Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πληγωμενες θηλες απο το πιπιλισμα


Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα,

Σας παρακαλω βοηθηστε με στο παραλατω θεμα.

τη μπεμπα μου ξεκινησα να τη θηλαζω ξαπλωμενη τα βραδια στο κρεββατι μου γιατι με πονουσε η πλατη. Οι θηλασμοι ηταν συχνοι και κρατουσε τη θηλη στο στομα της ως πιπιλα ενω ειχε τελειωσει με το φαγητο. Ειτε εβγαζα εγω τη θηλη απο το στομα της ειτε την αφηνε και συνεχιζε τον υπνο της, μεχρι να ξαναπεινασει μετα απο 2-3 περιπου ωρες. Τωρα που ειναι 2,5 μηνων εδω και 3 μερες θελει τη θηλη συνεχεια στο στομα της για να πιπιλιζει. Δηλαδη αφου εχει φαει (περιπου κανα 15΄) κραταει τη θηλη στο στομα καποιες φορες και για μιση και πανω ωρα.Δε δεχεται πιπιλα παρολο που προσπαθω απο τοτε που σαραντισε. Γλυφει τα χερια της αλλα δεν τα προτιμαει. Αν δεν της δωσω το στηθος μου δεν κοιμαται και κλαιει συνεχεια.Ειναι ομως σιγουρα χορτατη.

Το κακο ειναι οτι οι θηλες μου εχουν αρχισει να πληγωνονται και ανησυχω μηπως δεν μπορω να τη θηλασω.

Σκεφτομαι να παρω ψευδοθηλες κ να βγαζω το γαλα με θηλαστρο και να της δινω καποια γευματα με μπιμπερο μηπως ετσι τελικα δεχθει και την πιπιλα.

Νιωθω ομως οτι πρεπει να την ξεμαθω απο το διαρκως διαθεσιμο στηθος μου στο κρεββατι μου για να μπορεσω και γω να κοιμαμαι ανασκελα γιατι τωρα κοιμαμαι μονο στο πλαι.

Τι με συμβουλευετε;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


θα σε βοηθήσουν οι θηλές σιλικόνης, τουκάχιστον χρησιμοποίησε τις μέχρι να γίνουν καλά οι θηλές σου. Είχα δοκιμάσει ένα σωρό, και οι καλύτερες είναι .... (επιτρέπεται να το πω?) της medela

πάντως, θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να της το κόψεις το πιπίλσμα τώρα που είναι ακόμα βρεφάκι.

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς εμπειρικά να σου πω οτι το βρεφάκι σου φέρεται απολύτως φυσιολογικά. Είτε θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου, είτε για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να πιπιλίσει νομίζω οτι πρέπει να της δείξεις εμπιστοσύνη.

 

Το θήλαστρο και τα μπουκάλια μόνο να περιπλέξουν τα πράγματα μπορούν.

 

Μήπως να δοκιμάζατε άλλες στάσεις θηλασμού ή να σιγουρευόσουν οτι κάθεται σωστά στο στήθος.

Ελπίζω οι έμπειρες μαμάδες να σου απαντήσουν.

 

p.s. το καλύτερο φάρμακο για τις θηλές σου : το γάλα σου και η έκθεση στον αέρα.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν δοκίμασε άλλες στάσεις, μήπως κάπου έχετε χάσει τη σωστή θέση και δεν πιάνει καλά. Δοκίμασε να βάλεις μαξιλάρι πίσω σου για να στηρίζεις τη θέση σου ή να ανασηκώσεις λίγο και την πλάτη σου και το μωρό. Αν πιστεύεις ότι η θέση δεν είναι το πρόβλημα, τότε ίσως απλά να χρειάζεται να κάνεις υπομονή.

 

Αυτή τη φάση με το ολοήμερο πιπίλισμα την έχω περάσει τρεις φορές με τον γιο μου μέχρι σήμερα.

Η πρώτη ήταν λίγο πριν κλείσει τον 3ο μήνα. Τότε είχα ανησυχήσει και είχα θορυβηθεί ότι θα "παγιωθεί" αυτή η κατάσταση και θα γίνουμε αναγκαστικά αυτοκόλλητοι.

 

Διαβάζοντας σε διάφορα φόρουμ κατέληξα ότι ίσως είναι φάση και θα περάσει και αποφάσισα να του δώσω λίγο χρόνο. Από την πρώτη στιγμή πο το πήρα απόφαση και χαλάρωσα, μειώθηκε μάλλον η ένταση μεταξύ μας, έγινε λιγότερο απαιτητικός και θήλαζε καλύτερα, ερεθίζοντας λιγότερο τις θηλές μου. Σε 10 μέρες το είχε ξεπεράσει εντελώς και είχε γυρίσει στο κανονικό πρόγραμμά του. Α, επίσης τον καιρό της μεγάλης "ζήτησης" του πρόσφερα το στήθος πριν πεινάσει πολύ, για είναι ήρεμος και να το πιάσει καλά.

 

Όσο για τις θηλές, πίεζε λίγο να βγει γαλατάκι και άστο πάνω στη θηλή να στεγνώσει. Κάνει πολύ καλό. Και πρόσεξε και το σουτιέν που φοράς να μην τις ερεθίζει παραπάνω, αν μπορείς μείνει και λίγο χωρίς σουτιέν.

 

Καλή δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Είναι εξαιρετικό και με άμεσα αποτελέσματα το κερί της medela - για πληγωμένες θηλές. Το εφαρμόζεις και λίγο πριν θηλάσεις το ξεβγάζεις. Ανακουφίζει απίστευτα και θρέφει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...