Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 6ΜΗΝΟΥ???? (και επιβαρυνσεις εργοδοτη)

Recommended Posts

Κορίτσια, εάν προκύψει δεύτερη εγκυμοσύνη πρίν το τέλος του 6μήνου απο τον ΟΑΕΔ, ξέρει καμία να μου πεί τί επιβαρύνεται ο εργοδότης?

είναι να γυρίσω στην δουλειά μου τον Απρίλιο. εάν εγώ (πρώτα ο Θεός) μείνω ξανά έγκυος, τί γίνεται? με αναρρωτικές βέβαια θα την βγάλω, αλλά τί θα επιβαρυνθεί ο εργοδότης μου? ένσυμα, δώρα....(για να ξέρω πόσο θα τσαντιστεί...!!!!)

στις αναρρωτικές ποιός μας πληρώνει τα ένσυμα? έχουμε ένσυμα καταρχήν?

σε αυτή την εγκυμοσύνη, ήμουν με αναρρωτικές απο τον Ιανουάριο. θα μπορούσα να βγώ ταμείο ανεργίας του χρόνου, εάν έκανα κάπου για λίγες ημέρες εικονική πρόσληψη??????

please ας μου απαντήσει όποια γνωρίζει...!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Διαφημίσεις

στις αναρρωτικες εχεις ενσημα μονο τις πρωτες 25 μερες, μετα καθολου.δεδομενου οτι και στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχες αναρρωτικη σου φτανουν τα ενσημα για καινουργιες αναρρωτικες?χρειαζονται 120 ενσημα τον τελευταιο χρονο.γιατι να βγεις σε ταμειο ανεργιας?εδω με μπερδεψες........αφου αν μεινεις εγκυος δεν μπορει να σε απολυσει για ενα χρονο μετα την γεννα..........βοηθησε με για να σε βοηθησω:-D

Kht7p2.png

3iVPp3.png

σωστά. έτσι όπως τα έγραψα, κι εγώ μπερδεύτηκα.!

λοιπόν, απλά παίζουν 2 σενάρια στο μυαλό μου!

1ο... αν μείνω έγκυος πρίν την λήξη του 6μήνου, τί επιβαρύνεται ο εργοδότης μιας και θα συνεχίσω με αναρρωτικές.

2ο... σε περίπτωση που δεν μείνω έγκυος και παραιτηθώ απο την δουλειά μου επειδή είναι μακριά, ήθελα να ξέρω αν προσληφθώ κάπου για λίγες ημέρες και μετά απόλυση, δικαιούμαι ταμείο ανεργίας????

απ'ότι κατάλαβα όμως όχι.... σωστά?????

ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις, είναι και περασμένη η ώρα και η νύστα με γυροφέρνει...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

εννοείς οτι δεν σε περίπτωση εγκυμοσύνης, δεν μπορώ να πάρω άλλες αναρρωτικές? και άν έχω πάλι πρόβλημα όπως στην πρώτη, τί γίνεται??????????

ούφ...πάλι μπερδεύτηκα..!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

σε περιπτωση εγκυμοσυνης μπορεις να παρεις φυσικα αναρρωτικες αλλα τα εχεις τα ενσημα που απαιτουνται????χρειαζονται 120 ενσημα τον τελευταιο χρονο.το λεω γιατι ειχες αναρρωτικες στην πρωτη εγκυμοσυνη και ενσημα δεν κολλανε!στις αναρρωτικες ο εργοδοτης δεν επιβαρυνεται πολυ,τις πρωτες 25 μερες αναρρωτικης δινει ενα ποσο εκεινος ενα ποσο το ικα.για τα δωρα δεν ξερω.

ναι αν προσληφθεις καπου και μαζεψεις ενσημα μπορουν να σου κανουν απολυση και να παρεις ταμειο ανεργιας.εδω σου κανω copy paste τις προυποθεσεις και ποσα ενσημα χρειαζεσαι για το ταμειο.

Προϋποθέσεις χορήγησης :

• Αν επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει : ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει 80 μέρες εργασίας τον χρόνο , τα δύο προηγούμενα χρόνια από την επιδότησή του . Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 μέρες εργασίας χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες . Επίδομα παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν από την απόλυσή του 200 μέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο μήνες ) από τις οποίες 80 μέρες το λιγότερο τον χρόνο .

• Αν επιδοτείται για δεύτερη και πλέον φορά πρέπει : να έχει πραγματοποιήσει 125 μέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται οι μέρες εργασίας των τελευταίων δύο μηνών

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

πάλι δεν κατάλαβα....!!!!!!!!!!!!

αφού μπορώ να πάρω αναρρωτικές σε περίπτωση εγκυμοσύνης, τα 120 ένσυμα γιατί θα πρέπει να τα έχω?

ακου να δείς πως έχουν τα πράγματα.

είμαι σε αυτή την δουλειά απο τον Ιανουάριο του 2009.

έμεινα έγκυος και ξεκίνησα αναρρωτικές απο τον Ιανουάριο του 2010.

επιστρέφω στην δουλειά τον Απρίλιο του 2011.

εάν τον Φεβρουάριο μείνω έγκυος, τί γίνεται? με πληρώνει το ΙΚΑ? παίρνω άδειες αναρρωτικές?

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

και ξαναλεω

θεωρητικα μπορεις να παρεις αναρρωτικες.πρακτικα ομως,δεδομενου οτι στην προηγουμενη εγκυμοσυνη σου ειχες αναρρωτικη και ενσημα δεν μπαινανε,εχεις τον τελευταιο χρονο 120 ενσημα????????????(δεν μπορει καποιος να πιασει δουλεια πρωτη φορα στην ζωη του με ενσημα (παραδειγμα το λεω)και 2 εβδομαδες μετα να παρει αναρρωτικη,απαιτουνται καποια ενσημα.)

ετσι οπως τα γραφεις αναρρωτικη δεν μπορεις να παρεις,τα 120 ενσημα ειναι 5 μηνες δουλεια και εσυ δεν δουλεψες το 2010.

edit τελικα ειναι 110 ενσημα οχι 120!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...