Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι γονείς μου, η νυφη μου κι εγώ..

militsa

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Η μαμά σου μάλλον κάνει το αντίθετο απο ότι συνηθίζεται. Τεσπά, γνώμη μου είναι να πάψεις να δείχνεις τι αγοράζεις, να πάψεις να λές τι θα μαγειρέψεις να πάψεις γενικός να δίνεις αναφορά. Πες τα και ένα χεράκι στη μανούλα. Είπαμε να συμπεριφέρονται καλά στη νύφη αλλά οχι εις βάρος της κόρης.....:)

Της έχω ξεκαθαρισει κάποια πράγματα, μάλιστα έχει παραδεχτεί πως υπάρχει μια μιζέρια απο τη μεριά της αλλά θεωρεί πως μπορέι να την κάνει να αλλάξει..βέβαια σήμερα διαπίστωσα πως τα έχει μαζί μου(η μητέρα μου) με την τάση μου να μη δίνω τόσο συχνά όσο θα ήθελε. Μάλιστα της είχα ζητήσει να μου δώσει λίγο κρέας αποτη γιαγιά να το φτιάξω και όταν ήρθε σπίτι με ρωτάει <<Δυο άτομα το φάγατε όλο;;;>> Τρία της λέω μαζί με το παίδί..<<Αααα...>>απαντάει με ύφος..κι όχι τίποτε εγώ είχα δώσει στην κοπέλα ένα πιατάκι αλλά δεν το είπα στη μητέρα μου απο τα νεύρα μου. Την άφησα να ψηθεί απο τα νεύρα της..θεωρεί πως είμαι παράξενη και καθόλου γενναιοδωρη αλλά παράλληλα και ζηλιάρα..τι να ζηλέψω;;

Νομίζω ότι το χουν αυτό πολλές μανάδες να "ρίχνουν" την κόρη γιατί θεωρούν ότι είναι το ίδιο μάνα - κόρη, ότι έχουν τον ίδιο ρόλο, την ίδια θέση στην ευρύτερη οικογένεια. Έχει να κάνει πως μεγάλωσαν κι όλας, όλο να κάνουν πράγματα για τους άλλους και ο εαυτός τους τελευταίος.

Κι εμένα έτσι κάνει η μάνα μου, και μάλιστα όχι για τον αδερφό μου, αλλά για όλο το σόι του άντρα μου. Οτι πρέπει να τους φροντίζω όλους (αλλά σε υπερβολικό βαθμό), για να είμαι σωστή και να είναι όλοι ικανοποιημένοι μαζί μου.

Απλά δε τις δίνω σημασία. Της κάνω μερικές φορές το χατήρι, όσο την παλεύω κι εγώ, και έπειτα κάνω τα δικά μου. Βέβαια μετά στραβώνει και μερικές φορές τα κάνει αυτή στη θέση μου, λες και πρέπει κάποια γυναίκα από την οικογένεια μου να κάνει την υπηρέτρια.

Εγώ λέω υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, και την ψυχή μου. Αλλιώς τα βασικά. Κι ας λένε ότι θέλουν. Έτσι κι αλλιώς σιγά μη στο αναγνωρίσουν. Αν γίνεται συνέχεια θα σε θεωρούν και υποχρεωμένη να τα κάνεις.

Καλά κουράγια

Μήπως η μαμά σου έχει πολύ αδυναμία στον αδερφό σου και κατ'επέκταση και στην οικογένεια του;;;Μήπως ο αδερφός σου είναι δύσκολα οικονομικά συγκριτικά με εσένα και θέλει να τον βοηθάς έστω κι έτσι;;;

Πάντως είναι στο χέρι σου και να ξεκαθαρίσεις αλλά και να το ξεκόψεις..Και συγγνώμη κιόλας,η μαμά σου γιατί να κάνει "κηδεία με ξένα κώλυβα;;"

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς..κάποια πράγματα πρέπει να είναι αμοιβαία ή τα κάνεις επειδη το νιώθεις ρε παιδί μου..δε γουστάρω να το κάνω λες και είμαι υποχρεωμένη!! Αλλωστε ξέρω ότι κάποια στιγμή κι απο την άλλη τη μεριά θα το συμηθίσουν και θα το θεωρουν και δεδομένο!!

Μήπως η μαμά σου έχει πολύ αδυναμία στον αδερφό σου και κατ'επέκταση και στην οικογένεια του;;;Μήπως ο αδερφός σου είναι δύσκολα οικονομικά συγκριτικά με εσένα και θέλει να τον βοηθάς έστω κι έτσι;;;

Πάντως είναι στο χέρι σου και να ξεκαθαρίσεις αλλά και να το ξεκόψεις..Και συγγνώμη κιόλας,η μαμά σου γιατί να κάνει "κηδεία με ξένα κώλυβα;;"

Ε ναιιιι δεν μπορώ να πω και είναι ολοφάνερο ότι μια αδυναμία του την έχει. Με ενοχλεί λιγάκι αυτό δεν μπορώ να το κρύψω άλλωστε κι εγώ απέχω και δεν της ζητάω πολλά πολλά. Αν θέλει ξέρει που θα με βρει. Αλλά όχι να ζητάει κι απο μένα να φερθώ όπως εκείνη! Εχω κι εγώ δική μου οικογένεια να ενδιαφερθώ! Αυτό που με πείραξε πιο πολυ ήταν όταν ζήτησα απο τον αδερφό μου ένα μέρος(3-4 όχι πολλά!!) απο κάτι που είχε σε αφθονια και μάλιστα σε εξεφτελιστική τιμή και μου είπε να πάω να πάρω δικά μου..!Εν τέλει βέβαια επειδή επέμεινα με το δικό μου πλάγιο τρόπο ενέδωσε αλλά το όχι στην αρχή δεν το ξεχνώ!

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!!!

Πάντως λένε ότι δεν είναι σε καλή οικονομική κατασταση αλλά ουτε κι εμείς ειμαστε και στο κάτω κάτω δε θα κάτσουμε να ασχοληθουμε με τα οικονομικά του καθενος!! Ας έχει όσα θέλει κι ας έχω όσα θέλω!! Αλλη οικογένεια εμείς άλλη εκείνοι και δεν είμαστε υπόχρεωμένοι σε κανέναν...

Ε ναιιιι δεν μπορώ να πω και είναι ολοφάνερο ότι μια αδυναμία του την έχει. Με ενοχλεί λιγάκι αυτό δεν μπορώ να το κρύψω άλλωστε κι εγώ απέχω και δεν της ζητάω πολλά πολλά. Αν θέλει ξέρει που θα με βρει. Αλλά όχι να ζητάει κι απο μένα να φερθώ όπως εκείνη! Εχω κι εγώ δική μου οικογένεια να ενδιαφερθώ! Αυτό που με πείραξε πιο πολυ ήταν όταν ζήτησα απο τον αδερφό μου ένα μέρος(3-4 όχι πολλά!!) απο κάτι που είχε σε αφθονια και μάλιστα σε εξεφτελιστική τιμή και μου είπε να πάω να πάρω δικά μου..!Εν τέλει βέβαια επειδή επέμεινα με το δικό μου πλάγιο τρόπο ενέδωσε αλλά το όχι στην αρχή δεν το ξεχνώ!

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!!!

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις,αλλά κόψε...Για το δικό σου καλό..Η μαμά σου αν θέλει,μπορεί να βοηθά εκείνη,όχι να αναγκάζει εσένα.Θα το κάνεις όταν μπορείς και θελήσεις!!!Αναίσθητη δεν φαντάζομαι να είσαι....

Άντε μη χαλιέσαι,ρύθμισέ το γιατί απλά είναι στο χέρι σου...;)

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Διαφημίσεις

Η μαμά σου μάλλον κάνει το αντίθετο απο ότι συνηθίζεται. Τεσπά, γνώμη μου είναι να πάψεις να δείχνεις τι αγοράζεις, να πάψεις να λές τι θα μαγειρέψεις να πάψεις γενικός να δίνεις αναφορά. Πες τα και ένα χεράκι στη μανούλα. Είπαμε να συμπεριφέρονται καλά στη νύφη αλλά οχι εις βάρος της κόρης.....:)

συμφωνώ...δε γίνεται να δίνεις με το έτσι θέλω...

ο καθένας έχει το σπίτι του και την οικογένεια του...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

militsa έγραψες αυτό που σκεφτόμουν, η μητέρα σου σας αντιμετωπίζει όπως ήσασταν πριν κάνετε δική σας οικογένεια, σαν μέλη της οικογένειας των γονίων σας (με τη στενή έννοια) και περιμένει να μοιράζονται όλα (όχι κατ'ανάγκη και ισότιμα).

Αλλάζει ποτέ αυτό; θα μπορέσω εγώ να δω το παιδί μου σαν οικογενειάρχη; σαν γονιο; (ακόμα δεν τον είδαμε :D)

οι γονείς όσο και να λένε ότι τα έχουν όλα ίσα τα παιδία τους, αυτό δε γίνεται

ίσως συναισθηματικά, δεν ξέρω, αλλά πάντα κάποιο παίρνει πιο πολύ προσοχή, θες επειδή έχει πιο πολύ ανάγκη θες επειδή υπάρχει και μια αδυναμία

είναι κάπως αναπόφευκτο, άρα...βράστα

ο καθένας τραβάει το σχοινί από τη μερία του, γιατί αν δε το κάνει ο ίδιος δεν θα το κάνει κανείς

η μητέρα σου νιώθει τον αδερφό σου αδύναμο και σαν μάνα θέλει να κερδίσει για το αδύναμο παιδί της όση βοήθεια μπορεί

ο αδερφός σου μπορεί κι αυτός να νιώθει ότι χρειάζεται βοήθεια, μπορει να είναι και θέμα χαρακτήρα

εσύ έχεις τη δική σου οικογένεια και τα δικά σου προβλήματα

ο γρίφος είναι πάντα η ισορροπία

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..ήθελα πολύ να ακουσω ότι έχω δίκιο και δεν είμαι καμιά παράξενη..αν δε σας πειράζει θα ήθελα να διαγράψω κάποια μηνυματά μου για να αποφύγω κανένα δυσάρεστο..ποτέ δεν ξέρεις!!!

militsa έγραψες αυτό που σκεφτόμουν, η μητέρα σου σας αντιμετωπίζει όπως ήσασταν πριν κάνετε δική σας οικογένεια, σαν μέλη της οικογένειας των γονίων σας (με τη στενή έννοια) και περιμένει να μοιράζονται όλα (όχι κατ'ανάγκη και ισότιμα).

Αλλάζει ποτέ αυτό; θα μπορέσω εγώ να δω το παιδί μου σαν οικογενειάρχη; σαν γονιο; (ακόμα δεν τον είδαμε :D)

οι γονείς όσο και να λένε ότι τα έχουν όλα ίσα τα παιδία τους, αυτό δε γίνεται

ίσως συναισθηματικά, δεν ξέρω, αλλά πάντα κάποιο παίρνει πιο πολύ προσοχή, θες επειδή έχει πιο πολύ ανάγκη θες επειδή υπάρχει και μια αδυναμία

είναι κάπως αναπόφευκτο, άρα...βράστα

ο καθένας τραβάει το σχοινί από τη μερία του, γιατί αν δε το κάνει ο ίδιος δεν θα το κάνει κανείς

η μητέρα σου νιώθει τον αδερφό σου αδύναμο και σαν μάνα θέλει να κερδίσει για το αδύναμο παιδί της όση βοήθεια μπορεί

ο αδερφός σου μπορεί κι αυτός να νιώθει ότι χρειάζεται βοήθεια, μπορει να είναι και θέμα χαρακτήρα

εσύ έχεις τη δική σου οικογένεια και τα δικά σου προβλήματα

ο γρίφος είναι πάντα η ισορροπία

Σίγουρα αν και εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο δίκαιη γίνεται και στα δυο μου παιδιά γιατί θεωρώ πως είναι ευθυνη μου να αισθάνομαι και για τα δυο το ίδιο..απλώς το κάθε παιδί σου βγάζει την αγάπη με διαφορετικό τρόπο..ίσως να είναι κι αυτό!!

Πάντως νομιζω ότι απολαμβάνει κι ο αδερφός μου να δέχεται λίγη παραπάνω προσοχή απο τη μαμά μου. Περίμενα όμως ότι και η νύφη μου θα ενοχλουνταν απο αυτή την συμπεριφορά αλλά έχω την αίσθηση ότι την συμφέρει και της αρέσει επίσης..όλα αυτά με κάνουν να θέλω να γίνω κακιά και να μη δίνω ουτε λέπι! Το ομολογώ..:mad::(