Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός-Πιθανή δυσανεξία στη λακτόζη(Αγλαϊα και όποια μπορεί να βοηθήσει sos!)

Recommended Posts

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40w

Το φύλο του βρέφους Α

Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) KT

Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/9/10(γέννηση) 3,750

25/9/10(έξοδος) 3,450

11/10/10 4,070

Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7

Σε πόσα από αυτά θηλάζει. Όλα

Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. Καθόλου

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Τουλάχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Συνήθως μετά από κάθε γεύμα.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....Καλησπέρα! Λίγες μέρες πριν, εκεί που οι κενώσεις του είχαν μουσταρδί χρώμα και σχεδόν μετά από κάθε γεύμα, άρχισαν να γίνονται πράσινες, βγαίνουν σαν σποράκια, και δυσκολεύεται το μωρό. Σαν να πονάει. Έχει αρκετά αέρια. Παίρνω κανονικά 2 αμπούλες σιδήρου την ημέρα, και σήμερα που πήρα μόνο μία, το μωρό δυσκολεύτηκε λιγότερο. Ο παιδίατρος που τον εξέτασε είδε την κοιλίτσα του αρκετά πρησμένη και μου είπε να αποφεύγω το αγελαδινό γάλα, γιατί μάλλον έχει δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς και να αποφύγω κάποιες τροφές και λαχανικά που προκαλούν αέρια και αλλεργίες (σόγια και ξηρούς καρπούς). Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσω αν έχει δυσανεξία, ή αν οι οδηγίες του παιδιάτρου είναι το μόνο και το σωστότερο πράγμα που μπορώ να κάνω. Σας ευχαριστώ.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

3 ζυγισεις γραφεις μονο

οποτε υποθετω οτι το μωρακι ειναι πολυ μικρο

αν και οι πανες φαινονται αρκετες μηπως τα 7 γευματα ειναι λιγα??????

ποση ωρα θηλαζει???

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=2483

Η δοκιμή ανοχής λακτόζης αρχίζει με το άτομο να μην καταναλώνει πριν από τη δοκιμή καθόλου γαλακτοκομικά και έπειτα να πίνει ένα υγρό που περιέχει τη λακτόζη. Διάφορα δείγματα αίματος λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ωρών για να μετρήσουν το επίπεδο της γλυκόζης του αίματος του ατόμου (σάκχαρο αίματος), προσδιορίζοντας πόσο καλά το σώμα είναι σε θέση να αφομοιώσει τη λακτόζη. Στα τεστ τροφικής δυσανεξίας πραγματοποιείται έλεγχος για περισσότερες τροφές με μια απλή εξέταση αίματος που γίνετε σε εξειδικευμένα κέντρα.

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Εγω θα σου πρότεινα να κάνεις εξετάσεις αίματος εσυ (αν δεν εχεις κάνει) για να διαπιστώσεις αν σου είναι απαραίτητος τόσος σίδηρος . Μηπως μπορεις να τον ελαττωσεις ή και κόψεις .

Νομίζω οτι μπορεί να εχει σχέση με την δυσκοιλιότητα . Μπορεί βέβαια να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες . Τα πράσινα κακά σημαίνει μάλλον οτι το μωρό δεν παίρνει αρκετό απο το λιπαρό γάλα . Μηπως κατι τον ενοχλει και δεν κάθεται αρκετά στο στήθος ?

JJBjp3.png

Μαριρένα όπως εξηγώ και πιο πάνω, ο μικρός είναι μόλις 21 ημερών, και μέχρι τώρα κάναμε 3 ζυγίσεις, τις οποίες αναφέρω. Ώρα δεν κρατάω στους θηλασμούς. Δεν θηλάζει όλες τις τις φορές το ίδιο. Μπορεί να πάει από 10 εώς 45 λεπτά. (Βέβαια, πολλές φορές κάθεται κι απλά πιπιλίζει το στήθος, αφού έχει φάει). Σ'ευχαριστώ για το λινκ!

Κλειώ Τις περισσότερες φορές κάθεται αρκετά στο στήθος, γιατί όπως είπα μ'έχει κάνει πιπίλα το μωρό! Τώρα όσων αφορά το λιπαρό γάλα, πώς μπορώ να καταλάβω ότι το παίρνει σε καλή ποσότητα;

To πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δοκιμάσεις νομίζω είναι να σταματήσεις τον σίδηρο που παίρνεις, γιατί πιθανότατα αυτό ενοχλεί το μωρό.

Για ποιον λόγο παίρνεις σίδηρο; Έχεις αναιμία, ή προληπτικά επειδή θηλάζεις και σου είπανε να παίρνεις; Δοκίμασε έστω για 4-5 μέρες να μην πάρεις για να δούμε αν υπάρχει βελτίωση στο μωρό. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, το ξανασυζητάμε

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Palladin Σίδηρο παίρνω προληπτικά (λόγω του ότι είχα στην εγκυμοσύνη κάτω από το φυσιολογικό τιμή κι επειδή έκανα καισαρική, αισθάνομαι εγώ η ίδια καλύτερα με την ιδέα του να παίρνω συμπλήρωμα.). Η γυναικολόγος μου μου είπε να παίρνω 2 συμπληρώματα σιδήρου την ημέρα, όμως από τότε που παίρνω μόνο 1 από μόνη μου, το μωρό δεν είναι πλέον δυσκοίλιο, ίσα-ίσα... Το θέμα είναι ότι οι κενώσεις του παραμένουν πράσινες και φαίνονται σαν σποράκια. Αυτό με ανησυχεί, καθώς και το αν έχει όντως κάποια δυσανεξία στη λακτόζη, μιας και τρελαίνομαι για γαλακτοκομικά και ό,τι περιέχει γάλα! Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι κάτι σχετικά σπάνιο, φυσικά όχι απίθανο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πιθανότερο να το ενοχλεί ο σίδηρος και ότι αξίζει να κάνεις μια δοκιμή να κόψεις έστω για λίγες μέρες μόνο τον σίδηρο, σαν πείραμα, για να δεις αν θα αλλάξουν τα κακά του μωρού. Δηλαδή πριν αρχίσουμε να ερευνούμε τα εξεζητημένα, καλύτερα να αποκλείσουμε τα προφανή

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ο φυτικος σιδηρος, τυπου φερογκλομπιν, πειραζει εξισου λετε?

Κι εγω εχω αναιμια αλλα νομιζω οτι δυο αμπουλες ειναι υπερβολη, συμφωνω να κανεις μια δοκιμη να σταματησεις το σιδηρο.

Το μωρακι ειναι πολυ μικρο, κι ο δικος μου σε κεινη τη φαση ειχε τρομερα αερια, βοηθουσε το μασαζ στη κοιλιτσα και το σηκωμα-πιεση γονατων στην κοιλιτσα...τον ανακουφιζε.

Κανε και μια αποχη απο γαλακτομικα και βλεπουμε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

τι εννοείς "φαίνονται σαν σποράκια;" ότι είναι σχηματισμένα, σαν ελίτσες; σαν τα κακά της κατσίκας; Ή ότι περιέχουν μέσα σποράκια;

Εννοώ ότι είναι κάπως σαν τα σποράκια από τ'ακτινίδια, ένα πράγμα. Μάλλον περιέχουν, δηλαδή... Ήδη σήμερα δεν πήρα σίδηρο!

vera Αυτά που αναφέρεις τα κάνουμε κι εμείς στον μικρό κι όντως τον ηρεμούν όταν πονάει! Κι εμένα μου φάνηκε υπερβολικό 2 αμπούλες, δεδομένου ότι έπαιρνα 2 για να μου ανέβει ο αιματοκρίτης, κι όχι για να σταθεροποιηθεί.

Διαφημίσεις

Κατακίτρινα!!!!!!!!!!!! Η κοιλίτσα παραμένει πρησμένη, όμως (άρα μάλλον έχει τη μικρή δυσανεξία στη λακτόζη, υποθέτω, μιας και ήταν το κυριότερο σύμπτωμα δυσανεξίας)... Σε 12 μέρες ξαναπάμε παιδίατρο... Για να δούμε...