Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

μην τα μπερδεύουμε. Μπορεί να χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για την έναυση (για να ξεκινήσει η φλόγα) αλλά αυτό είναι απειροελάχιστο

Δε διαφωνω. Δεν ειπα οτι κανουν μεγαλη καταναλωση. Δουλευουν ομως χωρις ρευμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε διαφωνω. Δεν ειπα οτι κανουν μεγαλη καταναλωση. Δουλευουν ομως χωρις ρευμα;

Από ότι γνωρίζω οι ανεμιστήρες ροής του αέρα χρειάζονται παροχή ρεύματος για την λειτουργεία τους όπως επίσης και το (άναμά) της.

Καλημέρα σε όλους , νέος στο φόρουμ σας ανακάλυψα ψάχνοντας τρόπους να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. Διάβασα όλο το θέμα και θα ήθελα μερικές πληροφορίες για την πατέντα που έκανε στο τζάκι ο Tyfonas και ο Geo, λοιπών για αρχή είστε ακόμα ευχαριστημένοι γιατί κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ?Και αν είστε πάμε παρακάτω Tyfona το μοτέρ που έβαλες μπορεί να μπει και μέσα στην φούσκα της γυψοσανίδας η θα έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία? Αν δεν μπαίνει εκεί μπορώ να το βάλω από την έξω μεριά του τοίχου στο μπαλκόνι? Από ότι είδα είμαστε σχετικά κοντά εσύ Μενίδι εγώ Άνω Λιόσια οπότε θα με βοήθαγες πολύ αν μπορούσες να μου πεις σε πια μαγαζιά βρήκες τα υλικά πιο οικονομικά(θερμοσυλεκτη , μοτερ,κτλ) Αν δεν επιτρέπετε εδώ περιμένω πμ.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα:roll::roll::lol:

Καλημέρα σε όλους , νέος στο φόρουμ σας ανακάλυψα ψάχνοντας τρόπους να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. Διάβασα όλο το θέμα και θα ήθελα μερικές πληροφορίες για την πατέντα που έκανε στο τζάκι ο Tyfonas και ο Geo, λοιπών για αρχή είστε ακόμα ευχαριστημένοι γιατί κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ?Και αν είστε πάμε παρακάτω Tyfona το μοτέρ που έβαλες μπορεί να μπει και μέσα στην φούσκα της γυψοσανίδας η θα έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία? Αν δεν μπαίνει εκεί μπορώ να το βάλω από την έξω μεριά του τοίχου στο μπαλκόνι? Από ότι είδα είμαστε σχετικά κοντά εσύ Μενίδι εγώ Άνω Λιόσια οπότε θα με βοήθαγες πολύ αν μπορούσες να μου πεις σε πια μαγαζιά βρήκες τα υλικά πιο οικονομικά(θερμοσυλεκτη , μοτερ,κτλ) Αν δεν επιτρέπετε εδώ περιμένω πμ.

Γιάννη εγώ είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος....Τώρα είναι σαν να έχω ενεργειακό τζάκι...Δεν ξερω αν το προανέφερα, σε 20' βγαίνει ζεστός αέρας από τις περσίδες. Έχω ένα σαλόνι περίπου 30-35μ2 και σε 1 ωρα ζεσταίνεται πλήρως και μετά αρχίζουν να ζεσταίνονται και οι υπόλοιποι χώροι. Πραγματικά άξιζαν τα έξοδα....

Το μοτέρ που λες, το έβαλα αριστερά από την εστία και έβαλα ενδιάμεσα πετροβάμβακα και γυψοσανίδα. Ισως να υπάρχουν και μοτερ που να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, το δικό μου όχι...

Geo ευχαριστώ για την απάντηση, και κάτι που δεν κατάλαβα, όταν λες

Το μοτέρ που λες, το έβαλα αριστερά από την εστία και έβαλα ενδιάμεσα πετροβάμβακα και γυψοσανίδα. Ισως να υπάρχουν και μοτερ που να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, το δικό μου όχι...

ενοεις μέσα από την επένδυση και για να το προστατεύσεις έβαλες τον πετροβαμβακα και την γυψοσανίδα η έκανες ένα κουτί δίπλα από στην εστία, χρειάζεται να έχεις πρόσβαση στο μοτέρ?

Διαφημίσεις

Geo ευχαριστώ για την απάντηση, και κάτι που δεν κατάλαβα, όταν λες

ενοεις μέσα από την επένδυση και για να το προστατεύσεις έβαλες τον πετροβαμβακα και την γυψοσανίδα η έκανες ένα κουτί δίπλα από στην εστία, χρειάζεται να έχεις πρόσβαση στο μοτέρ?

Δεν έκανα κουτί, είχε αρκετό χώρο διπλα στην εστία (μέσα απο την επένδυση). Πρόσβαση στο μοτέρ εγώ δεν έχω. Το ελέγχω με έναν ροοστάτη. Πετροβαμβακα και την γυψοσανίδα έβαλα για προστασία απο τυχόν υψηλές θερμοκρασίες

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Παρακολουθώ καιρό τώρα την συζήτηση αυτή και οι απόψεις όλων είναι πολύ σπουδαίες για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει αγορά ενεργειακής ξυλόσομπας. Εγώ μένω σε διαμέρισμα-σοφίτα στην επαρχία, 85-90τμ, στον τελευταίο όροφο με κεραμοσκεπή. Υπάρχει αυτόνομη θέρμανση καλοριφέρ (το οποίο φέτος δεν ανάψαμε καθόλου λόγω κρίσης) και ηλιακός θερμοσίφωνας. Ψάχνω λοιπόν να αγοράσω ξυλόσομπα που να μπορώ να την συνδέσω στα καλοριφέρ-ηλιακό, να έχει φούρνο και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστη και οικονομική. Μετά απο λίγη έρευνα στο net και διάβασμα των post σας εδώ καταλήγω περισσότερο σε Prity ή Thorma. Έχω ξεχωρίσει την Prity FG W20 και την Thorma AKS-50. Συγκριτικά πιστεύω ανάμεσα στις 2 οτι η Prity θα με καλύψει πιο πολύ. Θα παρακαλούσα όμως αν είναι εύκολο, οι κάτοχοι της Prity-Thorma σόμπας με σύνδεση σε καλοριφέρ να βοηθήσουν όσων αφορά κάποια πράγματα σχετικά με την απόδοση, λειτουργίες, προβλήματα της συγκεκριμένης μάρκας. Είναι αξιόπιστη μάρκα η Prity? Όσοι την χρησιμοποιούν έχουν καθόλου προβλήματα?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας για μια ξυλόσομπα που αγόρασα γιατί έχω απογοητευτεί με την επιλογή μου. Είναι μαντεμένια, την ανάψαμε απόψε το βράδυ πρώτη φορά και δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη μυρωδιά. Και το σημαντικότερο είναι ότι για να ζεσταθείς πρέπει να καθίσεις από πάνω. Διάβαζα εδώ στο σάιτ συχνά και έλεγαν οι περισσότεροι ότι ήταν ευχαριστημένοι και έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε σόμπα. Μήπως κάποιος ξέρει να μου απαντήσει τι έχουμε κάνει λάθος. Να προσθέσω ότι επιλέξαμε να μην φαίνεται το μπουρί αλλά να είναι πίσω από την σόμπα. Μήπως φταίει αυτό; Σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί νομίζω ότι πετάξαμε τα λεφτά μας. Το σπίτι μας είναι 120τ.μ. αλλά ελπίζαμε να ζεστάνει έστω τον ενιαίο που είναι γύρω στα 70 τ.μ.

τις πρωτες δυο με τρεις ημερες θα σου μυριζει η μπογια.

πρεπει να την αναψεις να ζεσταθει καλα ωστε να φυγει η μυρωδια.

οσον αφορα την ζεστη που βγαζει , το μαντεμι ζεσταινεται αργα.

βαλε αρκετα ξυλα και οταν αναψουν καλα κλεισε τον αερα που λογικα εχει σαν παροχη (να τον εχεις ελαχιστα ανοιχτο) ετσι θα κραταει ποιο πολυ τη ζεστη μεσα στην σομπα και θα την αποδιδει στο δωματιο.

επισης παιζει τα ξυλα σου να ειναι με πολυ υγρασια και να μην βγαζουν ζεστη.

αν εχεις αγορασει ξυλα με πολυ υγρασια δεν θα ζεσταθεις.

για να το δοκιμασεις οταν αναψεις παρε 2 -3 κουτσουρα και βαλτα για 1-2 μερες κοντα στην σομπα σου (απο κατω η διπλα) να στεγνωσουν και αναψε τα να δεις αν εχουν διαφορα.

γιαννη τα εχω παρει http://www.airduct.gr/profile.php?lang=1

εχει μπουρια σωληνες μοτερ τα παντα.

ειναι κοντα στην καραμανλη στο μενιδι.

Τι ειναι η ευρωπαλετα βρε παιδια; :confused:

Παλετα εννοω κατι σαν αυτο (φωτο απο διαδικτυο):

Kausoksila%201.jpg

Μπορει να ειναι ολο γυρω-γυρω απο ξυλο, ή απο συρμα (σαν κοτετσοσυρμα) ή ακομα και απο πολυ σκληρο ναυλον, ωστε τα ξυλα να ειναι στοιβαγμενα, να μην εχεις πολλη βρωμια και να κερδιζεις βεβαια χωρο. οι διαστασεις ποικιλλουν. Επειδη για να βαλω 5 τονους σε ενα χωρο που εχω, με εξυπηρετει μονο 80 εκ. πλατος, μου τις κατασκευαζουν αναλογα. Η καθε παλετα ειναι 1 τονος.

απο οσο ξερω 2 κυβικα ξυλα ειναι ενας τονος.

πρεπει δηλαδη να ειναι 1χ1χ2.

η 80χ1.20.χ2

αυτος ειναι και ο καλυτερος τροπος να παιρνετε ξυλα γιατι βαση ογκου υπολογιζετε ποιο σωστα τα κιλα.

ενω οταν τα ζυγιζουν πληρωνετε και υγρασια που μπορει να ειναι και το 25% του ξυλου.

Διαφημίσεις

Τυχαία βρήκα το φόρουμ σας κοιτώντας για ξυλόσομπες!Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι καλύτερη επιλογή από μια σόμπα υγραερίου τόσο ως προς το κόστος λειτουργίας όσο και από θέμα απόδοσης.

Καλησπέρα,πες και σε μας μια γνώμη!! 'Εχουμε σπίτι 60 τετραγωνικά,και θέλουμε να τοποθετήσουμε ξυλόσομπα στο σαλόνι,το οποίο είναι 35τμ! Οι 2 πιθανές θέσεις είναι είτε δίπλα στην κεντρική είσοδο είτε στη γωνία του σαλονιού. Το μειονέκτημα στην είσιδο είναι οτι για να βγει έξω το μπουρί και εν τέλει προς τα πάνω θα χρειαστεί το μπουρί να φτάσει τα 6 μέτρα και ο υπάλληλος είπε οτι θα έχουμε απώλειες. Στη γωνία του σαλονιού είναι δίπλα όλα τα άλλα έπιπλα και φοβόμαστε μην χαλάσουν.Εκεί μας πρότεινε να πάρουμε μια ενεργειακή με "πλάκες" στα πλαινά ώστε να μην υπάρχει φόβος να καούν τα έπιπλα του σαλονιού που θα είναι δίπλα. Τί έχεις να πεις για όλα αυτά??

Η σόμπα που βρήκαμε είναι αυτή:http://www.thermochoros.gr/product_info.phpcPath=79&products_id=1561

δες την και πες μας ρη γνώμη σου. Θα μας στοιχίσει με φούρνο περίπου 1400 ευρώ. Τι γνώμη έχεις? Επίσης, στις ενεργειακές,ισχύει ακόμα οτι όσο πιο μεγάλο το μπουρί,τόσο πιο μεγάλη η απόδοση??

y5yep3.png

Συμφωνω πλήρως...Σήμερα έκανα μια βόλτα απο 3 μαγαζιά. Για λέβητα pellet 40-45Kw μου είπανε 5500-6000 χωρίς την εγκατάσταση !!! Για λέβητα ξύλου 3800-4000 χωρίς εγκατασταση....Οπότε πάμε για απλή σομπίτσα....

Της πυρόλυσης ξύλου και pellets λέβητα ATMOS DC 40 S 3968,40 evro

εφοδιασμού στη Θεσσαλονίκη

σε δύο εβδομάδες από ταξίδια?)

καλησπέρα, έχουμε ξυλόσομπα prity. μας έχει μαυρίσει λίγο ο τοιχος πάνω από τη γωνία του μπουριού. έχει συμβει και σε καποιον άλλον ή "χάνει" λίγο το μπουρί μας;;ευχαριστω

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα.

Αν κάποιος έχει πάει στην Βουλγαρία και έχει αγοράσει προϊόντα prity

να μου πει σε ποια πόλη πήγε και σε πιο μαγαζί γιατί ψάχνω τον ξυλολέβητα

GA 33.Επείσης αν κάποιος ξέρει σε ποιες πόλεις υπάρχουν μαγαζιά ας μου στείλει πληροφορίες γιατί μ΄ενδιαφέρει άμμεσα.Ευχαριστώ πoλύ.

καλησπέρα, έχουμε ξυλόσομπα prity. μας έχει μαυρίσει λίγο ο τοιχος πάνω από τη γωνία του μπουριού. έχει συμβει και σε καποιον άλλον ή "χάνει" λίγο το μπουρί μας;;ευχαριστω

Ε μαλλον απο το μπουρι θα προερχεται.

Θαθελα να σε ρωτησω μια που αναφερες την σομπα prity και ενδιαφερομαι για την Prity FM με φουρνο να μου πεις ποια εχεις ακριβως εσυ,ποσα τετραγωνικα ζεσταινεις ,αν εισαι ευχαριστημενη απο ζεσταμα ,αν εχει καταναλωση πολυ και οτι αλλη πληροφορια μπορεις.

Αυτη που ενδιαφερομαι εγω ειναι :

http://prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=40

Σ'ευχαριστω.

Υ.Γ.

Εγω μενω σε ορεινο μερος,Δυτικη Μακεδονια.

Και οποιοσδηποτε αλλος εχει πληροφοριες γι'αυτη τη σομπα, δεκτες.

Θαθελα να σε ρωτησω μια που αναφερες την σομπα prity και ενδιαφερομαι για την Prity FM με φουρνο να μου πεις ποια εχεις ακριβως εσυ,ποσα τετραγωνικα ζεσταινεις ,αν εισαι ευχαριστημενη απο ζεσταμα ,αν εχει καταναλωση πολυ και οτι αλλη πληροφορια μπορεις.

Σ'ευχαριστω.

Υ.Γ.

100 kv 2

Ψάχνω ξυλολέβητα το μοντέλο GA 33.Αν ξέρει κάποιος μαγαζιά διευθύνσεις ή τηλέφωνα στις πόλεις Σαντάσκι η Γκόλτσε Ντελτζεφ(ελπίζω να τα έγραψα σωστά) νομίζω τις πιο κοντινές πόλεις ας μου τα στείλει γιατί τα χρειάζομαι άμμεσα.Σας ευχαριστώ πολύ.

Σ'ευχαριστω.

Υ.Γ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την ξυλόσομπα αυτην http://www.prity-bg.com/products/products.php?lang=bg&productid=42 την έχω στο σπίτι απο τον νοέμβριο την fgr (αυτη με τα πόδια)σε σπίτι 85 τμ στο σαλόνι έχω 24 βαθμους και στα δωμάτια 22 με 2-3 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία.Περίπου 1 τόνο ξύλα μήνα κατανάλωση(μεσες-οξια).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την ξυλόσομπα αυτην http://www.prity-bg.com/products/products.php?lang=bg&productid=42 την έχω στο σπίτι απο τον νοέμβριο την fgr (αυτη με τα πόδια)σε σπίτι 85 τμ στο σαλόνι έχω 24 βαθμους και στα δωμάτια 22 με 2-3 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία.Περίπου 1 τόνο ξύλα μήνα κατανάλωση(μεσες-οξια).

Επισης χρονια πολλα και καλη χρονια.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Απ'οτι βλεπω εισαι ευχαριστημενος,συμφωνα με τα στοιχεια που μουδωσες ειναι θετικα τα πραμματα.

Εγω αυτη τη στιγμη εχω μια σομπα παλιας τεχνολογιας ,ορθια,σκετη,χωρις φουρνο και μουκαψε σε 3 μηνες 5 τονους γι'αυτο ψαχνω για την pritty.Η δικη σου ειναι λιγο μεγαλυτερη απο αυτη που θελω εγω,αυτην ειχα βαλει στο ματι,αλλα δε με παιρνει ο χωρος.

Τωρα ψαχνω μαγαζι και τιμες γιατι ο καθενας που ρωταω εχει και διαφορετικη τιμη,ασε εχουν ελλειψη.

Νασαι καλα,ευχαριστω.

Γεωργια, τα πραγματα ειναι απλα. Στειλε τον ανθρωπο σου σε μια απο τις δυο αυτες πολεις και οπου βρεθει, να κανει την απλη ερωτηση: ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ. Και οι δυο αυτες πολεις ειναι σχετικα μικρες και οι παντες ξερουν τα παντα.Ενα καταστημα εχει στο SANDANSKI και δυο εχει το G. DELTHEV. Θα τα βρει πολυ ευκολα. Καπου εχω ενα τηλ. Αν το βρω, θα σου το περασω σε πμ.

Γεωργια, τα πραγματα ειναι απλα. Στειλε τον ανθρωπο σου σε μια απο τις δυο αυτες πολεις και οπου βρεθει, να κανει την απλη ερωτηση: ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ. Και οι δυο αυτες πολεις ειναι σχετικα μικρες και οι παντες ξερουν τα παντα.Ενα καταστημα εχει στο SANDANSKI και δυο εχει το G. DELTHEV. Θα τα βρει πολυ ευκολα. Καπου εχω ενα τηλ. Αν το βρω, θα σου το περασω σε πμ.

Αν το βρεις στείλε το σε πμ.Τι να πώ με αυτή την ιστορία από τον Νοέμβρη παιδεύομαι και ακόμη δεν έχω βρεί άκρη.Ο άνθρωπος αυτός που έφερε σε κάποιον γνωστό τον ίδιο λέβητα που θέλω του κόστισε 800 ευρώ ενώ εγώ ρώτησα στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας και μου είπαν γύρω στα 550 περίπου.Τόσο μεγάλη διαφορά να έχει το μαγαζί από το εργοστάσιο τι να πω.Αν είναι έτσι τον παίρνω και απ'εδώ που μένω και γλιτώνω και τα μεταφορικά.Στο εργοστάσιο prity που πήρα μου είπαν με παραγγελία και παράδοση το Μάρτη γι αυτό ήθελα κάποιο μαγαζί κοντά στην Ελλάδα που σίγουρα θα έχει απόθεμα.Ελπίζω με τις πληροφορίες σου και ένα τηλέφωνο που μου έστειλε ο dobromir να βρώ επιτέλους μια άκρη πρίν βγεί ο Χειμώνας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...