Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ο γιος μου ειναι 3.γενικως ειναι ενα ζωηρο παιδι...δεν καθετε στα αυγα του:rolleyes:!!

εδω και 5 μερες τσιριζει πολυ!!!παιζει,τσιριζει...του λεω να μην φωναζει αλλα φυσικα με γραφει....

να πω οτι μαλλον φταιω και γω:oops:επειδη κανει πολλες ζημιες αναγκαζομαι να τον μαλωνω..μιλαω με το καλο δεν βγενει τπτ.βαζω τιμωρια μερικες φορες πιανει...

τωρα προσπαθω να του μιλαω ηρεμα...μπας και σταματησει...οχι οτι ακουει...

αλλα δεν εχω αλλη επιλογη....

Διαφημίσεις

Τί να σου πώ βρε Αρετή μου ?????

Εμένα ο γιος μου τσιρίζει από 6 μηνών.... και πολύ φοβάμαι πως δεν θα το κόψει σύντομα.

Τσιρίζει για τα πάντα μέχρι και γιατί πετάει η μύγα, που λέει ο λόγος.... Θέλει να ανοίξουμε το ψυγείο - τσιρίζει, αλλάζουμε πάνα- τσιρίζει, πρέπει να βγούμε απ' το μπάνιο-τσιρίζει, θέλει να βγει βόλτα-τσιρίζει, θέλει να τον πάρει η γιαγιά. ο παππούς-τσιρίζει... ακούω μια τσιρίδα γενικώς μέχρι και όταν περπατάω στον δρόμο... Είναι μίνι εφιάλτης...

Όταν μάλιστα τον πιάσουν οι "εμμονές' του εκεί είναι που δεν χαμπαριάζει τίποτε και... τσιρίζει. Βρε τί του μιλάω με γλυκό τόνο και ήρεμα, βρε τί προσπαθώ να του εξηγήσω πως όσο τσιρίζει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να καταλάβω τί θέλει, βρε τί έχω τσιρίξει κι εγώ ενίοτε -στα μεγάλα μπουρίνια μου-... τζίφος !!!!

Δεν έχω απολύτως καμία συμβουλή. όπως επίσης και δεν βλέπω απολύτως καμία προοπτική επί του θέματος, καθώς ο Νικόλας δεν μιλάει ακόμη και είμαι πλέον βέβαιη πως η τσιρίδα αυτή είναι το "όπλο" του για να πετυχαίνει τους σκοπούς του....

Καλό κουράγιο να σου/μάς ευχηθώ μόνον !!!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 2 months later...

...τσιριζει μεσα σταυτι μου...σε πλησιάζει...νομιζεις πως θελει κάτι να σου ψιθυρισει και...ΤΣΙΡΙΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

Τι θα κανουμε;;;;;;;;;;;;;;;;

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

...τσιριζει μεσα σταυτι μου...σε πλησιάζει...νομιζεις πως θελει κάτι να σου ψιθυρισει και...ΤΣΙΡΙΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

χαχχχαχαχαχ αχχχ αστα να πανε....εμενα ευτυχως το εχει κοψει αρκετα....απλοσ τωρα μιλαει αρκετα δυνατα:lol:

ωτοασπιδες μηπως.....??????????:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 1 month later...

Κορίτσια εμένα η μικρή μου είναι 2 χρονών κια εδώ και 20 μέρες τσιρίζει με το παραμικρό.Αυτό ξεκίνησε τελείως ξαφνικά και απορώ γιατί ήταν ένα πολύ ήσυχο και καλό παιδάκι.Μπορεί κάποιος ειδικός να μας πει πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιες συμπεριφορές?Τους λέμε δεν είναι σωστό να τσιρίζουμε με επιχείρημα,αδιαφορούμε?Ελπίζω να είναι φάση και να περάσει σύντομα.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι ότι χαμηλώνουμε εμείς οι ίδιες την ένταση της φωνής μας. Όταν τσιρίζει εγώ του μιλάω ψιθιριστά.

Το αμέσως επόμενο είναι ότι εξηγούμε πως όταν θέλουμε κάτι μιλάμε σε κανονική ένταση για να καταλάβει ο άλλος τι θέλουμε γιατί αλλιώς δεν. Επειδή 10 στις 9 (ναι αυτό έγραψα και όχι 9 στις 10) θα ξανατσιρίξει στα καπάκια, απλά δεν αντιδρούμε. Καθόλου. Δεν κουνάμε ούτε το φρύδι μας (εντάξει εκτός κι αν κινδυνεύει).Και κυρίως δεν συναντιούνται οι ματιές μας. Αλλά μόλις πάψει να τσιρίζει και μιλήσει κανονικά ε, αγκαλιές, φιλιά, τι ωραία που τα λες και σε καταλαβαίνω και δε συμμαζεύεται. Επίσης θυμηθείτε να υπάρχει ένας χώρος, χρόνος, περίσταση που μπορεί να τσιρίξει. Στην παιδική χαρά, στην παραλία όταν έχει κύματα κάπου....

Πώς είπατε; Ναι ξέρω πόση υπομονή πια. Ε είναι ένα θεματάκι αυτό. Περιμένετε να κοιμηθεί και βγείτε στο μπαλκόνι και τσιρίξτε.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Koρίτσια όταν τσιρίζει ειδικά αν είναι μηνών το μωράκι δεν του δίνουμε καθόλου σημασία! Ούτε γελάμε ούτε θυμώνουμε. Αυτό μπορεί να κρατήσει μέρες αλλά μετά θα το κόψει από μόνο του γιατί απλά δεν του δώσαμε εμείς σημασία....

----------------------------------------------------------

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.

Γενικά αναφορικά με τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές (αυτή τη φορά είναι η τσιρίδα) πρέπει πρώτα να τις παρατηρήσουμε καλά ώστε να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μία καλή εικόνα του τι εξυπηρετούν!!! Εάν για παράδειγμα γίνεται για να τραβήξει την προσοχή προσπαθούμε να μη δίνουμε σημασία και ουσιαστικά να μην ακούμε αυτά που λέει όσο και αν φωνάζει. Μόλις αρχίσει να μιλάει σε κανονική ένταση αμέσως τον/την κοιτάμε και δείχνουμε ενδιαφέρον για αυτά που έχει να μας πει. Αυτό δε θα πιάσει με την πρώτη και μάλιστα στην αρχή μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα. Δείξτε υπομονή και σταθερότητα

Γενικά, επίσης προσέχουμε τη δική μας συμπεριφορά καθώς εμείς οι ίδιοι αποτελούμε πρότυπο για τα παιδιά. Εάν για παράδειγμα κάθε φορά που θυμώνουμε φωνάζουμε έντονα το ίδιο θα μιμηθεί και το παιδί.

Μερικές άλλες ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες είναι στο παρακάτω άρθρο: http://www.psychologyinfo.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=73:2011-02-01-10-38-27&catid=36:2010-11-29-15-50-37&Itemid=53

Ψυχολόγος (M.Sc.) με ειδίκευση στα παιδιά και στους εφήβους

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η κούκλα μου τώρα είναι περίπου 21 μηνών. Πριν περίπου 3 μήνες τσίριζε ανελέειτα. Γκρίνιαζε, έπεφτε κάτω και χτυπιόταν όταν δεν της περνούσε το δικό της. :roll: Στην αρχή εκνευριζόμουν, έβαζα κι εγώ τις φωνές, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν βγαίνει κάτι. :-(

Οπότε, όταν άρχιζε να χτυπιέται έγω δεν την κοιτούσα και αν χρειαζόταν έφευγα κι από τον χώρο του σπιτιού όπου βισκόμασταν μέχρι εκείνη την στιγμή π.χ. αν γινόταν αυτό το σκηνικό στο σαλόνι, πήγαινα προς το δωμάτιό της, ώσπου να ξεθυμάνει. Φυσικά αυτό γινόταν ελεγχόμενα.

Κι έτσι μετά από λίγο καιρό το έκοψε. Και τώρα είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα με το οποίο έχουμε αναπτύξει έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Και το πιο βασικό....... Προσπαθώ να της μιλάω γλυκά (ακόμα και αν τα νεύρα μου είναι τσιτωμένα) και να μην της φωνάζω. Κι έχω την εντύπωση ότι μιμείται την συμπεριφορά μου και γι΄αυτό έχει ηρεμήσει.:D