Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε δινουμε τριτο γευμα?

Recommended Posts

Εχω ενα αγορακι 12 μηνων και κατι μεχρι τωρα τρωει τα εξης: 1)θηλαζει το πρωι,

2)φρουτα(ολοκληρα)

3)φαγητο(λιωμενη κρεατο-κοτο/σουπα)

4)αυγο(κροκο)

μετα (στις 4:00) επιστρεφω απο τη δουλεια και το μωρο θηλαζει μεχρι την αλλη μερα το πρωι.Θα θηλασει δυο φορες το απογευμα και δυο-τρεις τη νυχτα.

Το ερωτημα μου ειναι ποτε θα προσθεσω απογευματινο γευμα χωρις να διαταραξω το θηλασμο.

Το μωρο τρωει ικανοποιητικες ποσοτητες φαγητου,δεν ειναι λιτοδιαιτο αλλα ουτε και φαγανο.Τα κιλα του ειναι 10.500 (γεννηθηκε 3.700) και το υψος του 83 ποντοι.

Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

μετά το χρόνο η διατροφή είναι ελευθερη απ' όσο ξέρω. Ο παιδιατρος τι λεει?

Στα θεματα της διατροφης δεν την εμπιστευομαι γιατι εχει ελαχιστες γνωσεις γυρω απο το θηλασμο και επιπλεον προτεινει κρεμες,παιδικα γιαουρτια και μπισκοτα του εμποριου που δε θελω να δωσω στο παιδι.

Ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Στα θεματα της διατροφης δεν την εμπιστευομαι γιατι εχει ελαχιστες γνωσεις γυρω απο το θηλασμο και επιπλεον προτεινει κρεμες,παιδικα γιαουρτια και μπισκοτα του εμποριου που δε θελω να δωσω στο παιδι.

Ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!

Κι εμενα τοσο ειναι ο δικος μου κι εχει περιπου 2 βδομαδες που τρωει περιπου 4 γευματα, κι αυτο γιατι βλεπω τα σημαδια του παιδιου. Αρχισε πλεον να πειναει περισσοτερο. Μολις μας δει με πιατο λεει μαμ-μαμ και ορμαει. Οταν σου λεω 4 γευματα μη φανταστεις ποσοτητα.

πρωι:10δημητριακα με σταφιδες-δαμασκηνο αποξηραμενο.

13.00 φρουτακι σαν σνακ

Μεσημεριανο: 15.00 που ερχεται ο μπαμπας μας (τρωμε ολοι μαζι) φαγητο που αν δεν εχει κρεας θα ειναι οσπρια η λαχανικα πχ σπανακορυζο

Απογευματινο: 18:οο κολοκυθα γλυκια στο φουρνο με σταφιδες κανελα και ταχινι ή αβγο. Το αβγο καμια φορα το δινω και το πρωι αντι για φρουτο (το βαζω απογευμα αναλογα πως βολευει).

Κοιταξε, συμφωνα και με κατι οδηγιες που μου εδωσε ο γιατρος μου(συμβουλος θηλασμου) 3 γευματα με δυο ενδιαμεσα σνακ ειναι οκ γι'αυτη την ηλικια. Εννοειται και ενδιαμεσοι θηλασμοι. Εμενα θηλαζει πρωι-μεσημερι- απογευμα- βραδυ και 3-4 φορες τη νυχτα.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα περισσοτερο με τα πολλα;)

Κι εμενα τοσο ειναι ο δικος μου κι εχει περιπου 2 βδομαδες που τρωει περιπου 4 γευματα, κι αυτο γιατι βλεπω τα σημαδια του παιδιου. Αρχισε πλεον να πειναει περισσοτερο. Μολις μας δει με πιατο λεει μαμ-μαμ και ορμαει. Οταν σου λεω 4 γευματα μη φανταστεις ποσοτητα.

πρωι:10δημητριακα με σταφιδες-δαμασκηνο αποξηραμενο.

13.00 φρουτακι σαν σνακ

Μεσημεριανο: 15.00 που ερχεται ο μπαμπας μας (τρωμε ολοι μαζι) φαγητο που αν δεν εχει κρεας θα ειναι οσπρια η λαχανικα πχ σπανακορυζο

Απογευματινο: 18:οο κολοκυθα γλυκια στο φουρνο με σταφιδες κανελα και ταχινι ή αβγο. Το αβγο καμια φορα το δινω και το πρωι αντι για φρουτο (το βαζω απογευμα αναλογα πως βολευει).

Κοιταξε, συμφωνα και με κατι οδηγιες που μου εδωσε ο γιατρος μου(συμβουλος θηλασμου) 3 γευματα με δυο ενδιαμεσα σνακ ειναι οκ γι'αυτη την ηλικια. Εννοειται και ενδιαμεσοι θηλασμοι. Εμενα θηλαζει πρωι-μεσημερι- απογευμα- βραδυ και 3-4 φορες τη νυχτα.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα περισσοτερο με τα πολλα;)

Καταρχην μπραβο για το ευφανταστο διαιτολογιο!!!Πολυ ωραιες ιδεες για φαγητο!!

Δευτερον,μπραβο που τρωτε ολοι μαζι!!Αυτο το ζηλευω και μακαρι να μπορουσαμε κι εμεις!

Τις ωρες που λειπω στη δουλεια τον κραταει η μαμα μου,η οποια μου λεει οτι το παιδι το πρωι δεν μπορει να φαει κατι παραπανω απο αυτα που τρωει, δε πειναει αλλο. Του δινει το φαι του τρεις ωρες πριν γυρισω ωστε να τον βρω πεινασμενο και να θηλασει.

Μετα ειχα ακουσει οτι οι μαμαδες που δουλευουν οταν επιστρεψουν δεν δινουν αλλο στερεες τροφες για να μην μειωθει η ποσοτητα γαλακτος, και μονο θηλαζουν.

Ως ποτε ομως?

Το παιδι μου γενικα ειναι ζηλιαρικο:), δηλαδη αν δει καποιον να τρωει ή να πινει ζηλευει και θελει και αυτο για αυτο το απογευμα δεν τρωμε μπροστα του για να μην ζηλεψει και οταν νιωσω οτι πειναει του δινω να θηλασει.

Μηπως το στερω απο θρεπτικα συστατικα?

Αλλα αν του δωσω φαι μηπως του στερησω το γαλα? (επισης ακομα δεν τρωει αλλα γαλακτοκομικα και ασβεστιο παιρνει μονο απο το γαλα μου)

Ευχαριστω και συγγνωμη αν εγινα κουραστικη αλλα με ανησυχει η διατροφη του.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Καταρχην μπραβο για το ευφανταστο διαιτολογιο!!!Πολυ ωραιες ιδεες για φαγητο!!

Δευτερον,μπραβο που τρωτε ολοι μαζι!!Αυτο το ζηλευω και μακαρι να μπορουσαμε κι εμεις!

Τις ωρες που λειπω στη δουλεια τον κραταει η μαμα μου,η οποια μου λεει οτι το παιδι το πρωι δεν μπορει να φαει κατι παραπανω απο αυτα που τρωει, δε πειναει αλλο. Του δινει το φαι του τρεις ωρες πριν γυρισω ωστε να τον βρω πεινασμενο και να θηλασει.

Μετα ειχα ακουσει οτι οι μαμαδες που δουλευουν οταν επιστρεψουν δεν δινουν αλλο στερεες τροφες για να μην μειωθει η ποσοτητα γαλακτος, και μονο θηλαζουν.

Ως ποτε ομως?

Το παιδι μου γενικα ειναι ζηλιαρικο:), δηλαδη αν δει καποιον να τρωει ή να πινει ζηλευει και θελει και αυτο για αυτο το απογευμα δεν τρωμε μπροστα του για να μην ζηλεψει και οταν νιωσω οτι πειναει του δινω να θηλασει.

Μηπως το στερω απο θρεπτικα συστατικα?

Αλλα αν του δωσω φαι μηπως του στερησω το γαλα? (επισης ακομα δεν τρωει αλλα γαλακτοκομικα και ασβεστιο παιρνει μονο απο το γαλα μου)

Ευχαριστω και συγγνωμη αν εγινα κουραστικη αλλα με ανησυχει η διατροφη του.

Μην ανησυχεις δε γινεσαι κουραστικη:) Κι ο δικος μου ετσι ακριβως ειναι.. νομιζωπως πρεπει να ακολουθησεις τασημαδια του.Κι εγω ετσι αγχωνομουν αλλα δε γινεται! Εμεις πλεον κοιταμε να τρωμε κατι υγιεινο μπροστα το ετσι ωστε αν ζητησει να μπορουμε να του δωσουμε. Επισης αν τρωει πχ απογευματινο στις 6, φατε εσεις βραδυνο στις 9 ετσι ωστε να μην πεις οτι το μπουκωνεις με στερεες. Αυτα βεβαια ειναι δικες μου αποψεις, συμφωνα μα το δικο μου παιδακι.

Για το αν θα του στερησεις το γαλα: Εμενα ο δικος μου το γαλα το χει για νερο. Πολλες φορες αν δεν πιει γαλα δεν τρωει στερεες κι αλλες παλι θα φαει φαι κι απο πανω θα ουρλιαζει για θηλασμο! Εγω [πιστευω οτι και φαγητο να του δωσει η μαμα σου πριν ερθεις απο τη δουλεια, 100% θα βθελει να θηλασει μολις μολις σε δει.

Τελος, δε νομιζω οτι ειναι λογικο να μη δωσεις στερεες το απογευμα για να μη μειωθει η παραγωγη σου, αφου θηλαζει και τη νυχτα το νινι σου. Νομιζω οτι πρεπει να ακολουθησεις τα σημαδια του μωρου σου. Αφου δειχνει οτι πειναει δωστου να φαει. Οχι ανεξελεγκτα βεβαι κι οχι οποτε να ναι.

Τελος, πηρα τωρα τελευταια το βιβλιο του Παπαβεντση "Για μια αλλη προσχολικη διατροφη`". Ειναι παρα πολυ καλο. Θα σε βοηθησει πολυ. Και κανει μονο 8 ευρω!

Τελος, πηρα τωρα τελευταια το βιβλιο του Παπαβεντση "Για μια αλλη προσχολικη διατροφη`". Ειναι παρα πολυ καλο. Θα σε βοηθησει πολυ. Και κανει μονο 8 ευρω!

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!Το βιβλιο αυτο με ενδιαφερει πολυ.Μηπως ξερεις πως μπορω να το βρω?Εκδοσεις/Βιβλιοπωλειο?

Θα ξεκινησω να δινω ενα μικρο απογευματινο και οπως ειπες θα ακολουθησω το μωρο και ελπιζω ολα να πανε καλα!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

• 5 months later...

Kοριτσια ,καλημερα .Βλεπω πολυ ωραιες ιδεες για σνακ ,αλλα τπο δικο μου νινι ειναι μολις οχτω μηνων ,το απογευμα και εμεις θηλαζουμε μονο, αλλα αν τυχον φαω κατι και τον κραταω η με βλεπει ανοιγει το στομα του και π[ροσπαθει να μου το παρει. Εχω προσπαθησει να του δωσω γιαουρτακι(οχι παιδικο) αλλα δεν τρελενεται , μερικα απογευματα δινω ρυζαλευρο, καπου ομως νομιζω οτι η αγλαια ανεφερε οτι τα δημητριακα δεν ειναι απαραιτητα στην διατροφη και με εβαλε σε σκεψεις, μηπως εχετε καποια αλλη ιδεα ,γιατι τον βλεπω να διχνει ενδιαφερον για αυτο που τρωω ακομα και αν εχει μολις θηλασει..

Διαφημίσεις

Κι εμεις 8 μηνων κ τρωει πρωι θηλασμος-οι φρουτα πολτο η χυμο η κ τα δυο...μεσημερι γευμα οτιδηποτε,απογευμα αν του δωσω γιαουρτι η οτι αλλο ας εχει θηλασει ηδη2 φορες μετα το μεσημεριανο,το τρωει και με ευχαριστηση π.χ γιαουρτακι προβειο..τρελαινεται!Αλλωτε του δινω κρεμα βιολογικη κ.λ.π.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα