Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καθε ποτε αλλαζετε τις θηλες των μπιμπερο?

Recommended Posts

εχω μπερδευτει ,τις αλλαζω καθε μηνα μηπως υπερβαλλω?απο την αλλη μου μυριζουν σαν αλλοιωμενες..να σημειωσω οτι χρησιμοποιω σιλικονη της chicco.

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Μαλλον εισαι υπερβολικη!!!!

Η σιλικονη δεν θελει τοσο συχνα αλαγμα. Εγω για παραδειγμα περιπου ενα χρονο και δεν τις εχω αλλαξει. Δεν παθαινουν τιποτα. Εκτος και αν τις δεις αλλοιωμενες και κομενες.

Οι θηλες απο καουτσουκ θελουν αλαγμα σχεδον καθε μηνα γιατι παραμορφωνονται και αλλοιωνονται.

:):)

εγω που χρησιμοποιω σιλικονη, απο τοτε που γεννηθηκαν τις αλλαζουμε καθε μηνα...

και η παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι καλυτερα να τις αλλαζουμε απο θεμα υγιεινης , γενικοτερα , και για τα μικροβια σε σχεση με τα δοντακια ....

τωρα ο καθενας κανει ο,τι νομιζει.....

:lol::lol::lol::lol::lol:

καθε μηνα το βρισκω πολυ υπερδολικο και ειδικα για σιλικονη,ακομη και τις πιπιλες που τις χρησιμοποιουν πιο πολυ γραφουν 2-3 μηνες.... :wink:

Διαφημίσεις

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑZOYME??????

Εμεις συλικονη εχουμε...καλε πειτε τρομαξα τωρα.....

κανενα 2μηνω εχω που χρησιμοποιει μπιμπερο...να τις αλλαξω? και με την πιπιλα τι να κανω αυτες δεν εθελουν αντικατασταση???/αεινταααααααα...lost in space!!!!

Καλύτερα για λόγους υγιεινής οι πιπίλες θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 2 μήνες.

Έχω διαβάσει ότι αλλώνονται τα συστατικά τους.

Καθώς επίσης το ίδιο πρέπει να γίνεται με τα κουταλάκια και τα πιατάκια φαγητού.

Καμία φορά και γω το ξεχνάω νατ τα αλλάξω και φτάνω το 3μήνο.

Φροντίζω όμως να μην το ξεπερνάω.

Εξάλλου το κόστος αυτών δεν είναι μεγάλο και προκειμένου να ρισκάρω την υγεία του μπέμπη μου τα αλλάζω.

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Καλύτερα για λόγους υγιεινής οι πιπίλες θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 2 μήνες.

Έχω διαβάσει ότι αλλώνονται τα συστατικά τους.

Καθώς επίσης το ίδιο πρέπει να γίνεται με τα κουταλάκια και τα πιατάκια φαγητού.

Καμία φορά και γω το ξεχνάω νατ τα αλλάξω και φτάνω το 3μήνο.

Φροντίζω όμως να μην το ξεπερνάω.

Εξάλλου το κόστος αυτών δεν είναι μεγάλο και προκειμένου να ρισκάρω την υγεία του μπέμπη μου τα αλλάζω.

Τι θα αλλάζουμε τα κουτάλια μας και τα πιάτα μας? αντε για τις πιπέλες το καταλαβαίνω. Αλλα τα μεταλλικά κουταλάκια ή τα πιάτα?

.png

Κορίτσια ,

οι θηλές των μπιμπερό θα χρειαστούν αλλαγή έτσι και αλλιώς μολις το μωρό ξεπεταχτεί και θα θέλει να πιεί μεγαλύτερη ποσότητα γάλατος (δεν θα το ικανοποιεί η ροή της μικρής θηλής, θα γρινιαζει ή δεν θα τρώει καλά ή θα αργεί πολυ να φάει κτλ-το μωράκι σας θα σας δώσει να καταλάβετε πότε ήρθε η ώρα αλλαγης της θηλής), οπότε θα πάρετε το μεγαλύτερο μέγεθος, εκτός και αν έχετε αυτές με την ρυθμιζόμενη ροή. Άλλωστε η αλλοίωση που υφίσταται μία θηλή, είναι σχετική (πχ. εγώ είχα 10 μπουκάλια, οπότε η χρήση τους μοιραζόταν και κατα συνέπεια και η αλλοίωσή τους). Το θέμα είναι όμως ότι άσχετα με το πόσα μπουκάλια έχεις ή με το πόσο συχνά αλλάζεις θηλή, να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο (με ζεστό νερό και σαπούνι) και αποστείρωση, για να αποφευχθούν κίνδυνοι απο κατάλοιπα γάλατος.

΄Οταν βέβαια τα μωρα βγάλουν δόντια και δαγκάν την θηλή, τοτε είμαστε προσεκτικές για τυχόν αποκοπή μερος αυτής.

0IBKp3.png JgEip3.png

Διαφημίσεις

Θηλές αλλάζουμε κάθε 1 1/2-2 μήνες περίπου,όσο για τις πιπίλες δεν προλαβαίνουμε γιατί τις χάνουμε....Όπως επίσης ο γιατρός μας είπε να αποφεύγουμε τη σιλικόνη από τη στιγμή που έχει δόντια γιατί επειδή τις δαγκώνει και τα δοντάκια τους είναι κοφτερά υπάρχουν πιθανότητες να κόψει κομμάτι σιλικόνης και να γίνει τίποτα....

as1cxEz0g410010MjkyZHwwNjIwZHxNeSBsaXR0bGUgTmljb2wgaXM.gif

Τα κουτάλια και τα πιάτα νομίζω είναι υπερβολή να τα αλλάζουμε... ας μην κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη :?:wink:

αν τα πιατα ειναι πλαστικα καλο ειναι να τα αλλαζουμε οταν βλεπουμε οτι εχουν χαρακτει εσωτερικα γιατι δημιουργουνται μικροβια.

τα κουταλια αν ειναι σιλικονη τα αλλαζα οταν εβλεπα οτι αλλαζαν χρωμμα η θολωναν.

τις πιπιλες τις αλλαζα καθε 2 μηνες και τις θηλες το ιδιο.

δεν ξερω αν ειναι σωστο ......

Εμείς εδω και μήνες χρησιμοποιούμε τα πιατα και τα κουταλάκια απο τα δικά μας σερβίτσια. έχουμε και παιδικά αλλα ότι πιάσει το χέρι μου.

.png

kαταρχην σας ευχαριστω ολους!η παιδιατρος μας ειπε να αλλαζουμε θηλες καθε μηνα τελικα.οπως ηδη κανω με λιγα λογια..

οσο για τα πιατακια και κουταλακια δεν το ηξερα :oops::oops: οποτε θα ρωτησω και θα επανελθω..

my baby was my reborn...

Και γω νομιζω οτι ειναι υπερβολικο το καθε μηνα..Πιστευω πως το μπιμπερο σου δειχνει απο μονο του ποτε θελει αλλαγμα.. και εμεις σιλικονης χρησιμοποιουμε ακομα (δεν δαγκωνει γενικα τα μπιμπερο του.. Γυρω στους δυο μηνες η πιπιλα απο μονη της αρχιζει και χανει τη διαυγεια της και αυτο ειναι σημαδι οτι θελει αλλαγμα.. Αλλα οπως ειπε και μια κοπελα παραπανω εχει να κανει και με το ποσο συχνα χρησιμοποιεις ενα μπιμπερο.. Πχ εμεις εχουμε ενα εδω και ενα χρονο και δεν το ειχαμε χρησιμοποιησει πανω απο 10 φορες γιατι δεν το ηθελε.. Οποτε η θηλη ειναι καινουργια (τωρα αρχισε και το θελει που το ειδε σε αλλο παιδακι). Αντιθετα ενα με κατι ψαρακια το ειχαμε ταραξει γιατι μονο αυτο ηθελε.. Οποτε η θηλη αλλαχτηκε περιπου στον εναμιση μηνα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Τα πλάστικα πιατάκια και κουταλάκια εννοούσα, ή τα κουταλακια σιλικόνης.

Τα μεταλλίκα δεν παθαίνουν τίποτα από ότι γνωρίζω.

Τα κουταλάκια θέλουν αλλάγη όταν αρχίζουν και αλλάζουν χρώμα από τα φαγητά.

Τα πιατάκια όταν αρχίζουν και χαράζονται εσωτερικά ή άμα φύγει το βερνίκι καλό είναι να αλλάζονται γιατί και μικρόβια αποροφούν και βλαβέρες ουσίες βγάζουν.

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

• 1 year later...

Καλυτερα να μην δινουμε τιποτα σε πλαστικο στα παιδακια μας.

Νερακι σε ποτηρι οπως πινουμε και εμεις.Θα πιουνε λιγακι και θα το αφησουν στο τραπεζι.

Ειναι εστια μικροβιων το πλαστικο και μερικα εχουν καποιο νουμερο στο κατω μερος.

Νομιζω το 5 και το 7 εχει απαγορευτει! Ειναι καρκινογονα!(ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΑ)

Τωρα, για τις πιπιλες σιλικονης, αμα τις πλενουμε καλα με καυτο νερο δεν παθαινουν τιποτα.

Αντικατασταση σε περιπτωση αλλοιωσης ή κιτρινισματος.

• 2 years later...

Εχω μια μπεμπουλα 2 μιση μηνωνκαι μεχρι τωρα δεν της εχω αλλαξει θηλες στα μπιμπερο

γιατι γενικως δεν ειναι πολυ ευκολη στο φαγητο και δε θελω να τη ξεβολεψω.

Εχω ακουσει οτι πρεπει να τις αλλαζουμε καθε μηνα για λογους υγιεινης.Εσεις καθε ποτε αλλαζετε?

• 7 months later...

Εγώ δεν έχω ΠΟΤΕ τις θηλές πάνω στα μπιμπερό.

Οι θηλές είναι πάντα μέσα στον αποστηρωτή, μαζί με τα έξτρα πώματα/πλαστικά πλαίσια του στομίου, μαζί με λοιπά έξτρα των μπιμπερό.

Και τις τοποθετώ πάντα αφού έχω ζεστάνει το (αποστηρωμένο) νερό, έχω ετοιμάσει το γάλα και είμαι έτοιμος να την ταίσω την μπέμπα μας.

Άρα, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μπαίνει νέα θηλή - καθώς μετά το τάισμα, το μπιμπερό πάει για πλύσιμο μαζί ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ παρελκόμενα που χρησιμοποιήθηκαν...

Όσο αφορά τα "πλαστικά" μπιμπερό, εμείς χρησιμοποιούμε και πλαστικά (δύο), της Chicco (κάτι κοντά στο ύψος, με μεγάλη διάμετρο και θηλή σαν γυναικείου στήθους)... Και στο μαιευτήριο, ΠΛΑΣΤΙΚΑ είχαν μπιμπερό, δεν είχαν... πορσελάνινα.

Μην πάμε απ' την αδιαφορία στην... μανιακή εμμονή.

Δεν είναι... βιολογικό εργαστήριο ερευνών το σπίτι μας, είναι... οικία.

Το παιδί μας δεν είναι προϊόν... μεταλλαγμένων ερευνών, αλλά... άνθρωπος.

Η αδερφή μου, σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ που περιγράφονται εδώ στο φόρουμ (εννοώ όλα όσα λέμε να παίρνουμε για μέτρα ασφαλείας/υγείας)... και ο Ιάσωνας ο ανηψιός μου, 5 ετών τώρα, είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ παιδί στον παιδικό σταθμό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ απ' τη στιγμή που γεννήθηκε, είναι πολύ σκληραγωγημένος, αντέχει κρύο, ρεύματα, ψύχρα, ζέστη, τα πάντα...

Όσο γινόμαστε ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΙ με τα παιδιά, ναι μεν ΚΑΛΟ τους κάνουμε, αλλά ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς τους ανθρωπίνου σώματος.

Δεν λέω να τα 'χουμε "χύμα" σαν τα μωράκια στις αχυρένιες παράγκες του... Σουδάν, αλλά ούτε και σε... θερμοκήπιο μέσα, με ένα... επιτελείο από επιστήμονες να τα επιτηρούν.