Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νέα μαμά μέσα στο άγχος και το κλάμα...δεν τρώει η μπέμπα

Recommended Posts

καλησπέρα! γέννησα 13/10/2010 και προσπαθώ να προσαρμοστώ στους νέους ρυθμούς. Γέννησα εύκολα και με φτ ενα κοριτσάκι 2960 και δήλωσα αποκλειστικό θηλασμό. Γάλα; αρκετό. Θηλή; μια χαρά μεγάλη. Η μικρή όμως αρνείται,αποκοιμιέται την πιπιλάει αλλά δεν θηλάζει κανονικά όπως πρέπει. Αισθάνομαι τύψεις ότι ίσως δεν κάνω κάτι καλά. Εν τω μεταξύ είμαι μαθηματικός και κάνω ιδιαίτερα οπότε θα αναγκαστώ το πολύ σε 20 μέρες να βγω για δουλειά. Προς το παρόν από βδομάδα τα παιδιά θα έρχονται σπίτι μου. Χρησιμοποιώ θήλαστρο και της δίνω μητρικό. Τι να κάνω; Λέτε αν μεγαλώσει λίγο να τη πιάσει ή επειδή τρώει με μπουκάλι αποκλείεται...

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

καλησπέρα! γέννησα 13/10/2010 και προσπαθώ να προσαρμοστώ στους νέους ρυθμούς. Γέννησα εύκολα και με φτ ενα κοριτσάκι 2960 και δήλωσα αποκλειστικό θηλασμό. Γάλα; αρκετό. Θηλή; μια χαρά μεγάλη. Η μικρή όμως αρνείται,αποκοιμιέται την πιπιλάει αλλά δεν θηλάζει κανονικά όπως πρέπει. Αισθάνομαι τύψεις ότι ίσως δεν κάνω κάτι καλά. Εν τω μεταξύ είμαι μαθηματικός και κάνω ιδιαίτερα οπότε θα αναγκαστώ το πολύ σε 20 μέρες να βγω για δουλειά. Προς το παρόν από βδομάδα τα παιδιά θα έρχονται σπίτι μου. Χρησιμοποιώ θήλαστρο και της δίνω μητρικό. Τι να κάνω; Λέτε αν μεγαλώσει λίγο να τη πιάσει ή επειδή τρώει με μπουκάλι αποκλείεται...

Ευχαριστώ.

Να σου ζησει το κοριτσακι σου!

Να κανεις μαλαξεις στο στηθος σου και θα ξαναρχιζει να θηλαζει...εναλλακτικα χαιδεψε την να ξυπνησει...αλλα η ροη που θα αυξησεις με την μαλαξη ειναι προτιμοτερη.

Να συνεχισεις να θηλαζεις..Μπορεις να νοικιασεις ενα θηλαστρο απο το νοσοκομειο αν θα χρειαστεις πολυ συχνες αντλησεις διαφορετικα ενα του εμποριου δεν θα σε βοηθησει να διατηρησεις την γαλουχια.Μην μπεις στην διαδικασια του συμπληρωματος..θα τον χασεις τον θηλασμο!

Καθε αρχη και δυσκολη, μην αγχωνεσαι...εαν βρεχει 6-7 πανες την ημερα το μωρακι μια χαρα τρωει...

9rQUp2.png

Η μικρή όμως αρνείται,αποκοιμιέται την πιπιλάει αλλά δεν θηλάζει κανονικά όπως πρέπει.

Αισθάνομαι τύψεις ότι ίσως δεν κάνω κάτι καλά. .

τι εννοεις αρνειται? δηλαδη δεν τρωει?το οτι αποκοιμιεται ολα τα μωρα τουλαχιστον μεχρι τις 40 ημερες ετσι κανουν..τι εννοεις 'κανονικα οπως πρεπει''? μην συγκρινεις ενα μεγαλο μωρο που εχει δυναμη και θηλαζει με ρυθμο και γρηγορα..τυψεις γιατι?

Χρησιμοποιώ θήλαστρο και της δίνω μητρικό.

γιατι αντλεις? μπερδευεις το μωρο σου περισσοτερο ετσι..

83hKp3.png

Να σου ζησει το κοριτσακι σου!

Να κανεις μαλαξεις στο στηθος σου και θα ξαναρχιζει να θηλαζει...εναλλακτικα χαιδεψε την να ξυπνησει...αλλα η ροη που θα αυξησεις με την μαλαξη ειναι προτιμοτερη.

Να συνεχισεις να θηλαζεις..Μπορεις να νοικιασεις ενα θηλαστρο απο το νοσοκομειο αν θα χρειαστεις πολυ συχνες αντλησεις διαφορετικα ενα του εμποριου δεν θα σε βοηθησει να διατηρησεις την γαλουχια.Μην μπεις στην διαδικασια του συμπληρωματος..θα τον χασεις τον θηλασμο!

Καθε αρχη και δυσκολη, μην αγχωνεσαι...εαν βρεχει 6-7 πανες την ημερα το μωρακι μια χαρα τρωει...

θα συμφωνησω με τη Κατερινα.. αν κ ξερω πως το "μην αγχωνεσαι" ειναι ΜΕΓΑΛΗ κουβεντα στη φαση αυτη καλο θα ηταν να προσπαθησεις..

εμενα με ειχε παρει απο κατω τοτε..τα παρατησα κ το σκυλομετανοιωσα!!ειχα παρει κ θηλαστρο(εμποριου) κ οντως εγιναν χειροτερα τα πραγματα..

οπως καταλαβαινεις δεν ειμαι κ η πιο αρμοδια για να βοηθησω(θηλασα 1+ μηνα) αυτο που μπορω να σου πω ειναι να συνεχισεις με πεισμα κ ηρεμια,οσο θηλαζει η μικρουλα τοσο θα ερχετε το γαλατακι..ειναι αρχη ακομη,κουραζεται κ εκεινη..να της σκουντας το αυτακι η το μαγουλο να ξυπναει(ετσι μου ειχαν πει θυμαμαι οι μαιες τοτε

Να σου ζησει κ καλη λοχεια σου ευχομαι!!!κ μη ξεχνασ τα καλυτερα ερχονται!!!!!:D:D:D

Διαφημίσεις

τύψεις νιώθω μη τυχόν δε κάνω κάτι σωστά. Απλά με αγχώνει και το γεγονός ότι σήμερα ξεκινάω τα ιδιαίτερα και το θήλαστρο είναι απαραίτητο. Το αποκορύφωμα στην όλη ψυχολογία μπήκε σήμερα και έκανε χειρουργείο ο άντρας μου στο πόδι (χιαστί και μηνίσκο) και όυτε μπορώ να πάω να τον δω. Αnyway...

καλησπέρα! γέννησα 13/10/2010 και προσπαθώ να προσαρμοστώ στους νέους ρυθμούς. Γέννησα εύκολα και με φτ ενα κοριτσάκι 2960 και δήλωσα αποκλειστικό θηλασμό. Γάλα; αρκετό. Θηλή; μια χαρά μεγάλη. Η μικρή όμως αρνείται,αποκοιμιέται την πιπιλάει αλλά δεν θηλάζει κανονικά όπως πρέπει.

Καταρχην να σου ζησει η μπεμπουλα σου.Απο προσωπικη εμπειρια θελω να σου πω οτι στην αρχη ετσι κανουν τα μωρακια,θηλαζουν ατελειωτες ωρες κοιμουνται στο στηθοςκαι μολις ξυπνησουν το ψαχνουν ξανα και φτου κ απ την αρχη.Οταν λεμε αρχη λεμε ο δικος μου το εκανε και πολυ μετα το σαραντισμο,ολα φυσιολογικα ειναι.Αυτο το κανει γιατι θελει σιγουρα να σου αυξησει τη παραγωγη και υστερα γιατι μονο μεσω του θηλασμου ερχετε κοντα σου καθως ακομα νιωθει ανασφαλεια.

Αισθάνομαι τύψεις ότι ίσως δεν κάνω κάτι καλά.

Κατανοητο....κι εγω μια απο τα ιδια.....οσο το παιδι θηλαζει ολα καλα.Εμενα ετρωγε ενα λεπτο κ κοιμοταν,μολις τον εβαζα στο κρεβατι τσουπ....ξυπνουσε κ ηθελε να θηλασει,ολη μερα αυτο..

Εν τω μεταξύ είμαι μαθηματικός και κάνω ιδιαίτερα οπότε θα αναγκαστώ το πολύ σε 20 μέρες να βγω για δουλειά. Προς το παρόν από βδομάδα τα παιδιά θα έρχονται σπίτι μου. Χρησιμοποιώ θήλαστρο και της δίνω μητρικό. Τι να κάνω; Λέτε αν μεγαλώσει λίγο να τη πιάσει ή επειδή τρώει με μπουκάλι αποκλείεται...

Ευχαριστώ.

Κατι που σιγουρα θα σε βοηθησει...ειναι να ενοικιασεις ενα νοσοκομειακο θηλαστρο για να μην εχει μακροπροθεσμα μειωση της γαλουχιας.Αυτο πιστευω θα σε συμβουλεψουν και οι εμπειροτερες.Κατι που εχω διαβασει γενικα σχετικο και ασχετο ειναι οτι στο θηλασμο αν χρειαστει για καποιο λογο να δινεται το γαλα με μπιμπερον καλυτερα ειναι να το δινει αλλος στο μωρο και οχι η μανα.Ακομη μια συμβουλη...στον ελευθερο χρονο σου διαβαζε τα θεματα του forum και σιγουρα θα βοηθηθεις παρα πολυ;)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα