Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γενικές απορίες περί εγκυμοσύνης


Recommended Posts

Αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα περί εγκυμοσύνης, ώς μελλοντικός πατέρας αλλά και ώς εργαστηριακός.

 

Δεν γνωρίζω αν έχει υπάρξει παρόμοιο άρθρο στο φόρουμ αλλά πιστεύω ένα παραπάνω ποτέ δεν βλάπτει ε???

καταρχήν συγχαρητήρια σε όσους πρόκειται να γίνουν γονείς αλλά και σε όσους είναι ήδη.

Διαβάζοντας ορισμένα άρθρα στο φόρουμ διαπίστωσα κάποιες λάθος απαντήσεις. Σίγουρα δεν το παίζουμε γιατροί και μπορεί πολλοί να μην είναι κιόλας. όλοι όμως έχουμε την εμπειρία μας και θα θέλαμε να την μοιραστούμε κσι νσ βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.΄

Ξεκινώντας λοιπόν ας δούμε τα εξής: 1. θα ακούσετε πολλούς να λένε, ότι με το που ολοκλήρωσαν χωρίς προφυλάξεις η γυναίκα έμεινε εγκυος. Σωστό. Αλλά αυτό δεν ισχύει και σε όλους. Αρα δεν θέλει άγχος. Πολλοί σε πιο εγάλο διάστημα έμειναν και όλα εξελίχτηκαν φυσιολογικά. Υπογόννιμο είναι το ζευγάρι που προσπαθεί επι ένα χρόνο χωρίς προφυλάξεις. καλό θα είναι μετά από αυτό το διάστημα να γίνουν κάποιοιες αιματολογικές εξετάσεις, όπως οιστραδιόλη, ωχρινοτρόπος ορμόνη, θυλακιοτρόπος και τα σχετικά. Σε γυναίκες με πολυκυστικές οωθήκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και καλό είναι να συμβουλέυονται πάντα το γιατρό τους.

2. Εμεινα έγκυος. και τώρα???

Καταρχήν μία υποψία εγκυμοσύνης θα πρέπει να τεκμηριωθεί και από τις αντιστοιχες εξετάσεις. Μία πρώτη για να μας φύγει το άγχος είναι η το τεστ ούρων που ανιχνεύει την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη. θεωρητικά αυτή η ορμόνη αυξάνεται μετά από 4 με 7 ημέρες της σύλληψης. Επειδή όμως τα τεστ του εμπορίου μετρούν από κάποια τιμή και πάνω το γνωστό σε εργαστηριακούς "κατόφλι" υπάρχει περίπτωση να δείξει ψευδώς αρνητικό αν είναιμία αρχόμενη εγκυμοσύνη.

Τα τεστ κυήσεως ούρων δύναται να κάνουν λάθος καθώς πολλές φορές επηρεάζονται και άπό άλλη μία ορμόνη την LH που κατά τις διάφορες φάσεις τις γυναικας έχει και τις ανάλογες τιμές.

3. Πιο αξιόπιστη εξέταση θεωρείται η Β-χοριακή γοναδοτροπίνη που γίνεται με απλή αιμοληψία. Η εξέταση αυτή έχει μεγάλο ευρος τιμών και διαφέρει από εργαστήριο σε εργαστήριο. Γι αυτό καλό είναι η όποια εανάληψη υπάρξει να γίνεται στο ίδιο εργαστήριο.:P Πρακτικά αυτό σημαίνει πώς μία γυναίκα με βάση την ημερομηνία τελευταία περιόδου μπορεί να δεί και τις αντίστοιχες τιμές που δίνει κάθε εργαστήριο. π.χ: μία γυναίκα θεωρητικά με βάση την τερ βρίσκεται στην 4-5 εβδομάδα κύησης. Η Β χοριακή μπορεί να μεταβάλεται από 1000 μέχρι 20.000. Αυτή που έχει 1500 σε σχέση με μία που εχει 8000 δεν σημαίνει κάτι. Αυτό θα φανεί (φυσιολογικη αναπτυξη κτλ)μονο από τον υπερηχο που θα γίνει στον γυναικολόγο.

4. γυναίκες με χαμηλή β χοριακή θα πρέπει εφόσον συσταθεί και απότο γιατρό και ειδικά σε γυναίκες με εξωσωματική γονιμοποίηση να επαναλάβουν την εξέταση. Συνήθως η β χοριακή διπλασιάζεται σε διάστημα 2 ημερών. :-D

 

 

5. Και το πιο βασικό!! Ο καθένα μας είναι ένα διαφορετικός οργανισμός και συμπρειφέρεται φυσιολογικά. Γι αυτό μην ακούτε και διαβάζετε πολλά. θα κανει καλό και σε εσάς και σε όλους. ΜΟΝΟ ο γιατρός σας θα σας λύσει ότι απορία έχετε και ότι θέλετε να απευθύνεστε σε αυτόν.

 

Ουφ αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ πολύ όσους αφιέρωσαν το χρόνο τους και διάβασαν όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...