Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λούσιμο κάθε πότε?

Recommended Posts

Συγνώμη εάν γράφω σε λάθος ενότητα αλλά δεν ήξερα πού να τοποθετήσω το θέμα. Η Στέλλα μου είναι 5 ετών και πάει νηπιαγωγείο. Κάθε βράδυ κάνουμε μπάνιο αλλά αναρωτιέμαι εάν πρέπει να την λούζω κάθε μέρα. Αλλοι μου λένε ότι δεν κάνει για το δέρμα του κεφαλιού το καθημερινό λούσιμο, άλλοι ότι επειδή πάει σχολείο και ιδρώνει και ξαπλώνει το μεσημέρι στο στρωματάκι της και δεν ξέρεις σε τί επαφές έχει έρθει το στρώμα, επιβάλλεται το καθημερινό λούσιμο. Το καλοκαίρι εννοείται ότι το έκανα, όπως επίσης και κάθε φορά που την έβλεπα να έρχεται καταιδρωμένη, το χειμώνα όμως τί γίνεται? Τα αγοράκια έχουν κοντά μαλλιά και στεγνώνουν γρήγορα, με τα κοριτσάκια όμως τί γίνεται με το μακρύ μαλλί? Γκρινιάζει και με το πιστολάκι όταν τα στεγνώνουμε, γιατί τις περισσότερες φορές την κάνω μπάνιο κανά μισάωρο πριν κοιμηθεί. Μαμάδες με κοριτσάκια και μπόλικο μαλλί δώστε μου τα φώτα σας.

Διαφημίσεις

Εγώ που έχω αγοράκια μπορώ να απαντήσω;;;

Το καλοκαίρι τα λούζω κάθε μέρα και τον χειμώνα μέρα παρά μέρα. Ο μικρός μου έχει μπόλικο μαλλακι και τα στεγνώνω με το πιστολάκι. Μερικές φορές γκρινιάζει αλλά στο τέλος τα στεγνώνω. Μήπως να έβρισκες κάποιο κόλπο για να θέλει το πιστολάκι;

Η μαμά μου βέβαια επιμένει να μην τα λούζω συνέχεια γιατί οι ψείρες πάνε στα καθαρά. Και εγώ το έχω απορια, δηλαδη για να μην κολλήσουνε ψείρες από τον παιδικό πρέπει σώνει και καλά να είναι βρώμικο το κεφαλάκι τους;

8Fx2p2.png

OtbVp2.png

Και εγώ αγοράκια έχω και πάντα κοντοκουρεμένα.

Όταν ξεκίνησαν παιδικό σταθμό ,είχα ρωτήσει το φαρμακοποιό για τις ψείρες και μου είχε πει αν μπορώ να λούζω το κεφαλάκι του το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.Το έκανα τρεις ,γιατί γυμνάζεται κιόλας .¨>Εάν είχα κοριτσάκι , δεν θα του άφηνα μακριά μαλλιά , για αυτό το λόγο.Το πολύ μέχρι τον ώμο.Και στο στέγνωμα θα χρησιμοποιούσα φυσούνα στο πιστολάκι.Αργεί λιγάκι το στέγνωμα αλλά δεν φυσάει τόσο άγρια όσο χωρίς.

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια να ρωτησω και εγω κατι,μην ανοιγω αλλο θεμα..και γω την λουζω 2φορεσ την βδομαδα αντε και 3 αμα τηχει.η κορη μου εχει πολυ λεπτη τριχχα...και μπερδευονται πολυ!δεν μπορω να της τα χτενισω!την βαζω στο τελος μαλακτικο,το δικο μου.λετε να κανει?η δεν ειναι καλο για τα μαλλακια της???

Νομίζω υπάρχει μια λοσιόν - μαλακτικό για ξεπέμπερδα της ΠΡΟΔΕΡ ή άλλης αντίστοιχης εταιρείας στα σούπερ. Πάντως κάνει δουλειά και μυρίζει υπέροχα.

O5X4p2.png 

Η γνώμη μου είναι να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο, όχι πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα και για πρακτικούς λόγους (το στέγνωμα) αλλά και γιατί τα σαμπουάν ακόμη και τα "παιδικά και αθώα" έχουν ένα πλήθος από βλαβερά χημικά συστατικά που περνούν διαμέσου του δέρματος στον οργανισμό των παιδιών.

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω μια καλή λύση για το ξεμπέρδεμα. Βλέπετε έχουμε τρέλα με το μακρύ μαλλί. Χρησιμοποιώ ένα spray schwarzkopf kids κόκκινο χρώμα (τουλάχιστον δεν αναφέρει parabens στη σύσταση) αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο αθώο.

Εγω παντως το λουζω καθε μερα.Βεβαια τωρα που αρχιζουν τα κρυα μαλλον θα το μειωσω γιατι φοβαμαι μη μου κρυωσει!Στα μαλλακια της παντως βαζω το μαλακτικο το ροζ της Johnson και της τα ξεμπερδευει πολυ καλα!!!

αφ' ενος η λύση ειναι κούρεμα. ενα κοντο καρεδακι ειναι οτι πρεπει.

εγω παλι χρησιμοποιω για το ξεμπερδεμα το σπρει της johnson σε πρασινο μπουκαλι. ομως... παρατηρησα οτι δεν χρειάζονται ξεμπερδεμα τα μαλλιά της οταν τη λούζω με το proderm 2 (ασπρο μπουκαλι με ροζ αυτοκολλητο).

age.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με το λούσιμο 2-3 φορές τη βδομάδα για το χειμώνα.Τη μικρή μου τη λούζω με Προδέρμ και τα κάνει πολύ μαλακά.Τώρα που τα μακραίνουμε θα πάρω το Johnson ροζ μαλακτικό.

Το καλοκαίρι τα λούζω κάθε μέρα και τον χειμώνα μέρα παρά μέρα. Ο μικρός μου έχει μπόλικο μαλλακι και τα στεγνώνω με το πιστολάκι. Μερικές φορές γκρινιάζει αλλά στο τέλος τα στεγνώνω. Μήπως να έβρισκες κάποιο κόλπο για να θέλει το πιστολάκι;

Ακολουθώ τήν ίδια τακτική! Η μικρή μου ενοχλείται λιγάκι με το πιστολάκι, αλλά δεν γίνεται αλλιώς το χειμώνα, γιατί μπορεί να μου κρυώσει! Το καλοκαίρι τους αφήνω να στεγνώσουν μόνα τους, αλλά το χειμώνα συνήθως στεγνώνω και το γιο μου, εκτός εάν τον λούσω νωρίς και είναι ζεστή η ατμόσφαιρα στο σπίτι! Προσπαθώ να κρατώ το πιστολάκι σχετικά μακριά και στη μεσαία σκάλα, ώστε να να είναι όσο το δυνατό λιγότερο ενοχλητικό

Όταν ήταν βρεφάκια ρώτησα την παιδιάτρο αν επιτρέπεται να τα λούζω κάθε μέρα και αυτή μου είπε ότι επιβάλεται. Τα παιδιά μου παρουσιάζουν ατοπικές δερματίτιδες πρέπει να λούζονται με ειδικά αφρόλουτρα. Κάποιοι δερματολόγοι όμως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερα κάθε 3 μέρες! Όμως τι κάνεις όταν ιδρώνουνε?

Για το καλοκαίρι δεν το συζητώ, χρειάζονται καθημερινά και μερικές φορές και κανένα έξτρα ντουζάκι.

Για τον χειμώνα κατέληξα να τους λούζω κάθε μέρα (σχεδόν) αλλά τα μαλιά μέρα παρα μέρα. Αν καμοιά φορά ξεχαστούμε, αργήσουμε να πάμε σπίτι για τον α β λόγο το αφήνω και δεν τα κάνω μπάνιο.

Και για το πιστολάκι δεν ξέρω τι να κάνω. Προσπαθώ να τα λούσω 1 ώρα πριν τον ύπνο για να στεγνώσουν μόνα τους τα μαλιά αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα και μετά πρέπει να το χρησιμοποιήσω. Όμως πάλι λένε ότι είναι "κακό" για τον εγκέφαλο.

Όταν ξεκίνησαν παιδικό σταθμό ,είχα ρωτήσει το φαρμακοποιό για τις ψείρες και μου είχε πει αν μπορώ να λούζω το κεφαλάκι του το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.

:P

Άλλαξε φαρμακοποιό..

Η γνώμη μου είναι να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο, όχι πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα και για πρακτικούς λόγους (το στέγνωμα) αλλά και γιατί τα σαμπουάν ακόμη και τα "παιδικά και αθώα" έχουν ένα πλήθος από βλαβερά χημικά συστατικά που περνούν διαμέσου του δέρματος στον οργανισμό των παιδιών.

Μπορείς να χρησιμοποιείς βρεφικά ή βιολογικά αν θες να αποφύγεις τα χημικά...

anyway θεωρώ απαράδεκτο ( εγώ προσωπικά ) ένα παιδί σε ηλικία που τρέχει, παίζει, πάει σχολείο, κάνει δραστηριότητες να μην το λούζουμε άν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μέρα παρά μέρα...

Από κει και πέρα όσο αναφορά τις ψείρες εγώ έχω ένα προληπτικό spray ( βιολογικό χωρίς χημικά ) και το ψεκάζω κάθε πρωί...

rQGhp3.png

εγω ειχα ρωτησει κομμωτρια και μου ειπε οτι το λουσιμο επιτρεπεται 2-3 την εβδομαδα. παντως εγω στην αρχη την ελουζα καθε μερα αλλα ειναι μαρτυριο και τωρα καταληξαμε σε 2-3 φορες την εβδομαδα. αντε να μαθουν μονα τους γιατι 2 φορες τη μερα μπανιο και τα δυο και το καλοκαιρι και λουσιμο μετα τη θαλασα ειναι λιγο χρονοβορο....τωρα θα κοψουμε τα μαλλακια μας καρε και νομιζω οτι θα ειναι πιο ξεκουραστο το θεμα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Οσο ήταν μωρά τους έκανα μπανιο καθε βράδυ. Τώρα τους κάνω "τοπικό" κάθε βράδυ και το μαλλί 2 ή τρεις φορές την εβδομάδα (αναφέρομαι σε χειμερινούς μήνες γιατι το καλοκαιρι ειναι όλη την ώρα μεσα στο μπάνιο). Από σαμπουάν βάζω από το δικό μου και πολλές φορές αφρόλουτρο και στα μαλλιά. Στην κόρη μου βάζω και μαλακτική από τη δική μου. Πιστολάκι τους κανω στην υψηλη σκάλα για να τελιεώνω γρήγορα απλώς το κρατάω μακρυα γιατι αν το πλησιάσω πολύ καιγονται.

DALIA τα βρεφικά και τα βιολογικά δηλαδή είναι το ίδιο αθώα; Και τα βιολογικά ακόμη (για όσους έχουν την πολυτέλεια να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά) τι εγγυήσεις έχουμε ότι είναι όντως αυτό που λένε;

Απαράδεκτο είναι το όχι καθημερινό λούσιμο και τα παιδιά να έχουν κάποια υποψία βρωμιάς; Κράτα τα πεντακάθαρα κι αποστείρωνε το κάθε τι και το μόνο που θα κερδίσεις είναι ένα φιλάσθενο παιδί με κακή ανοσία.

DALIA τα βρεφικά και τα βιολογικά δηλαδή είναι το ίδιο αθώα; Και τα βιολογικά ακόμη (για όσους έχουν την πολυτέλεια να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά) τι εγγυήσεις έχουμε ότι είναι όντως αυτό που λένε;

αυτό είναι άλλο θέμα για τις εγγυήσεις που λένε...προσωπικά εργάζομαι σε εταιρεία με φαρμακευτικά προιοντα και αυτά που δίνουμε σε φαρμακεία με την εγγύηση βιολογικό είναι όντως..( καμία σχέση με σαμπουάν ).

απο κει και πέρα μπορείς να κάνεις με σκέτο νεράκι...

Απαράδεκτο είναι το όχι καθημερινό λούσιμο και τα παιδιά να έχουν κάποια υποψία βρωμιάς; Κράτα τα πεντακάθαρα κι αποστείρωνε το κάθε τι και το μόνο που θα κερδίσεις είναι ένα φιλάσθενο παιδί με κακή ανοσία.

καταρχήν είπα ότι είναι προσωπική γνώμη και εξήγησα και το λόγο..σκέψου τον εαυτό σου και πόσο περισσότερο χαλαρώνεις με λούσιμο στα μαλιά ύστερα από μια κοπιαστική μέρα...

και κάτι τελέυταιο το πεντακάθαρο με το αποστειρωμένο απέχουν έτη φωτός οι λέξεις μεταξύ τους...το πεντακάθαρο δεν σημαίνει αποστειρωμένο:roll:

εγώ τον έχω πεντακάθαρο, όχι αποστειρωμένο είναι 5 ετών και έχει αρρωστήσει σοβαρά μία φορά...

rQGhp3.png

Εφόσον δουλεύεις DALIA σε εταιρεία με φαρμακευτικά, θα ξέρεις ότι η υπερβολή είτε στην καθαριότητα είτε στην απολύμανση (με διάφορα σαπούνια & αντιμικροβιακά σκευάσματα) είτε η αποστείρωση (με βράσιμο σκευών, σιδέρωμα εσωρούχων κλπ) δεν κάνει καλό και υποθέτω πως ξέρεις γιατί. Αυτό ήθελα να πω. Για τα χημικά μάλλον συμφωνούμε.

Μακάρι να είναι όντως έτσι για τα βιολογικά και πολύ καλή η ιδέα για λούσιμο μόνο με νεράκι (εναλλάξ με το σαμπουάν)

Το παιδί σου εύχομαι πάντα να είναι γερό!

Καλό βράδυ!

H υπερβολή στην καθαριότητα δεν κάνει κακό. Η υπερβολή στην απολύμανση και αποστείρωση κάνει κάκο.

Μιλάμε για παιδάκια άνω 4 ετών άρα....

2 φορές/βδομάδα όλο και κάποιοα δραστηριότητα θα έχουν...( μπαλέτο, άθλημα κ.τ.λ )

2-3 φορές/βδομάδα όλο και κάποια παιδική χαρά ή παιδότοπο πάει

σ/κ κανένα πάρτυ ή καμιά εκδρομούλου θα πάει...

rQGhp3.png

H υπερβολή στην καθαριότητα δεν κάνει κακό. Η υπερβολή στην απολύμανση και αποστείρωση κάνει κάκο.

Μιλάμε για παιδάκια άνω 4 ετών άρα....

2 φορές/βδομάδα όλο και κάποιοα δραστηριότητα θα έχουν...( μπαλέτο, άθλημα κ.τ.λ )

2-3 φορές/βδομάδα όλο και κάποια παιδική χαρά ή παιδότοπο πάει

σ/κ κανένα πάρτυ ή καμιά εκδρομούλου θα πάει...

Συμφωνώ απόλυτα!! Επίσης να πω ότι το σιδέρωμα εσωρούχων και ρούχων επιβάλλεται, προστατεύει από μύκητες στα γεννητικά όργανα και από δερματικές αλλεργίες.

Το καλοκαίρι φυσικά κάθε μέρα, ή στη θάλασσα θα είναι ή στο ντουζ. Τις άλλες εποχές ανάλογα. Προσπαθώ να μη τα λούζω κάθε μέρα, από διαίσθηση και μόνο νομίζω ότι το καθημερινό λούσιμο είναι ταλαιπωρία για τα μαλλιά, και αφου το καλοκαίρι δε μπορούμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον το χειμώνα ας ξεκουραστεί λίγο το δέρμα. Εντάξει δε πάνε και στην οικοδομή τα παιδιά για να τα λούζω κάθε μέρα!

Βρε κορίτσια είναι λίγο δύσκολο να αποφύγω το καθημερινό λούσιμο...Φεύγουν από το σπίτι στις 7 το πρωί και έχουν άθληση καθημερινά όπου ιδρώνουν και μυρίζουν...Αρα αναγκάζομαι να τα λούζω καθημερινά με παιδικό σαμπουάν...

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!