Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημερα παιδια, αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με την κορη μου, ενω καθετε στο γιογιο ή στο στεφανακι της λεκανης για να κανει τσισα της,και τα λεει κιολας τα τσισα, δεν θελει με τιποτα να κανει κακα της παρα τα κανει πανω της. Ξεκινησαμε να κοψουμε την πανα τον Μαη, που ηταν 2μιση ετων, και ενω στην αρχη δεν ηθελε με τιποτα να κατσει στο γιογιο με διαφορες δωροδωκιες (γλυκακια κλπ) τα καταφεραμε. Σιγα σιγα εστρωσε κυριως τα τσισα με τα κακα δεν τα καταφερναμε και πολυ καλα γιατι ειναι και λιγο δυσκοιλια... αλλα ειχαμε καταφερει αρκετες φορες να κανουμε και κακα στο γιογιο. Τον Ιουλιο ομως που φυγαμε για διακοπες στη γιαγια στο νησι η μικρη δεν μπορουσε να προσαρμοστει με τιποτα, εφυγε και ο μπαμπας της γιατι δεν ειχε αδεια ακομα και κατσαμε ενα μηνα μονοι μας και η μικρη μου γυρισε τα πανω κατω....πηγαινε 2 και 3 τη νυχτα για να κοιμηθει ηθελε να κοιμομαστε αγκαλια και αλλα τετοια.Υποθετω οτι φοβηθηκε οτι ο μπαμπας της μας αφησε και της δημιουργηθηκαν διαφορες ανασφαλειες...Μεσα σε ολα αυτα την επιασε και δυσκοιλιοτητα εντονη, ποναγε πολυ και δεν μπορουσε να κανει κακα καθιστη στο γιογιο ηθελε να ναι ορθια ή ξαπλωμενη μπρουμιτα στο κρεβατι. Εγω μεσα σ ολο αυτον τον πανικο δεν ηθελα να την στρεσαρω κ αλλο και οταν ηταν να κανει κακα της της εβαζα μια πανα και την αφηνα να κανει οπως θελει γιατι αλλιως τα κραταγε και περναγε και βδομαδα που δεν εκανε ...Για να μην τα πολυλογω και σας κουραζω απο τοτε που γυρισαμε απο τις διακοπες τελος Αυγουστου με την δυσκοιλιοτητα παμε καλυτερα και πανα δεν της ξαναβαλα και την καταφερα κανα δυο φορες να τα κανει στο γιογιο. Αλλα απο αρχες Οκτωμβρη που αρχισαμε παιδικο σταθμο παλι τα ιδια δεν θελει να κανει στο γιογιο... τι της εξηγησαμε, τι βαλαμε ολα τα κουκλακια να κανουν κακα τους κλπ κλπ εντομεταξει αμα ακουσουμε καμια μυρωδατη ή καταλαβουμε οτι θελει να κανει κακα της τη βαζουμε κατευθειαν να κατσει αλλα δεν κανει και μετα απο καποια ωρα δεν θελει να κατσει αλλο και σηκωνεται και μολις γυρισεις το κεφαλι σου απτην αλλη η φυγεις για ενα λεπτο τα χει κανει πανω της...Ξεχασα να σας πω οτι στον παιδικο σταθμο δεν ηθελε να κατσει στη λεκανη την φοβοτανε και με βαλανε να την βαζω το πρωι και το μεσημερι εγω να τη μαθω και τελικα τα καταφεραμε τωρα καθεται.. αλλα φοβαμαι αν αρχισει να κανει κακα πανω της στον παιδικο θα την διωξουν γιατι ειναι δημοσιος.

Πειτε μου την γνωμη σας τι να κανω? πως να την πεισω να κατσει στο γιογιο?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

ΥΣ. Ξεχασα να γραψω οτι εχουμε κοψει την μεσημεριανη πανα του υπνου αλλα οχι την βραδυνη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Μπράβο στην κόρη σου, γιατί τα τσίσα είναι πιο δύσκολο να τα κρατήσεις από τα κακά. Εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα μερικές φορές... Πάντως την βραδινή πάνα την κόψαμε, γιατί έτσι μας συμβούλεψαν από τον παιδικό. Τώρα όσο για το αν θα σας διώξουν, δεν το πιστεύω. Μας έχουν συμβει τέτοια ατυχήματα και σε μας και νόνιζα ότι θα μας "την πουν", αλλά όταν τους το είπα, μου είπαν "μικρός είναι, θα μάθει". Προσωπικά, εεπιμένω στη χρήση της τουαλέτας παρά του γιογιό. Εντωμεταξυ, όταν τον πάω κάθε πρωι στον παιδικό, τον πηγαίνω τουαλέτα και μερικές φορές κάνει και κακά. Φαίνεται ότι τον βολεύουν αυτές που είναι μικρές λεκανίτσες... Σε βοήθησα καθόλου;

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Καλημέρα! Μπράβο στην κόρη σου, γιατί τα τσίσα είναι πιο δύσκολο να τα κρατήσεις από τα κακά. Εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα μερικές φορές... Πάντως την βραδινή πάνα την κόψαμε, γιατί έτσι μας συμβούλεψαν από τον παιδικό. Τώρα όσο για το αν θα σας διώξουν, δεν το πιστεύω. Μας έχουν συμβει τέτοια ατυχήματα και σε μας και νόνιζα ότι θα μας "την πουν", αλλά όταν τους το είπα, μου είπαν "μικρός είναι, θα μάθει". Προσωπικά, εεπιμένω στη χρήση της τουαλέτας παρά του γιογιό. Εντωμεταξυ, όταν τον πάω κάθε πρωι στον παιδικό, τον πηγαίνω τουαλέτα και μερικές φορές κάνει και κακά. Φαίνεται ότι τον βολεύουν αυτές που είναι μικρές λεκανίτσες... Σε βοήθησα καθόλου;

Εγω βασικα την βραδυνη πανα δεν της την εκοψα ακομα για να μην την πιεσω...τις τελευταιες μερεσ παλι κανει τσισα στο στεφανακι απο δικη της επιλογη αλλα οχι κακα...οσο για τον παιδικο δεν νομιζω να ισχυουν τα ιδια με τον δικο σου γιατι κατουρηθηκε στης αρχες 2 φορες πανω της που δεν ηθελε να κατσει στη λεκανη και οι δασκαλες δεν θελανε καθολου να συνεργαστουν μαζι μας για να μαθει παρα θελαν να τη μαθω εγω στον παιδικο και ενταξει εγω δεν ειχα προβλημα αλλα το παιδι εκανε μαζι μου τσισα αλλα οχι οταν δεν ημουν εγω....Τελικα ευτυχως η μια δασκαλα συνεργαστηκε μαζι μας και τα καταφεραμε.Βασικα η μικρη ηθελε να την κραταμε γιατι φοβοταν οτι θα πεσει μεσα δεν εχουν βλεπεις καπακια πλαστικα οι λεκανιτσες στον παιδικο...και οταν τους ζηταγα να σχοληθουν λιγο μαζι της να δουν εστω αν εκανε τσισα, γιατι η μικρη ακουμπαγε λιγο στη λεκανη και ελεγε εκανα ενω δεν ειχε κανει, μου ελεγαν και πως να δουμε αν εκανε και ειναι πολλα τα παιδια και λιγες οι δασκαλες και δεν μπορουμε να ασχοληθουμε μονο με το δικο σου παιδι και μου βγαζαν μια γλωσσα μεχρι απεναντι....τελοςπαντων εκει το λυσαμε το προβλημα...με τα κακα τι κανουμε τωρα. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.

Συνήθως, όχι πάντα, φαίνονται πότε είναι έτοιμα να κάνουν κακά:lol:. Έχουν πλάκα εκείνη τη στιγμή τα ζουζούνια. Σταματάνε ξαφνικά αυτό που κάνουν, παίρνουν ένα απλανές βλέμμα, αυτοσυγκεντρώνονται...:-D. Κοίτα να το προσέχεις μήπως το προλάβεις...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Αγαπητή gabrianna, είχα το ίδιο πρόβλημα με την κόρη μου. Ενώ 2 χρονών και 4 μηνών κόψαμε την πάνα και μετά απο 2 μήνες περίπου και την βραδυνή, τα κακά ήθελε σώνει και καλά να τα κάνει όρθια στην πάνα. Μεγάλο πρόβλημα, είχα δοκιμάσει τα πάντα και δεν κατάφερνα τίποτα, μουλάρωνε και τα κρατούσε 3 και 4 μέρες. Πίκρα σου λέω! Είχα δοκιμάσει τα πάντα δεν έπιανε τίποτα. Τελικά με τα πολλά, με πολλήηηηηηηη υπομονή και χωρίς νεύρα, με πολλές υποσχέσεις για jumbo και με ένα παιχνιδάκι που σκαρφίστηκα ένα βράδυ με νερό και κουβαδάκια θαλάσσης, την έκατσα στο γκιογκιό και τα καταφέραμε. Εννοείται οτι είχα εξαφανίσει και τις πάνες απο το σπίτι και της είχα δηλωσει οτι τελείωσαν και οτι τα σουπερ μάρκετ δεν πουλούσαν πάνες για την ηλικία της γιατί είχε πια μεγαλώσει. Οπλίσου λοιπόν με υπομονή, κάνε της πλύση εγκεφάλου οτι οι πάνες είναι για τα μωρά και άλλα διάφορα (εγώ για παράδειγμα της έλεγα οτι "τα σκατουλάκια" κλαίνε μέσα στην πάνα γιατί θέλουν να κολυμπήσουν στο νεράκι της τουαλέτας" !!!! Τί να κάνω!!!!Οτι θέλεις της έλεγα για να την πείσω). Το βράδυ όμως που τα καταφέραμε, ήμουν αποφασισμένη, δεν έκανα πίσω, της είχα πεί τέρμα οι πάνες και το εννοούσα. Ευτυχώς τα κατάφερε. Εννοείται οτι ζητωκραυγάζαμε και πανηγυρίζαμε για το "κατόρθωμα" οικογενειακώς και την επομενη μέρα είχε και jumbo. Ετσι πείστηκε και δεν ξαναζήτησε πάνα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Διαφημίσεις

Συνήθως, όχι πάντα, φαίνονται πότε είναι έτοιμα να κάνουν κακά:lol:. Έχουν πλάκα εκείνη τη στιγμή τα ζουζούνια. Σταματάνε ξαφνικά αυτό που κάνουν, παίρνουν ένα απλανές βλέμμα, αυτοσυγκεντρώνονται...:-D. Κοίτα να το προσέχεις μήπως το προλάβεις...

μα αυτο ελεγα και πριν οτι αμα την καταλαβω οτι ετοιμαζεται την βαζω στο γιογιο και τα σταματαει δεν κανει....δεν μπορω να μαι και ολη μερα απο πανω της.....εχω και ενα γιο 7 ετων εχουμε διαβασματα εξωσχολικες δραστηριοτητες μαγειρεματα μαζεματα κλπ και οταν φυγω για ενα δευτερολεπτο τα κανει πανω της............:mrgreen:

Αγαπητή gabrianna, είχα το ίδιο πρόβλημα με την κόρη μου. Ενώ 2 χρονών και 4 μηνών κόψαμε την πάνα και μετά απο 2 μήνες περίπου και την βραδυνή, τα κακά ήθελε σώνει και καλά να τα κάνει όρθια στην πάνα. Μεγάλο πρόβλημα, είχα δοκιμάσει τα πάντα και δεν κατάφερνα τίποτα, μουλάρωνε και τα κρατούσε 3 και 4 μέρες. Πίκρα σου λέω! Είχα δοκιμάσει τα πάντα δεν έπιανε τίποτα. Τελικά με τα πολλά, με πολλήηηηηηηη υπομονή και χωρίς νεύρα, με πολλές υποσχέσεις για jumbo και με ένα παιχνιδάκι που σκαρφίστηκα ένα βράδυ με νερό και κουβαδάκια θαλάσσης, την έκατσα στο γκιογκιό και τα καταφέραμε. Εννοείται οτι είχα εξαφανίσει και τις πάνες απο το σπίτι και της είχα δηλωσει οτι τελείωσαν και οτι τα σουπερ μάρκετ δεν πουλούσαν πάνες για την ηλικία της γιατί είχε πια μεγαλώσει. Οπλίσου λοιπόν με υπομονή, κάνε της πλύση εγκεφάλου οτι οι πάνες είναι για τα μωρά και άλλα διάφορα (εγώ για παράδειγμα της έλεγα οτι "τα σκατουλάκια" κλαίνε μέσα στην πάνα γιατί θέλουν να κολυμπήσουν στο νεράκι της τουαλέτας" !!!! Τί να κάνω!!!!Οτι θέλεις της έλεγα για να την πείσω). Το βράδυ όμως που τα καταφέραμε, ήμουν αποφασισμένη, δεν έκανα πίσω, της είχα πεί τέρμα οι πάνες και το εννοούσα. Ευτυχώς τα κατάφερε. Εννοείται οτι ζητωκραυγάζαμε και πανηγυρίζαμε για το "κατόρθωμα" οικογενειακώς και την επομενη μέρα είχε και jumbo. Ετσι πείστηκε και δεν ξαναζήτησε πάνα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

χαχαχαχαχ γελαω με τη φαντασια που εχεις να λες οτι τα κακα σκανε στην πανα και θελουν να κολυμπησουν.....εμεις ολη την ημερα ακομα και στον υπνο το μεσημεριανο δεν φοραμε καθολου πανα...μονο το βραδυ στον υπνο....τα κανει στο βρακι της...εγω παλι της εχω παρει βρακια με την Μινι την Νταιζει Μπαρμπι κλπ και της λεω θα κλεει η Μινι πουφου βρωμαει την κακομοιρα τη Μινι....και τετοια. και καθε φορα που κανει πανω της τα πεταμε μαζι στη λεκανη και της εξηγω οτι εκει κανουμε κακα ολοι..νομιζω το προβλημα ειναι καθαρα βολεματος δλδ δεν της αρεσει να κανει κακα καθιστη λογω δυσκιλιοτητας και την βολευει πιο καλα ορθια ή μισοξαπλωμενη στο κρεβατι γι αυτο το κανει...θα δοκιμασω τωρα κοψω την βαρδυνη πανα μηπως την μπερδευει.... για να δουμε...

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας κοριτσια και για τον χρονο σας!

Η δυσκοιλιότητα είναι όντως θέμα. Και η δικιά μου γι'αυτό έκανε όρθια. Κατόπιν συμβουλής της παιδιάτρου, εκείνο το βράδυ που προσπαθήσαμε απο το πρωί της είχα δώσει και λίγο duphalac για να βγούν πιο εύκολα και να μην φοβηθεί οτι θα πονέσει στο γκιογκιό ( και λίγο πρίν κάτσει της είχα βάλει με λίγο μπαμπακάκι και λίγο baby oil στον πισινούλι).

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με την κορη μου.εκοψε αστραπιαια την πανα και την βραδνη αλλα για 3 μηνες εκανε κακα στο βρακι της.προσπαθησα να την καλοπιασω, να την εξαγορασω, να την αγριεψω αλλα τιποτα.

σε μια επισκεψη στον παιδιατρο του λεω το προβλημα , και της λεει

''νικολεττα μου εισαι πολυ μεγαλη πια για να κανεις τα κακα σου στο βρακι σου.την επομενη στην τουαλετα''.

σας πληροφορω οτι μολις πηγαμε σπιτι πηγε κατευθειαν για κακα

ωρες ωρες δεν μπορω να την καταλαβω........

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Τσίσα μάθαμε με την πρώτη και τα κάνουμε εδώ και 2-3 μήνες στη λεκάνη.

Κακά έχουμε κάνει 2-3 φορές στο γιογιό, αλλά έλα που βαριέται να κάθεται να της έρθουν να κάνει κακά στο γιογιό, έλα που είμαστε και δυσκοίλιες και πονάει το κακόμοιρο...όταν έρθει εκέινη η ώρα λέει:"θέλω κακά...πάνα μαμά". Βάζουμε πάνα και τα κάνει. Φοβάμαι από την άλλη να της ώ δεν έχουμε πάνα, γιατί τότε τα κρατάει και μπορεί να τα κρατάει μέρες...και έτσι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

αχ αυτη η δυσκοιλιοτητα φταιει για ολα δυστυχως....και μεις πανω που στρωνει με dufalac κλπ παλι την ξαναπιανει...ειναι και μιζερη στο φαγητο...αληθεια εχει ρωτησει καμια τον παιδιατρο γι αυτα τα γαλατα ας πουμε το δελτα το daily το πρασινο που βοηθαει για να ενεργησε αν κανει για τα παιδια? μια φιλη μου που ειχε προβλημα ο γιος τηςτετοιο του δινει και εχει ηρεμησει αλλα ξερω γω αν κανει καλο αυτο το πραγμα? την αλλη βδομαδα θα κανονισω να παμε στον παιδιατρο να δουμε τι θα γινει μ αυτο το θεμα και θα την ρωτησω.....

να μπω? εμας τα κακακια θελουν να πανε στη τουαλετα να τραβηξιυμε το καζανακι να πανε στα ψαρακια που ...πεινανε χαχαχαχχαχαχαχα

μολις την δω και σφιξει της δινω ενα λαδακι απο φαρμακιο, μου διαφευγει πως το λενε, ενα διαφανο μπουκαλακι 1,5 ευρω κανει

οπως μας βγει καθε φορα, πανα, βρακι, γιογιο, λεκανη, ...πατωμα χαχαχαχχα

ολα μεσα στο προγραμμα

εχουμε πανα υπνου μονο εδω και πολλους μηνες

kKZUp2.png

lol

εγω προβληματιζομαι με τη δικια μου, αν και δεν εχουμε κανει ακομα αποπειρα να βγαλουμε την πανα, γιατι οσα θεματα εχω διαβασει με παιδακια που ειχαν προβλημα να βγαλουν εντελως την πανα, ηταν παιδακια δυσκοιλια....

οποτε, επειδη κι η δικια μου εχει συχνα θεμα με τα κακα της, θεωρω οτι θα παιδευτουμε..

Διαφημίσεις

Gabriana μην την πιέσεις, απλά κάθε φορά που θα τα κάνει στο βρακάκι θύμιζε της ότι ο χώρος που πρέπει να πηγαίνει να τα κάνει είναι η λεκάνη ή το γιογιο. Και η δικιά μου τα τσίσα τα έχει κόψει (ατυχήματα βέβαια έχουμε ακόμα) αλλά μας παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα που έχετε εσεις με τα κακά. Δεν την πιέσαμε απλά μαζεύω η δόλια η μάνα, τί να κάνω και όταν τυχαία τα έκανε κάποια στιγμή στην τουαλέτα (πήγε για τσίσα και της βγήκαν και τα άλλα) άρχισε κάποτε να τα κάνει στην τουαλέτα και κάποτε στο βρακάκι. Σιγά- σιγά θα πηγαίνει πιο συχνά τουαλέτα φαντάζομαι, αλλά γενικώς δε λέω τίποτα όταν τα κάνει πάνω της μόνο της θυμίζω που πρέπει να τα κάνει.

μπας και παιρνουμε αλλο? η Α το πινει με αμεριστη ευχαριστηση!!!!!

και δεν ειναι δυσκοιλια

καποια φαση την ειχαν πονεσει και ετσι φοβηθηκε και ηθελε στο κρεββατι της στη πανα και στα ...τεσσερα χαχαχχαχαχαχα

αλλα το εχει δουλεψει αρκετα στο μυαλο της

τα ανεχομαι αλλο αλλα αυτο το βρωμερο βρακι δε το αντεχω....ειδικα με σιδηρο και λαδι , ειναι αστα να πανε!!!!!

kKZUp2.png

lol

εγω προβληματιζομαι με τη δικια μου, αν και δεν εχουμε κανει ακομα αποπειρα να βγαλουμε την πανα, γιατι οσα θεματα εχω διαβασει με παιδακια που ειχαν προβλημα να βγαλουν εντελως την πανα, ηταν παιδακια δυσκοιλια....

οποτε, επειδη κι η δικια μου εχει συχνα θεμα με τα κακα της, θεωρω οτι θα παιδευτουμε..

ΟΚ., δε σε βοηθάει και ο καιρός να αρχίσεις τώρα. Απλά αν θες άρχισε να την κατατοπίζεις ώστε με το που αρχίζει την άνοιξη να καλυτερεύει ο καιρός θα είναι έτοιμη. Δλδ αυτό που μπορείς να κάνεις είναι κάθε πρωί που ξυπνάει την ώρα που θα αλλάξεις πάνα, πριν βάλεις καθαρή βάλτην στην τουαλέτα ή το γιογιό για τσίσα τουλάχιστον. Στις αρχές τίποτα δεν θα κάνει, επαναλαμβάνοντας το ως ρουτίνα θα τα κάνει τυχαία ένα πρωί και θα μάθει. Μετά βάλε της την πάνα της κανονικά. Απλά καθιέρωσε ως αρχή πρωινή ρουτίνα. Θα σου είναι όλα πιο εύκολα όταν την άνοιξη θα αρχίσεις κανονικά εκπαίδευση τουαλέτας.

τα δικα μου ξεκινησαν στο σταθμο αρχες γεναρη

φανταζομαι τα καθιζαν συχνα πυκνα

ετσι εμαθαν πιστευω στο μηνα να καθονται

η Α ειχε ελαχιστα ατυχηματα με τσισακια

ο Β......προχωραγε και μαζευα!

kKZUp2.png

τα δικα μου ξεκινησαν στο σταθμο αρχες γεναρη

φανταζομαι τα καθιζαν συχνα πυκνα

ετσι εμαθαν πιστευω στο μηνα να καθονται

η Α ειχε ελαχιστα ατυχηματα με τσισακια

ο Β......προχωραγε και μαζευα!

Εννοείς μόλις έγιναν 2, έτσι? Και εμείς έτσι παρόλο που μάζευα μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τσίσα από παντού. Απλά τα παιδιά που πάνε παιδικό μιμούνται τα υπόλοιπα που βλέπουνμ γι'αυτό είναι κομματάκι πιο δύσκολο για τις μαμάδες που έχουν τα παιδιά τους μαζί στο σπίτι.

συμφωνω και εμενα ειναι και δυο και στο σπιτι

Κατάλαβα... Κάποια στιγμή είχε μείνει στη μύτη μου μόνιμα η μυρωδιά της αμμωνίας. Νόμιζα ότι όλα μέσα στο σπίτι μύριζαν τσίσα.:lol: