Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσπάθεια εγκυμοσύνης & ιδιοπαθής υπέρταση

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια:Dμολις εγινα μελος κ νιωθω αρκετα χαρουμενη.ειμαι 30 χρονων κ εναν χονο παντρεμενη,πριν απο 6 μηνες διαπιστωσα οτι εχω ιδιοπαθης υπερταση,ο καρδιολογος μου ,μου ειπε οτι σε περιπτωση εγκυμοσυνης (ευχομαι να ρθει συντομα) θα πρεπει να προσεχω αρκετα,αυτο δεν με αγχωνει τοσο αλλα αν θα μπορεσω να μεινω εγκυος.Αν γνωριζετε κατι σχετικο βοηθηστε με,γιατι εχουμε ξεκινησει προσπαθειες διχως μεχρι τωρα ευτυχη καταληξη:confused:

Μ Α Ρ Ι Α

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια:Dμολις εγινα μελος κ νιωθω αρκετα χαρουμενη.ειμαι 30 χρονων κ εναν χονο παντρεμενη,πριν απο 6 μηνες εντελως τυχαια διαπιστωσα οτι εχω ιδιοπαθης υπερταση,ο καρδιολογος μου ,μου ειπε οτι σε περιπτωση εγκυμοσυνης (ευχομαι να ρθει συντομα) θα πρεπει να προσεχω αρκετα,αυτο δεν με αγχωνει τοσο αλλα αν θα μπορεσω να μεινω εγκυος.Αν γνωριζετε κατι σχετικο βοηθηστε με,γιατι εχουμε ξεκινησει προσπαθειες διχως μεχρι τωρα ευτυχη καταληξη:confused::confused::confused:

Μ Α Ρ Ι Α

καλησπερα!γιατι να μην μπορεσεις να μεινεις εγκυος κοπελα μου?η κουμπαρα μου ειναι υπερταση με πολυκυστικες ωοθηκες κ περιοδο 1 φορα το τριμηνο κι ομως συνελαβε και γεννησε φυσιολογικα δυο παιδακια!

ποσο καιρο προσπαθειτε?ξερεις φανταζομαι οτι ανα μηνα εχεις 20-25% πιθανοτητες να συλλαβεις οποτε χαλαρωσε και απλα απολαυσε τη διαδικασια!

ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα!

tt1108c2.aspx

συστηματικα προσπαθουμε το τελευταιο 3 μηνο,ισως να με εχει αγχωσει κ ο γιατρος που μου τα ειπε λιγο τραγικα κ με χει ξετιναξει σε εξετασεις σχετικα με την πιεση κ οτι σε περιπτωση εγκυμοσυνης δεν υπαρχει ποικιλια σε χαπια πιεσεως.

Μ Α Ρ Ι Α

παρε και μια 2η γνωμη, δεν εχεις να χασεις τιποτα.μην αγχωνεσαι καθολου,ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε παρα πολυ καλα!και 3 μηνες ειναι πολυ λιγος καιρος!μην το σκεφτεσαι καν!ευχομαι τα καλυτερα!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Καλημέρα και εγώ είμαι καινούριο μέλος και σε φάση γενικού ψαξίματος με σκοπό την εγκυμοσύνη!!

Διάβασα στο ίντερνετ για την υπέρταση, είναι αρκετά σοβαρή γράφουν οι γιατροί, θα πρέπει να παρακολουθείσαι στενά από τον γιατρό σου σε όλη τη διάρκεια, γιατί από τη μία θα παίρνεις φάρμακα για να την ρυθμίζεις και από την άλλη κάποια φάρμακα δεν θα ενδεικνυνται για την εγκυμοσύνη, γιατί μπορούν να βλάψουν το έμβρυο αλλά και τη μητερα. Αλλά αυτά θα τα ξέρεις σίγουρα.

Τώρα, από αυτά που έχω ακούσει: αν το σπερμοδιάγραμμα του άντρα σου είναι καλό και εσύ είσαι "καθαρή", π.χ. χωρίς πολυκυστικές κλπ και έχεις τακτική ωορρηξία, τότε είναι εύκολη δουλειά η σύλληψη!!!

Καλή σου επιτυχία

Έχω υπέρταση την οποία ρυθμίζω με φαρμακευτική αγωγή...Έχω και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών...Εκτός όμως από αυτά έχω και ένα γιο 7,5 χρονών, τον οποίο συνέλλαβα με την πρώτη ελεύθερη επαφή της ζωής μου:shock:...και μια εγκυμοσύνη με πολύ εύκολη σύλληψη πριν λίγους μήνες στα 39, η οποία δυστυχώς διακόπηκε για άλλους λόγους όμως.

Η σύλληψη δεν έχει να κάνει με την υπέρταση, έχει όμως άμεση σχέση με την εγκυμοσύνη...Θέλω να πω ότι θα πρέπει να είσαι πολύ περισσότερο προσεκτική απ'ότι θα ήσουν κάτω από άλλες συνθήκες..Φάρμακα για την υπέρταση συμβατά με την εγκυμοσύνη υπάρχουν...Θέλει διακοπή του αλατιού πάνω από όλα, όσο το δυνατόν πιο ήρεμη ζωή και πιο στενή παρακολούθηση από τον γιατρό σου. Εμένα ο δικός μου μου έλεγε χαρακτηριστικά την ατάκα "έχουν γνώση οι φύλακες".

Εγώ στον πρώτο μου γιο δεν είχα διακόψει εντελώς το αλάτι και είχα κάποιες ενδείξεις για προεκλαμψία αλλά όλα πήγαν καλά, γέννησα βέβαια λίγο νωρίτερα (36η), αλλά δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα...Αν είχα φροντίσει περισσότερο τη διατροφή και την ηρεμία μου..δεν θα είχα αντιμετωπίσει ούτε αυτό το ελάχιστο...Μη φοβάσαι τίποτα, σου εύχομαι γρήγορα μια όμορφη εγκυμοσύνη..Πειθαρχία χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά..

4iqfp2.png?nAtPrUav

• 2 weeks later...

Αχ καλη μου κοπελα, σου ευχομαι να συλλαβεις το συντομοτερο και να αποκτησεις οσα μωρακια εχεις ονειρευτει!

Μην αγχωνεσαι ομως καθολου!Οσο σε πιανει αγχος ειναι κακο για ολα και για τη συλληψη και για την εκβαση της κυησης!

Εγω ειμαι στην 14η εβδομαδα κυησης, με λευκωματουρια λογω προυπαρχουσας καταστασης, η κυηση μου χαρακτηριζεται ως εξαιρετικα αυξημενου κινδυνου!Εχω και πολυκυστικες και παρολαυτα συνελαβα αμεσα. Οσο για την πιεση... εγω εχω στο τσεπακι την προεκλαμψια λογω μεγαλης αποβολης λευκωματος στα ουτα, ηδη απο τωρα ποθ εκλεισα το 1ο τριμηνο, αισιοδοξω ομως οτι ολα θα πανε καλα, με αναλατη διατροφη, ξεκουραση και θετικες σκεψεις!

Σου ευχομαι τα καλυτερα και μην ανησυχεις υπερβολικα, οι γιατροι υπερβαλουν πολλες φορες αλλα η φυση φροντιζει ολες τις μανουλες!

• 2 weeks later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΓΩ ΝΕΑ ΜΕΛΟΣ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΡΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΧΩΝΕΙ ΟΜΩς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΞΕΑΓΧΩΣΤΕΜΕ.:(

• 3 months later...
καλησπερα κοριτσια:Dμολις εγινα μελος κ νιωθω αρκετα χαρουμενη.ειμαι 30 χρονων κ εναν χονο παντρεμενη,πριν απο 6 μηνες διαπιστωσα οτι εχω ιδιοπαθης υπερταση,ο καρδιολογος μου ,μου ειπε οτι σε περιπτωση εγκυμοσυνης (ευχομαι να ρθει συντομα) θα πρεπει να προσεχω αρκετα,αυτο δεν με αγχωνει τοσο αλλα αν θα μπορεσω να μεινω εγκυος.Αν γνωριζετε κατι σχετικο βοηθηστε με,γιατι εχουμε ξεκινησει προσπαθειες διχως μεχρι τωρα ευτυχη καταληξη:confused:
Μαρακι αν κ περασε ενα χρονος σχεδον απο το ποστ σου εχω να σου πω οτι ειχα το ιδιο προβλημα απο 18 χρονων.Οταν εμεινα εγκυος(η κορουλα μου ειναι 11 μηνων)ο γυναικολογος με ειχε τρομοκρατησει αλλα δεν το εβαλα κατω..εψαξα εναλλακτικες θεραπειες κ κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης εκανα ομοιοπαθητικη για το προβλημα μου κ τα πηγα περιφημα!!γεννησα χωρις προβληματα φυσιολογικα..Αν δεν εχεις μεινεις εγκυος ακομη σου ευχομαι να μεινεις κ ν ακολουθησεις τον δικο μου δρομο γιατι τα αντιυπερτασικα ειναι επικινδυνα για το εμβρυο.Την αγαπη μου κ καλο πασχα σ ολες! :P

Ζωίτσα,Ζωή μου!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΑΣΠΕΡΑ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕς ΜΕΘΟΔΟΥΣ Κ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ....:cry: