Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δραστηριότητες για παιδάκια έως 2,5 ετών σε παιδικό πάρτυ

Recommended Posts

Θα ήθελα τη βοήθειά σας!

Στις 2/1/2011, θα γιορτάσουμε τα δεύτερα γενέθλια της κόρης μου. Παιδάκια δεν θα έχουμε πολλά. Πέντε θα είναι συνολικά (μαζί με την κόρη μου). Οι ηλικίες τους θα είναι 6 μηνών, 11 μηνών, 15 μηνών, 28 μηνών και φυσικά η κόρη μου 2 ετών.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα-παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε με αυτές τις ηλικίες, γιατί εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι;

Φαντάζομαι δεν θα είναι και πολύ σωστό να κάνω κάτι μόνο με την κόρη μου και το παιδάκι που είναι 28 μηνών μιας και θα είναι τα μεγαλύτερα παιδάκια στο πάρτυ.

Δεν θα ήθελα το πάρτυ να είναι μόνο φαγητό και μουσική αλλά δεν μου έρχεται καμία ιδέα για αυτές τις ηλικίες και μάλλον θα πρέπει να αφήσω τις δραστηριότητες για του χρόνου.

Πείτε μου κι εσείς που έχετε ιδέες!

Διαφημίσεις

Marcella το 6 μηνών είναι πολύ μωρό, όλη την ώρα θα το κρατάει η μαμά του μόνο θα κοιτάζει. Το 11 μηνών μπορεί και να μην περπατάει για να συμμετάσχει ενεργά οπότε μενουν τα υπόλοιπα αναγκαστικά. Οι ηλικίες τους είναι εντελώς διαφορετικές δυστυχώς.

Ωραίες δραστηριότητες σου προτειναν τα κορίτσια αλλα νομίζω οι περισσότερες είναι για παιδιά άνω των 2 ετών. Σίγουρα με τη μουσική μπορει να απασχοληθούν για κάποια ώρα. Ωραίο είναι το παιχνίδι με τις ουρές και μου φαίνεται το πιο απλό απ΄όλα, στα μικρά που δεν περπατάνε θα συμμετέχουν και οι γονείς, θα έχει πολύ πλάκα!

Ωραία τα παιχνίδια που μου λέτε, αλλά είναι για πιο μεγάλες ηλικίες. Και είναι και λίγα τα παιδάκια! Άλλη ιδέα κανείς;

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Θα μπορούσατε να χορέψετε μιμιτικά. Δηλαδή "κανε ότι κάνω" κατάσταση. Τα 3 μεγαλήτερα όλο θα τα καταφέρουν μια χαρά (το καθένα σύμφωνα με την ηλικία τους). Επίσης, εσύ μπορείς να κάνεις τη μηχανή ενός τρένου και τα παιδιά να είναι τα βαγόνια. Ξεκινάς αργά, λέγοντας τα εξείς στιχάκια (αν μπορείς βρες μια μελωδιούλα)

Τσαφ τσουφ

τσαφ τσουφ

το τρένο περνά

τσαφ στουφ τσαφ τσουφ

περνά και σφυρα

(κατά διαστήματα σφυρίζεις κιόλας "του τουυυυυυ")

Αλλάζεις κατα διαστήματα την ταχύτητα που προχωράς και λες στα παιδιά ότι τώρα μας έπιασε ανηφόρα και πάμε αργα, τώρα πιάσαμε κατηφόρα και πάμε γρήγορα, τώρα πρέπει να σταματησουμε στο σταθμό και άλλα τέτοια. Ο γιος μου το διασκεδάζει ακόμα αυτο το παινίδι.

Μπορείς μέσα σε κουτάκια να βάλεις κάποια μυροδικά (φύλλα από τριαντάφυλλα, ρίγανη, μαιντανό και ότι άλλο σκεφτεις) και να τα βάλετε να μυρίζουν χωρις να βλέπουν για να μαντέψουν τι ειναι αυτο που μυρίζουν (έχει πλάκα)

Σε αυτες τις ηλικίες, μπορείτε πάντα να παίξετε τουβλάκια και να ζωγραφίσετε. Αν έχεις χόρο μπορείς να τα βάλεις να ζωγραφίσουν με τις δαχτυλομπογιές σε τεράστια χαρτιά που ο καθένας θα πάρει το δικό του σπίτι μετά (το έχω κάνει σε καλοκαιρινό πάρτυ και είναι τέλειο!).

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Με το καλο να γιορτάσετε.

Λοιπόν οι δικές μου ιδέες

1. Μεγάλο ρολό άσπρο χαρτί και κάθε παιδάκι ζωγραφίζει ότι θέλει και ότι μπορεί. Θα έχεις μια μεγάλή μουτζούρα αναμνηστικόα απο τα φιλαράκια της κορούλας σου.

2. Διαγωνισμός χορού. Βάλτε μουσική και ωθήστε να να κάνουν χορευτικές κινήσεις.

3. Φτιάξτε όλοι μαζί με τουβλάκια ένα μεγάλο πύργο ή μια κατασκευή ή παιξτε με ένα μεγάλο παζλ με λίγα κομμάτια.

4. Αγαλματάκια ακούνηστα. Χορεύετε με τη μουσική, κάποιος σταματάει τη μουσική και ζητάτε απο τα παιδιά να μείνουν ακούνητα. Κανένα δεν θα τα καταφέρει και μάλλον θα γελάσουν πολύ.

5. Καντε τα ζωάκια.

Καλη διασκέδαση

νομίζω ότι είναι μικρά για όλα αυτά που σπυ προτείνουν (sorry girls!)

Θα έλεγα να βγάλεις τα παιχνιδάκια της κόρης σου και απλά να παίζουν.

και φυσικά μουσική για να χορέψουν.

νομίζω ότι είναι μικρά για όλα αυτά που σπυ προτείνουν (sorry girls!)

Θα έλεγα να βγάλεις τα παιχνιδάκια της κόρης σου και απλά να παίζουν.

και φυσικά μουσική για να χορέψουν.

Συμφωνώ!Είναι όντως πολύ μικρά...

Διαφημίσεις

Είναι όντως μικρά και είναι και τελείως διαφορετικές ηλικίες. Αν κάνω κάποιο από τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν, μόνο η κόρη μου και το παιδάκι που είναι 28 μηνών θα παίξουν.

γεια σου marcella!

εχουμε την ιδια μερα γενεθλια,και κλεινουμε κι εμεις τα δυο!

τι κριμα να μην ειστε και στο ηρακλειο κρητης!:Dφαση θα ειχε!

λοιπον,κι εγω εχω το ιδιο προβλημα,μονο ενα κοριτσακι θα ειναι μεγαλυτερο,τα υπολοιπα θα ειναι μικροτερα,το ιδιο ειχαμε και περσι,οπου τελικα παιξανε ολα με τα παιχνιδια που εχουμε.φετος μαλλον θα ειναι το ιδιο,το μονο που σκεφτηκα ειναι να ντυσω εναν δικο μου ανθρωπο αη βασιλη και να μοιρασει δωρακια σε ολα.

επισης εχω τραμπαλα,και τσουληθρα πλαστικα στην αυλη και θα τα βαλω μεσα να παιξουν,(εχω χωρο στο σαλονι)οπως και μια σκηνη σπιτακι που μπαινει η κορη μου και παιζουμε κρυφτο.

θα βαλω και πολλα καρεκλακια γυρω απο το τραπεζακι του σαλονιου,και πανω στο τραπεζακι κολλες και κηρομπογιες για να ζωγραφισουν.

αυτα!

αν σκεφτω κατι αλλο θα σε ενημερωσω!καλες ετοιμασιες!να τα χαιρομαστε!

Το παιχνίδι βρες τα δωράκια το παίξαμε πέρσι στο πρώτο πάρτυ γεννεθλίων της κόρης μου και συμμετείχαν παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Αγοράζεις δωράκια όσα και τα παιδιά. Γλειφιτζούρια, μολύβια, πλαστελίνες διάφορα. Τυλίγεις το πρώτο δωράκι. Μετά τυλίγεις το πρώτο δέμα που έφτιαξες μαζί με το δεύτερο δωράκι και συνεχίζεις το ίδιο για όλα τα δωράκια μέχρι να έχεις ένα δέμα που περιέχει τα υπόλοιπα. Βάζεις τα παιδιά να κάτσουν σε κύκλο, όσα είναι μικρά κάθονται μαζί με τον γονιό τους. Ξεκινάει η μουσική και αρχίζουν τα παιδιά ή οι γονείς να γυρίζουν το δέμα από χέρι σε χέρι. Όταν σταματήσει η μουσική το δέμα μένει σε έναν τυχερό ο οποίος και αφαιρεί την πρώτη στρώση και παίρνει το πρώτο δώρο. Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο, εννοείται ότι αυτός που βάζει την μουσική προσέχει να πάρουν όλα τα παιδιά το δωράκι τους. Είναι διασκεδαστικό γιατί ακόμα και τα μικρούλια αγγίζουν το πακέτο και βλέπουν τα δωράκια.

Το παιχνίδι βρες τα δωράκια το παίξαμε πέρσι στο πρώτο πάρτυ γεννεθλίων της κόρης μου και συμμετείχαν παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Αγοράζεις δωράκια όσα και τα παιδιά. Γλειφιτζούρια, μολύβια, πλαστελίνες διάφορα. Τυλίγεις το πρώτο δωράκι. Μετά τυλίγεις το πρώτο δέμα που έφτιαξες μαζί με το δεύτερο δωράκι και συνεχίζεις το ίδιο για όλα τα δωράκια μέχρι να έχεις ένα δέμα που περιέχει τα υπόλοιπα. Βάζεις τα παιδιά να κάτσουν σε κύκλο, όσα είναι μικρά κάθονται μαζί με τον γονιό τους. Ξεκινάει η μουσική και αρχίζουν τα παιδιά ή οι γονείς να γυρίζουν το δέμα από χέρι σε χέρι. Όταν σταματήσει η μουσική το δέμα μένει σε έναν τυχερό ο οποίος και αφαιρεί την πρώτη στρώση και παίρνει το πρώτο δώρο. Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο, εννοείται ότι αυτός που βάζει την μουσική προσέχει να πάρουν όλα τα παιδιά το δωράκι τους. Είναι διασκεδαστικό γιατί ακόμα και τα μικρούλια αγγίζουν το πακέτο και βλέπουν τα δωράκια.

Πολύ ωραία η ιδέα σου!! Μη σου πω ότι θα την εφαρμόσω κιόλας στα γενέθλιά μας τον Φεβρουάριο με το καλό!!

αν κρίνω από την κόρη μου που κοντεύει κι αυτή 2 της αρέσουν πολύ τα κουκλόσπιτα, να μαγειρεύει, να σέρνει καροτσάκια με κούκλες - φρούτα ανάλογα, πλαστελίνες, ζωγραφική, παιχνίδια με μουσική, κούκλες, αλογακια που είναι σαν κούνια-τραμπάλα, ποδήλατο....

σου προτείνω και γω να βγάλεις τα παιχνίδια της κόρης σου για να παίξουν τα παιδάκια.

Διαφημίσεις

έχει κάτι ωραίου καμβάδες στο jumbo, που μπορούν να ζωγραφίσουν

για αγόρια με ένα πειρατικό πλοίο και για κορίτσια με ένα κάστρο κλτ

ωραία φαίνονται

μπορούν να νζωγραφίσουν αυτά και να τα κρατήσουν για αναμνηστικά