Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ!!

Recommended Posts

Καλημέρα σας ,

Διαβάζω το site και τις περιπτώσεις που γράφουν τα προβλήματα τους αρκετο καιρο και να που ήρθε η ώρα να ζητήσω και εγω τι δική σας συμβουλή.Το προβλημα μου λοιπόν έχει ως εξής.

Το 2001 χώρισα με το πρώιν συζυγο απʼτον οποίο γάμο εχουμε ένα παιδι (αγόρι) που σημέρα παει στη Πέμπτη δημοτικού και όλα αυτά τα χρονια εχω τη επιμέλεια του και μένει μαζί μου. Εβλεπε το παιδι του τις ημερες που ειχαν καθοριστεί και πολλες φορές και παραπάνω τον κρατούσε ή σε καποιες αργίες τον εδινα για το καλο του παιδιού εφʼοσον δεν ειχα κανονισει κατι εγω να περάσει τουλάχιστον ο μικρος καπως καλύτερα και όπως και γινόταν. Το 2005 ο πρωιν συζυγος ξαναπαντρευτηκε ,πράγμα που το εμαθα από το μικρό αλλα ουδέποτε ειχα και καμια απαίτηση ή την περιέργεια να ρωτήσω τον ιδιο το πρωιν σύζυγο.από το γάμο του εχει αποκτήσει ένα κοριτσακι 5 ετών σήμερα. Από τότε στην ουσία ξεκινούν τα σοβαρότερα προβλήματα. Σε δικαστήριο που εγινε για αναπροσαρμογή διατροφής το 2005 δηλώνει ψευτικη διεύθυνση κατοικίας του και δηλώνει στο συμφωνητικό την κατοικία της μητέρας του ότι διαμένει, στην συνέχεια από τότε κάθε φορά πού παίρνει το μικρό τον πάει κατευθείαν στο σπίτι της μητέρας του οπου εκει το παιδί ,διανυκτερεύει, τρώει, κανει μπανιο, παίζει στην αυλή της , κοιμάτε στο ιδιο κρεβάτι (διπλό) με τη πρωιν πεθερά μου μεχρι πρόσφατα που του έβαλε ένα μονο στο ιδιο δωμάτιο παλι, με λίγα λόγια στην ουσία εχει παραιτηθεί της επιμέλειας του παιδιού τις ημέρες που είναι να το εχει εκεινος και να περνάει μαζί του ολες τις ώρες. Πηγαίνει στη μητέρα του ως επισκέπτης κάθοντας και πίνοντας ένα καφέ ή πλένοντας το αμάξι του βλέπει οσο βλεπει το παιδί και μετά περνει τι κόρη του και φευγει και πάει στο σπιτι του μαζί με τη γυναικα του ,ο μικρός τον βλέπει να φευγει με τη κορη του και μου κάνει εμενα παραπονα γιατι με αφήνει στη γιαγιά και δεν με παίρνει και μενα μαζί σπιτι οπως την αδερφή μου. οπου να σημειώσω εδώ στο σπίτι του βάση ομολογιας του παιδιου μου εχει μονο ένα μικρό παιδικό δωμάτιο με ένα κρεβατάκι για τη κόρη του .η επαφή του παιδιου με τη συζυγο του είναι στα τυπικα μονο μερη , όπως γεια σου μικρέ καλα είσαι? Και εκεί παραμένει χωρίς τίποτα περισσοτερο. Εχω καταλαβει βέβαια ότι η γυναικά του δεν θέλει το παιδι μας στο σπίτι της γιʼαυτό και ο μικρός κάθε φορά που φευγει από μενα τα κάνει όλα στη γιαγιά του. Του ζήτησα πριν 4 χρόνια να προσπαθήσει να εντάξει το παιδι στην οικογένεια του ως και αυτό δικό του παιδί και όπως του αρμόζει ,αλλα με εγραψε κανονικα λεγοντας σαν δικαιολογία ότι ο μικρος ότι θέλει κανει και οπου θέλει παει .Σήμερα βρισκόμαστε στα δικαστήρια διότι, και εγώ πριν ένα χρόνο ξαναπαντρεύτηκα αλλα επειδή περσι δεν ήθελα να διακοψω τη σχολικη χρονια του μικρού (στην Τετάρτη δημ.) παρέμεινα στην παλιά μου οικία στον πειραιά και ο νέος συζυγος μου πηγαινοερχοταν σ/β, αργίες και με αδειες που έπαιρνε. Ετσι φεύγοντας το καλοκαιρι και αφου αγοράσαμε σπιτι στη πάτρα ,γράφω και το μικρό σχολείο εδώ για να ξεκινήσει η καινούργια χρονια στην πεμπτη δημ.

Μόλις το μαθαίνει ο πρωιν σύζυγος αυτό ξεκινάει τον πόλεμο. Τον σεπτέμβριο άμεσα ζήτησε κατεπείγουσα προσωρινή διαταγή ότι κινδυνεύει το παιδί του και το διαταράσσω ψυχικά απομακρύνοντας το από το σχολείο του και τους υπόλοιπους οικείους του και ότι δεν τον ενημέρωσα ότι επρόκειτο να μετακομίσω και ότι παρανόμησα ,και ζητούσε την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ή ρύθμιση της επικοινωνίας. Ημέρα Παρασκευή με ενημερωσαν από το πρωτοδικείο για την διαταγή που εγινε εις βάρος μου και αμέσως ημ.Δευτέρα πρωί η δικάσιμος παρουσία δικαστή.

Το εχασε αυτό το δικαστηριο , βγάζοντας απόφαση ο δικαστής ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος και οι επισκέψεις του παραμένουν σε ημέρες και ώρες ως έχουν βάση του συμφωνητικού του 2005. (κάθε τετ-Παρασκευή 4-9 μμ και την επόμενη Τετάρτη 4-9 και το δευτ.σ/κ διανυκτέρευση σε εκείνον).

Τωρα στις 30 Νοεμβρίου δικάζονται τα ασφαλιστικά της ίδιας κατεπείγουσας διαταγής που ζήτησε το σεπτέμβρη με ιδιες παλι δικαιολογιες και ότι παραπάνω τρομοκρατώ το παιδί και το ψυχαναγκαζω να είναι μαζί μου.(να σημειωθεί ότι η πρώιν πεθερά μου παραδέχτηκε ενόρκως το σεπτέμβριο ότι το παιδί κοιμάτε σπίτι της και όχι στου γιου της με τη δικαιολογια ότι είναι μεγάλη οικογένεια και μαζεύονται όλα τα εγγονια το σ/κ και τα κοιμίζει εκει. Πραγμα που δεν ισχύει βέβαια).

Στις 30 μαρτίου επίσης υπάρχει η δικάσιμος για την μόνιμη επιμελεια του παιδιού που εχει ζητήσει με άλλη αγωγή.

Και ερωτώ εγώ λοιπον ,σε ποιες περιπτώσεις πάντα βάση νόμου αφαιρείτε η επιμέλεια από τη μητέρα ,και τι προυποθέσεις πρεπει να εχει ο πατέρας για να πάρει το παιδι. Να σημειωθεί ότι σχεδον όλα τα χρόνια εγώ εργαζόμουν (ειμαι 38 τώρα),αλλα τα 3 τελευταία περίπου εχω πέσει στην ανεργία και δεν μπορώ να βρώ δουλειά. Το επισημαίνω αυτό διότι από το 2005 δεν εχω ζητήσει αναπροσαρμογή διατροφής ουδέποτε ζήτησα και για μενα την ίδια διατροφή ,πράγμα που με ειχαν νομικοί συμβουλέψει να το κάνω αλλα εγώ τον λυπήθηκα. Σήμερα είμαι κατοικος πάτρας σε ένα πολύ ωραίο και μεγάλο σπίτι , το παιδί εχει δικό του δωμάτιο με όλες τις ανεσεις εχει ήδη προσαρμοστεί στο νέο του σχολικο περιβάλλον οπου εχει κανει φίλους και εχει ξεκινήσει με του φίλους δραστηριότητες όπως μπάσκετ στην ίδια ομάδα και του αρέσει πολύ. ΚΑΙ ερωτώ πάλι , ΜΠΟΡΕΊ να μού πάρει το παιδί?

Διαφημίσεις

Μην αγχωνεσαι και καλα ξεμπερδεματα σου ευχομαι!

Οχι δεν μπορει να σου παρει το παιδι, για να γινοταν κατι τετοιο θα επρεπε να αποδειξει οτι εισαι πολυ επικιδυνη για το παιδι και συγκεκριμενα οτι εισαι χρηστης ναρκωτικων ή ψυχολογικα διαταραγμενη. Οποτε μην φοβασαι!

Και αφου εχασε το πρωτο δικαστηριο πιθανοτατα την ιδια αποφαση θα βγαλουν και στα ασφαλιστικα.

Καλη επιτυχια!Ευχομαι για το καλο του παιδιου σας να μην μεγαλωσει η κοντρα μεταξυ σας και να φτιαξουν τα πραγματα!

magionezaki μη μασας. το οτι εισαι ανεργη δεν ειναι λογος για να σου παρει το παιδι.

επειδη ξαναπαντρευτηκες και εκανες καινουργια αρχη, για αυτο τα θυμηθηκε ολα αυτα κ σε τρεχει στα δικαστηρια. καθαρα απο εγωισμο κ για εκδικηση τα κανει ολα αυτα. κανε υπομονη και αστον να χτυπιεται. ασε που μπορει να πατησει ποδι η γυναικα του πρωην σου, αν δει οτι χανονται πολλα χρηματα για τα δικαστηρια(για το συμφερον της παντα). ευτυχως που εχεις κ την καταθεση της πεθερας πως το παιδι κοιμαται στο σπιτι της.

sas efxaristw poly gia tis apantiseis sas koritsia ,alla einai mireo na anxwnomai dioti vlepw telika oti oso kalos kai na eisai me ena prwin gia to kalo tou paidiou sou panw apo ola , epeidi eixa frontisei to paidi mou na agapaei to patera tou kai panta me ta kalytera logia ,den ithela to paidi na megalwnei kai na tou katalagizei otidipote kai to exw petixei afto gia ti kali psixiki ygeia tou vlepw omws oti mou gyrnaei boumerangk kai den eprepe na eimai kali mazi tou na ekana oti ekanan kai alles pou mathenw, kai simera den tha eixe ta kotsia na me kinigaei na mou parei to paidi. AFHSTE pou mou eipe kapios oti mporei na zitisei akroasi tou paidiou kai an to paidi ,analogws se ti mera tha to vrei ....... an pei as meinw kai me to mpampa , oti yparxei tote sovaros kindinos ontws na tou ton dwsoun.egw apo ti meria mou mporw na stilw kapia koinwniki leitourgo spiti tou na apodiksw oti ontws den exei oute dwmatio sto paidi oute kan krevati kai oti ola tou ta paixnidia rouxa einai sti giagia tou.

magionezaki μη μασας. το οτι εισαι ανεργη δεν ειναι λογος για να σου παρει το παιδι.

επειδη ξαναπαντρευτηκες και εκανες καινουργια αρχη, για αυτο τα θυμηθηκε ολα αυτα κ σε τρεχει στα δικαστηρια. καθαρα απο εγωισμο κ για εκδικηση τα κανει ολα αυτα. κανε υπομονη και αστον να χτυπιεται. ασε που μπορει να πατησει ποδι η γυναικα του πρωην σου, αν δει οτι χανονται πολλα χρηματα για τα δικαστηρια(για το συμφερον της παντα). ευτυχως που εχεις κ την καταθεση της πεθερας πως το παιδι κοιμαται στο σπιτι της.

tzitzikai edw exeis dikio ,dioti kai tis 2 sxeseis pou eixa kanei ta 10 afta xronia pou eimaste xwrismenoi tis mathene meso ntentektiv kai evriske kai tilefwna tous kai zitage rantevou gia kafe me ti dikaiologia oti thelw na gnwrisw ton antrhwpo pou tha meinei isws me to paidi mou .otan emathe gia ti defteri sxesi mou itan idi pantremenos me paidi afto pou to vazeis kai parakolouthouse emena tin prwin kai den me afine na zisw ti zwi mou.h mana tou ton dikaiologei kai me katigorise sto dikastirio oti eixa kanei 2 sxeseis san na eixa kanei egklima , den tin rwtise kaneis omws pou to kserete eseis kai pws.H gynaika tou paw stoixima den kserei tipota apo afta , den tin exw gnwrisei pote oute to paidi tous.isws ekeini tha mporouse na me voithisei an ta mathene trizontas tou ta dontia ............. kai na me afine isixi tote stin oikogeneia mou.

Διαφημίσεις

Εγω θα ελεγα να μην ανακατεψεις τη συζυγο του σε ολο αυτο, το πιθανοτερο ειναι να σε βγαλει τρελη ο πρωην σου..

Μην μετανιωνεις για τη σταση σου τοσα χρονια, πολυ καλα εκανες γιατι οντως αυτο ειναι το καλυτερο για το παιδι. Κρατα την αξιοπρεπεια σου, τα δικαστηρια θα σε δικαιωσουν οποτε μην σκας. Και το παιδι νομιζω το ρωτανε με ποιον γονιο θελει να μεινει αν ειναι ανω των 12 ή 14 ετων.

Εχετε μιλησει με τον πρωην σου? Σου εξηγησε γιατι θελει να παρει το παιδι?

Απο την στιγμη που θα τον βλεπει με την ιδια συχνοτητα και αφου ξερεις οτι στην ουσια τον αφηνε στη γιαγια και απλα τον επισκεπτοταν πατα πανω σε αυτα και κραξε τον λιγο, δειξε δοντια γιατι πολυ κτημα του σε θεωρει αποτι βλεπω..