Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως φταίνε τα κιλά μου???

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να κάνω παιδί και απο διαφορες ατάκες γιατρών και μη μου χει κολλήσει οτι φταίει που είμαι χοντρούλα

έχω αρκετά παραπανήσια κιλά, γύρω στα 30, εκ των οποίων τα 10 τα απέκτησα πρόσφατα

πείτε την γνώμη σας! τι έχετε ακούσει? τι ξέρετε απο δική σας ίσως εμπειρία?

την 2η Μαη πάω διαιτολόγο...αυτο το παιδί το θέλω και θα το κάνω ότι και αν χρειαστεί!!!

νόμιζα πως τα είχα όλα μέχρι που ξεκίνησα να προσπαθώ για το ποιο σημαντικό!

.png

Διαφημίσεις

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να κάνω παιδί και απο διαφορες ατάκες γιατρών και μη μου χει κολλήσει οτι φταίει που είμαι χοντρούλα

έχω αρκετά παραπανήσια κιλά, γύρω στα 30, εκ των οποίων τα 10 τα απέκτησα πρόσφατα

πείτε την γνώμη σας! τι έχετε ακούσει? τι ξέρετε απο δική σας ίσως εμπειρία?

την 2η Μαη πάω διαιτολόγο...αυτο το παιδί το θέλω και θα το κάνω ότι και αν χρειαστεί!!!

Γεια σου gilie! Μπραβο σου για την αποφαση σου να απευθυνθεις σε διαιτολογο! Πραγματικα εχω διαβασει οτι γυναικες με Δεικτη Μαζας Σωματος ανω του 27 εχουν τριπλασιο κινδυνο να αντιπετωπισουν προβληματα υπογονιμοτητας! Ακομα και θεραπεια ν ακολουθησουν για να ενισχυσουν τη γονιμοτητα τους εχουν 60% λιγοτερες πιθανοτητες να συλλαβουν απο γυναικες που ο ΔΜΣ ειναι γυρω στο 20...Κι εγω ειχα και εχω περιττα κιλα αλλα ευτυχως τωρα που εμεινα εγκυος ειμαι ηδη μειον 7 κιλα και αυτο ειναι πολυ καλο! Κι εγω ειχα απευθυνθει σε διαιτολογο μαζι με τον αντρα μου καποιους μηνες πριν..Παντως να το κανεις αυτο που σκεφτεσαι οχι μονο για τους παραπανω λογους αλλα και για να ευχαριστηθεις περισσοτερο την εγκυμοσυνη σου και να μην δυσκολευτεις, κουραζεσαι κ.λ.π

έχω και εγώ παραπάνω κιλά και μέχρι πέρυσι δεν αποφάσιζα να κάνω παιδί γιατί είχα φτάσει τα 120 κιλά και φοβόμουν ότι θα πάθαινα κάτι άν έβαζα και άλλα. Είχα πρόβλημα με την περίοδο μου ερχόταν όποτε ήθελε......γιαυτό έκανα επέμβαση δακτυλίου και έτσι κατάφερα να χάσω 25 περίπου κιλά σε ένα χρόνο και να μείνω έγκυος σχετικά εύκολα (άσχετα που παλινδρόμησε) και τώρα ξαναέμεινα ακόμα πιο εύκολα!

Πιστεύω ότι επηρεάζει την γονιμότητα μόνο αν επηρεάζει την περίοδο. Αν δηλαδή έχεις σταθερόυς κύκλους δεν νομίζω ότι το βάρος επηρεάζει και δεν μπορείς να μείνεις έγκυος ....αλλά σίγουρα όσο παραπάνω κιλά έχεις τόσο πιο δύσκολη και καταπιεστική θα είναι η εγκυμοσύνη.

kazolina δεν σου πε δλδ ο γιατρός σου οτι έπαιξε ρόλο το οτι έχασες κιλα?

.png

kazolina δεν σου πε δλδ ο γιατρός σου οτι έπαιξε ρόλο το οτι έχασες κιλα?

να σου πω την αλήθεια πριν χάσω τα κιλά δεν προσπάθησα γιατί φοβόμουνα......αλλά σίγουρα επηρέασε το ότι αδυνάτισα αφού από εκεί που είχα περίοδο όποτε να ναι μετά είχα κανονικά κάθε 28 μέρες

Διαφημίσεις

να σου πω την αλήθεια πριν χάσω τα κιλά δεν προσπάθησα γιατί φοβόμουνα......αλλά σίγουρα επηρέασε το ότι αδυνάτισα αφού από εκεί που είχα περίοδο όποτε να ναι μετά είχα κανονικά κάθε 28 μέρες

εγώ απο μικρή πάντα είχα 32 μέρες κύκλο...

όπως και να χει θα αρχήσω δίαιτα για να αωέβει λίγο και το ψυχολογικό μου που είναι ιδιέτερα σήμερα στα πατώματα!

.png

Gilie μου όλα θα πάνε καλά. Μια φίλη μου που έχει παραπανίσια κιλά κατάφερε να κάνει 3 υπέροχα κοριτσάκια.Αρκεί να μην απογοητευτείς αυτό ήταν και το μυστικό της φίλης μου :D

Εγώ νομίζω πως αυτό, όπως κι όλα τα άλλα, παίζουν ανάλογα. Η αδερφή μου ας πούμε, όλα της τα μωρα (4) τα συνέλαβε πάνω απο 100 κιλά (ειδικά τα δυο τελευταία πολύ πάνω απο τα 100) και μάλιστα τα έπιασε στην κυριολεξία με τον αέρα!!! Μόλις τα έκανε όλα κι αποφάσισε πως δεν θέλει άλλο μωρό, χτύπησε κι ένα δακτύλιο και τώρα είναι μια κορμάρα!!! :D

Κι εγώ έχω πολλά παραπάνω κιλά αλλα δεν πιστεύω πως είναι αυτό που με καθυστερεί να κάνω μωρό. Τουλάχιστον ούτε ο γιατρός μου έχει πει κάτι τέτοιο ούτε η διατροφολόγος μου. Κι οι δυο όμως επέμεναν να χάσω πριν ξεκινήσουμε τις προσπάθειες γιατί ενδεχομένως να ταλαιπωρηθώ στην εγκυμοσύνη και στη γέννα.

Να σημειώσω πως η διατροφολόγος μου είπε πως θα με αναλάβει πάλι όταν μείνω έγκυος. Προς το παρόν, κατα τη διάρκεια της προσπάθειας, μου έχει δώσει μια σχετική συντήρηση γιατι δεν θέλει να έχω επιπρόσθετο άγχος την περίοδο της προσπάθειας!

• 4 years later...

Καλησπερα και απο μενα, ειναι το πρωτο μου μυνημα... Εγω με τον αντρουλη μου προσπαθουμε να κανουμε παιδακι εδω και κανενα χρονο αλλα οχι συστηματικα. εχουμε ομως πολλα θεματα για επιλυση... το πρωτο και κυριοτερο ειναι το θεμα των κιλων μου... Δεν υπαρχει τιποτα στον κοσμο που να θελω περισσοτερο απο ενα μωρο... ειμαι ομως 125 κιλα (με 1,83 υψος) και πραγματικα εχω απελπιστει... προσπαθω εδω και ενα χρονο με διατροφη και εχω χασει περιπου 12 κιλα... φοβαμαι πως ποτε δεν θα καταφερω να κανω μωρο γιατι ποτε δεν θα καταφερω να χασω τα κιλα που πρεπει και να μπορω να μεινω εγγυος. Σε οσους γυναικολογους πηγα μου ειπαν πως δεν εχουμε καποιο προβλημα ουτε εγω ουτε ο αντρας μου αλλα πρεπει να χασω κιλα αλλιως δεν θα τα καταφερω ποτε, οχι μονο να μεινω εγγυος αλλα και να φερω εις περας μια εγγυμοσυνη με υγειες παιδι... δεν ξερω τι να κανω... δεν θελω πια ουτε ερωτα να κανουμε... Απο που να βρω δυναμη να ελπιζω; ολα γυρω μου κατταρεουν, οικονομικα τουλαχιστον, και χρηματα για εξωσωματικη δεν υπαρχουν... δεν ξερω τι να πρωτοσκεφτω...

Καλημερα!

Σιγουρα τα κιλα σε καποιες περιπτσεις μπορει να δυσκολευουν την κατασταση.. ομως τπτ δεν αποκλειεται!Απο την στιγμη παντως που εχεις χασει ηδη 12 κιλα.. νομιζω οτι τα πας μια χαρα!Προσπαθησε να χασεις και αλλα.. ετσι και θα βρεις την αυτοπεποιηθηση σου... και σιγουρα θα μεινεις εγκυος!Μην απλεπιζεσαι.. η ζωη ειναι ενας αγωνας.. εχεις βαλει ενα στοχο και θα τον φερεις εις περας αργα η γρηγορα!Σου ευχομαι να μεινεις συντομα εγκυος!

FvxMp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο μενα, ειναι το πρωτο μου μυνημα... Εγω με τον αντρουλη μου προσπαθουμε να κανουμε παιδακι εδω και κανενα χρονο αλλα οχι συστηματικα. εχουμε ομως πολλα θεματα για επιλυση... το πρωτο και κυριοτερο ειναι το θεμα των κιλων μου... Δεν υπαρχει τιποτα στον κοσμο που να θελω περισσοτερο απο ενα μωρο... ειμαι ομως 125 κιλα (με 1,83 υψος) και πραγματικα εχω απελπιστει... προσπαθω εδω και ενα χρονο με διατροφη και εχω χασει περιπου 12 κιλα... φοβαμαι πως ποτε δεν θα καταφερω να κανω μωρο γιατι ποτε δεν θα καταφερω να χασω τα κιλα που πρεπει και να μπορω να μεινω εγγυος. Σε οσους γυναικολογους πηγα μου ειπαν πως δεν εχουμε καποιο προβλημα ουτε εγω ουτε ο αντρας μου αλλα πρεπει να χασω κιλα αλλιως δεν θα τα καταφερω ποτε, οχι μονο να μεινω εγγυος αλλα και να φερω εις περας μια εγγυμοσυνη με υγειες παιδι... δεν ξερω τι να κανω... δεν θελω πια ουτε ερωτα να κανουμε... Απο που να βρω δυναμη να ελπιζω; ολα γυρω μου κατταρεουν, οικονομικα τουλαχιστον, και χρηματα για εξωσωματικη δεν υπαρχουν... δεν ξερω τι να πρωτοσκεφτω...

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε.

Έχεις χάσει αρκετά κιλά για έναν χρόνο, όσο πιο αργά και σταθερά τα χάνεις τόσο καλύτερο για τον οργανισμό σου και σε συνδυασμό με ήπιας μορφής γυμναστική δεν θα τα ξαναπάρεις.

Από τον Δεκέμβριο είμαι και γω σε διατροφή γιατί και σε μένα η γυναικολόγος μου είπε ότι πρέιπει να χάσω για να συλλάβω...

Υπομονή και σίγουρα θα χάσεις τα κιλά που θες εκτός και αν σε προλάβει η εγκυμοσύνη που στο εύχομαι ολόψυχα!!

xoH6p3.png

1hQVp3.png

Λοιπον κοριτσια,κοπελα απο το χωριο μου με βαρος 120+ κιλα και υψος 1.54, εμεινε εγκυος με την πρωτη επαφη!Και μαλιστα δυο φορες!

ΑΛΛΑ....ο γιατρος την προειδοποιησε:Να μην παρει ουτε ενα κιλο!

Στο πρωτο παιδακι πηρε γυρω στα 12 κιλα και γεννησε με ενα κιχ!Ουτε καν ορο δεν προλαβαν να της βαλουν.

Στο δευτερο παιδακι πηρε λιγοτερα κιλα και επισης γεννησε με ενα κιχ!Το παιδακι το βαφτισε ο ταξιτζης που την μετεφερε στο Νοσοκομειο.Αυτο το λεει ολα.

Σημερα,τα παιδακια της ειναι 18 και 16 ετων αντιστοιχα. Πανεμορφα,υγιεστατα,πανεξυπνα..αλλα η ιδια υποφερει απο σακχαρο,χοληστερινη,πιεση,.....,τα γνωστα και ειναι μολις 44 ετων!

Καλημερα κοπελα μου!!

Κοιταξε επειδη και εγω εβαλα κιλα τον τελευταιο χρονο,10 για την ακριβεια και

εφτασα στα 80 και ειχα και εχω πολλα προβληματα στον κυκλο,ειχα ρωτησει τον γιατρο μου για αυτο το θεμα και μου ειπε πως τα κιλα

δεν ειναι οτι παιζουν ρολο τοσο στη συλληψη,αλλα στην εγκυμοσυνη!!

Δηλαδη δεν πιστευει οτι παιζει ρολο στο αν θα συλλαβεις ευκολα,απλα σου λενε να

χασεις,διοτι στην εγκυμοσυνη ειναι λιγο παραπανω επικινδυνο,απο οτι μια κοπελα με κανονικο σωματικο βαρος!!

Μπορει να εισαι πιο επιρρεπεις στο να ανεβασεις ζαχαρο,πιεση κ.α,χωρις ομως αυτο να ειναι στανταρ!!

Αλλωστε εχουμε δει παρα πολλα παραδειγματα γυναικων με πολλα κιλα,που συνελλαβαν αμεσως και δεν ειχαν κανενα απολυτως προβλημα στην εγκυμοσυνη!!

Σου δινω και αυτο το λινκ με ενα αλλο τοπικ εδω που θα σε βοηθησει!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28654

Τωρα οσων αφορα το θεμα κυκλου,δεν σημαινει πως οποια κοπελα εχει κιλα,θα εχει αστατο κυκλο!!

Ο κυκλος των γυναικων που εχουν ενα σταθερο βαρος,ακομα και αν αυτο σημαινει πως εχουν πολλα κιλα,δεν επιρεαζεται!!

Ομως γυναικες που χανουν και βαζουν πολλα κιλα(οπως εγω),θα εχουν προβλημα στον κυκλο καποια στιγμη!!

Εμενα μου προτεινε να αποφασισω σε τι βαρος θελω να ειμαι ειτε με ποραπανισια ειτε με λιγοτερα κιλα και να μεινω εκει σταθερη παντα,με μικρα σκαμπανευασματα 2 κιλων!!

8A4Lp3.png4LzPp3.png

• 3 months later...

κοριτσια και εγω υποφερω απο παραπανισια κιλα...δεν εχω κανενα προβλημα υγειας που να εχει σχεση με το βαρος μου εκτος απο την υπογονιμοτητα...ο γιατρος στον οποιο παω τωρα για σπερματενχυση μου ειπε να χασω οποσδηποτε για να υπαρχουν περισοτερες πιθανοτητες να μεινω...ξεκινησα λοιπον απο 93 κιλα και εφτασα μεχρι στιγμης στα 85...εχω διαβασει πως το λιπος αυξανει τα ανδρογωνα στη γυναικα και εμποδιζει και καποιες ορμονες να δρασουν στον οργανισμο οπως πρεπει να δρασουν...οποτε οπως εχω καταλαβει και μετα απο κουβεντα με 13 γυναικολογους που εχω τρεξει λογο τησ καταστασεις και 7 ενδοκρινολογους το βαρος παιζει μεγαλο ρολο και στην συλληψη...τωρα αν υπαρχουν γυναικες εξερεσεις αυτο ειναι λογικο,καμια μας δεν ειναι ιδια,αλλα σε αυτα τα θεματα καλο ειναι να κινησε συμφωνα με τον κανονα για να εισαι σιγουρη...!

• 3 weeks later...

starkieser

Θα σου πω την δική μου ιστορία... Πάντα με ταλαιπωρούσαν τα κιλά μου, μια έχανα,μια έπερνα κτλ κτλ.... Είχα 2,5 χρόνια παντρεμένη με τον άντρα μου, δεν είχαμε κάνει προσπάθεια για μπεμπε γιατί ήθελα να τα χάσω τα καταραμενα( μιλάμε για καμία 25αρια)... Μόλις χανω τα 20 ο δικός μου είχα λυσσαξει να κάνουμε προσπάθεια, πιο πολύ γιατί φοβόταν μήπως δεν μπορούμε... ( συγκεκριμένα έλεγε πως κ δεν έτυχε..;; μιας κ δεν έπερνα αντισυλληψη , ούτε χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικο) Σου λέω λοιπόν ότι με την πρώτη προσπαθεια( μήνα Απρίλιο,στις 7) μένω εγκυος( μετά τα 20 που είχα χάσει) στον μπομπιρα μου που είναι τώρα σχεδόν 7 χρόνων.... Φυσικά στην εγκυμοσύνη πήρα 35.... Ετσι για να χω δουλειά να κάνω μετά.... 4 χρόνια αργότερα και μετά από απώλεια 32 κιλών, μένω έγκυος - χωρίς καν προσπάθεια,ταμπλας μου ήρθε μιας κ δεν το περίμενα- στο δεύτερο ζουζουνακι μου, που τώρα θα κλείσει τα 2... Θέλω να σου πω λοιπόν πως πιστεύω ότι παίζει ρόλο, τα καταραμενα κιλα δημιουργουν πολλα θεματα,και να σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να χάσεις όσα κιλά σε ταλαιπωρούν κ σύντομα να φουσκώσει η κοιλιτσα σου, από διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά :)

h9dVp2.png[/url]ISKBp2.png[/url]

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια. Και μενα με αγχωνουν τα κιλα. Ειμαι για γελια και για κλαματα ταυτοχρονος! Ειμαι 24 χρονων, εχω υψος 1,65 και εδω και 10 χρονια που εχω περιοδο ειμαι κολημενη στα 45 κιλα, ενω πριν την περιοδο, αν και ημουν πιο κοντη ημουν 49 κιλα, σωστο βαρελακι! Το καλοκαιρι χανω 1 κιλο και τον χειμωνα το ξανα παιρνω και πανω που χαιρομαι οτι πηρα παλι το κιλο..τσουπ! ερχετε το καλοκαιρι και το ξανα χανω! Ειναι κληρονομικο το να ειμαι αδυνατη. Εχω κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ειμαι μια χαρα. Το θεμα μου ειναι οτι και αυτο το καλοκαιρι πηγα στα 44 κιλα και ειπα ενταξει, φυσιολογικο, αλλα ενω τρωω κανινικα (οχι παααρα πολυ) εχασα και αλλο 1 κιλο και τωρα ειμαι 43. Ειναι τραγικο και με εχει ριξει πολυ ψυχολογικα. Πριν ενα χρονο που εμεινα εγκυος ημουν 45 κιλα. Μηπως τωρα επειδη εχασα παιζει ρολο που δεν εχω μεινει ακομα εγκυος? Στον γυναικολογο που πηγα (ειναι συγγενης και με ξερει απο μικρη) μου ειπε οτι δεν εχω κανενα προβλημα με την γονιμοτητα, οτι αυτο ειναι το σκαρι μου και πως εχω μελλον για να παρω κιλα. Οσο και αν προσπαθησε να με καθησυχασει παντα υπαρχει σαν σκεψη στο βαθος του μυαλου μου. Γενικοτερα ομως θελω να παχυνω λιγο γιατι ολοι μου λενε διαιτα κανεις? Πως εισαι ετσι? Μα δεν σκεφτονται οτι οσο και να φαω δεν παιρνω ουτε μισο γραμμαριο? Και χωρις να υπαρχει προβλημα! Τωρα εχει ξεκινησει ο καλος μου να με ταιζει αρκετα αλλα κοντευω να βγαλω το φαγητο απο τα αυτια! Οπως αλλες κανουν διαιτα για να χασουν ετσι και εγω παλευω μπας και παρω κανενα κιλο. Αλλα με προβληματιζει μηπως παιζει και αυτο το ρολο του που δεν εχω μεινει ακομα εγκυος...

eNortjKzUjIyMDAzM1ayBlwwFWICzg,,06.png

Καλημερα κοριτσια. Και μενα με αγχωνουν τα κιλα. Ειμαι για γελια και για κλαματα ταυτοχρονος! Ειμαι 24 χρονων, εχω υψος 1,65 και εδω και 10 χρονια που εχω περιοδο ειμαι κολημενη στα 45 κιλα, ενω πριν την περιοδο, αν και ημουν πιο κοντη ημουν 49 κιλα, σωστο βαρελακι! Το καλοκαιρι χανω 1 κιλο και τον χειμωνα το ξανα παιρνω και πανω που χαιρομαι οτι πηρα παλι το κιλο..τσουπ! ερχετε το καλοκαιρι και το ξανα χανω! Ειναι κληρονομικο το να ειμαι αδυνατη. Εχω κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ειμαι μια χαρα. Το θεμα μου ειναι οτι και αυτο το καλοκαιρι πηγα στα 44 κιλα και ειπα ενταξει, φυσιολογικο, αλλα ενω τρωω κανινικα (οχι παααρα πολυ) εχασα και αλλο 1 κιλο και τωρα ειμαι 43. Ειναι τραγικο και με εχει ριξει πολυ ψυχολογικα. Πριν ενα χρονο που εμεινα εγκυος ημουν 45 κιλα. Μηπως τωρα επειδη εχασα παιζει ρολο που δεν εχω μεινει ακομα εγκυος? Στον γυναικολογο που πηγα (ειναι συγγενης και με ξερει απο μικρη) μου ειπε οτι δεν εχω κανενα προβλημα με την γονιμοτητα, οτι αυτο ειναι το σκαρι μου και πως εχω μελλον για να παρω κιλα. Οσο και αν προσπαθησε να με καθησυχασει παντα υπαρχει σαν σκεψη στο βαθος του μυαλου μου. Γενικοτερα ομως θελω να παχυνω λιγο γιατι ολοι μου λενε διαιτα κανεις? Πως εισαι ετσι? Μα δεν σκεφτονται οτι οσο και να φαω δεν παιρνω ουτε μισο γραμμαριο? Και χωρις να υπαρχει προβλημα! Τωρα εχει ξεκινησει ο καλος μου να με ταιζει αρκετα αλλα κοντευω να βγαλω το φαγητο απο τα αυτια! Οπως αλλες κανουν διαιτα για να χασουν ετσι και εγω παλευω μπας και παρω κανενα κιλο. Αλλα με προβληματιζει μηπως παιζει και αυτο το ρολο του που δεν εχω μεινει ακομα εγκυος...

θυρεοειδή εχεις δει??

το χαμηλό σωματικό βάρος επηρεάζει τη σύλληψη γιατί σχετίζεται με χαμηλή προσληψη θρεπτικών συστατικών.Αν εσενα πάει να σου βγει απ τα αυτιά το φαγητό και ο θυρεοειδής λειτουργει σωστα δεν εχεις κατι να φοβάσαι!Ελπίζω μόνο να μην εννοείς φαγητό το 1/3 μιας μπριζόλας...

Εγώ έχω περίπου 15 κιλάκια παραπάνω, είμαι σε ύψος 1,67 και βάρος 78kg αλλά δεν είχα πρόβλημα, μια χαρά το είχα πιάσει. Παίζει ρόλο και η διατροφή βέβαια.

θυρεοειδή εχεις δει??

το χαμηλό σωματικό βάρος επηρεάζει τη σύλληψη γιατί σχετίζεται με χαμηλή προσληψη θρεπτικών συστατικών.Αν εσενα πάει να σου βγει απ τα αυτιά το φαγητό και ο θυρεοειδής λειτουργει σωστα δεν εχεις κατι να φοβάσαι!Ελπίζω μόνο να μην εννοείς φαγητό το 1/3 μιας μπριζόλας...

Καλημερα. Εχω κανει εξετασεις και για θυρεοειδη αλλα μια χαρα ειμαι. Εχω πελατησα γιατρο και εκνευριζετε που με βλεπει τοσο αδυνατη, οποτε με πηρε μια μερα και μου εκανε ενα σωρο εξετασεις (τσαμπα) γιατι επεμενε οτι ντε και καλα εχω προβλημα και δεν το ξερω!!! Ολες βγηκαν μια χαρα και απο τοτε δεν ξανα μιλησε για τα κιλα μου! Οσο για την μπριζολα....θα την φαω ολη εκτος απο το ξιγκι. Γενικοτερα στην διατροφη μου υπαρχουν τα οσπρια, ζυμαρικα, κρεατα, ψαρια και φρουτα. Απο σαλατα και χορτα δεν τρωω τιποτα. Και τα πορτοκαλια μου θα στιψω το πρωι και τοστακι θα φαω και το μεσημερι (αναλογως την δουλεια) και το βραδυ ή κανονικο φαγητο ή γαλα με κουλουρια ή οτι βρω μπροστα μου. Δεν τρωω παρα πολυ αλλα ουτε και λιγο. Βεβαια υπαρχουν και μερες, οπως οταν εχω περιοδο που με ποναει η κοιλια μου και δεν εχω ορεξη να φαω τιποτα και μολις τελιωσει η περιοδος σαβουρωνω οτι βρω μπροστα μου!! Ο γυναικολογος μου ειπε οτι απο την στιγμη που καθε μηνα εχω περιοδο ειμαι γονιμη και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αλλα υπαρχουν στιγμες που το σκεφτομαι και με αγχωνει καπως...

eNortjKzUjIyMDAzM1ayBlwwFWICzg,,06.png

• 1 year later...

Γεια σας κοριτσια!Ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στη διαδικασια να γραψω για το προβλημα μου , και νιωθω οτι θελω καπου να τα πω.. και παο οτι βλεπω σε περιβαλλον που με καταλαβαινεει! ειμαι 25 ετων , 1.77 υψος και 120 κιλα. ειμαι παντρεμενη 4 χρονια, σαφως και η περιοδος ηταν παντα σαν τη θεια απο το σικαγο, ερχοταν οποτε το θυμοταν.. κατα καιρους εκανα διαιτες αλλα τα ξαναπαιρνα παλι.. θελω απελπισμενα να κανω ενα παιδακι απο τοτε που παντρευτηκα αλλλα τιποτα.. Σιγουρα ξερω το πρωτο πραγμα..τα κιλα.. 40 να χασω αλλα ικανοτητα μηδεν.. πηγα προσφατα σε εναν καινουριο γυναικολογο μπασ και βγαλω ακρη , μου εδωσε τα σερπαφαρ ειναι ο πρωτος μηνας που τα παιρνω και αυτες ειναι υποτιθεται οι γονιμες μερες μου.. απο τη μια εχω μια μικρη ελπιδα μεσα στο μυαλο μου οτι μπορει να γινει αυτο το θαυμα που και μονο που το σκεφτομαι δακρυζω..και απο την αλλη βριζω τον εαυτο μου και λεω οτι με εκδικειται η φυση αφου δεν μπορω να ραψω το στομα μου.. ουφ..εχω τοσες ενοχες, αλλα και τοσα αποθημενα γιατι απο 7 χρονων μου κανανε διαιτα με το ζορι.. αλλοι μου λενε μην σκασ αλλες κοπελες σε χειροτερη κατασταση και μεινανε με τον αερα.. αλλοι μου λενε οτι αν το ηθελες πραγματτικα θα τα εχανα.. νιωθω απελπισμενη..

Μακαρι αυτος ο μηνας να ειναι ο τυχερος..

Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να χάσεις κάποια κιλά πριν μείνεις έγκυος γιατί και στην εγκυμοσύνη θα πάρεις κάποια, οπότε μην επιβαρύνεις πολύ τον οργανισμό σου!

Είσαι μικρούλα οπότε μπορείς να βάλεις ένα μικρό στόχο για αρχή! Μία φίλη μου μετά από 5-6 αποτυχημένες εξωσωματικές, ο γιατρός της κατέληξε ότι φταίνε τα παραπάνω κιλά της και τελικά έβαλε δακτυλίδι στομάχου, να χάσει κιλά και να προχωρήσει σε επόμενη προσπάθεια!

Γεια σας κοριτσια!Ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στη διαδικασια να γραψω για το προβλημα μου , και νιωθω οτι θελω καπου να τα πω.. και παο οτι βλεπω σε περιβαλλον που με καταλαβαινεει! ειμαι 25 ετων , 1.77 υψος και 120 κιλα. ειμαι παντρεμενη 4 χρονια, σαφως και η περιοδος ηταν παντα σαν τη θεια απο το σικαγο, ερχοταν οποτε το θυμοταν.. κατα καιρους εκανα διαιτες αλλα τα ξαναπαιρνα παλι.. θελω απελπισμενα να κανω ενα παιδακι απο τοτε που παντρευτηκα αλλλα τιποτα.. Σιγουρα ξερω το πρωτο πραγμα..τα κιλα.. 40 να χασω αλλα ικανοτητα μηδεν.. πηγα προσφατα σε εναν καινουριο γυναικολογο μπασ και βγαλω ακρη , μου εδωσε τα σερπαφαρ ειναι ο πρωτος μηνας που τα παιρνω και αυτες ειναι υποτιθεται οι γονιμες μερες μου.. απο τη μια εχω μια μικρη ελπιδα μεσα στο μυαλο μου οτι μπορει να γινει αυτο το θαυμα που και μονο που το σκεφτομαι δακρυζω..και απο την αλλη βριζω τον εαυτο μου και λεω οτι με εκδικειται η φυση αφου δεν μπορω να ραψω το στομα μου.. ουφ..εχω τοσες ενοχες, αλλα και τοσα αποθημενα γιατι απο 7 χρονων μου κανανε διαιτα με το ζορι.. αλλοι μου λενε μην σκασ αλλες κοπελες σε χειροτερη κατασταση και μεινανε με τον αερα.. αλλοι μου λενε οτι αν το ηθελες πραγματτικα θα τα εχανα.. νιωθω απελπισμενη..

Σε καταλαβαινω γλυκο μου κοριτσι. Εχω κι εγω περιττα κιλα πολλα που πηρα κυριως λογω απογοητευσης τα τελευταια χρονια που προσπαθω κι εγω. Ομως κοριτσακι μου υπαρχει μια διαφορα... εισαι μικρουλα κι εχεις ολη την ζωη μπροστα σου! Μπορεις ακομη να κανεις θαυματα και η απελπισια ειναι ο κυριοτερος παραγοντας για να αποτυχουν οι προσπαθειες σου- ειτε να χασεις βαρος, ειτε να μεινεις εγκυος. Ειμαι 39, με πολυπαραγοντικη υπογονιμοτητα, με προωρη ωοθηκικη ανεπαρκεια, και χιλια δυο αλλα, με δυο αποβολες, κι ομως, οσο αντεχω, δεν το βαζω κατω! Ο χρονος κυριολεκτικα με κυνηγα, οι γιατροι τσιριζουν να χασω κιλα...το τελευταιο τριμηνο , με απωλεια 8-9 κιλων, με περπατημα καθε ημερα, (βαριεμαι δεν βαριεμαι), με υγιεινη διατροφη και πολλες βιταμινες, καταφερα να κατεβασω την fsh μου απο 12-13 σε 5-7. Σου συστηνω δυο πραγματα: επειδη εισαι παρα πολυ νεα κι εχεις συμμαχο τον χρονο( δεν φανταζεσαι ισως τωρα τι συμμαχος ειναι αυτος!) παρτο ΧΑΛΑΡΑ. Ξεκινα διατροφη οχι διαιτα, εχοντας σαν στοχο αρχικα οχι τα 40 κιλα που αγχωνουν, αλλα να τρεφεσαι υγιεινα με σκοπο να σταθεροποιησεις την περιοδο σου. Σιγα σιγα, οσο αυτο θα φτιαχνει και με λιγο περπατημα στην αρχη, θα αλλαξει και η ψυχολογια σου! Εχε υποψη σου οτι βασει ερευνων, ακομη και ενα 10% απωλεια βαρους, αυξανει τις πιθανοτητες εγκυμοσυνης!

Δευτερον, αν δεις οτι στα επομενα δυο χρονια δεν τα καταφερες, μην μενεις στα λογια των γιατρων οτι φταινε τα κιλα αλλα ΨΑΞΤΟ!!! Εχουν μαθει να χρησιμοποιουν καποιες αιτιες σαν καραμελα, ετσι εχασα κι εγω τρεια πολυτιμα χρονια, γιατι κανεις δεν εψαχνε τιποτα, και μετα βρηκα του κοσμου τα προβληματα!

Το πιο σημαντικο ειναι να αδυνατισεις τοσο, ωστε να φτιαξει η περιοδος σου. Μην βαζεις ορια και κιλα που αγχωνουν. Βαλε αυτον τον στοχο. Και θα δεις οτι μετα θα ερθουν και τα αλλα! Καλη επιτυχια!

JU4zp3.png

Γεια σου κοπέλα μου. Να ξέρεις ότι δεν είναι ακατόρθωτο να χάσεις τα κιλά που θέλεις απλά θέλει υπομονή και επιμονή. Πριν τρέξεις σε διαιτολόγους νομίζω ότι θα ήταν πιο σωστό να δεις αν υπάρχει κάποια διαταραχή και έχεις τα έξτρα κιλά. Για αυτό θα σε συμβούλευα να κάνεις έναν ορμονικό και ενδοκρινολογικό έλεγχο. Μήπως έχεις πολυκιστικές; Ο θυροειδής σου αδένας είναι εντάξει;

Όσο αφορά το θέμα δίαιτα όλες έχουμε στο μυαλό μας ότι θα στερηθούμε τα πάντα ενώ δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ένα σωρό γευστικές και άπαχες συνταγές που δεν σε βάζουν στην αίσθηση της δίαιτας.

Καλή επιτυχία και το μωράκι θα έρθει!

08Irp2.png

• 2 weeks later...

γεια σας κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις αποψεις και τις απαντησεις σας!! προσπαθω καθε μερα σαν τους ανωνυμους αλκοολικους να μην τρωω περιττα πραγματα και να μην τρωω αργα το βραδυ για αρχη.. ολοκληρωνω τον πρωτο μηνα θεραπειας με το σερπαφαρ ειμαι αισιως στην 28η μερα χωρις την ακατανομαστη! θυροειδη δεν εχω , παρολα αυτα δεν εχω κανει πληρη ορμονολογικο ελεγχο ! ελπιζω για το καλυτερο μεχρι να παω την παρασκευη για χοριακη μπας και οι ταχυπαλμιες μου βγουν σε καλο!

Μακαρι αυτος ο μηνας να ειναι ο τυχερος..