Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συχνές αναγωγές !!!

Recommended Posts

Σας χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που μπορώ να μοιραστώ τις ανησυχίες μου με άλλες μητέρες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Το πρόβλημα του γιού μου που είναι 5,5 μηνών και είναι το εξής: σχεδόν σε κάθε γεύμα κάνει αναγωγές του γάλακτος, οι οποίες προσεγγίζουν σε ποσότητα περισσότερο τους εμετούς και λιγότερο τις γουλιές. Η παιδίατρος του ΙΚΑ μας σύστησε να τον πάμε για υπέρηχο στομάχου αλλά δεν το αποφασίσαμε ακόμη.Η δική μας παιδίατρος μας καθησύχασε λέγοντας πως αφού δεν χάνει βάρος δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως παρ'όλο το αντιαναγωγικό γάλα που του δίνουμε τους τελευταίους 3 μήνες περίπου, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Ξέρει καμία τι πρέπει να κάνω ή αν υπάρχει κάτι που δεν κάνω καλά?

Όταν κάτι πάει στραβά, κοίτα το μικρό σου πλασματάκι και δές την ζωή μέσα απο τα ολόγιομα μάτια του..τι να συγκριθεί μαζί του!!!

Διαφημίσεις

Εγω μαλλον θα ακολουθουσα τη συμβουλη της γιατρου του ΙΚΑ.. τοσο συχνοι εμετοι ειναι ενδειξη συνηθως οτι το μωρακι εχει καποιο προβλημα, κατι το ενοχλει και αυτο μπορει να ειναι απο το πιο χαζο πραγμα μεχρι το πιο σοβαροπου οσο πιο γρηγορα το διαγνωσεις τοσο καλυτερα θα το αντιμετωπισεις.. μην αφηνεις το μωρακι σου να βασανιζεται.. μπες στη θεση τους, καθε φορα που τρως κατι να κανεις εμετο..

Γενικα μην φοβασαι τις εξετασεις τυπου υπερυχου.. δεν κανουν βλαπτουν, δεν ειναι καν ενοχλητικοι για το μωρο.. Πηγαινε και κανε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Dora μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή σου. Είναι αλήθεια ότι ήλπιζα να περάσει απο μόνο του, αλλά επειδή η κατάσταση δεν αλλάζει και προκειμένου να ταλαιπωρείται ο μικρούλης μου θα πρέπει να κάνουμε τον υπέρηχο .

Όταν κάτι πάει στραβά, κοίτα το μικρό σου πλασματάκι και δές την ζωή μέσα απο τα ολόγιομα μάτια του..τι να συγκριθεί μαζί του!!!

Και εγω θα σου έλεγα να ακολούθήσεις την συμβουλή του γιατρού του ΙΚΑ, ίσως το παιδί έχει παλινδρόμηση και αυτό το ταλαιπωρεί, ο υπέρηχος είναι κάτι πολύ απλά και τελείως ακίνδυνο, το έκανα και εγώ στην μικρή μου όταν ήταν 3 μηνών και μας έδειξε μια μικρή μορφή παλινδρόμησης.

Καλημερα,Μαρθα να πας οπωσδηποτε να του κανεις υπερηχο,λογικα ο μικρος θα εχει παλινδρομηση φανταζομαι οτι θα σου εχουν πει να τον βαζεις σε κλιση κ να τον κρατας μια ωρα αγκαλια μετα το φαγητο σε ορθια σταση?Εγω πηγα να της κανω υπερηχο απλα για να βεβαιωθουμε οτι οντως εχει παλινδρομηση κ μετα απο 2μερες της καναμε χειρουργειο γιατι τελικα ειχε στενωση πυλωρου κ ευτυχως το βρηκαμε καταλαθος.

Δεν σου λεω οτι εχει κατι τετοιο το παιδι γιατι εαν ειχε κατι θα ειχε ηδη νοσησει,απλα μπορει να τον βοηθησεις με μια καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη ωστε να μην βγαζει το παιδι το φαγητο, γιατι πρεπει να σου εχει πει ο παιδιατρος οτι οταν το παιδι κανει αναγωγες μετα τα γαστρικα υγρα του καινε τον οισοφαγο κ ποναει

Διαφημίσεις

αντιμετωπίζουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα με τον μπέμπη μας. Είναι σχεδόν 6 μηνών και μέχρι να αρχίσουμε τη στερεά τροφή έιχαμε εμετούς σχεδόν μετά από κάθε γέυμα... Ο υπέρηχος έδειξε παλινδρόμηση μέτριας έντασης, αλλα επειδή το παιδί έχει αλλεργία στο γάλα της αγελάδας παίρνει ήδη ειδικό γάλα δε μπορούμε να του χορηγήσουμε γάλα κατά της παλινδρόμησης...

Παιδίατρος και παιδογαστρεντερολόγος που παρακολουθούν το παιδί μου είπαν ότι αυτό θα σταματήσει με την εισαγωγή φαγητού. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση όντως έχει βελτιωθεί σημαντικά οπότε τώρα μιλάμε για κάποιες αναγωγές μετά τα γεύματα του γάλατος.

Παρόλαυτά περίμενα να μην κάνει τίποτα μετά την κρέμα ή μετά το μεσημεριανό φαγητό ή φρούτο. Αυτός όμως κάτι βγάζει, Περιμένω λίγο και θα μιλήσω πάλι με τους γιατρούς μου.

Πάντως Μάρθα αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις και δε χρειάζεται να παριμένεις τον υπέρηχο είναι να βάλεις το κρεβάτι του μωρού σου σε κλίση (περίπου 30 μοίρες). Θα βάλεις μερικούς τόμους στα ποδαράκια της κούνια από τη μεριά που είναι το προσκέφαλο. Οι τόμοι εγκυκλοπαίδιας βολεύουν διότι μπορείς να πετύχεις ίδιες αποστάσεις από το έδαφος αφού έχουν όλοι το ίδιο μήκος περίπου.

Επίσης σημαντικο έιναι να παρατηρήσεις αν το παιδί έχει καούρες-ξινίλες από τις παλινδρομήσεις. Φαίνεται εύκολα αφού το παιδί ξινίζει τα μούτρα του ή ακόμα και κλαίει... τότε σίγουρα να μιλίσεις με το γιατρό σου για να σου δώσει κάποιο σιροπάκι προς αποφυγή οισοφαγίτιδας. Ο δικός δε φαινεται να έχει γιάυτό και δεν του έχουμε χοργήσει κάτι προς το παρόν...

Θα τα πούμε πάλι

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Ειχα το ιδιο προβλημα με τον γιο μου κ τελικα σταματησε γυρω στον χρονο, οπως ειχε προβλεψει η παιδιατρος μας...

Τωρα ομως που γνωριζω περισσοτερα πραγματα για τις αλλεργιες, λογω της κορης μου που εχει στο αγελαδινο γαλα, πιστευω οτι ηταν αλλεργικο συμπτωμα, ειχε κ ελαφρια ατοπια, κ η αλλεργια εκδηλωθηκε πιο εντονα στους 10 μην με αιμα στα κακα.... Βαλε λιγο κ την πιθανοτητα αλλεργιας στην ακρη του μυαλου σου, ειναι αρκετα συνηθισμενη πια σε βρεφη κατω του ετους...

.png.png[/url]

Τωρα ομως που γνωριζω περισσοτερα πραγματα για τις αλλεργιες, λογω της κορης μου που εχει στο αγελαδινο γαλα, πιστευω οτι ηταν αλλεργικο συμπτωμα, ειχε κ ελαφρια ατοπια, κ η αλλεργια εκδηλωθηκε πιο εντονα στους 10 μην με αιμα στα κακα.... Βαλε λιγο κ την πιθανοτητα αλλεργιας στην ακρη του μυαλου σου, ειναι αρκετα συνηθισμενη πια σε βρεφη κατω του ετους...

H παιδογαστρεντερολόγος μου είπε ότι παιδιά με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κάνουν εμετούς ....

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Επειδή όλα αυτά δεν τα είχα σκεφτεί και μου βάλατε ψύλους στ'αυτιά λέω να τον πάω τελικά για υπέρηχο.Γιατί αν έχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να διαγνωσθεί νωρίτερα και ταλαιπωρείται άδικα θα το έχω βάρος στη συνείδηση μου.Όταν εξαρτάται ένα πλάσμα απο σένα είναι μεγάλη ευθύνη να επιλέξεις το σωστό ή το λάθος.Δε συμφωνείτε? Είμαι φοβιτσιάρα>

Οχι βρε κοριτσακι.. ολοι με αυτη τη λογικη μεγαλωνουμε τα παιδια μας..

Απο εμας εξαρτουνται.. και αν μπορουμε να κανουμε το οτιδηποτε να τα βοηθησουμε το κανουμε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

εχω και εγω μια υπονοια οτι ο μικρουλης μου εχει προβλημα εχτες ολο το βραδυ δεν ηρεμησε καθολου εκλεγε και μου κρατουσε σφηκτα το χερι οταν τον επερνα αγκαλια καπως ηρεμουσε μετα απο λιγο παλι τα ιδια βγαζει λιγο γαλα καμια φορα του τρεχει απο το στομα και κανει καμια φορα και εμετο λιγο πυκτο γενικα ειναι πολυ ηρεμο μωρο και μου εκανε τρομερη εντυπωση τοσο κλαμα :cry::cry: αααα και την ωρα που εκανε τα κακα του παλι εντονο κλαμα τη λετε να συμβενει βρε παιδια εντομεταξυ μου εχει ελατωσει και λιγο το γαλα δεν ξερω :? απο εχτες ομως ειναι παλι ηρεμος αληθεια εμενα τωρα ειναι 3 εβδομαδων ποσο γαλα ειναι φυσιολογικο να πινει εμενα πινει περιπου 90 γρ. καθε 3 ωρες ο γιατρος μου λεει οσο θελει αλλα εγω ανυσηχω μηπως ειναι λιγο?

σορυ που σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου αλλα εχω προβλημα..

τζουτζα μου το ιδιο προβλημα ειχα με τον γιο μου,μεχρι που μου ειπε η παιδιατρος να σηκωσω λιγο το στρωματακι...απο τοτε ηρεμησαμε....

κανει παλινδρομηση το γαλα με αποτελεσμα να βγαζουν γουλιες και να εχουν καουρες.......ρωτησε και τον παιδιατρο σου....

Να σου ζήσει το νινάκι.

Μπορεί να είναι κολικοί. Σε εμάς είχαν ξεκινήσει τότε περίπου....

Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα .... ότι και να είναι!!!

Να σου ζησει το μικρουλη σου.

Και εμενα τοσο επινε στην ηλικια του δικου σου.

Και εμας ο γιατρος ελεγε οσο θελει.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

η μικρη μας εκανε ακριβως το ιδιο,ηταν πολυ ανησυχη τα βραδυα κ αρχικα φοβομουν μηπως ειναι κολικοι.μετα απο λιγες μερες περασε μονο του.επισης κ μενα για τις γουλιες μου ειπε να βαλω μια πανα ή ενα μαξιλαρακι να της σηκωσω λιγο το κεφαλακι,οσο για τα κακα της λιγο πριν κανει αρχιζε να σφιγγετε,να κοκκινιζει,να βασανιζετε κ να κλαιμε παρεα γιατι τη λυπομουν..γυρω στο μηνα μας κρατησε αυτο.ανησυχια εχουμε καμια φορα τα βραδυα ακομα ,το ιδιο κ στα κακα της αλλα πλεον σπανια κ πολυ πιο ηρεμα ,εγω πιστευω ισως περασε καπιο κολικο....μακαρι να ηταν αυτο!οτι κ να ναι μην αγχωνεσαι!ολα ειναι περαστικα :D υπομονη :)

εχω και εγω μια υπονοια οτι ο μικρουλης μου εχει προβλημα εχτες ολο το βραδυ δεν ηρεμησε καθολου εκλεγε και μου κρατουσε σφηκτα το χερι οταν τον επερνα αγκαλια καπως ηρεμουσε μετα απο λιγο παλι τα ιδια βγαζει λιγο γαλα καμια φορα του τρεχει απο το στομα και κανει καμια φορα και εμετο λιγο πυκτο γενικα ειναι πολυ ηρεμο μωρο και μου εκανε τρομερη εντυπωση τοσο κλαμα :cry::cry: αααα και την ωρα που εκανε τα κακα του παλι εντονο κλαμα τη λετε να συμβενει βρε παιδια εντομεταξυ μου εχει ελατωσει και λιγο το γαλα δεν ξερω :? απο εχτες ομως ειναι παλι ηρεμος αληθεια εμενα τωρα ειναι 3 εβδομαδων ποσο γαλα ειναι φυσιολογικο να πινει εμενα πινει περιπου 90 γρ. καθε 3 ωρες ο γιατρος μου λεει οσο θελει αλλα εγω ανυσηχω μηπως ειναι λιγο?

σορυ που σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου αλλα εχω προβλημα..

Τζουτζα μου καλημερα. Οσον αφορα τις γουλιτσες τα ιδια εχουμε κ εμεις.

Μονο που το κλαμα εμας αφορα το οτι θελουμε να κανουμε κακα κ δυστυχως δεν κανουμε οσο συχνα θελουμε.

Οσον αφορα το γαλα της? Εμενα τρωει καθε 2 ωρες παρακαλω 120ml :shock:

Θα γινει η χοντρη του θυσαυρου (αν την θυμασαι) :lol:

Ο γιατρος μου ειπε ακριβως αυτο που ειπε κ σε σενα... προσφορα κ ζητηση!

Ηδη την περασμενη βδομαδα ηταν 4.800, τι να πω? καθε παιδακι με τις αναγκες του.

εχτες περασαμε καλα μαμ κακα και νανι τη ωραια που ειναι ετσι βρε κοριτσια ευχομαι σε ολες τις μανουλες να ειναι ετσι τα μωρακια τους για να ειμαστε και εμεις καλα!!!

σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινετε μανουλες!!!

φιλακια στα ζουζουνια σας!!!! :D:D

απο εχτες αρχησαμε εμμετο κανονικο τον πεταει και κανει πολυ ποσοτητα μου ειπε ο γιατρος αν συνεχησει να του κανω υπερηχο στομαχου εχω πανικοβληθει εντομεταξη μου κανει και πολλα αψου :oops: λετε να την αρπαξαμε??

Τζούτζα να σου ζήσει !!!

το γεγονός οτι κάνιε πολλά αψου μπορεί να οφείλεται στον εμετό κάτι να έχει ανέβει προς τη μυτούλα του καθώς έκανε εμετό και να το γαργαλάει ...δοκίμασε να του καθαρίσεις το μυτάκι του...

όσο για τον εμετό αν δεν είναι κάποια ιωσούλα μπορεί να είναι καμιά γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ρημάδα..

που θα πας για τον υπέρηχο??

μου ειπε ο παιδιατρος αν συνεχησει να παω νοσοκομειο γιατι εξω βρηκα μετα της 10 Μαιου οποτε καταλαβενεις θα καθηστερησουμε λες να ειναι καμια παλινδρομηση? σημερα μου εκανε αλλα δεν το πεταξε :? δεν ξερω