλα πλενει στο προγ.για ανθεκτικα κ χρωματιστα στα αλλα προγραμματα τα ρουχα πρεπει να ειναι λιγοτερα π.χ για να μην δημιουργειται θορυβος κατα το στυψιμο. χρησιμη ειναι η ενδειξη ποσοτητας απορ. γτ οι ελληνιδες εχουν την ταση να βαζουν οση σκονη χωραει κ αλλη τοση!!!!!.....οικονομα κοριτσια δεν καθαριζουν καλυτερα τα ρουχα αμα ριξετε ενα τονο απορ, αντιθετως αφηνετε πανω μια γλιτσα.:P:p:p:p

το οτι εχεις στεγνωτηριο bosch δεν σημαινει οτι πρεπει να παρεις κ ιδια μαρκα πλυντηριο.

οτι αλλο θελετε ανοιξαμε κ σας περιμενουμε (πλακα κανω εχω κεφια..)

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Για να τα κάνω κολώνα πρέπει να είναι το ίδιο, πήρα στη Μπος και ρώτησα, γιατί είναι διαφορετικό το εξάρτημα - συνδετικό. Απορρυπαντικό πολύ δε βάζω πάντως...νομίζω δηλαδή!;):D

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Για να τα κάνω κολώνα πρέπει να είναι το ίδιο, πήρα στη Μπος και ρώτησα, γιατί είναι διαφορετικό το εξάρτημα - συνδετικό. Απορρυπαντικό πολύ δε βάζω πάντως...νομίζω δηλαδή!;):D

το συνδετικο δεν ειναι 100% απαραιτητο χρησιμευει μονο το συρταρι που εχει για να ακουμπας την λεκανη οταν βγαζεις τα ρουχα.κ γω στεγνωτηριο bosch εχω αλλα αλλη μαρκα ρουχων μην φοβασαι παντως δεν πεφτει.

αυτα χωρις να θελω να πω οτι το bosch:!: δεν ειναι καλο ρουχων αντιθετως το συγκεκριμενο ειναι απο τα καλυτερα.:!::!::!:

το συνδετικο δεν ειναι 100% απαραιτητο χρησιμευει μονο το συρταρι που εχει για να ακουμπας την λεκανη οταν βγαζεις τα ρουχα.κ γω στεγνωτηριο bosch εχω αλλα αλλη μαρκα ρουχων μην φοβασαι παντως δεν πεφτει.

αυτα χωρις να θελω να πω οτι το bosch:!: δεν ειναι καλο ρουχων αντιθετως το συγκεκριμενο ειναι απο τα καλυτερα.:!::!::!:

Αααα, δεν είναι απαραίτητο το συνδετικό για να τα βάλεις το ένα πάνω στο άλλο? Ξέρεις για πιο μοντέλο πλυντήριου μιλάω (WAS24720GR)?

Διαφημίσεις

Eπειδή κι εγώ το στεγνωτήριό μου το έχω πάνω απο το πλυντήριο (κολώνα)

καλό θα ήταν να είναι ίδιας μάρκας και ΣΥΜΒΑΤΟ

στο "συνδετικό" πλυντηρίου-στεγνωτηρίου

γιατί εκεί πάνω ΘΑ ΒΙΔΩΘΟΥΝ τα ποδαράκια του στεγνωτηρίου!!!

Αλλιώς είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να πέσει το στεγνωτήριο

απο τους κραδασμούς του πλυντηρίου

(την ώρα του στυψίματος!!)

Εαν δεις πως κουνιέται το στεγνωτήριο την ώρα που στίβει το πλυντήριο λες:

"Παναγία μου, τώρα θα πέσει όλο μαζί έτσι όπως είναι" :shock:

Οσο για το "ζύγισμα"

προσωπικά είμαι της άποψης:

όσο πιο απλό είναι, τόσο λιγότερους μπελάδες έχεις!

Το δικό μου πλυντήριο SIEMENS δεν "ζυγίζει" (μοντέλο του 2006)

και δεν έχω κανένα πρόβλήμα

ενώ της μαμάς μου που πήρε ένα LG (μοντέλο του 2009)

όλα φούλ ηλεκτρονικά

"ζυγίζει"

και όλο προβλήματα της δημιουργεί....:?

Έχω siemens το 8 κιλο που ζυγίζει του 07....

Δεν το διάλεξα εγώ, μέγα λάθος, αν και πάλι αγόραζα θα έπαιρνα κάποιας άλλης εταιρείας ίσως με ολόκληρο και μισό πρόγραμμα πλύσης. Άσε που έχει υποχρεωτικό τον κύκλο του μαλακτικού ενώ δεν χρησιμοποιώ συνήθως.

Το θέμα μου είναι ότι μάλλον ζυγίζει αλαντάλων. Δηλαδή αν βάλω τα ρούχα μέσα τίγκα και μετά το ανοίξω μου δείχνει 0% βάρος σαν να είναι άδειο.Έτσι την είχα πατήσει στην αρχή και μου έβγαιναν τα ρούχα σχεδόν άπλυτα! Ούτε να έχουν βραχεί κάποια καλά καλά!

Δεν είμαι ευχαριστημένη για τον ίδιο λόγο και με το πρόγραμμα για τα μάλλινα. Μου λέει 2 κιλά και κάθε φορά πλένω δύο δύο τις μπλούζες ειδάλλως ούτε που βρέχονται αν βάλω και τρίτη.

Αν βάζω λίγα ρούχα πάλι μου δείχνει ότι είναι άδειο και μου λέει το 40% της δόσης.

Νομίζω πως όσα λιγότερα ηλεκτρονικά τρικ έχει τόσο το καλύτερο καιξέρεις τι σου γίνεται.

Eγώ πάντως ειλικρινά σας μιλάω

δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύει αυτό το "ζύγισμα"!!

Μια χαρά δεν πλένουν τα πλυντήρια και χωρίς το ζύγι??..... :confused:

Γιαυτό μπήκα σε αυτό το τόπικ, μπας και καταλάβω....:?

Στην εξοικονόμηση νερού.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Αααα, δεν είναι απαραίτητο το συνδετικό για να τα βάλεις το ένα πάνω στο άλλο? Ξέρεις για πιο μοντέλο πλυντήριου μιλάω (WAS24720GR)?

Επειδή διαβάζω διάφορα σου βάζω στοίχημα ότι θες ότι μπορείς να βάλεις το πλυντήριο πάνω στο στεγνωτηριο χωρίς συνδετικό.(πουλαω συσκευές σχεδόν 10 χρόνια,χριστε μου πέρασαν τα χρόνια!!!) τώρα ΕΣΥ κανε ότι θες.αλλά κ τα πλυντήρια της Bosch ξεκινάνε κ από ποιο οικονομικές τιμές δεν χρειαζετε να ξεφυηεις κ θα πάρεις κ καλό πλυντήριο.

Σημ.μόνο τα 8κιλα είναι made in Germany τα υπόλοιπα είναι made in poland.:-P

Διαφημίσεις

εγω εχω miele και το βαζω σχεδον παντα στο προγραμμα "αυτοματο". Δε ζυγιζει με την εννοια που αναφερετε πιο πανω, αλλα προσαρμοζει την πλυση αναλογα με το βαρος που εχει μεσα...δλδ...ενω μολις ξεκιναει λεει οτι θελει 2 ωρες , μπορει να πας σε 10' και να λεει οτι θελει ακομα μια ωρα....

Επειδή διαβάζω διάφορα σου βάζω στοίχημα ότι θες ότι μπορείς να βάλεις το πλυντήριο πάνω στο στεγνωτηριο χωρίς συνδετικό.(πουλαω συσκευές σχεδόν 10 χρόνια,χριστε μου πέρασαν τα χρόνια!!!) τώρα ΕΣΥ κανε ότι θες.αλλά κ τα πλυντήρια της Bosch ξεκινάνε κ από ποιο οικονομικές τιμές δεν χρειαζετε να ξεφυηεις κ θα πάρεις κ καλό πλυντήριο.

Σημ.μόνο τα 8κιλα είναι made in Germany τα υπόλοιπα είναι made in poland.:-P

Ναι για 8κιλο μιλάω, θέλω μεγάλο (έχω 5κιλο και δε μας φτάνει πολλές φορές) και έχω και 8κιλο στεγνωτήριο. Χρήσιμη η πληροφορία περί Γερμανίας.

Nikol1981, είμαι ανάμεσα στα: WAS24421GR και WAS24720GR. Η βασική διαφορά που εντόπισα είναι ότι το 2ο ζυγίζει και κάνει πρόταση για δόση απορρυπαντικού. Δηλαδή και το 1ο ζυγίζει, αλλά απλά δεν το γράφει? Δηλαδή πλένει με νερό ανάλογα με το φορτίο? Ουφ έχω μπερδευτεί και δυστυχώς οι υπάλληλοι στα μαγαζιά δεν ξέρουν και πολλά. Κι εγώ φοβάμαι ότι το 2ο θα είναι πιο ευαίσθητο... Εσύ τί λες? Ή μήπως προτείνεις κάποιο άλλο?

Επειδή στο 1ο μου πλυντήριο τσιγκουνεύτηκα και δεν πήρα αυτό που ήθελα, και μου βγήκε μάπα, τώρα θέλω να πάρω ένα πραγματικά καλό να το ευχαριστηθώ, κι ας έχει λίγο παραπάνω... Εντάξει Μίλε δεν μπορώ να πάρω, αλλά αφού κοιτάω για Μπος, ας πάρω τουλάχιστον το καλύτερο...

Στην εξοικονόμηση νερού.

Δηλαδή σου ζυγίζει και καλά τα ρούχα που έχεις βάλει εσύ μέσα

και αναλόγως θα σου στείλει το νερό.......

Τα λέω καλά??......

Δηλαδή όσο λιγότερα ρούχα βάζεις τόσο λιγότερο νερό θα τραβήξει!.....

Eαν είναι έτσι, τότε είναι τελείως κουταμάρα

γιατί υποτίθεται οτι η σωστή οικονομία

είναι να γεμίζεις τον κάδο του πλυντηρίου

και όχι να τον βάζεις σε λειτουργία όταν είναι μισοάδειος!

Μπορεί να εξοικονομείς νερό αλλά το ρεύμα το καις το ίδιο!

Αρα είναι τελείως άχρηστη αυτή η λειτουργία!!!

Και πες οτι εγώ βάζω μέσα μπουφάν πουπουλένια που δεν ζυγίζουν πολύ

αλλά έχουν όγκο....

...τι είδους ζύγισμα θα κάνει?....

Δεν θα είναι σωστό το νερό που θα ρίξει για να το πλύνει! :?

Δηλαδή σου ζυγίζει και καλά τα ρούχα που έχεις βάλει εσύ μέσα

και αναλόγως θα σου στείλει το νερό.......

Τα λέω καλά??......

Δηλαδή όσο λιγότερα ρούχα βάζεις τόσο λιγότερο νερό θα τραβήξει!.....

Eαν είναι έτσι, τότε είναι τελείως κουταμάρα

γιατί υποτίθεται οτι η σωστή οικονομία

είναι να γεμίζεις τον κάδο του πλυντηρίου

και όχι να τον βάζεις σε λειτουργία όταν είναι μισοάδειος!

Μπορεί να εξοικονομείς νερό αλλά το ρεύμα το καις το ίδιο! :roll:

Αρα είναι τελείως άχρηστη αυτή η λειτουργία!!!

Οχι.. Ρυθμίζει και τον χρόνο πλύσης και έτσι έχεις εξοικονόμιση και στο ρεύμα..

Για παράδειγμα αν φουλάρεις το 8κιλο με ρούχα θέλει κανά 2ωρο πλύση.. Για 3 κιλά ρούχα θέλει 20'..

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Οχι.. Ρυθμίζει και τον χρόνο πλύσης και έτσι έχεις εξοικονόμιση και στο ρεύμα..

Για παράδειγμα αν φουλάρεις το 8κιλο με ρούχα θέλει κανά 2ωρο πλύση.. Για 3 κιλά ρούχα θέλει 20'..

A....έτσι πάει κι έρχεται.....

Και τι γίνεται στη περίπτωση που βάλεις ογκώδη

αλλά ελαφριά ρούχα για πλύσιμο?

A....έτσι πάει κι έρχεται......

Και τι γίνεται εαν βάλεις ογκώδη

αλλά ελαφριά ρούχα για πλύσιμο?

Ε καλά, πλυντήριο είναι, δεν είναι και ο Einstein! :lol: Σε πειράζω..;)

Με βάση το βάρος λειτουργεί, όγκο δεν υπολογίζει..

Εγώ δεν έχω τέτοιο πλυντήριο αλλά αν βάλω λίγα ρουχα μειώνω κατά πολύ τον χρόνο πλύσης.. Στο περίπου..Τώρα αν δεν είναι 3 κιλά και είναι 4, δεν θα τα βάψω και μαύρα! :lol:

Ε καλά, πλυντήριο είναι, δεν είναι και ο Einstein! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Με βάση το βάρος λειτουργεί, όγκο δεν υπολογίζει..

Εγώ δεν έχω τέτοιο πλυντήριο αλλά αν βάλω λίγα ρουχα μειώνω κατά πολύ τον χρόνο πλύσης.. Στο περίπου..Τώρα αν δεν είναι 3 κιλά και είναι 4, δεν θα τα βάψω και μαύρα! :lol:

Eγώ βλέπω τη μαμά μου

που πήρε τέτοιο πλυντήριο που ζυγίζει

οτι έχει συνέχεια προβλήματα...

Το δικό μου που είναι τελείως απλό...

τα πάει μια χαρά! :mrgreen:

Ασε που μου πλένει άψογα τα ρούχα μου

ακόμα και με "απαλά" οικολογικά απορρυπαντικά

που χρησιμοποιώ....

Anyway, έτσι είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας....

...σε λίγο θα σου βγάλουν και πλυντήριο που

θα σου τα σιδερώνει και θα σου τα διπλώνει κιόλας!! :lol:

...σε λίγο θα σου βγάλουν και πλυντήριο που

θα σου τα σιδερώνει και θα σου τα διπλώνει κιόλας!! :lol:

Πωωωωω!!! Σε λάθος εποχή γεννήθηκα!!! :lol:

Ηταν κάτι διαφημίσεις της siemens νομίζω με αυτό το θέμα..

Που έβαζε ο πιτσιρικάς τα ρούχα στο πλυντήριο και έβγαιναν σιδερωμένα και διπλωμένα..

Πετούσε τα υλικά σε μία τρύπα και έβγαινε το ταψί με το φαγητό..

Και το μοτο ήταν "we work on it"..

Αχ αχ αχ... ωραίες εποχές..

Αν και δε μπορείς να πεις, η siemens μια χαρά τα πάει στα "μαγειρέματα".. :roll: